| נשלח ב-21/9/2010 10:45 |
|
| |
נעצור כאן ונחשוב- מי כאן גאון? מי כאן גדול?
האיפלציה בגאונים ובגדול הדור, שאנו מוצפים בה היום, כולל כאן בעצ"כח מעמידה בפננו את השאלה, מי קובע מי כאן גדול? ומה הם הקרטריונים לקביעת גאונותו של אדם זה או אחר?
הרי הכותב הנכבד בפורום- נראה לי- לא בחן אישית, או לא התרשם מגאוניותו של הגאון, התורן. הרי אין לו גם את הכלים לבדוק מי גאון ומי לא,
הרי יש אנשים שבשבילם אדם שיש לו ידע אלמנטרי בפיסיקה או כימיה- הופך בעייניהם לגאון, מכיון שלהם גם את המינימום הזה אין,
יש גאונים המבינים גמרא או ראשונים, קצת יותר מהממוצע, הופכים בעייני התלמידים לגאוניים גדולים,
או שזה הכל ענין של יח"צ נות- פוליטית מגזרית וכד'
שמעתי פעמים שעורים דרשות ותשובות מכמה מהגאונים המוכרים היום וגם לא מהיום, במחילה מכבודם- אינפנטיליות לשמה והבלים.
האם עורכי יתד המודיע ואחרים קובעים מי הגאון ומי הגדול?
דוגמה לגאון לדעתי= הרב עובדיה- כאן כל אחד יכול לקחת מספריו ולהתרשם, קטן כגדול טיפש וחכם, יש קבלות לגאוניותו.
אבל האחרים? מי שהו יכול להצביע על ספר גאוני של אחד מגאוני וגדולי המודיע ויתד?
|
|
| נשלח ב-8/12/2010 17:34 |
|
| |
גדול הוא מי שיודע להתנתק מקטנוּת. מי ששקוע בקטנוּת של הגאונות שלו אולי הוא גאון, אבל גאון קטן.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 20:43 |
|
| |
אין הכי נמי. הדיון התחיל מזכרון והתפשט על שאר התהליכים הסיבתיים
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 18:42 |
|
| |
| רדףהשיג כתב: |  | אין הבדל |
|
אז מה היתה השאלה למה אנחנו לא זוכרים למפרע דווקא ? למה לא שאלו למה אנחנו לא שומעים למפרע ?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 18:37 |
|
| |
אין הבדל
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 18:36 |
|
| |
| רדףהשיג כתב: |  | לא הבנתי -- זו הייתה קושיה עלי? שאלת בירור? טיעון נגד? הסכמה איתי? |
|
לבירור מה ההבדל בין שמיעה למפרע לזכרון למפרע ?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 18:34 |
|
| |
לא הבנתי -- זו הייתה קושיה עלי? שאלת בירור? טיעון נגד? הסכמה איתי?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 18:27 |
|
| |
| רדףהשיג כתב: |  | אני חושב שמקסמן הבין. מה יש פה לא להבין? השאלה היא מאד פשוטה -- מדוע יש תהליכים המתרחשים הן בסדר מסויים והן בסדר ההפוך של המאורעות ואילו תהליכים אחרים מרחשים רק בסדר מסויים ולא בסדר ההפוך. האם זה ענין של חוקי טבע בסיסיים או רק של תנאי התחלה? וכן הלאה שאלות בסגנון -- בהן דשנו ודשנו לאורך האשכול ואין טעם לחזור עליהן.
|
|
לא ראיתי אף פעם משהו שהולך אחורה לא בתהליך חזרת הקול מהאוזן לתוך המכה ולא בתהליך חזרת הזכרון אל תוך המוח כך שאם זה נכון זה נכון תמיד ואם זה לא נכון זה לא נכון תמיד. מקווה שמקסמן יסכים איתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 18:12 |
|
| |
כאן בפורום אף אדם לא חסין מביקורת מעשיו ודבריו מרוממים אותו ןמעשיו ודבריו משפילים אותו- ואין לזה ולא כלום וי"ש אם הגדול מדבר דברים הזוים ותלושים וגורם לחילול ה'- במקום שיש חילול ה' אין נותנים כבוד לרב.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 17:31 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | | תראה שוב פעם מה הוא כתב על מרן הגר"ע יוסף שליט"א... |
|
איך רבונו של עולם מגיע לכאן הרב הגאון הגר"ע יוסף שליט"א ????
אני לעולם לא הדבר על הרב,
(במיוחד שאני מכיר אישית וזכיתי כמה פעמים להיפגש איתו, וגם הרים טלפון מולי לאחד השרים של ש"ס וזעק עליו, כי אמין בי ובדברי,)
אני אמרתי ודיברתי כלפיך
|
| נשלח ב-5/12/2010 17:25 |
|
| |
אברהם העיברי, [לענ"ד (וכנראה בהסכמת שאר החברים) מומלץ לשמור על הקו הזה, ולהמשיך לנהל דיונים עניניים בלי לרדת להשמצות זולות (ובפרט שאין להם קונים. כבר הוכיח עצמו מקסמן בפורום זה כיהודי יר"ש ואוהב תורה לא פחות ממך. אז אנא ממך)]. * תקרא נא עוד הפעם את מה שהוא כתב לי לאחר שציטטתי את דברי התלמוד... * יראת שמיים, למיטב ידעתי זה לכבד את גדולי ישראל, תראה שוב פעם מה הוא כתב על מרן הגר"ע יוסף שליט"א... * אתה טועה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 17:15 |
|
| |
אברהם:
קודם תודה לך,
לדעתי לא קפצתי לענות לו סתם,
ראה בעמוד 3 באשכול מיד אחרי התגובה שלך, אליעזר שואל כך:
"חברים,
מי שיודע לשחרר את חרצובות לשונו ולמצוא לכל אסון אשם מיידי - האם גדול הוא?"
ואני עונה לו דיי מיד
"הוא נביא שקר שחייב מיתה,"
אליעזר שואל אותי,
"מקס, בידי אדם או בידי שמים?"
אני עונה לו
"בידי אדם, בוודאי"
אליעזר מתפלל ומברך
"מהרה ייבנה המקדש..."
ואחרי זה אני מצטט את החינוך וההשקפה בעניין ולמה אסור לעשות את זה,
ואז פוגמישו היקר מכניס בדיוק ציטטה של התלמוד, בכדי לומר בדיוק את זה שאני טוען שחייבים מיתה על מילים כאלה,
והשאר היסטוריה,,,,,,,
|
| נשלח ב-5/12/2010 16:16 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  |
אברהם העברי: אני כבר לרגיל לדברים שמקס כותב, לרוב אני מנסה להתעלם מזה (כי זה לא מועיל יותר מידי לאנטילגנציה)... |
|
פוגמישו,
כתבתי תגובה ענינית למקסמן על דבריו [אולי בנימה טיפטיפה חריפה, אם כי בגבולות הנהוגים כאן בפורום], אך לא פצחתי ח"ו במריבה קטנונית, ועל כן אל נא תצרפני לקואליציות מסוג זה.
בפורום זה אנשים רגילים להביע את דעותיהם ולישא וליתן גם עם דעות שלא מקובלים עליהם. אך לרדת לרמת מריבות קטנונית על 'מה מועיל לאינטלגנציה ומה לא מועיל'- זה דבר לא ראוי, ובודאי שלא אינטלגנטי.
לענ"ד (וכנראה בהסכמת שאר החברים) מומלץ לשמור על הקו הזה, ולהמשיך לנהל דיונים עניניים בלי לרדת להשמצות זולות (ובפרט שאין להם קונים. כבר הוכיח עצמו מקסמן בפורום זה כיהודי יר"ש ואוהב תורה לא פחות ממך. אז אנא ממך).
אקוה שדבריי יובנו כהלכה [ויגרמו להנמכת הלהבות].
תודה רבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 15:17 |
|
| |
| רדףהשיג כתב: |  | "ככל שיותר מהר תפסיקי להתייחס לדברים שהוא כותב, ככה ייטב לך... "
על כך נאמר: "המריח הוא המסריח"
|
|
כרגיל, עוד אחד מהתובנות של רד"ה שמבטאים את מלוא הדר חכמתו...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 15:15 |
|
| |
אני חושב שמקסמן הבין. מה יש פה לא להבין? השאלה היא מאד פשוטה -- מדוע יש תהליכים המתרחשים הן בסדר מסויים והן בסדר ההפוך של המאורעות ואילו תהליכים אחרים מרחשים רק בסדר מסויים ולא בסדר ההפוך. האם זה ענין של חוקי טבע בסיסיים או רק של תנאי התחלה? וכן הלאה שאלות בסגנון -- בהן דשנו ודשנו לאורך האשכול ואין טעם לחזור עליהן.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 15:12 |
|
| |
| MTHBV כתב: |  | | אבל אני אמרתי לך שאתה לא מבין את השאלה שלו וגם לא את התשובה שלו !! |
|
אוקיי זוהי דעתך, ורדף חולק עליך וחושב שאני כן מבין את שאלותו,
אבל יכול להיות שאת צודקת שאני באמת לא מבין,
|
|