לפני שאני מתחיל עם ההופעה עצמה אני רוצה לומר שלמרות שזה היה כמעט אותו דבר של ההופעה האחרונה שלהם אבל ההופעה הזאת היה יותר מעניין ואתם תראו את זה בהמשך הסיקור.
אני גם רוצה להתנצל עם לפעמים קצת קשה להבין אותי העברית שלי לא הכי טוב בעולם...
היגעתי מאוד מוקדם מיד פגשתי ידידינו ג'וש היה לו מכשיר ווידאו הוא הסריט כמעט כל ההופעה מבחינת האורחים אבל הוא הסריט המקהלה.
כמו שאמרתי היגעתי מוקדם לפני שהם פתחו הדלתות של האולם וכשעמדתי בחוץ שמעתי איך הילדים עושים חזרות ועמדתי ליד האמא שלהאחים הרשקוביץ וסיפרה ש"מחר"(ז.א.היום)ההופעה האחרונה של דייויד וגם של יאיר קניג.
היה לי מקום טוב בשורה הרביעי ולידי ישב ארי רוזנר ויושי בנדר ודיברנו קצת במשך ההופעה לגבי ההופעה הילדים השירים וכו' היה כיף לשבת ביחד.
ירמיאל גם אמר שהדיסק החדש אמור לצאת בחורף(לא אמר תאריך)
עכשיו אני יתחיל לכתוב ההופעה:
ההופעה התחיל בשעה 7:10 עם מיכאל פרוזנסקי עם השיר "שטייג" מתוך האלבום הראשון שלו שיר קצבי ויפה(תמיד אהבתי אותו)אחר כך שר שיר שיהיה באלבום הקרוב שלו "זה לזה" נקרא השיר.
אחר כך נכנס שלומי גרטנר עם השיר ניסים שיר הראשון מהדיסק הראשון שלו שיר מאוד יפה והקהל מאוד התלהב(כך אומרים?)על כל השירים של גרטנר. ואחר כך שר עוד שיר קצבי שיר מספר 9 של האלבום השני "אין כאלוקינו" ואח"כ שיר שקט ויפה גם של הדיסק השני שלו שיר מספר 2 השיר "השמים" ואח"כ שיר קצבי של הדיסק הראשון שלו "אם אין אני לי מי לי" ועד כאן לשלומי גרטנר..
וכאן שאלו את הקהל "Are you ready???"
כמובן אני לא צריך לומר לכם איך שהקהל צעקו "YES"
והמקהלה נכנס על רקע השיר שאני אני קורא לזה "הפתיח לההופעה" שרו את זה כבר בירושלים אז אני לא צריך להגיד לכם שזה מאוד יפה...
אח"כ שרו "מעם השם" וכל פעם אני מתלהב כשאני שומע את השיר הזה כ"כ מדהים...
אחר כך שרו השיר "הטוב כי לא כלו" הסולואים היה מאוד מאוד טובים מאוד אהבתי השירה של דוד פרלמן(אחיין של זייבי פרלמן ע"ה)גם ארי אמר לי את זה... והנה ירחמאל עשה מה שהוא כמעט לא עושה שהוא מפסיק המנגינה כדי שתשמעו ההרמוניה של המקהלה והוא עשה את זה כמה פעמים כמו שאני יגיד לכם בהמשך...
אחרי זה שרו "משיח" וההפסקה.
אחרי ההפסקה נכנס שוב מיכאל פזורנסקי עם השיר שנקרא "תעשה מצווה" שיר קצבי לא כ"כ אהבתי...
אח"כ שלומי גרטנר נכנס עם השיר "שמחה" קשה להסביר את השיר מי שלא שמע את זה...הולחן ע"י יוסי גרין וזה שיר החמישי של אלבום השני שיר קצבי. ואחר כך הוא סיפר איך הולחן השיר המדהים "קודש היא לכם - מלכע'לע ע"י יוסי גרין וכמובן ששר את זה אח"כ.יושי וארי ישב לידי וגם שרו את זה לעצמם.
אח"כ שר את הלהיט say asay והקהל מאוד התלהב על השיר הזה.
אח"כ נכנס שוב המקהלה עם השיר רווח שינוי מאט הסולואים כמובן...
אח"כ המקהלה יצא וג'רמי ויהודה גורקין הציק ה"מחרוזת סולו" הפעם עם 4 ילדים.(לג'וש יש ווידיאו אז אתם תראוו שם איך הוא הציג)
והמחרוזת התחיל עם השיר פתח ליבי ע"י ג'רמי ושרולי רובין אח"כ השיר "אני מאמין" עם יהודה גורקין עם בנימין רבינא אברמוביץ הקול שלו עדיין מדהים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אח"כ השיר כי אתה הוא" שרולי רובין עם בנימין רבינא אברמוביץ ובסוף שאר הסולואים נכנסו כמו תמיד במחרוזת הזאת.
אחר כך נכנסו המקהלה אלברט וסול אייל הציג את השיר החדש "מלך" היה מאוד מצחיק איך שהם עשו את זה אבל אתם תצטרכו לראות בהקליפ שיהיה לי היום או מחר. וירחמיאל שוב אמר להתזמורת להפסיק ככה שתשמעו ההרמוניה של המקהלה...
אחרי השיר "מלך" ירחמיאל התיישב להפסנתר והזמין את שלומי גרטנר לשיר איתו ביחד הישר "מהרה" מתוך האלבום כלל ישראל" ובסוף השיר המקהלה גם נכנס ועמדו ליד הפסנתר ושרו "מהרה מתוך האלבום "יבא" הסולו היה עקיבה אברמוביץ אח"כ שרו את השיר "when" מתוך its min hashomayim הסולואים היו אחים "אייל" וירחמיאל הכניס כאן "עשה עשה" של גרטנר לא בקצבי ושאל את שלומי "איזה עוד שיר אתה מכיר עם המילים "עשה עשה"? ושלומי התחיל "עשה עשה" של "Torah today" אח"כ אהרן שלום קאהן שר "we need you" וכאן זה הסתיים ה"קומזיץ" והמקהלה חזרו למקומם על הבמה וירחמיאל אמר להם לשיר שוב הקטע we need you בלי המוזיקה שתשמעו ההרמוניה...
אח"כ ג'רמי הציג את השיר "the hand of hashem" אתם כבר ראיתם איך שהם שרים את זה...
אח"כ ירחמיאל הציג את הילדים ואח"כ הסתיים ההופעה עם השיר "יבא" וירחמיאל נכנס עם שלומי גרטנר ומיכאל פרוזנסקי(אתם תראו את זה בהתמונות)
אני מקווה שאתם תהנו מהסיקור אני מבקש לא להגיב בנתייים עד שאני מעלה התמונות.
נראה לי שהכוונה לזה... למרות שבעצמי עדיין לא ראיתי מה יש כאן...
נשלח ב-17/10/2010 18:00
זהו, חשבתי שאני הסתומה היחידה............... לכן לא שאלתי. איזה קליפ?
נשלח ב-17/10/2010 00:04
גיריני או ינו...(מקווה שזה ככה...) על איזה קליפ אתם מדברים...אני יודעת שאלי מביא קליפ אבל יש עוד משהו??? אשמח מאוד לדעת(ולראות!)
-וסליחה על הבורות....אני עוד אתגבר עליה אי"ה..:)
נשלח ב-16/10/2010 23:56
תודה INO על הקליפ!
מה אגיד ומה אומר, בכל פעם אני מופתעת מחדש. הביצוע הזה של 'הטוב' פשוט מדהייייייים!!!!!
ואני אוהבת את השיר הזה הרבה יותר בגירסה האיטית!
נשלח ב-16/10/2010 23:50
אני דווקא די מסכימה אם ריבי!גם אני חשבתי ככה שראיתי את ההופעות....ובכלל-אני ממש לא אוהבת את הסולויים של דיויד...(אני יודעת שאולי אני די יחידה בדעתי )
לצערי הרב והמרובה לא הצלחתי להגיע לקווינס. שבועיים הם זמן קצר יחסית עלמנת להספיק את כל מה שצריך.... אז-אלי! אם אתה עדיין חי ונושם בפורום-אשמח מאוד לקבל את הקליפ....ותודה מראש!!!!
נשלח ב-15/10/2010 14:50
שלו22 כתב:
אז מה , ירחמיאל נתן לדיויד ויאיר להציג את השיר הטוב לכבוד הופעתם האחרונה?
ככה? שימו לב! קיפוח מס' 2!
---
ריבי, אבל מה תגידי על ארשת הרצינות כשדייויד יושב/עומד לו בשקט מאחורה, לא בסולואים? אני חושבת שכל סולן חושב קצת על הצורה שבה ההופעה שלו תתקבל, אבל לא נראה לי שדווקא אצל דייויד זה מתבטא באופן מוגזם. (אגב, הפתעת אותי! לא ידעתי שדייויד (המקורי, המקורי) עדיין סולן מועדף עלייך... בסוף יתברר שאף אחד - אולי חוץ מיושר - לא מבין מי הוציא אותו מהנבחרת...)
נשלח ב-15/10/2010 08:17
אני מאד אוהבת את השירה של הרשקוביץ וגם את ההופעת במה שלו.
אבל קשה לי לומר שהשירה שלו היא כ"כ מהנשמה. תהיו בטוחים שכשהוא בא לסולו, הראש שלו נמצא יותר ב"איך אני נראה, מה הקהל חושב עלי ואיך אני אצא הכי "קול" שאפשר".
תסתכלו על ההליכה והתנועות. ברוקלינאי היה אולי קורא לזה אצילות, אבל אני רואה את זה קצת אחרת.
ושוב - הוא אחד הסולנים המועדפים עלי בתקופה הנוכחית.... אבל זה עדיין לא סותר...
WOW ino תודה רבה ! אז מה , ירחמיאל נתן לדיויד ויאיר להציג את השיר הטוב לכבוד הופעתם האחרונה? ו..יאיר ממש התרגש..פספס את השניה שהוא צריך להתחיל לשיר, נדמה לי שמעולם לא קרה לו דבר כזה.
נשלח ב-14/10/2010 23:52
ברוקלינאי, חוששתני שדווקא אתה לא הבנת אותי נכון ה"תצילינה אוזניים" שלי בפירוש לא היה מיועד אליך.
מה שכן, העליתי תהיות לגבי הרגישות במעמד הפרידה המרגש. טוב, כנראה שירחמיאל היה נרגש מכדי לשים לב לרגישויות.
נשלח ב-14/10/2010 22:58
אידי, לא הבנת אותי נכון. הסכמתי איתכן על הנושא, רק הצעתי לשון יותר מחמיאה להגדיר את זה, זה הכל.
נשלח ב-14/10/2010 15:19
אידי כתב:
ב. לדייויד תמיד היה עומק יותר ממה שזה נראה על פני השטח, גם בתקופת החיוך הזוהר שבתמונה העליונה. אחרי הכל, מי אמר ש"אפשר לראות רגשות מעורבים על הפנים של האנשים"?
זה ברור. אפשר לראות את זה בסולו שלו ב"אשא עיני" בהופעה. הרבה רגש, הרבה כוונה ועומק.