| נשלח ב-1/10/2010 13:18 |
|
| |
אמת
האם ניתן להגיע לאמת (המחייבת את כולם...) ?
דעתכם ואח"כ אכתוב את דעתי שכבר נכתבה כאן באחד הדיונים...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2011 00:55 |
|
| |
הגיוני, לגבי השורה הראשונה הממורקרת: פשיטא, חוסר באבסולוטית אינה עולה בקנה אחד עם שלמות האמת (שהיא, לפי הגדרת מכובדנו הראיה: נכון)
לגבי השנית: ברגע שהאמת הופכת אישית (סוביקטיבית, כפי שציינו חלק מהחברים המלומדים) יש בכך לערער מנכונותה המוחלטת, המשמעות של זה היא שאין לראות את האמת שלך כאמת שלי, ומביטוי נעלה ואוניברסלי היא כמו כל ערך אחר המשתנה בהתאם לנסיבות.
תוקן על ידי הנביאה ב- 12/01/2011 00:57:09
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2011 00:00 |
|
| |
מה יש להגדיר אמת? מרוב פילוסופיה מאבדים את הצפון?
אמיתי = נכון. וממש לא שייך לבקש להגדיר "נכון" כי זה כבר ממש ברור לכולם...וכל הגדרה היא במילים אז ...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2010 03:41 |
|
| |
| הנביאה כתב: |  | ומדוע, אפוא נתגנדרה העברית בכל מילים אלו הנרדפות?
לדעתי, כי האמת הוא מושג אבסולוטי, היות שכך, הוא אינו יכול להגיע ממקום של אינדוודואל אנושי כלשהו, חייב להיות לה מקור חיצוני שהיה טרם האנושות וגם יהיה אחריה.
עצם נתינת מקום לא אבסולוטי לאמת מערער באחת את אמיתותה, עם זאת, אין לשלול מושג תת, בו תוגדר האמת הפנימית של כל אחד באשר הוא באמצעות המילים היפות שהוזכרו, (מצפון, אידיאל, ועוד), אולם אין בו כדי לחייב את כלל האנושות, וגם לא את מי שזהו נר לרגליו, זאת בנוסף לכך שיש לקחת בחשבון סטיה באמצע ה"דרך" לאותו תת אמת, שמחויבת המציאות לכל מי שמכיר את נפש האדם הנפתלת.
(כל זאת בהנחה שהאדם מחפש את דרכו בעצמו לאור ערכיו העצמאיים, ולא פוסע בנתיב אמת, בהגדרתה המוחלטת, כמבואר לעיל).
|
|
אנא הואילי להסביר לקשה הבנה שכמוני איך דברייך (בעיקר המשפטים המודגשים בצהוב) יכולים לעלות בקנה אחד בלי לסתור זה את זה? אם עצם נתינת מקום לא אבסולוטי לאמת מערער את אמיתותה אז איך אפשר לומר שתת אמת לא אבסולוטית מחוייבת המציאות?!?
אא"כ תסכימי עם ההגדרה שלי לאמת כמו שכתבתי למעלה שאמת זה אידיאל חזק עד כדי כך שמי שמאמין באידיאל/אמת הזה יוכרח לפעול על פיו. ואז כמובן יכול להיות אידיאל מסוים שכולם מאמינים בו וממילא הוא מחייב את כולם ויכול להיות אידיאל אחר שלא כולם מאמינים בו וזה יחשב אמת אינדיבידואלית שתחייב רק את מי שמאמין בה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 18:32 |
|
| |
| הנביאה כתב: |  | הגיוני,
התכוונת, אולי, ל"מצפון"...? |
|
לא התכוונתי דוקא למצפון אע"פ שזה יכול להיות ג"כ מצפון.
כל דבר או אידיאל או מצפון, כל מה שנמצא אצל האדם בצורה חזקה שתביא אותו לידי כך שינהג על פיה - זוהי אמת!
(אולי חשבת שהתכוונתי דוקא למצפון כי את הרי טוענת שמצפון זה אידיאל באשכול הזה: http://bhol-forums.co.il/topic.asp?whichpage=1&topic_id=2774914&forum_id=20504 אבל לא נאריך בזה פה)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 17:21 |
|
| |
סבר את עיני,
איך מצווה הפכה ל"אמת", ואיך "אבסולוטית" הפכה לרב משמעויות...?
אתמהה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 20:01 |
|
| |
האמת הסובייקטיבית שלי הוא האמת האבסולוטית שלך גם אם האמת הזו לא שייך אצלך. ובתנאי שאת מסכימה אם האמת הסובייקטיבית שלי.
דוגמא: אני מחויב במצוות סוכה. זו האמת הסובייקטיבית שלי, כי את כאשה לא מחויבת בזה אבל זהו האמת האבסולוטית שלך במידה ואת מסכימה איתי שזו האמת שלי.
במידה ואת לא מסכימה איתי זה הופך להיות אמת אינדבידואלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2010 23:54 |
|
| |
האמת הסובייקטיבית נכללת באבסולוטית...?!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 14:45 |
|
| |
מסכים עם דברייך, אכן חלק מהמילים שייכים לאמת האבסולוטית וחלקם לאמת האינדיבידואלית. יש גם אמת סובייקטיבית אבל אפשר אולי לומר שזה נכלל באמת האבסולוטית.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 02:06 |
|
| |
ומדוע, אפוא נתגנדרה העברית בכל מילים אלו הנרדפות?
לדעתי, כי האמת הוא מושג אבסולוטי, היות שכך, הוא אינו יכול להגיע ממקום של אינדוודואל אנושי כלשהו, חייב להיות לה מקור חיצוני שהיה טרם האנושות וגם יהיה אחריה.
עצם נתינת מקום לא אבסולוטי לאמת מערער באחת את אמיתותה, עם זאת, אין לשלול מושג תת, בו תוגדר האמת הפנימית של כל אחד באשר הוא באמצעות המילים היפות שהוזכרו, (מצפון, אידיאל, ועוד), אולם אין בו כדי לחייב את כלל האנושות, וגם לא את מי שזהו נר לרגליו, זאת בנוסף לכך שיש לקחת בחשבון סטיה באמצע ה"דרך" לאותו תת אמת, שמחויבת המציאות לכל מי שמכיר את נפש האדם הנפתלת.
(כל זאת בהנחה שהאדם מחפש את דרכו בעצמו לאור ערכיו העצמאיים, ולא פוסע בנתיב אמת, בהגדרתה המוחלטת, כמבואר לעיל).
תוקן על ידי הנביאה ב- 21/11/2010 02:07:44
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 20:13 |
|
| |
| הגיוניי כתב: |  | לא הייתי חולק על ההגדרה של אסטרו נט אבל אני רוצה לומר הגדרה אחרת:
אמת = אידיאל מסוים חזק בעל עצמה כזאת המכריח את המאמין בו לנהוג על פיו. |
|
אידיאל, אמת, מצפון, זה הכל היינו הך.
יש את האמת הסופית שהוא העונג המושלם. ובדרך אליו יש הרבה אמיתות שמובילות אליו, אפשר לקרוא להם בכל מיני שמות, אמת, אידיאל, מוסר, מצווה, רצון, וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 01:10 |
|
| |
הגוני,
התכוונת, אולי, ל"מצפון"...?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 22:55 |
|
| |
לא הייתי חולק על ההגדרה של אסטרו נט אבל אני רוצה לומר הגדרה אחרת:
אמת = אידיאל מסוים חזק בעל עצמה כזאת המכריח את המאמין בו לנהוג על פיו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 17:13 |
|
| |
הגדרה מענינית, לפיה האמת היא אנדוודואלית,
האם יש חולקין על הגדרה זו?
[אגב, בהגדרת המושג, האם יש מקום לנימה אישית, היתכן כי אפילו הגדרת "אמת" אינה אבסולוטית ?].
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2010 22:12 |
|
| |
| הנביאה כתב: |  | הואילו בטובכם להגדיר את המושג: "אמת".
לאחר שאקבל הגדרה שתשביע את רצוני [ותהיה אבסולוטית ככל האפשר...]תזכו שאביע את דעתי לגבי אשכול מרתק זה.. |
|
אמת= הנהגה המובילה את האדם לעונג נצחי מרבי...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2010 18:12 |
|
| |
עבר חלף זמן ניכר, והגדרה - אין.
האם ניתן להסיק מכך שאינכם יודעים מהו טיב המושג עליו הנכם משיגים?
|
|
|
|
|