| נשלח ב-6/10/2010 11:48 |
|
| |
פסיכולוגיה חיובית
מה דעתכם, רונית ושאר חברי הפורום על התחום החדש ש"כבש, בסערה את אוניברסיטת הארוורד בהרצאות של ד"ר טל בן שחר?
(הציעו לי להרשם לקורס האינטרנטי שלו דרך אוניברסיטת פנסילבניה- המחיר היה אגדי ומעבר ליכולותי הכלכליות הצנועות)
האם פסיכולוגיה חיובית אכן יכולה לשמש כ"תרופה מונעת" עוד לפני שמגיעים למצב הדורש טיפול פסיכולוגיה אחר?
האם אפשר לומר שמדובר בזרם חדש בפסיכולוגיה- או שזהו בס"ה התפתחות של גישות הומנסטיות שונות+ לוגותרפיה של פרנקל (האדם מחפש משמעוות וכו')
אולי כאן מונח הפתרון למושג החמקמק כ"כ של אושר ורווחה נפשית?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2010 11:08 |
|
| |
תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2010 04:02 |
|
| |
1. חכמה וידע: יצירתיות, פתיחות מחשבתית, אהבת לימוד, נקודת מבט. 2. אומץ: גבורה, דבקות במטרה, יושרה, חיוניות. 3. אנושיות: אהבה, טוב לב, אינטליגנציה חברתית. 4. צדק: אזרחות, הוגנות, מנהיגות. 5. איפוק: סלחנות וחמלה, ענווה, זהירות, שליטה עצמית. 6. התעלות: יופי ומצוינות, הכרת תודה, תקווה, הומור, רוחניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2010 00:51 |
|
| |
אשמח באם תצייני אלו שש תכונות חיוביות עומדות בבסיס התיאוריה של ד"ר בן שחר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2010 00:47 |
|
| |
דוני , מעניין למה לי לא הציעו? כמו שאתה אומר גם אני שמעתי שזה כובש את השוק. אבל אם אני מבין נכון מרטין זליגמן כבר התחיל עם זה .
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2010 15:34 |
|
| |
אימון אישי גם נראה לי יכול לתרום. הוא עוזר לאדם להתמקד בכוחות החיוביים שלו ואיתם להתקדם הלאה למימוש חייו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2010 12:40 |
|
| |
דוני הי
מהיכרות שטחית שלי את התחום, זהו ניסיון להגדיר מדעית מהו אושר, וכיצד להשיג אותו - כאשר מדובר בגישת חיים של הסתכלות על החצי כוס המלאה, של סיפוק מעצמך ומתחומים מרכזיים בחיים (כמו עבודה וזוגיות), ובמתן משמעות לחיים.
הרבה מההנחות היסוד שלהם בנוגע למהות האושר, דומים למעשה להשקפה התורנית כמו למשל שאושר לא מושג על ידי כסף והנאות חולפות אלא על ידי סיפוק איכותי מדברים רוחניים (דתיים ולא דתיים). שאהבה אמיתית היא לא זו ההוליוודית אלא זו שמשקיעים בה . לא מפליא שהם מצאו כי דת משפיעה חיובית על אושר (אמונה, משמעות לחיים, מוסר וכ'). לטענתם אדם מאושר הוא אדם בעל "מידות טובות" (הם מתארים רשימת של שש תכונות מסוימות) . לנו בעיקר הדברים המרכזיים ברובם מוכרים.
החידוש כפי שאני מבינה הוא הניסיון להגיד אנו יודעים כיצד להשיג את האושר (באמצעות חיזוק היכולות הקיימות בך) וכן שזוהי דרך למנוע בעיות נפשיות וחולי.
נו, ברור שאדם מאושר הוא בריא יותר, וכמובן אם הוא בריא יותר אז הוא מסוגל להשיג את אותם דברים נפלאים הכלולים באושר. אך מה קורה לאנשים רבים שמזמן התפכחו והבינו שההנאות חומריות אינם הדרך לאושר ובכל זאת כמה שהם משקיעים במשמעות, בזוגיות, בעבודה חסרה להם את החיות הנדרשת לאושר?
בעיני אין קיצור דרך ואם לאדם יש מחסומים הנפשיים אז הטכניקות שהם מציעים אינן יפתרו את הבעיה.
עם זאת, אני מאמינה שהגישה שמקורה באמריקה עשויה לעורר שינוי בצורת החיים הנהנתנית והחומרית להשקיע במה שחשוב בחיים מתוך דגש על ערך וחשיבות האדם ואם כן, אז יש סיכוי שיגדלו דורות בריאים יותר .
את מוזמנת להביא לדיון את הרעיונות התיאורטיים והפרקטיים של הגישה.
|
|
|
|
|