ואתמול ענה תשובה חיובית בחור y העונה על כל הדרישות (שחיכתי מאוד לתשובתו).
האם לעניין לדחות את הפגישה שאמורה להתקיים בעוד שבוע ולהפגש אם הבחור y?
ומצד אחד, אם אלך לפגישה עם הבחור ההראשון אלך עם הרגשה שלילית!
מה עושים????
תוקן על ידי הבניברקית ב- 07/10/2010 11:37:46
נשלח ב-10/10/2010 02:45
אסיק_good כתב:
בס"ד
כן. צריך להתנהג ביושר. לכי להיפגש ם הבחור שקבעת כבר, תנסי להוריד אתץ ההרגשה השלילית ולבחון את הדברים כמו שהם.
בהצלחה.
נ.ב. אל תשכחי לחזור ולספר מה עשית.
עכשיו לא ירדו ממך בקלות.........
אני מגלה לך בסוד, שאת גם יכולה לפברק עלינו משו......
נשלח ב-10/10/2010 02:34
אה... חשבתי שנפגשו.... טוב... זה מתחיל להסתבך.... לא יודעת מה הייתי עושה...
נשלח ב-10/10/2010 01:42
אחת_מעל כתב:
הסבר למי שלא הבין את תגובתי הקודמת: אני חושבת שאם הבחור שאתו נפגשת וחיכית לתשובתו החזיר חיובי ואת רוצה להמשיך- אל תפגשי בינתיים עם עוד בחור. עד שתדעי מה נגמר עם הבחור הראשון. תספרי לשדכנית מה קורה. ותבקשי לדחות עד שיתבהרו העינינים.
נגמר טוב- מזל טוב מזל טוב... נגמר טוב מהבחינה השניה (-שהשידוך לא יצא)- נמשיך הלאה...
(מה שאני לא מבינה- למה קבעת בכלל פגישה עם בחור בעוד שאת נפגשת כבר עם בחור אחר שעוד לא החזיר תשובה... אבל זה כבר נעשה...)
נראלי שלא הבנת.. או שאני לא הוא החזיר תשובה חיובית לפגישה ראשונה (אחרי בירורים) הם עדיין לא נפגשו!!
נשלח ב-10/10/2010 01:37
הסבר למי שלא הבין את תגובתי הקודמת: אני חושבת שאם הבחור שאתו נפגשת וחיכית לתשובתו החזיר חיובי ואת רוצה להמשיך- אל תפגשי בינתיים עם עוד בחור. עד שתדעי מה נגמר עם הבחור הראשון. תספרי לשדכנית מה קורה. ותבקשי לדחות עד שיתבהרו העינינים.
נגמר טוב- מזל טוב מזל טוב... נגמר טוב מהבחינה השניה (-שהשידוך לא יצא)- נמשיך הלאה...
(מה שאני לא מבינה- למה קבעת בכלל פגישה עם בחור בעוד שאת נפגשת כבר עם בחור אחר שעוד לא החזיר תשובה... אבל זה כבר נעשה...)
נשלח ב-10/10/2010 01:11
אני חושבת שאחרי שנקבעת פגישה לא מבטלים כשהסיבה "הבחור השני נשמע יותר טוב".. (הוא רק נשמע) אחת, מי זה השני? הבחור שאיתו נקבעה פגישה?
נשלח ב-10/10/2010 01:00
לא הייתי נפגשת עם השני. הייתי מספרת לשדכנית את האמת. ומבקשת יפה לדחות עד שיתבהרו הענינים. זו דעתי...
נשלח ב-10/10/2010 00:38
הבניברקית כתב:
נקבעה עבורי פגישה לעוד שבוע עם בחור x.
ואתמול ענה תשובה חיובית בחור y העונה על כל הדרישות (שחיכתי מאוד לתשובתו).
האם לעניין לדחות את הפגישה שאמורה להתקיים בעוד שבוע ולהפגש אם הבחור y?
ומצד אחד, אם אלך לפגישה עם הבחור ההראשון אלך עם הרגשה שלילית!
מה עושים????
תוקן על ידי הבניברקית ב- 07/10/2010 11:37:46
הפגישה כבר נקבעה!! אז מה השאלה???
נשלח ב-9/10/2010 21:13
מעפיל כתב:
אנחנו חיים בעולם מורכב, לא תמיד נכון והוגן לקחת בחשבון רק את הצו המוסרי, לפעמים צריך לקחת בחשבון גם המציאות. לפעמים אדם אינו מסוגל להתנהג רק לפי המוסר, וכשבכל זאת מכריחים אותו, הוא נכשל ומכשיל, וגובה מחיר כבד מכל אלו המעורבים בפרשה.
מתי שההשלכות נוגעות אליך אפשר לוותר על הצו המוסרי, מתי שההשלכות נוגעות לאחרים חייבים לשמוע לצו המוסר.
נשלח ב-8/10/2010 15:20
בס"ד
כן. צריך להתנהג ביושר. לכי להיפגש ם הבחור שקבעת כבר, תנסי להוריד אתץ ההרגשה השלילית ולבחון את הדברים כמו שהם.
בהצלחה.
נ.ב. אל תשכחי לחזור ולספר מה עשית.
נשלח ב-8/10/2010 14:19
בניברקית, אם יש לך בראש את y, את חושבת שהוא עדיף לך מאשר x, תפגשי עם y. במיוחד במקרה שלך שההצעה של y היתה בעצם לפני ששמעת על x.
אין טעם להפגש עם בחור כאשר את חושבת שיש הצעה מעשית טובה ומתאימה יותר. זה יפריע לך בפגישות איתו. אם תפגשי עם x המחשבות שלך על y יגרמו אולי שתרצי רק לצאת ידי חובה כלפי x אבל די מהר להוריד אותו, וגם את עלולה לשקוע במחשבות שהפסדת מישהו טוב.
נשלח ב-8/10/2010 13:40
אנחנו חיים בעולם מורכב, לא תמיד נכון והוגן לקחת בחשבון רק את הצו המוסרי, לפעמים צריך לקחת בחשבון גם המציאות. לפעמים אדם אינו מסוגל להתנהג רק לפי המוסר, וכשבכל זאת מכריחים אותו, הוא נכשל ומכשיל, וגובה מחיר כבד מכל אלו המעורבים בפרשה.
נשלח ב-7/10/2010 18:38
מעפיל כתב:
1. לכל אחד מאיתנו יש בחירה, ולדעתי אפשר לפספס את הזיווג. אולי Y הוא הזיווג שלה, רק שהוא התעצל מלענות. שורה תחתונה אדם צריך לפעול לפי ההיגיון ולפי המוסר, ולא לפי חשבונות שמים שאין לאף אחד מושג מה הם באמת.
2. ברור שאין לצאת עם מישהו ולחשוב אולי יש מישהו אחר יותר טוב. אבל פה אנחנו מדברים על מקרה שיש לה כבר בראש מישהו אחד, ואז השאלה היא אם לצאת עם מישהו אחר או לא.
1 השאלה היא מה ההיגיון ומה המוסר
אתה הולך עם ההיגיון וסינטזה עם המוסר
בכ"א אם הבנתי את סינטזה טוב הוא בעצם אומר שהרי אם x מתאים לה, הוא כבר יסתדר אתה
2 בוא לא נשכח שהיא לא מכירה אותו, רק בסה'כ שמעה עליו כמה דברים שנראו לה מענינים
נשלח ב-7/10/2010 16:27
הבניברקית כתב:
ברור שאם אני לא אלך לפגישה עם x (ואני חושבת שכן אפגש איתו) אני אסביר לשדכנית את האמת ושתעביר זאת לבחור את הדברים כמו שהם.
במקרה ותחליטי לא להיפגש איתו יכול להיות שלא כדאי לומר את כל האמת, נסי ליפות את זה קצת.
נשלח ב-7/10/2010 16:21
1. לכל אחד מאיתנו יש בחירה, ולדעתי אפשר לפספס את הזיווג. אולי Y הוא הזיווג שלה, רק שהוא התעצל מלענות. שורה תחתונה אדם צריך לפעול לפי ההיגיון ולפי המוסר, ולא לפי חשבונות שמים שאין לאף אחד מושג מה הם באמת.
2. ברור שאין לצאת עם מישהו ולחשוב אולי יש מישהו אחר יותר טוב. אבל פה אנחנו מדברים על מקרה שיש לה כבר בראש מישהו אחד, ואז השאלה היא אם לצאת עם מישהו אחר או לא.
נשלח ב-7/10/2010 16:13
מעפיל כתב:
לכל אלו הסבורים שעל בניברקית להיפגש עם X, שתי שאלות לי אליכם.
1. האם אתם חושבים שהיא תוכל להתרכז ב X כשהראש שלה מלא ב Y?
2. בהנחה ש Y אכן יותר מתאים לה מ X, האם נכון הוא לצפות ממנה לוותר על חיים יותר מאושרים בגלל איזו שהיא ספק מוסרית? על ג' חמורות אנחנו אמורים למסור את נפשינו, בכדי לא לעבור על מצות לא תעשה צריכים למסור את כל כספינו, בכדי לקיים מצות עשה צריכים להוציא חמשית כספינו. כמה הקרבה נכון הוא לבקש מאדם בכדי לקיים ספק נורמה מוסרית?
1.אם זה הזיווג שלה, כן
2.אתה יכול תמיד לשאול "אולי הבחורה שהציעו אתמול מתאימה לי יותר מזו" , נכון לעכשיו אף אחד לא יודע מה יותר טוב, היא חושבת שהיא יודעת אבל זה לא אומר כלום, ובהחלט כדאי לא לעבור על מוסריות שהיא יכולה להגיע לביזיון של הבחור וזה די חמור.