לפעמים אני שומע הקלטה של חזן צעיר בפורום וכותבי הפורום כותבים עליו שהוא יוסלה הבא ועל הפוטנציאל הרב שיש לו
ואחרי זמן מה מתחילים לשים לב לחסרונות,
לכן שאלתי היא מהו חזן?
מה צריך שיהיה באדם כדי שיקרא חזן?
כשאני מסתכל על הקונצרטים של בתי ספר לחזנות אני רואה רבים שאפילו זמרי חתונות הם לא והם נקראים כחזנים,
האם כל אחד שצועק ככוכיא נחשב כחזן עולמי?
האם חזן עם קולרטורה ששואפת לאפס יכול להקרא חזן?
ושאלה שקשה לי מאוד: האם קוסביצקי\יוסלה היו תותחים מהרגע הראשון או שמה שאנחנו שומעים זה היה אחרי שנים של עבודה?
כמובן שכל מה שאני כתבתי אין כוונתי לחזן האמור באשכול "חזן חדש".
תוקן על ידי Cantor_yos ב- 13/10/2010 15:53:04
נשלח ב-24/10/2010 12:42
נכתב פה שחזן לא נמדד בקולרטורה ולא בטונים הגבוהים ולא בקול חזק ועם זה אני מסכים במאת האחוזים.
הבעיה היא שיש חזנים שרחמנא ליצלן לא עלינו שהקולרטורה שלהם לא משהו, או שהם לא נולדו טנורים ,
והם עדיין לא השלימו עם ה״גזירה״ ועדיין מנסים להרשים את הקהל המסכן שיושב באולם שלא התכוון להרגיז אף אחד בקולרטורות מגומגמות ובצרחות שמזכירות את ״ויפתח את פי האתון״.
וזה חבל כשחזן לא מכיר את עצמו ואת חסרונותיו זה בעיה קשה.
(הדברים אינם קשורים אפילו ברמז לאשכול רצה)
נשלח ב-18/10/2010 10:40
Cantor_yos כתב:
האם אתה רוצה לעשות תביעה יצוגית מטעם משפחת קוסביצקי על אייזנשטט?
האם אתה רוצה לעשות תביעה יצוגית מטעם משפחת קוסביצקי על אייזנשטט?
פרשיית "החזן המוכה"
נשלח ב-16/10/2010 23:23
weiss2000 כתב:
הרי ד"ר סובול יספר לך כמו שסיפר כבר באינספור קונצרטים על קוסביצקי בצעירותו לעומת בחרותו והשוואה של הקלטות משנים ראשונות ואחרונות... והסיפור על אייזנשטאט שמרביץ לו עם סרגל על פרקי הידיים וכל זה עד שהפכו אותו מעוד חזן למה שנהיה....
היש אסמכתא כתובה מהחזן משה קוסביצקי לסיפור זה!?!
נשלח ב-14/10/2010 00:39
מהו חזן
לכותב הראשון:
חזן לא נמדד בקולרטורה, לא בטונים גבוהים ולא בקול חזק. חזן צריך ראשית כל
לדעת את הנוסח והחזנות היא רק ציפוי לתפילה.הנוסח אשווה אותו לעוגה והחזנות לקרם על העוגה
אם העוגה טעימה הקרם מוסיף טעם, אבל אם העוגה לא טעימה, כל העוגה לא שווה.
בקשר לחזן משה קוסוביצקי שמעתי פעם מעקיבא צימרמן שסיפר, שהחזן קליינלרר סיפר לו, שהוא שאל
פעם את החזן קוסוביצקי , מה סוד ההצלחה שלך שכל תפילה שלך היא פסטיבל,וחזן קוסוביצקי ענה לו
במילים הללו:
איך בין שוין חזן פערציג יאהר און ווען איך דארף דאווענען א שבת גרייט איך זיך צו צום דאווענען אזוי ווען עס
וואלט גיווען דער ערשטער מאהל אין מיין לייבען.
(תרגום: אני חזן כבר 40 שנה וכאשר אני צריך להתפלל שבת. אני מתכונן לתפילה
כאילו זו תפילה ראשונה אצלי.)
נשלח ב-13/10/2010 21:52
weiss2000 כתב:
הרי ד"ר סובול יספר לך כמו שסיפר כבר באינספור קונצרטים על קוסביצקי בצעירותו לעומת בחרותו והשוואה של הקלטות משנים ראשונות ואחרונות... והסיפור על אייזנשטאט שמרביץ לו עם סרגל על פרקי הידיים וכל זה עד שהפכו אותו מעוד חזן למה שנהיה... וגם הסיפור על הלפגוט שכששמעו אותו בפרנקפורט שאל מי ששאל "מי הפרה שגועה ליד העמוד" והיום בטח הוא אוכל את הכובע או השטריימל על השאלה שלו...
אבל בהתייחס לשאלתך חזן יוסי, שאשכול בנושא זה נפתח פה בפורום אחת לשנה אם לא יותר תדיר, לענ"ד התשובה היא שחזן נמדד במבחן התוצאה, ולכן מי שחתם חוזה עם קהילה למשך שנה (רק ימים נוראים לא נחשב) שבה כיהן כחזן - הרי הוא חזן. ובהשלמה, כדי שיהיה ברור ולטובת כל הפרחים והעילויים - מי שלא, איננו חזן.
+1
נשלח ב-13/10/2010 17:37
הרי ד"ר סובול יספר לך כמו שסיפר כבר באינספור קונצרטים על קוסביצקי בצעירותו לעומת בחרותו והשוואה של הקלטות משנים ראשונות ואחרונות... והסיפור על אייזנשטאט שמרביץ לו עם סרגל על פרקי הידיים וכל זה עד שהפכו אותו מעוד חזן למה שנהיה... וגם הסיפור על הלפגוט שכששמעו אותו בפרנקפורט שאל מי ששאל "מי הפרה שגועה ליד העמוד" והיום בטח הוא אוכל את הכובע או השטריימל על השאלה שלו...
אבל בהתייחס לשאלתך חזן יוסי, שאשכול בנושא זה נפתח פה בפורום אחת לשנה אם לא יותר תדיר, לענ"ד התשובה היא שחזן נמדד במבחן התוצאה, ולכן מי שחתם חוזה עם קהילה למשך שנה (רק ימים נוראים לא נחשב) שבה כיהן כחזן - הרי הוא חזן. ובהשלמה, כדי שיהיה ברור ולטובת כל הפרחים והעילויים - מי שלא, איננו חזן.