| נשלח ב-21/10/2010 10:43 |
|
| |
הנה זה בא...
הבטחתי הודעה דרמטית, זוכרים? בטח זוכרים, אלא מה? אז הנה זה בא... אני אתחיל בסיפור קטן, סיפור שתחילתו לפני מעל לעשר שנים ואולי אפילו קודם. הייתי ילדה קטנה כשהלכתי פעם ראשונה עם אמא שלי ל'גאולה'. ביקורינו בגאולה לא היו תכופים כהיום. גרנו רחוק ממרכז ירושלים וכל ביקור בגאולה כלל בתוכו איזו מתנה קטנה, שבימים ההם הסתכמה בספר או קלטת. הקלטת הראשונה שקנו לי כילדה קטנה, בחנות הקטנה של נועם הפקות הייתה "בסיעתא דשמיא" של פרחי מיאמי. אני לא יודעת מי מכם זוכר את החנות הזאת, אבל המציאות הייתה שהמוכר ישב בתוך החנות וחוץ ממנו לא היה לאף אחד מקום להיכנס, אז כל אחד אמר מבחוץ איזו קלטת הוא רוצה והמוכר אפילו לא היה צריך לקום ממקומו, אלא מיד הגיש לו את הקלטת. מכל מקום, הקלטת הזאת הלכה לארץ החפצים האבודים ואחרי כמה שנים רכשתי אותה שוב, הפעם בגל פז. על העטיפה הייתה תמונה של הילדים מ"אחד אחד", למרבה האירוניה. קשה לי לתאר לכם את ההתרגשות שאחזה בי כשגיליתי בביתה של חברתי את העטיפה המקורית של הקלטת הזאת, עם התמונה המקורית ושמות הסולנים וכו'. התרגשות שרק מעריצים שרופים מכירים מקרוב.
ההיכרות המעמיקה שלי עם פרחי מיאמי הייתה באחת משנות התיכון, כאשר ראיתי בביתה של חברה את מופע מיאמי 5. היא הייתה הילדה ההכי מודרנית בכיתה, והראשונה שהחזיקה מחשב בבית ועוד עם סרטים של הופעות. אני הייתי השנייה, כי בתוך השנה שעברה מאז כבר רכשתי מכספי הבייביסיטר שלי, את כל מופעי מיאמי לצפייה. אני חושבת שלא עברו יותר משנתיים או שלוש עד שהיה לי את כל האוסף של פרחי מיאמי, כמובן כל מה שהיה אז בנמצא – עד "התייצב" כמדומני. והשאר - היסטוריה. לא אלאה אתכם בדברים, אבל כמדומני שאני הייתי המעריצה שהכי הרחיקה לכת בכל מה שקשור למקהלה. אחד הדברים הבולטים הם הפורום הזה שקם ופרח והתפתח לרמות שלא דמיינתי. אבל היו דברים נוספים, חלקם יגרמו לכם להכניס אותי לאיזה בי"ח פסכיאטרי, אז אני אחסוך אותם מכם. כמובן שעם השנים התמתנתי קצת ואני כבר לא רצה עד סוף העולם רק כדי לראות מבחוץ את הבית של... אבל, חוץ מ"שגעונות" שונים ומשונים, אני יכולה לומר שפרחי מיאמי היוו נתח נכבד מחיי, רגשית ומעשית. עברתי הרבה בשנים האחרונות ובכולן פרחי מיאמי היו למשען ולתחום ענין ניטרלי, מרגש ומלהיב. קשה לי לתאר לכם את המשמעות העמוקה שיש לפרחי מיאמי על החיים שלי. למרות שיהיה מי שיצחק ויאמר שזה בסה"כ מקהלת ילדים וכו' וכו', אבל מי שחש פעם על בשרו את מה שאני הרגשתי בכל מה שקשור למקהלה ולפורום – יודע מה אני מתכוונת. ואולי דווקא בגלל זה, קשה לי להתמודד עם אכזבות מחברי מקהלה שהערצתי ביותר והגיעו אל פי פחת. הפורום שלנו עשה הרבה הרבה מעשים גדולים שלא תמיד אפשר לראות אותם במבט שטחי. דוגמא לכך היא מרים ע"ה, חברת פורום שהייתה חולה במחלה והפורום הזה נתן לה כוחות נפש וגוף בימים הקשים והאחרונים לחייה. הייתה לנו גם את אורטל, שכ"כ רצתה להתקרב ליהדות והיו לה כ"כ הרבה שאלות שאילולא חברי הפורום הזה – פשוט לא היה לה את מי לשאול. שמחנו בשמחתם של חברי הפורום, כאבנו את כאבם כשהיה כזה, ועכשיו - - - תרשו להגיע ישר לנקודה – הגעתי למסקנה שאולי לא כל כך תשמחו בה, אבל לכל זמן ועת. עת לפתוח פורומים ועת לסוגרם. הרגשתי היא, שמיציתי קצת את עצמי בכל מה שקשור לפרחי מיאמי ובעיקר לפורום הזה. אני לא חושבת שהפורום מיצה את עצמו, כי תמיד יש חברים חדשים ומעריצים חדשים, אבל כמו שאתם יודעים, בשנים האחרונות אני כבר לא משתתפת בהופעות שלהם, אין לי את הזמן לכתוב סיקורים, ובעיקר קשה לי לעקוב בין כל שאר מטלות היום-יום, אחרי מה שהולך בפורום, ומי כתב מה, ואת מי לחסום ואת מה למחוק ומי נפגע ממי ושאר מטלות לא פשוטות כלל ועיקר. ובלי לפגוע באף אחד, לפעמים רמת הדיבורים בפורום עושה לי הרגשה שאני מאוד מאוד זקנה, או שהפורום מאוד ילדותי, ובכנות – קשה לי עם זה. צר לי מאוד על כל החברים החדשים שצטרפו בשבועות האחרונים וציפו להמשיך להוות חלק מפורום פעיל ומרתק, צר לי על אידי ועל אשכול "מכונת הזמן" שייאלץ להיקטע באיבו, צר לי על חברי הפורום הותיקים והטובים שאולי ישעמם להם כעת כמה שעות ביום, צר לי על כל החברים שאני יודעת את המשמעות שהפורום היה לגביהם... בראש ובראשונה אני רוצה להודות למי שהייתה יד ימיני בפורום לאורך כל השנים, הלא היא ריבי10, או אולי נכון יותר לומר ריבי 100! כי היא הייתה באמת 100%, מעל גבי הפורום ובמאחורי הקלעים של הפורום, בכל מצב ובכל זמן.
סליחה ריבי שלא שיתפתי אותך, אבל לא הייתי עומדת בפני שיכנועיך...
תודה גם לאלימונסי, על היותו נציגנו בארה"ב, על התמונות והקליפים שהוא דאג תמיד לשתף אותנו בהם, ועל התגובות הרבות שכתב למרות שהעברית קשה לו. תודה מיוחדת לגריני, ידידה נהדרת ואינטלגנטית שתמיד היה כיף להתפלס איתה על כל מה שקשור לפרחי מיאמי. תודה גם על עידכונים מאחורי הקלעים שתמיד שיתפת אותי בהם! תודה לאידי, על אשכולות מענינים ועל השתתפות פעילה בפורום שקידמה אותה מהר מן הצפוי לדרגת מנהלת משנה. תודה לכל החברים הותיקים יותר והותיקים פחות – אלכס, הדובר (איפה הוא?),פסנתר כנף, INO, כוחאש, משיחמשיח, הניו יורקר, ברוקלינאי, נהוראי (מישהו זוכר אותו?) תודם גם לחברים החדשים יחסית: תמר, שפירו, מוצ'ניק, שלו, עודדודו, חדוה, אן, גיללה, שמואל1000, יעקב3 ועוד... (וסליחה ממי ששכחתי). החלתי היא סופית ולא ניתנת לשינוי אז אנא, אל תכתבו לי הודעות פרטיות בענין. אני בנאדם רגיש, הלב שלי לא יעמוד בזה. אני מעריכה את כולכם על השעות הרבות שנתתם על מנת שהפורום יצליח ומאחלת לכם רק טוב והצלחה בכל מעשי ידיכם ובשורות טובות לכל עם ישראל! הפורום יחסם לכתיבה לכל המשתתפים ביום ראשון הקרוב.
אולם תוכלו להתרפק על האשכולות הישנים ולקרוא בהם מהראשון עד האחרון. היו ברוכים!
תוקן על ידי yosher2005 ב- 21/10/2010 10:46:00
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 14:29 |
|
| |
מותר לי להגיב? אולי רק תעביר את ההנהלה למישהו/י אחר/ת?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 21:25 |
|
| |
וואו! דרמטי בהחלט! אני לא רואה טעם לסגירת הפורום, הרי במוקדם או במאוחר יפתח פורום פרחי מיאמי חדש. יש אפשרות טכנית להעביר את הניהול הראשי של הפורום לידי מישהו אחר (ריבי, מטבע הדברים) צריך רק לפנות להנהלת האתר.
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 23:53 |
|
| |
יושר, כולנו רוצים שתישארי, אבל אם את לא רוצה, אז למה לא להעביר את הניהול למישהו אחר?

|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 10:58 |
|
| |
פסנתר, שאלת את ריבי אם היא רוצה בזה?
למה אתה מפיל עליה תיקים? (-:
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 11:07 |
|
| |
יושר, כתבתי לך אתמול מייל ואני מחכה לתשובה אם לא אכפת לך...
לתשומת ליבך.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 11:09 |
|
| |
ואגב יושר, את הפלת עלי את כל ההודעות באישי שלי שלא רצית אצלך....
חברה, אני לא הכתובת. סווווורי!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 11:23 |
|
| |
דבר ראשון:
כל מי שקורא את ההודעה הזאת מתבקש להצטרף אלינו בפרק תהילים לעתידו של הפורום שלנו.
שנית:
אני הולכת עכשיו להגיד דברים קצת קשים, אבל נראה לי שאפשר להבין אותי.
יושר, את השקעת המון בפורום, והתוצאות ניכרות בשטח.
אבל - לא רק את השקעת בו המון.
אולי זה לא בסדר שאני אומרת, אבל זה גם עוול מצידך כלפינו לסגור לנו אותו ככה ולקרוע נתח מבשרנו. איך אמרנו? זה לא רק פורום, ולא רק מיאמי. זה הווי של כולנו, וכולנו שותפים בו. אחרי שנולד למישהו ילד, הוא כבר לא יכול להחזירו לעפר, וגם לא לחנוק אותו רק כי אין לו זמן להשקיע בו. לילד הזה יש כבר נשמה משלו, הוא בריה בפני עצמה והוא רוצה לחיות.
קראתי פעם משהו כזה: כמה קשה להיפרד מספר כשהוא יורד לדפוס, כי אח"כ הוא כבר לא שלך. כלומר - אתה אמנם היוצר, אבל הספר הוא כבר נחלת הכלל.
יושר, את יכולה לקבוע כללים ברורים לפורום, ולתת לספינה לשוט על מי מנוחות עם ביקורים מדי פעם, כמו שנהגת בזמן האחרון. אנחנו יכולים להגיש לך דיווח חודשי על הדברים הראויים לתשומת לב שהתחדשו בפורום. וחוצמזה, אמנם בזמנים עברו את היית מעורבת, אבל רמת הדיונים בפועל בהחלט לא היתה "בשמים" לעומת היום - ואני לא מדברת על כל החדשים שמגיעים ומתחילים לכתוב שטויות מהסוג שריבי (וגם אני, לאחרונה) רגילה למחוק, אלא על החברים הרציניים. קראתי כמעט את כל האשכולות אחורה, ותסלחי לי - הדיון האינטלקטואלי על "מתי ייצא הדיסק..." (לא זוכרת איזה זה היה) עם התשובה הקבועה של הדובר "ל"ג בעומר" ממש לא כזה מיוחד לעומת מה שהולך היום.
מה שכן, כשאת בתוך זה - נראה לך שזה על רמה ובסדר. כשאת מבקרת פעם ב-, זה נראה תלוש ורדוד. אז ככה שעם כל הדיבורים על "ירד רמה", אני ממש לא מסכימה.
יושר, אנא, אפשר להגיע להידברות ולתנאים שיהיו מקובלים על כולנו. למה, למה לחתוך הכל ולהגיע לקרעים כואבים.
תוקן על ידי אידי ב- 22/10/2010 13:57:32
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 15:30 |
|
| |
| yosher2005 כתב: |  | פסנתר, שאלת את ריבי אם היא רוצה בזה?
למה אתה מפיל עליה תיקים? (-: |
|
אני שאלתי אני חושב שהיא מוכנה אפילו אם לא אני כן מוכן לקחת ההנהלה על עצמי(ככה יש גם מנהל משנה בחו"ל אם מישהו פותח אשכול לא ראוי ככשאצלכם שבת כבר ואצלי לא)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2010 16:26 |
|
| |
| yosher2005 כתב: |  | פסנתר, שאלת את ריבי אם היא רוצה בזה?
למה אתה מפיל עליה תיקים? (-: |
|
למה יושר, אם ארצה אני - את תירצי...?
אני לא יכולה לומר לכם שזו שאיפת חיי וזה משו שרציתי או חשבתי עליו פעם, אבל אם צריך, אז כן!
מה השאלה בכלל?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2010 19:50 |
|
| |
אין מצב שהפורום נסגר! כמו שאידי אמרה, זה לא רק פורום ולא רק מיאמי, זה כבר נהפך לחלק ממנו. למשהו שכולנו שותפים בעשייתו. לי באופן אישי- זה הרבה מעבר לסתם מקום שכותבים בו תגובות. זה מקום שהתוודעתי בו להרבה חברים מקסימים. מקום שבו אני לא מפסיקה להנות.

|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 07:15 |
|
| |
אז אחרי ההלם הראשוני, ההתאוששות, ההפנמה וההבנה, יש לי כמה מילים לומר לפני שלא תהיה לי האפשרות. קודם כל, למרות שזה מהלך מאד כואב להרבה מאיתנו, אין מה לכעוס. במיוחד לא על יושר. ולא, לא קל לי עם זה בכלל, וקשה לי יותר אפילו יותר מכולם. רק מי שיודע מה זה להשקיע שעות בפורום על כל מה שזה כולל, יוכל להבין את ההרגשה שלי... רק מי שחווה, אולי אפילו רק פעם אחת, את לילות החורף הארוכים, המעייפים, המכורבלים והמרתקים מול המחשב ובפורום אולי יוכל להבין מה זה הפורום בשבילי... ולחילופין מהרבה מכם, אני לא מנסה להלחם בהחלטה כי אני יודעת ומבינה גם צדדים אחרים בעניין. אני רק רוצה לסיים בכמה תודות... תודה ראשונה, גדולה, ענקית ועצומה למי שהקימה ופיתחה בעשר אצבעותיה, בהרבה מרץ ונחישות פורום שהוא נכס למיאמי ובית לכל מי שמעריץ ואוהב את המקהלה המדהימה הזו. שהשקיעה את כל כולה בפורום וחלקה איתנו את כל הידע העצום שלה ללא כל תמורה ותנאי. יושר, היתה לי הזכות להכיר בחורה מקסימה וחברה מיוחדת כמוך, שהיתה לי תמיד לאוזן קשבת ועם לב פתוח להבין ולסייע בכל נושא ובכל תחום. תודות על חמש וחצי שנים של הכרות ושל פעילות הפורום, על האפשרויות שניתנה לי להעמיק ולצבור ידע בכל מה שקשור למקהלה ועל ההזדמנות שהיתה לי להכיר כאן בפורום אנשים כ"כ מקסימים ומיוחדים.
תודה ענקית לאלי (מונסי) על כל ההשקעה, הקליפים והתמונות. ורק מי שזוכר איך היינו מתלהבים פעם מכל קליפ של 15 שניות מטושט ומסחרר ברמות, ואיזה מאמצים היו צריכים בשביל להשיג כל אחד כזה, רק הוא יכול להבין, להעריך ולהוקיר את מה שקיבלנו מאלי על מגש של כסף ונתינה מופלאה. אלי, תודה אישית ממני על כל העזרה, ההלחצות שלי והנכונות שלך לסייע תמיד! תודה לברוקלינאי על כל העזרה תמיד, בכיף ובפשטות אצילית. על שנתן לי תמיד כיווני חשיבה מעניינים, על מבט הסתכלות חיובי בכל דבר ועל הפרשנויות המלאות באהבת ישראל ובאחוות חברים... :) תודה לגריני שתמיד נהינתי לקרוא איפה היא מוצאת לסתור אותי עד הפרט האחרון.... שנתנה לי תמיד להבין כיווני מחשבה שונים ומעניינים וחלקה איתנו את הידע הרחב והמרתק שברשותה! תודה לאידי על כל הרוח החיה והשתתפות הפעילה בפורום ועל היוזמות והרעיונות המרעננות. תודה לפסנתר כנף שספג תמיד את כל הביקורת שלי על YBC ברוח טובה ובכיף. שעזר תמיד ככל יכולתו ועל הוידאו מההופעה בארץ.... :) תודה לאלכס על השיתוף, ל-Ino על הדיווחים והקליפים, לדובר שכבר המון זמן לא נתן את הערותיו (הערת הדובר:  ), לתהילה16 שכבר המון זמן לא איתנו בפורום אבל נתנה הרבה משב רוח מרענן כשהיתה, לכל החברים החדשים / ישנים: לכוחאש, להניו יורקר, לנהוראי, למשיחמשיח, לאיתי (על הוידאו מההופעה!) לאפרתי, לעידודו, לתמר, למצ'ניק, לחדוה, לשמואל, לשלו, לרוקי, לשפירו, ליוני, ועוד להרבה שיושר הזכירה. תודה גם לכמה חברה ישנים שהיו כאן פעם בפורום: לאולה, לצילה, לאפרת, לשני, לאורטל, לספיקס, למיאמיבויס (  ) לקוקו, לאור, להמרקד, לחיה, למיאמית, ללאה, למשמש, לשרה, לבתיה וכו' וכו' וכו'.... תודה לכולם על שיתוף הפעולה, על הרצון להצלחת הפורום, על העידוד, העזרה והסיוע תמיד. שמחתי להכיר את כולכם וניהנתי מכל רגע בפורום. אני רוצה גם לנצל את הבמה ולהתנצל אם פגעתי במישהו; במשהו שכתבתי, בהודעה שמחקתי, או כשלא התייחסתי. בחודשים האחרונים היה לי קצת יותר קשה להיות מאד פעילה בפורום והרבה פחות זמן פנוי מבעבר והיו הרבה שכתבו לי לאישי ולא יכולתי תמיד להתייחס. קבלו את התנצלותי. הייתי שמחה להיות ולהשאר עם כולכם בקשר. מי שרוצה יכול לשלוח לי לתיבה האישית או למייל את כתובת האימייל שלו בכדי שניצור רשימת הפצה קטנה ונוכל להתעדכן מידי פעם בקורות המקהלה. (אולי ניצור איזשהו ניוזלטר מידי פעם או משו כזה.) מאחלת לכם את כל הטוב והאושר שבעולם! אשמח להיות בקשר תמיד - ריבי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2010 08:48 |
|
| |
בהמשך לדבריה של ריבי, גם אני וצה לבקס את סליחתם של כל מי שפגעתי, חסמתתי, מחקתי, גערתי וכדו' כוונתי הייתה אך ורק לטובת הפורום.
אני בטוחה שלכולכם קשה עם ההחלטה שלי, וסליחה מכל מי שלא עניתי לו לו במייל או בתיבה אישית. אלכס ביקש להודיע לכם על קיומו של הפורום באנגלית, קישור אליו מופיע למעלה וכן באשכול האינדקס.
תמשיכו לעקוב מידי פעם, ייתכן כי הפורום ייפתח לתקופות קצרות בזמני הופעות מיוחדות או צאתם של דיסקים חדשים. את האלבום הבא של פרחי מיאמי אני כבר לא אקנה. זה יהיה כואב מידי לשמוע אותו ולא לחלוק איתכם את מסקנותי לגביו.
ידידי היקרים, היום הזה הוא משמעותי מאוד בחיי. אולי בעוד שנים אצחק שאמרתי את זה דווקא על היום הזה, אבל כרגע זו המציאות.
היו בריאים וחזקים! בשמחות!
|
|
|
|
|