בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

חזן לשבת: שלמה גליק, "רצה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/10/2010 12:32 לינק ישיר 
חזן לשבת: שלמה גליק, "רצה"

http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%A9%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%A7.html

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2010 12:34 לינק ישיר 

מר רוממות היקר
לידיעתך אורי אהרון ,שלמה גולדהור ,ריימונד גולדשטין ,ישראל רנד , עזי שוורץ , רפי ביטון , רועי אזולי , ועוד המון חזנים ומנצחים הם בוגרי האקדמיה או משהוא בסיגנון !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 00:10 לינק ישיר 

דובלה כתב:

החזן גליק זכה במקום ראשון מתוך ששה חזנים בקונצרט הגאלה לפני שנתיים, בנוסף העובדה שהוא מופיע שנה שניה בתוכנית המנויים של "יובל", מדברת בעד עצמה. כנראה שם חושבים שהוא ראוי לכך. 

ראשית לענ"ד החזן גליק חזן טוב מאוד אך אכן יש לו עדיין מה ללמוד.
אך בהתייחס למה שכתבת דובלה אם יורשה לי, שמעתי אותך לאחרונה ואני סבור שאתה אינך נופל ממנו ואישית נהנתי ממך הרבה יותר ואם כל זאת אינך מופיע ביובל, הופעה ביובל היא לא חזות הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 20:21 לינק ישיר 

נראה לי שלסובול יש דוקטורט להוספת מוזיקה מיותרת ביצירות חזנות (כדוגמת טיהר של קוורטין). __________ובקשר לקולו יש לו קול לא רע בכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2010 19:46 לינק ישיר 

רוממות , כתבת על סובול וזה מעניין
באתר יובל כתוב שהוא נושא תואר ד"ר במוסיקה יהודית.
שמעתי לא אחת כי הדוקטורט שלו עסק בכלל בפיתוח קול (יש לו קול לא רע בכלל, הצבע זה עניין אחר)

איפה למד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2010 13:10 לינק ישיר 

צהריים טובים
נראה לי שיש עוד נקודה שלא התבהרה
אין לי התנגדות שכל החזנים והמנצחים ילמדו עוד שלושים שנה מוזיקה ואף באם זה יקרה אני יקפוץ משמחה.
מנצח\חזן שלא לוקה בחסר מבחינה מוזיקלית זה יהיה חסד גדול בשבילו ובשביל כולנו שילך ללמוד מוזיקה אבל זה לא יצרום לי מאד אם יוותר על כך.
אבל חזן שלוקה בחסר מבחינת ידע מוזיקלי בסיסי או בישומו בשטח חייב ללכת לעבוד על כך בשבילו ובשביל כולם.
אני יקח לדוגמא את יעקב למר שלכאורה על פי מה שראיתי קיבל במתנה משמים כשרון של:
עמידה בקצב,
פגיעה בטון ורכיבה עליו ללא התנעה,
השתלבות בדואטים,
אכן לא יזיק לו ללמוד מוזיקה וחבל מאוד אם לא ילך ללמוד (או שהוא לומד ולא ידוע לי) אבל הוא לא צריך ללמוד מאלף בית.
לצערי לחזן שלמה גליק חסר מעט כדי להגיע לרמה סבירה שמרשה לו לעמוד בכבוד על במת קונצרטים.
בתפילות הוא מצליח לחפות עם הרגש והנוסח הלבבי מה שגם שראוי לציין לשבחו של שלמה שכל שבת חזנות שלו הוא נותן את כל כולו למענינו.
אכן לד"ר סובול גם יש דברים שמרגיזים אותי, אבל זיופים בניצוח או אי עמידה בקצב לא שומעים אצלו.
מה שגם שהוא אחד מהמנצחים שמדייקים בכל תו ותו בניצוח ומכניס בדיוק בזמן שצריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2010 10:57 לינק ישיר 
החזן שלמה גליק במייטבו

חזן ובעל תפילה מעולה בתפילה ובקונצרטים.
ישר כוח!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2010 08:57 לינק ישיר 

רוממות, אם החזן גליק ידידך כמו שהוא ידידי הרשה נא לי להעיר את תשומת לבך שהחיבוק שאתה מעניק לו באשכול זה הוא חיבוק דוב....
מדוע אתה תוקף על גבו את כל העולם ואשתו? העירו לו על נקודות מסויימות ויאללה להתקדם! מה נסגר?! איזו תועלת תצמח לו בדיון האם חזן פלוני למד או למד מוזיקה?! שישקיע בעצמו במה שנראה לו חשוב וזהו.
זה שאתה לא מסכים עם ביקורת כזו או אחרת זה בסדר, גם אני לא מסכים עם הרבה מן התגובות, אך מה הטעם לצאת בהצהרות מלחמה כאלו.
אגב, דביר שפיגל נושא בתואר מטעם אוניברסיטת בר אילן במקצוע המוזיקה, נתנאל ברעם לומד מוזיקה הן בארץ והן בחו"ל מפי מוזיקאים בכירים ביניהם אשתו כרמית שהיא מוזיקאית בעצמה ובעלת תואר שני במוזיקה, נפתלי הרשטיק מורם ורבם ואף מורי ורבי למד מוסיקה הן בלונדון וכמדומני אף בוינה.

סוף מעשה במחשבה תחילה....

תוקן על ידי נוטהלפקפק ב- 25/10/2010 08:58:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2010 00:51 לינק ישיר 

ראשית, ברוכים הבאים לישראלי- טו חבר הפורום החדש. וגם טיפ קטן: השתדל להתנסח בצורה מכובדת ככל האפשר.

ולחדשות בהרחבה...
מקריאת דבריהם הנכוחים של לאמהשחשבתם וקנטור יוסי, מצטיירת תמונה מעניינת. מתברר כי אין לשניים אלא ד' אמות וט' קבין של ביקורת, בונה וכנה כמובן.
מכיוון שהשניים דואגים באופן כנה וקנאי כ״כ לחזנות, יש מקום, אולי, להציע להם לפרוש את הצעותיהם המועילות וביקורתם הבונה, קודם כל בפני נשואי הביקורת עצמם.

ולגוף הדברים. נתי ברעם, יחזקאל קלאנג, ישראל רנד ודביר שפיגל הם חזנים ראויים ומכובדים, אך איש מהם לא זוכר שהוא למד מוזיקה בפקולטה כלשהי, או אצל מורה כלשהו. גם על נפתלי הרשטיק יש שמוכנים להשבע שלא למד מוזיקה.
מכולם, דווקא גליק הוא שהשתלם במוזיקה ובחזנות באופן אישי, אצל אלי יפה ומרדכי סובול.

אשר ללמר הצעיר, יתכן שהוא למד מוזיקה בשטיבלאך בפלטבוש..
כל זה לא אמור להפריע כמובן, ל'לאמהשחשבתם' לעוות עובדות ברורות, ולהגביר (יחד עם אבא) ללמר את הווליום בקונצרטים של 'יובל'. למען החזנות כמובן.

כדאי להזכיר עוד נקודה ש'לאמהשחשבתם' לא ממש טרח להתייחס אליה (מסיבות נסתרות..).
כפי שכבר כתבתי, המוזיקאים והמנצחים הבולטים בתחום החזנות ג"כ לא יכולים לנפנף בלימודי מוזיקה במקום כלשהו.
סובול למשל, מתהדר זה שנים בתואר ד"ר, אך איש מבין בוגרי הפקולטות והקונסרבטוריונים אינו זוכר שסובול חלק איתו את הספסל בכיתת הלימוד. איש גם לר ראה מעולם את הדיפלומה שלו.
ע"פ ההגיון החותך שהציגו 'לאמהשחשבתם' וקנטור יוסי, סובול האב הוא אולי קצת זקן ולא ניתן לבוא אליו בדרישות, אך מה אפשר לומר על אופיר הצעיר והמוכשר שעתידו עדיין לפניו? למה שהוא לא ילמד מוזיקה כדי להתקדם? 
כמובן יתכן שאופיר למד במקום כלשהו ורק אנחנו לא שמענו על-כך. אך באותה מידה יתכן שגליק גם הוא למד באותו מקום. 

לסיכום, קהל שוחרי החזנות אינו מטומטם ואינו סובל מחירשות-מוזיקלית.
אם הוא בחר להאזין לחזן מסויים, כנראה שהוא יודע למה. כמובן - מי שאיננו נהנה מחזן פלוני, איננו מוכרח להתייסר  בהאזנה לביצועיו רק בשביל לתת ביקורת בונה..

כל הדברים שנכתבו כאן הינם בגדר ביקורת בונה, וללא כוונה לפגוע ח"ו.

תוקן על ידי רוממות ב- 25/10/2010 01:39:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2010 21:56 לינק ישיר 

דיון נוקב ומעמיק___________ אני מסכים עם לאמהשחשבתם,______________ ישנה בעיה קשה בדור הזה אצל חזנים צעירים שחושבים שלאחר שלוש שנים בבית ספר ולאחר שנה של גרגור קול הם כבר ראויים להיקרא חזנים גדולים וזו הטעות. _________________________ וגם אני חושב שאנחנו לא צריכים לסבול בגלל שפלוני מוותר על לימודי מוסיקה. ____________________________וסיפר לי תלמיד מהמכון לתל אביב שמר ריימונד גולדשטיין כועס עליו בגלל הכשרון הגדול שיש לו שלא מנוצל לקריאת תוים ולימוד מוזיקה שזה כה הכרחי לחזן. ________________________ ומי שחושב שחזנות נתונה לחלטוריסטים שילך לשיר חזנות בתחתונים לתושבי עזה ולא ירגיז את חובבי החזנות המעטים שנשארו. _____________________ שלוימלה גליק הינו פוטנציאליזים בהתגלמותו ובעזרת השם כמו שאני מכיר אותו לאחר שיגמור את הלימודים ברבנות יילך וישתלם במוזיקה ואנו נמשיך לרוץ לשמוע אותו בקונצרטים ובשבתות. ______שלוימלה תנוח דעתך לטובתך אנו רוצים וחלילה לא לרעתך שהרי לחזן כמוך שבאמת ראוי להיקרא הרב החזן אנחנו מחכים וכמהים._________________ _____ ובקשר לעזי שוורץ אמנם הוא מוזיקאי גדול אבל בחזנות הוא צריך להשתלם אז כך שהם נמצאים באותה נקודה! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2010 18:51 לינק ישיר 

יאו! דברים העומדים ברומו של עולם! איזו תרבות דיון....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2010 18:20 לינק ישיר 

,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2010 18:19 לינק ישיר 

אשתדל לענות למר רוממות דבר דבור על אופניו.
זכייתו של החזן גליק באותו קונצרט לא מעניקה לו מבחינתי שום ערך מוסף אל מעבר ליכולותיו והן רבות, ואינם מחפות על חסרונותיו ויש כאלו. אין ספק שהחזן גליק נמצא בפוזיציה טובה מאד מבחינתו ואכן כפי שנאמר כאן ישנם רבים שילכו לשמוע אותו, ואוסיף ואומר שמצב זה יתממש אפילו באם הוא יופיע בקונצרט יחיד "רסיטל" כאמן יחיד לכל הערב. האם זה מספק אותי? לא ולא! אני יודע מה הקהל בבית רוצה, ועוד יותר אני יודע מה רוצים אנשי המוזיקה המקצועיים שבינינו. הפערים שעל החזן גליק להשלים אינם גדולים ובמעט השקעה של זמן וממון הוא יכול לעשות זאת. בזאת אני אכן מסכים עם הרישא של דברי רוממות שהקביעה שהקהל אינו מבין אכן נכונה בעליל אך חולק על דבריו שהם שחצניים ומופרכים.... בשום אולם אופרה בעולם השפוי לא היו נותנים נקודות לזמר על כך שהצליח להחנות את קולו בדו גבוה...נקודות מעניקים על שירת בל קנטו על מוזיקליות על הגשה נעימה וכל אלו חסרים להרבה חזנים בני ימינו. אך המאזינים לא דורשים זאת, וכל דרישתם היא לראות את החזן מגיע עד קצה גבול היכולת וטיפה מעבר לכך. באשר לשמות חזנים אחרים שהזכרת ומגוון בעיותיהם, אין כאן המקום להרחיב אך אני מסכים בחלקם ואכן תוכל לבדוק בביה"כ בו משמש אחד מהם ותראהו מלא מפה לפה ואת שמע זוועות הביצועים מחליקים כאילו לא אירעו...ובאשר לחזן השני אין לי אף מילה רעה לומר עליו, אמן בקנה מידה בינלאומי אם אמירה מרשימה מוזיקליות יוצאת מן הכלל וכפי שאני רואה מן הקהל אף אישיות קורנת. ייתכן והטכניקה בה הוא משתמש אכן לא משהו ואכן לאחרונה קולו איננו כבעבר! אך אמשיך לשמוע אותו כשם שאמשיך לשמוע את החזן נפתלי הרשטיק למרות שקולו איננו כתמול שלשום וזאת לנוכח המוזיקליות השופעת וידיעת מגבלותיו כיום!
המשפט ש"הכעיס" אותי בתגובתך הוא שלחזנים אין כסף להשקיע בלימודים כביכול, ומה אומר לך על זה...אתה כאילו אומר, רבותי, זה מה יש ותסתפקו בזה! ואני אומר ממש לא! חזן שאיננו מיומן ומלומד במינימום של ידע מוזיקלי הרי שהוא פוגע קודם כל בקהל שומעיו ואחר כך באינטילגנציה של כולנו. איך אפשר להיות אמן כשאת יסודות אומנותך אינך מכיר?
ישנם הרבה חזנים שהם גם מוזיקאים ברמה כזו או אחרת לפרט? כמה שמות. נתחיל ביוסל'ה הגדול נמשיך באחים קוסוביצקי שכולם למדו מוזיקה ברמה זו או אחרת נרד לימינו החזן מלובני, בגלי, שטרן, הרשטיק,רנד, פרידר, ברעם, קלאנג, דביר שפיגל וכו' אני יודע על עוד חזנים צעירים שלומדים מוזיקה באופן פרטי.
המוזיקאי ריימונד גולדשטיין יכול לראות את עצמו נפגע מדבריך מאד שהרי הוא למד מוסיקה בזמן שחלק מגולשי הפורום עוד היו בשלבי גרבר ומטרנה...רימונד גם למד ניצוח ועוד כמה מקצועות בתחום המוסיקה אז נא לא להיחפז באי נתינת קרדיטים...הפסנתרן מנחם בריסטובסקי לומד ניצוח בימים אלו ועד כמה שאני יודע הוא אף עושה שימוש במיומנות זו שהוא רוכש, גם הוא יכול לראות את עצמו כנפגע מדבריך!
באשר לרמת הפרגון שלי אם בכלל, זכור לי בשלוף שהחזן למר אך באחרונה זכה לתשבחות על ביצועו, החמאתי לא אחת למקהלות שביצעו יצירות מורכבות כמו שצריך, אנא אל תעשה ממני את מה שאני לא.
אכן אני לא מרבה להחמיא ואולי אכן קשה לעמוד בדרישות שלי, אך הביקורת שלי מכוונת למטרטות בנייה וכשיגיע היום ואכן אשמע משהו שיעורר אותי להחמיא אעשה זאת ללא היסוס.

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2010 17:12 לינק ישיר 

בהקשר לחזן חיים אדלר יש לי קיתון שלם לשפוך אבל זה לא עניני שהרי איני דורש מאדם שיכול להיות סבא שלי להתחיל ללמוד מוזיקה וזו בעיה שאין לה פתרון. אבל ר׳ שלמה גליק הוא חזן צעיר שעתידו פרוש לפניו וחסר לו ללמוד קצת והוא יהיה מושלם והביקורת היא אך ורק לשם בנייה וכשאני רואה חזן עם כוחות ופוטנציאל גדול כואב לי לראות אותו גודל כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2010 17:06 לינק ישיר 

ישר כח על הברכות. התלבטתי אם לענות או להשאיר את המצב כמות שהוא כדי שזה לא יכנס לפסים אישים. החזן הנהדר שלמה גליק לא רק שמושך קהל רב אלא גם יהיו שיאמרו עליו שהוא ה״קוסביצקי״ של הדור, על זה שעוילם גוילם אפשר להביא הוכחות מהרבה חזנים שאינם ראויים לשם צרצרים שמקבלים מחיאות כף רבות במהלך הקונצרטים. לאוזן מוזיקלית במידה נורמלית ישמע הבדל בין החזן הצעיר (כמשל )עזי שוורץ לבין שלמה גליק שלא ניחן במוזיקליות מרובה. רק שלחובבי החזנות של ימינו שמוכנים לשמוע את אותם יצירות בכל קונצרט ומוחאים כף לכל צרחן באשר הוא העיקר שנגע בדו עזי שוורץ יחשב כפחות , כי אין להם הערכה למוזיקה שלו. והם לא מבינים מה הם שומעים! האם אני נחשב כעוף מוזר בזה שאני לא קורא חזן לאדם שבשביל חזנות עשה רק שלוש שנים בבית ספר ולא עוד השתלמות אצל חזן גדול או משהו כדומה?! שלמה בעוד כמה שנים אחרי שיהיה לו קצת יותר נסיון ולימוד (באם ישקיע) יקרא ח-ז-ן גדול , עד אז יחשב כמתלמד. אני אישית לא למדתי מוזיקה ברמה מקצועית ) אמנם למדתי כמה שנים אבל לא בצורה ממסדית) ולכן אני לא מתיימר לכנות את עצמי כמבין , אבל את האוזן שהקב״ה נתן בי קשה להטעות על ידי סיפורי יובל בע״ מ.

תוקן על ידי Cantor_yos ב- 24/10/2010 17:17:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2010 16:42 לינק ישיר 

אני יוצא מתוך נקודת הנחה, יתכן מופרכת, שדעתי בעניין החזן גליק מוכרת לחברי הפורום. לפחות לוותיקים שבין החברים. דובלה כבר הזכיר זאת למי ששכח, אך גליק זכה בתחר במקום הראשון בתחרות שהתקיימה בהיכל התרבות ובה השתתפו בין השאר עזי שוורץ וסיימון כהן. גליק גם מוזמן חדשות לבקרים לקונצרטים ושבתות חזנות. ז הוא לא היה מוזמן לשם, אלמלא נהנה הציבור להאזין לו. מכאן שהאמירה כאילו קהל שוחרי החזנות לוקה בשמיעה מוזיקלית, איננה רק חסרת טקט, אלא בעיקר שחצנית ומופרכת. גליק איננו החזן היחיד שמאדים. כמתפלל קבוע בביהכ״נ הגדול, נוכחתי שגם חיים אדלר ומוצן, הנערצים עלי, סובלים מבעיה זאת. אשר לחיים אדלר, גם בעיות קצב אינן זרות לו. עולם החזנות קטן מעט ודל, והפרנסה שהוא יכול לספק לחזנים מוגבלת מאד. הכסף שכן מגיע אל החזנים החיים מהיד לפה בתחרות עזה ובלתי פוסקת, איננו מאפשר השקעה מסיבית בלימודי מוזיקה. קשה להצביע על חזן שהוא גם מוזיקאי. אחד כזה אולי הוא עזי שוורץ , אך מנגד מדובר בחזן שאיננו חובש כיפה בחיי היום יום. בכלל, יש מידה של צביעות בדרישה שהחזנים ילמדו מוזיקה. יוזכר בהקשר הזה, כי פרט לאלי יפה ששמו יצא למרחוק גם בתחום המוזיקה הקלאסית, הרי ששאר המוזיקאים העוסקים בתחום לא למדו ניצוח ומוזיקה בשום מוסד מוכר, חלקם לא יעבור מבחני כניסה לשנה ראשונה בקונסרבטוריון עירוני נידח כלשהו. אני מתכוון גם לד״ר למיניהם, שאיש לא ראה מעולם את התעודה שלהם. לפני שדורשים מהמזנון ללמוד מוזיקה, יש לדרוש זאת מהמוזיקאים למיניהם. כמובן, יתכן שקנטור יוסי ירום הודו, הוא מקצוען גדול, אך כל זמן שלא נראה או נשמע אותו, לא נוכל להווכח בכך. ולאדון מה שחשבתם, עיון קל בהסטוריית ההודעות שלך מגלה שאינך מפרגן לאיש. יתכן כי רמתך גבוהה מרמת החזנות כולה. לסיום, כדאי לקחת דוגמה מדובלה, חזן בעצמו, מהפרגון החם לעמיתיו.

תוקן על ידי רוממות ב- 24/10/2010 17:05:01

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > חזן לשבת: שלמה גליק, "רצה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext