בית פורומים אשדוד החרדית רובע ז- ג

הקרב על הסטטוס-קוו באשדוד: חרדים נגד רוסים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/10/2010 14:21 לינק ישיר 
הקרב על הסטטוס-קוו באשדוד: חרדים נגד רוסים

"על החרדים לחיות את חייהם במסגרות המתאימות להם. פה תהיה מלחמה אמיתית, הרוסים לא ייתנו להם". את הקולות האלה שמע כתבנו מלא מעט תושבים ברובע ט' באשדוד. במשך שנים היו תושביו לסמל הסטטוס קוו. ההחלטה על הקמת שלושה מבני ציבור לחרדים מאיימת להפר את השקט

יאיר הרוש בכתבה מסיתה נגד הציבור החרדי

פורסם: 21.10.10, 15:17

*******>var addthis_config = {services_compact:'favorites,facebook,google,stumbleupon,twitter,live,myspace,digg,delicious,linkedin,blogger,more',services_exclude:'print',ui_offset_top:((RegExp(' AppleWebKit/').test(navigator.userAgent))?7:-10),ui_offset_left:-50,ui_hover_direction:-1,ui_language:'he'};******* src="http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js#username=mydev" type="text/">

*******>var agt=navigator.userAgent.toLowerCase();var is_major = parseInt(navigator.appVersion);var is_ie = ((agt.indexOf("msie") != -1) && (agt.indexOf("opera") == -1));var is_ie5 = (is_ie && (is_major == 4) && (agt.indexOf("msie 5.0")!=-1) ); function txt_link(type,url,urlAtts) { switch (type){ case 'external' : if( urlAtts != '' ) {var x = window.open(unescape(url),'newWin',urlAtts)} else {document.location = unescape(url);} break; case 'article' : urlStr = '/articles/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'yaan' : urlStr = '/yaan/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'category' : urlStr = '/home/0,7340,L-to_replace,00.html'; url=urlStr.replace('to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; } } function setDbLinkCategory(url) {eval(unescape(url));}

שלושה מבני ציבור לחרדים, שיוקמו בלב רובע ט' באשדוד, טורדים את מנוחתם של התושבים ומאיימים להפר את שלוות הרובע השליו. יו"ר ועד תושבי רובע ט', מארק אבו, יזם באחרונה כנס כנגד הבנייה שאמור להתקיים בשבוע הבא.

לדברי אבו, המאבק הוא נגד הקצאת קרקעות סקטוריאלית לבנייה עבור תושבים מחוץ לרובע - ולא נגד העדה החרדית עצמה. ואולם, במגזר החילוני ברובע יש גם חששות חמורים יותר: תושבים עולי חבר העמים הביעו השבוע דאגה משבירת הסטטוס קוו.

במרכז המסחרי של רובע ט' פועלות חנויות לממכר בשר לא כשר והסוחרים חוששים לפרנסתם. אחרים חרדים מכפייה דתית שתכלא אותם בבתים בחגים ובשבתות.

"אני מבינה את מצוקת החרדים שאין להם מקום, אבל הכניסה שלהם לרובע לא תשפיע רק על החנויות. לדעתי יאסרו עלינו גם לנסוע בשבתות", מזהירה בעלת אחת המעדניות. אחרים מזכירים כי התיישבו ברובע ט' לאחר עלייתם ארצה. "זה לא מקום לחרדים", הם טוענים.

ברובעים הסמוכים, ח' וג', החלו לפני שנים להיבנות "גטאות" חרדיים, כולל בניינים וישיבות. פתח ראשון לחיכוך נפתח כבר לפני שנים, כשברובע ח' הציבו חרדים דוכנים להחזרה בתשובה של תלמידי מקיף ה' הסמוך, ובנות התיכון נקראו להתלבש בצניעות.

האם רובע ט' הוא הבא בתור? מדובר ברובע שמשלב מעטפת של בתים פרטיים עם ליבה של בניינים שבהם השתכנו לרוב עולי חבר העמים. החלוקה הברורה שמרה על איזון עדין, כך שלצד חנויות לממכר בשר לא כשר מתנהלים על מי מנוחות עסקים שמפעילים שומרי מסורת.

באחרונה מתחילים פניו של הרובע ללבוש ציביון מעט אחר, בעיקר לאחר שבעירייה החליטו להקצות קרקעות לשלושה מוסדות. "אני לא חושש ממלחמת דת", טוען חבר ועד הרובע, נריה און, בעצמו אדם דתי. הוא ביקש להבהיר כי החשש אינו נוגע לחרדים עצמם אלא לבניית מוסדות שאינם משמשים את תושבי הרובע: "החשש שלנו הוא שהמלחמות ברובע ז' ייפתרו אבל יעברו לאזור ט'. שיביאו לכאן נערים שיש איתם בעיות, למשל השבאבניקים". 

גורם בכיר בעירייה הוסיף כי באחרונה שוחח עם בכירים חרדים בעניין החשש מהתחרדות ברובע ט': "אמרתי לאחד מהם 'בסופו של דבר אתם תשתלטו על האזור שלנו' ואז הוא השיב לי 'זאת הכוונה שלנו'. למה לא?".

כאן מוכרים חזיר

כבר בכניסה למרכז המסחרי של רובע ט' מתנוססים על דלתות החנויות שלטים בשפה הרוסית. אף אחד לא מנסה להסתיר: כאן מוכרים חזיר ושאר מעדנים לא כשרים. השפה המדוברת היא רוסית ואפשר לשמוע אותה בכל פינה ברובע.

גם דתיים פוקדים את המקום, מבקרים בחנויות ובמרכולים הכשרים ועומדים כתף אל כתף בסניף הדואר הקטן. במרכז המסחרי יושבים לשולחנות דווקא צעירים דתיים, ומן העבר השני יוצאי חבר העמים.

באחד המרכולים השכונתיים העיר לי בחיוך אדם דתי מזוקן כי העגיל שאני עונד לאוזני מיותר לחלוטין ו"אפשר להסתדר גם בלעדיו" - תזכורת לחששם של התושבים החילונים של הרובע שמוטרדים מהאפשרות של שינוי מצבם.

"חרדים בכלל לא מפריעים לי אבל אם יהיה כאן בית ספר חרדי זה יפריע לי מאוד. אני לא רוצה שישתלטו לי על הרובע", ציינה התושבת נטלי. "מבחינתם אני הולכת 'חצי עירומה', לא רוצה שיגידו לי משהו לגבי הלבוש". דאגה נוספת שהזכירה היא מפני דרישה לשמור שבת ברובע שתכלול גם איסור על שמיעת מוזיקה במועדי ישראל או על נסיעה בשבתות. "לא באתי לכאן סתם, כי אחרת יכולתי להישאר בקווקז", אמרה לנו. עוד הוסיפה כי על החרדים לחיות את חייהם במסגרות המתאימות להם.

גנאדי, בעל מאפיית הבית ברובע, לא מתגורר כאן אך בהחלט מתנגד לתופעת ההתחרדות. "אין לי תעודת כשרות בעסק שלי אבל אני סוגר בשבת", אומר גנאדי. "אם יהיה כאן מרכז לנוער זה יגביר את הפשיעה והחרדים יאלצו אותי להוציא תעודת כשרות".

גנאדי הסביר כי הוא חושש מכפייה דתית ברובע שאינו דתי: "אני חושב שגם את חנויות החזיר ירצו לסגור לנו, בעוד שהן משרתות הרבה תושבים גם מחוץ לאשדוד.

החשש לא נולד בחלל ריק. בעל מעדניה אחרת טוען כי רק לפני שנים ספורות הציתו חרדים את אחת המעדניות ברובע. "שרפו את המקום עם דלק וברחו", סיפר השבוע. "צריך כבר עכשיו למנוע את הבלגן כי 90 אחוז פה רוסים, גם בבתים מעל למרכז המסחרי לא חיים דתיים". ה

"פה תהיה מלחמה אמיתית"

במרכז המסחרי של הרובע יושבים נערים בגיל העשרה, חלקם משוטטים, אחרים מוכרים כבעלי תיקים במשטרה. אותם לא ממש ירשימו דיבורים על כשרות או על שמירת שבת, וסוחרי הרובע חוששים מקרב של ממש.

"פה תהיה מלחמה אמיתית, הרוסים לא ייתנו להם", מספר אחד מהם. מיכאל מספר כי הוא ממהר לומר לתושבים דתיים שנכנסים לחנותו בטעות כי העסק אינו כשר. תושבים חרדים, כך לדבריו, ממשיכים לנהל איתו דיאלוג ושואלים מדוע הוא מחזיק עסק כזה.

גם רוסטיק, בחור צעיר, מספר כי החרדים הגיעו גם לפיצריה הקטנה שניהל בעבר. "באו אליי בדרישה לשלם 1,500 שקל בחודש לכשרות לפי הבד"צ כדי שיקנו כאן גם חרדים. לא רציתי", הוא מספר.

חבר המועצה הרב אפרים וובר ביקש להזכיר כי ברובע משפחות חרדיות כבר שנים ארוכות: "זו לא צריכה להיות הפרה של הסטטוס קוו. הם תושבי העיר וגרים ברובע ט'. גם רובע ז' משרת רובעים אחרים, בדומה לרובע ט'". באשר לחששם של עולי חבר העמים רמז כי אין לו בסיס: "כל אחד יהיה בפינה שלו, אף אחד לא ירוץ אחריהם ואנחנו מכבדים כל אחד. יש מי שמחפשים לעשות רעש מסוים, אנחנו לא נפריע. אני מציע שיתעסקו פחות בהסתה ויותר בבנייה".

מעיריית אשדוד נמסר: "אשדוד היא עיר המכבדת את כל הזרמים השוכנים בה. המוסדות שהוקצו בוצעו על פי חוק תחת האפשרות להביע התנגדות. העירייה פועלת לתת פתרונות לכל האוכלוסיות על פי צרכיהן ואין בכך כדי להשפיע על אופיו של הרובע".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2010 14:34 לינק ישיר 

מהיכן המידע השגוי שלך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2010 12:50 לינק ישיר 

בענין רובע ט' אין לכל המתווכים למיניהם לגרוף קופות הפרש מאחר ומדובר בחלק הקרוב יותר לרובע ז' זה ווילות או חצי וילה שזה משהו יקר יותר וגם רבי הקומות מדובר בדירות ברמת גימור מאד גבוהה, אין שם דירות ישנות כמו מתחרדים של ג' ו' ח'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2010 08:28 לינק ישיר 

כי כמה חברים שלך גורפים קופת הפרש ודי לחכומה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2010 03:44 לינק ישיר 

דירות המגורים באזור ט' הם יקרים ואין שום סיכוי שהחרדים יכבשו את הרובע

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אשדוד החרדית רובע ז- ג > הקרב על הסטטוס-קוו באשדוד: חרדים נגד רוסים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext