בין אם אתם צודקים ובין אם לא , לפחות אני מתנחם שקוסביצקי ביצע את זה יותר גרוע מהלפגוט. ובהזדמנות זאת אבקש מקנטור יוס או מכל אספן אחר מחברי הפורום שמאחר ונמחק לי ההקלטה של קוסביצקי מבצע את זה אם יוכלו להעלות את זה.
נשלח ב-7/11/2010 18:17
ל cantor yos , הפעם אני מסכים אתך. וזו בדיוק הסיבה שפברוטי לא ניסה מעולם לבצע את עננו...
הביצוע של הלפגוט מתגמד לעומת הביצוע הזה, אבל אותו דבר היה מתגמד פברוטי באם היה מבצע את ענינו לעומת הביצוע של הלפגוט.
נשלח ב-5/11/2010 11:56
וודאי שפאברוטי מבצע את זה ברמה מעל אבל את תחושת הניצחון מעביר גם הלפגוט עם קול הספינטו שלו. באחת מההופעות של שלושת הטנורים הם ביצעו את זה ביחד ולעניות דעתי פאברוטי גנב את ההצגה.
תוקן על ידי Israeli_tu ב- 05/11/2010 12:04:05
נשלח ב-5/11/2010 09:56
ישראל טו, צמרמורת איננה פרשנות מוסיקלית. מקסימום היא נובעת מהטונים הגבוהים והצווחנים מה של החזן. אכן ללא ספק צבע הקול עושה את הכל. אינני יודע מי כאן פרשן לענייני אופרה מוסמך, אבל הטעם הטוב לאחר שאתה שומע את 'הדבר האמיתי', לא יכול להשתוות לביצוע חיור זה.
נשלח ב-5/11/2010 09:56
ישראל טו, צמרמורת איננה פרשנות מוסיקלית. מקסימום היא נובעת מהטונים הגבוהים והצווחנים מה של החזן. אכן ללא ספק צבע הקול עושה את הכל. אינני יודע מי כאן פרשן לענייני אופרה מוסמך, אבל הטעם הטוב לאחר שאתה שומע את 'הדבר האמיתי', לא יכול להשתוות לביצוע חיור זה.
נשלח ב-4/11/2010 22:48
קמרטון אכן קלע לנקודה, בחירת זמר באופרה נגזרת חד משמעית מצבע קולו. ובשיר המפורסם הזה המדבר על הניצחון וכו' לא ייבחר לעולם זמר בעל קול לירי ודק אלא יחפשו צבע רחב יותר, ולדעתי הביצוע של דומינגו ואף קאררס טובים יותר משל פבארוטי משום צבע קולם הרחב יותר.
הייתי ממליץ לחברים בפורום לעשות חיפוש קל ביוטיוב ולדלות ביצועים נוספים לשיר זה מפי קרוזו קרלו קורלי ועוד... ואז תעשו השוואות בין האיכויות הביצועיות כנגזרת לצבע הקול.
נשלח ב-4/11/2010 17:33
ועוד שביצוע זה הרי בוצע כלאחר יד במהלך החזרות ואם כך הוא נשמע בחזרות אז רק מהמחשבה איך הוא נשמע בקונצרט בשעת מעשה עוברת בי צמרמורת !
נשלח ב-4/11/2010 17:31
לא ייאמן !! אני החזקתי ממכם רק כ״מייבינים״ גדולים בחזנות ואילו כאן נגלה לעיני שאתם גם מייבינים גדולים באופרה. __לענינינו: הלפגוט מבצע מאוד יפה את היצירה האופראית הזאת ! ניכר ששקד עליה רבות, . ומי אמר שכדי לבצע את היצירה הזו צריך להיות טנור בשרני ?!, ומאילו מילים ביצירה זו אמורים להתרגש?!
נשלח ב-4/11/2010 09:15
מסכים עם קאמרטון. קשה לי להתפעל אפילו מהסיום. אין להשוות בכלל לעוצמה, ליופי, לרגש ולנוכחות של פאברוטי. כתבתי כאן לא פעם שכדאי לחזנים להתמקד בחזנות... בזה הם טובים!
נשלח ב-3/11/2010 23:51
קול יש, אבל זה לא זה, הקול שלו לא בנוי ליצירות שהתרגלנו לשמוע ע"י טנורים מלאים ובריאים, בשרניים ורחים הרבה הרבה יותר. מצטער.
ג"כ למה רק הסוף? מעניין לראות איך הוא מסתדר עם ההתחלה הנמוכה יותר...
נשלח ב-3/11/2010 12:40
החזן וזמר הלפגוט י.מ.
ה"ברכו בכל ובקןל תענוג לשמוע
ישר כוח!!!
נשלח ב-3/11/2010 12:32
חזן זמר הלפגוט א.מ.
ה"ברך אותו בכל ובקול.
חזן מעולה וזמר אריות אופרה ושירים נפוליטנים
ישר כוח!!!