בית פורומים עצור כאן חושבים

דיון על חכמת הקבלה (לשותף) +++

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/11/2010 09:09 לינק ישיר 
דיון על חכמת הקבלה (לשותף) +++

שותף סוד יקר!

נזעקתי ממחיצתי בכדי לשוחח עמך, ראיתי שאתה מנסה לפתח דיון הגיוני ועניני סביב חכמת הקבלה, דבר שחשוב בעיני. אלא שהדיונים כאן גלשו למחוזות לא יעילים. אחת הסיבות היא שדנו עמך אנשים שלדעתם חכמת הקבלה היא פיקציה שקר זיוף עבודת אלילים וכו', ולא ירדו לדבר אתך על דבריך אלא כדי לקנטר ולקעקע את הכל.

אני הייתי מבקש לדון אתך על מקומה של חכמת הקבלה, דהיינו לא על אמת או שקר, אלא על תפקידה של התורה הזו, מה מקומה בתורה ובעבודת ה'. כי נראה לי שיש טעויות נפוצות בהמון ע"ז. ולשם כך אין להתחיל מן השאלה הצדדית האם הקבלה היא היא שתסביר את המאמר שזכר נולד ופניו למטה וכו'

נושא הקבלה מעניין אותי מאד ובמשך כמה שנים למדתי הרבה מספרות הקבלה. אשמח אם תצטרף לדיון שיתחיל מן היסודות, ומבלי שימשכו את הדיון ליותר מדי דברים בלתי קשורים, ומבלי שיכניסו כאן נאצות וחרפות וכדו'. אבל הדיון עצמו לא יהיה טפיחת שכם הדדית של מקובלים, אלא בירור יסודי על מקומה של הקבלה.

שלך

חוקר ומקובל

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 15:55 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
ארבעה נכנסו לפרדס
,ראה מטטרון מתחילת הארץ ועד וכו,,
חשד לשתי רשויות ,
שם הויה שם מב שם עב,המקום,שכינה,כנסת ישראל,קל שדי,אלוקים ,קל עליון,אלוקי ישראל ,אלוקי השמים,אהיה אשר אהיה,
בעשרה מאמרות נברא העולם
,נעשה אדם ,

לגבי אפלטון ,השאלה היא לפי אמונתו שהיה חומר ראשוני שממנו ברא ה את העולם ,האם שיטת האבולוציה היה גורם לו לותר על בוראו ,,

וכמובן העיקר חסר ,שכל אלו ועוד על פניו מחייבים קבלה ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 15:51 לינק ישיר 

שותפיסוד כתב:
חו"מ, כתבת:

גמ' זו מתבארת היטב לפי השיטה שהעולם זקן, והיו אוכלוסין שונים לפני אדם הראשון (מה לפנים), אבל מבחינת התורה כל זה אשפה שאין צורך להזכיר, למול הפלטרין שהתחיל עם אדם הראשון והמין האנושי המסוגל לקבל את עבודת ה' עליו.

סליחה, מה זאת השיטה הזאת ?! איפה מצאת אותה ?

נדמה לי שבחיפוש תוכל למצוא היכן מצאתיה, וי"א שיסודות לה בקבלה, אבל איני מבין עיקר שאלתך, הנדון היה כיצד מתבארים דברי המדרש בזה. הלא גם על הקבלה יש מי שישאל 'היכן מצאת אותה', והתשובה היא שהיא מבארת לנו את החסר, והכי נמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 15:16 לינק ישיר 

ארבעה נכנסו לפרדס
,ראה מטטרון מתחילת הארץ ועד וכו,,
חשד לשתי רשויות ,
שם הויה שם מב שם עב,המקום,שכינה,כנסת ישראל,קל שדי,אלוקים ,קל עליון,אלוקי ישראל ,אלוקי השמים,אהיה אשר אהיה,
בעשרה מאמרות נברא העולם
,נעשה אדם ,

לגבי אפלטון ,השאלה היא לפי אמונתו שהיה חומר ראשוני שממנו ברא ה את העולם ,האם שיטת האבולוציה היה גורם לו לותר על בוראו ,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 14:32 לינק ישיר 

שותפי
זה צ"ב רק אם אינך מוכן לקבל את האפשרות שהיו מחז"ל שהאמינו בחומר קדמון פחות או יותר כפשוטו כאפלטון. מי שמוכן להבין את זה כפשוטו אין לו כל בעיה עם המאמרים האלה.
אכן ע"פ קבלה זה קצת יותר מתיישב [ולא הרבה יותר, שכן ייתכן שיש מהמקובלים שג"כ מבינים את זה כפשוטו, אם לא שמצטעצעים עם מילים מעורפלות, ואכמ"ל], אך הקושיא היא רק לשיטתך עצמה. 

ועוד, כמו שכתבתי, כל זה הוא ראייה לקבלה בדיוק כשם שיכול להיות ראיה לכל תיאוריה דומה. [הרי כמו שיהיו לך ראיות לי' ספירות כן יש ראיות לז' ולב' ולג' ולט'ו וכו' וכו'.מובן שהכל ניתן לישב, אבל ניתן לישב תיאורטית בעוד אינספור אופנים חוץ מהקבלה.] קשה למצוא ראיה מוכחת שחז"ל התייחסו לקבלה כמו שהיא לפנינו כיום. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 11:48 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
שותף
ואם אתה רוצה לפרש בדווקא שמדובר על משהו ולא על כלום, הרי אין זה אלא מצטרף למאמרי רז"ל רבים שנראים כמתייחסים לסוג של שיטה של חומר קדמון שהיה לפני הבריאה. ראה במו"נ בכ"מ ולגבי הפדר"א, ובכוזרי. 

היא הנותנת שכ"ז צ"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 11:47 לינק ישיר 

מתי הפורום הזה היה משכנם של המכנים את עצמם דורשי האמת? חכמת האמת?

היו כאן  ויש -הרבה אנשי אמת, שלא הכריזו  בקולי קולות שם אנשי אמת, זה היה טבעי.

מתוך ניסיון חיים- כל מי שמציג את עצמו כאיש אמת כאדם ישר וכו'- יש להזהר ממנו- כי  תמיד זה ההפך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 11:38 לינק ישיר 

שותפיסוד כתב:
מקווה שאולי הפורום יחזור שוב להיות משכנם של דורשי האמת. 

צ"ל "של דורשי "חכמת האמת". [אמת=הפשט שלי]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 11:35 לינק ישיר 

שותף
את המאמר הנ"ל ניתן לפרש בקלות ללא כל קבלה. א' אם נבין שכלום זה סוג של אשפה אז מובן בפשיטות ממש שאין רצונו כו' על הכלום שלא היה.
ואם אתה רוצה לפרש בדווקא שמדובר על משהו ולא על כלום, הרי אין זה אלא מצטרף למאמרי רז"ל רבים שנראים כמתייחסים לסוג של שיטה של חומר קדמון שהיה לפני הבריאה. ראה במו"נ בכ"מ ולגבי הפדר"א, ובכוזרי. 
כל זה ללא השיטה של אבולוציה וכו' שהובא כאן [שלמיטב ידיעתי לא היתה ידועה בזמן הגמרא] 

בכלל די קשה להוכיח בדרכים אלו שצריכים לקבלה, ששערי פירושים לא ננעלו. וכמו שהקבלה יכולה להסביר אותם כך אינספור תיאוריות אחרות יכולות לשמש מאמרים אלו ואי אפשר לדעת בוודאות למה התכוונה הגמרא. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 09:48 לינק ישיר 

חוקרומקובל כתב:
גמ' זו מתבארת היטב לפי השיטה שהעולם זקן, והיו אוכלוסין שונים לפני אדם הראשון (מה לפנים), אבל מבחינת התורה כל זה אשפה שאין צורך להזכיר, למול הפלטרין שהתחיל עם אדם הראשון והמין האנושי המסוגל לקבל את עבודת ה' עליו.

סליחה, מה זאת השיטה הזאת ?! איפה מצאת אותה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 08:58 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 08:27 לינק ישיר 

שותףסוד כתב:
בעמיו-

להגיד אין אזכור זה להגיד שאני הבנתי את הגמרא לעומקה ובכ"ז לא מצאתי. אתה יכול בקלות למצוא עשרות סוגיות שמזמינות התעמקות והגעה ליסודות הקבלה. כמובן לנו קל יותר לעשות את זה כעת למפרע, אחרי שהאחרונים האירו את עיינינו בידיעות ברורות יותר.

גמרא חגיגה ט"ז.-
משנה- כל המסתכל בד' דברים ראוי לו שלא בא לעולם וכו',
גמרא- בשלמא מה למעלה מה למטה מה לאחור- לחיי, אלא לפנים- מאי דהוה הוה ?
ר' יוחנן ור"א דאמרי תרוייהו משל למלך בשר ודם שאמא לעבדיו בנו לי פלטרין גדולים על האשפה, הלכו ובנו לו,
אין רצונו של מלך להזכיר שם אשפה.
ע"כ לשון הגמרא.

אפשר להסביר פשט בגמרא זאת בלי להיכנס לקבלה ?

חוקר ומקובל וכן המנונא סבא- שמח לראותכם שוב.
מקווה שאולי הפורום יחזור שוב להיות משכנם של דורשי האמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2012 23:49 לינק ישיר 

וזה מה שרצינו לבאר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 21:18 לינק ישיר 

נמק, פרט, הדגם.
וכמובן הראה שזה הכרח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 21:16 לינק ישיר 

בעמיו-

להגיד אין אזכור זה להגיד שאני הבנתי את הגמרא לעומקה ובכ"ז לא מצאתי. אתה יכול בקלות למצוא עשרות סוגיות שמזמינות התעמקות והגעה ליסודות הקבלה. כמובן לנו קל יותר לעשות את זה כעת למפרע, אחרי שהאחרונים האירו את עיינינו בידיעות ברורות יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 21:09 לינק ישיר 

שותף
מסיני? אז אם כן איך אין לזה אזכור בתלמודים?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דיון על חכמת הקבלה (לשותף) +++
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext