בית פורומים עצור כאן חושבים

מדוע לא חששה התורה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/11/2010 14:59 לינק ישיר 
מדוע לא חששה התורה?

מצד אחד אנו יודעים שאסור חלילה לחשוב שהקב"ה הוא משתנה או בעל גוף ותמונה וכו', ולא עוד, אלא מי שיחשוב כך, הרי הוא בעינינו [- כמעט ?? ] כעובד עבודה זרה ממש, שזה עוון חמור מאין כמוהו.

מאידך כל התורה עצמה נכתבה באופן כזה שאתה לא יכול להימנע מלחשוב [-לפחות בעייון ראשוני] שאכן הוא משתנה ובעל גוף וצורה.

ואומנם, כל התשב"ר מקבלים בתחילת דרכם הסברים כנ"ל, כאילו הם חלילה עובדי ע"ז, כגון: "ה' היה עצוב.." " או "..ה' כעס" וכיוצ"ב בלי לחשוש [- ובמקרה הטוב, רק בגיל מאוחר יותר הפירוש יהיה מעודן יותר, אם כי לא לגמרי] מספיחי ע"ז.

כמו כן, פסוקי התורה לא נכתבו באופן חד משמעי בעניין ייחוד ה' [- והנצרות אומנם עשתה מזה מטעמים] וכשהתורה אומרת למשל : לא לפנות אחרי אלהים אחרים, או אחרי אלוהי נכר הארץ וכיו"ב , היא פותחת פתח נסבל, להבין, כאילו יש בהם ממש - אלא שלכם, בנ"י, אסור לפנות אחריהם.

ואפילו מלים כגון : "כי אני ה' אלהיכם " סובלות בנחת ביאור, כמו : " דעו שאתם צריכים לעבוד אך ורק אותי, ולא את האלהים אחרים של שאר העמים.. כי אף אחד מהם לא מגיע לרמה שלי.." וכיוצ"ב

א- מדוע לא חששה התורה מכך שנשים [- ומחילה מחכמות הפורום ] וקטנים וכל מי שאינו בעל עיון ייחסו לא-להים

תכונות אנוש ?

ב- מדוע לא חששה התורה מכך שיחשבו שיש עוד אלהים אחרים, ומדוע אינה חד משמעית בעניין זה ?

ג- מדוע ללמד ע"ז ואח"כ להסתייג ממנה ? ושמא לא יספיק האדם לעבור את שלב ההסתייגות מכל סיבה שהיא ? מדוע להכשיל ביודעין את הלומד / הקורא / תשב"ר ?  [- ומכאן ההצדקה לכותרת האשכול ]

האם יש למישהו הסבר מתקבל על הדעת, מה קורה כאן ?  מדוע זה חייב להיות כך ? האומנם זה שלב הכרחי במסלול התפתחותו הרוחנית של רוב עמך בית ישראל לעבור מסלול מאסיבי כזה של לימוד והפנמה 'עכו"מים' ואח"כ של הסתייגות והכחשה [- השמורה לתלמודיים בלבד ] ?

אשמח אם תעזרו לי להבין מה קורה כאן

[-באשכול של בוגי בעניין השקרים הקדושים, וכן באשכולות על הקבלה נידונו עניינים הנושקים לענייננו, אך עם דגשים אחרים ]

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 08/11/2010 15:11:53

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 22:52 לינק ישיר 

יושל הענין הוא לא אם מותר לגדולים לחשוב כקטנים או לא.

אם אתה מכיר באלוה אחד [שאינך יודע עליו מאומה] שהוא הרבון והבורא והמצווה. אין כל נפקותא מה תייחס לישותו.
ממילא לא תבין משהו מעבר לזה.
מי שמבין שהאל, מעבר להכרה. ובכל אופן מתעקש לסבור בו מידות אנושיות, הוא חוטא לעצמו ולהשכלתו.

דרך אגב. הרמב"ם סבר שתכלית הכרת הבורא היא ההבנה שהוא טראנסצנדנטי. והכרה זו השלמות האנושית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2010 18:56 לינק ישיר 

חוקר ומקובל,

מצפים לתגובתך 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2010 16:44 לינק ישיר 

תוקן על ידי יושל ב- 10/11/2010 16:46:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2010 16:43 לינק ישיר 

תוקן על ידי יושל ב- 10/11/2010 16:46:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2010 16:36 לינק ישיר 

ליוחנן ,

היות וכותרת האשכול [- לפי בחירת עצכח ] היא כיצד לא חששה  התורה ?

אני מבין מתגובתך שמכיוון שממילא אין מנוס מלהגשים בכל מיני רמות, אז נתפרדה כל החבילה, האומנם כך ?

האם לדעתך, אין לחלק, ומה שמותר לומר כדי ללמד את הקטנים, רשאים לסבור כך גם הגדולים? נא עיין בהערת מקס.

אגב- הכותרת שלי היתה  " האם התורה בשקר יסודה ? "   [לעצכח נא למחוק אם זה לא מקובל ]  

לאיש חשוב,

כתבת - נכון נמצאודברים כגון: ויתעצב וחרה אף ה' וכדו', וברור שהם קיימים אצל הקב"ה,

האם תוכל להסביר את מה שברור לך ?

כתב מקס.

כל ההבדל בין הגשמה עבה לבין הגשמה דק, 
עבה מבין כל ילד דקה בא אחרי עיון, 
ולכן התורה מגשים את הדק,

תודה לך, כי כאן אני שומע כבר תגובה שמתייחסת לשאלה העומדת לדייון

אגב, חוקר ומקובל

כתבת - לגבי הנושא השני של אלהים אחרים, בשום מקום היהדות לא אוסרת להאמין שיש אלהים אחרים ושיש להם כח

עפ"י זה, הסבר לנו מה פירוש לא יהיה לך אלהים אחרים על פני ?

כמו"כ כתבת - אם לדעתך לסטאלין, לאלויס פרסלי, או לזאוס, יש כחות מיוחדים, תיהנה מזה, רק אל תעבוד להם ואל תשתחוה אלא לה'.

אז נכון שהשתחוויה נאסרה אצל כולם גם אם זו לא דרך עבודתם, אך להזכירך, יש איסור לעבוד את כל בעלי הכוחות באופן שכך הוא דרך עבודתם, ודרך עבודתו של אלוויס פרסלי היא שרוקדים לפניו, ואצל "רבנו" היא שעולים אליו בר"ה השנה ואומרים לפניו כך וכך ונותנים מטבע,  וכן כל כיוצ"ב  .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2010 09:47 לינק ישיר 

מעניין למה התורה לא מספרת שאלוקים עשה משתה ולחיים ? למה משה רבינו לא אכל שם עם אלוקים ?
מה איתכם ? בוודאי שהאדם מיסודו של התבונתו לא יכול להגשים את אלוקים, אפי' לא את המלאכים,
כל ההבדל בין הגשמה עבה לבין הגשמה דק,
עבה מבין כל ילד דקה בא אחרי עיון,
ולכן התורה מגשים את הדק,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2010 08:03 לינק ישיר 

יד ה'
עיני ה'
ותחת רגליו כמעשה לבנת הספיר
וראית את אחורי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2010 03:54 לינק ישיר 

לא כל כך הבאת ציטוטים מהתורה, שהקב"ה בעל גוף וצורה משתנה כדבריך
נכון נמצאודברים כגון: ויתעצב וחרה אף ה' וכדו', וברור שהם קיימים אצל הקב"ה, דברים כמו חרון אף
אבל תביא ציטוטים על גוף וצורה משתנה ונדון בהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 23:39 לינק ישיר 

יושל

"ישות שמציאותה מוחלטת", אינה מושג בר-הכרה יותר מ"ישות קונטינגנטית", כשמדובר על האונטולגיה של מציאות.
אין בהכרתינו מושג כל שהוא על "מציאות" או "ישות" איזו שתהיה,
 כלל כל המוכר לנו הוא מה שמופיע בתופעות הכרה חושיות ותודעתיות אצלינו, ומכונה ע"י כ"ישים ריאליים" או "ישים לוגיים". כך שעצם המונח "ישות" כלפיו היא כבר הגשמה- כי "ישות" הוא מושג המושאל מעולם התודעה האנושית.

תאר לך, שאומר לך שאלוהים הוא "הההה". אינך יודע מה זה, כי אין זה מושג מעולם ההכרה האנושי. כלומר "מצוי" הוא סה"כ עוד מונח מעולמינו.
א"כ לומר עליו "מצוי" הוא הגשמה. [במונח "הגשמה" אינני מתכוון להגשמה-ריאלית, אין אצלי הבדל בין ישויות ריאליות לשאינם כאלו, כי אין לנו מושג כלשהו על מהות שניהם, את שניהם אנו מכנים ומסווגים עפ"י חילוק תכונות. במונח הגשמה אני מתכוון כינוי-הכרה השאול מעולם ההכרה האנושי] .

לכן אני סבור שמי שמערכת-מושגיו מכילה אמונה בדבר ישות החפצה שהוא יכיר בהמצאותה. מה שהוא ירצה להכיר בה גם שיש לו אברים רוחניים וכדו' יהיה שווה להכרה ב"ישות-על". שתיהם מושגים אנושיים-מקומיים.

הרי הרמב"ם בעצמו, גדול הנלחמים באנתרופומורפיזם [אפילו אנתרופומורפיה-מידותית], ייחס לו בכל זאת מושגי שכילה וחשיבה ואפילו רצון. (המהר"ל (הקדמה שניה לגבורות ה') הוא הראשון שתקף אותו על-כך שהוא עדיין אנתרופורמורפי, כי הוא מתייחס אליו במונחים אנושיים אם-כי תודעתיים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 21:30 לינק ישיר 

[ סליחה, אבל בגלל תעלולי המחשב שלי אני עונה לכולם בצרורות ]

לאברהםהעברי / עצכח

לשאלתך  - [- האם המטרה (הגדלת התעניינות באשכול)- מקדשת את האמצעים?
]

הרי פתחתי במלות ההתנצלות אלה  - [-ג- מדוע ללמד ע"ז ואח"כ להסתייג ממנה ? ושמא לא יספיק האדם לעבור את שלב ההסתייגות מכל סיבה שהיא ? מדוע להכשיל ביודעין את הלומד / הקורא ?   [- ומכאן ההצדקה לכותרת האשכול ]  ]

מדוע התעלמת מהם ?

לענ"ד הכותרת שנדחתה יותר משהיתה פרובוקטיבית היא ביטאה נכון יותר את תורף האשכול.

[- והיאך לא נזעקת כאשר משפט כגון: "איך זה שאלקים עוד קיים ? "   ורבים כיו"ב תפסו כותרת  ? ]

מ"מ אני חוזר לאשכול והפעם אשאל בניסוח שלך-

האם המטרה ( - קניין תורה לתשב"ר ועמך ב"י ) מקדשת את האמצעים ( לימוד בסיסי ושיטתי תואם ע"ז)?

ליוחנן,

כתבת - למה בכלל איכפת לתורה (אתה כנראה מתכוון לנותנה) שידעו מי הוא הבורא.
 הרי בין כה הוא נטול אישיות או תכונות או תוארים, ולא שייך באמת להכירו.
 כל הכרה בו, היא בעצם הגשמה במידת מה.

א-      אם הוא נטול אישיות האם זה נכון להתפיס / לשייך לו דברים אחרים לא נכונים ?

ב-      לא הבנתי כיצד כל הכרה בו היא בעצם הגשמה ?  אי אפשר להכיר בו בלי להגשים ?

ג-   אני שואל מדוע לא להסתפק [- כדבריך האחרונים]  בכך שישנה ישות קיימת ושהיא עילאית ?

לבעל בעמיו

כתבת - הביא הסבר מענין בדומה לטיעונו של אברהם העברי

מה והיכן טען העברי מה שטען ?

לאי"צ

כתבת  -

התורה חפיצה בקשר בין האדם לבורא , ולכן היא התירה הגשמה (או נכתבה בלשון בני אדם כפי הביטוי בו משתמש הרמב"ם) כפי שכבר אמרו קודמי אין בכך איסור אלא מדריגה נמוכה של אמונה אך דומני שהיא הכרחית כדי להגיע למדריגה הגבוהה ממנה. (הגם שנראה שהרמב"ם סבר אחרת, וצ"ע אבל זה כבר נושא בפ"ע)

אתה מתכוון, שמי שהגאונים ורמב"ם וגדולי ישראל עד דורנו מחשיבים כעע"ז , הם אינם אלא בעלי מדרגה נמוכה באמונה ?!!

[- ואף שותףסוד שיתף גם כאן כהרגלו ]

ולטעמך, מאיזה שלב בחיים ומדוע מדרגה נמוכה באמונה הופכת לאלילות וע"ז ?

אדרבה, הסבר לנו גם מדוע זה הכרחי כדי להגיע למדרגה גבוהה יותר? הרי לשם כך נפתח הדייון ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 21:12 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
התורה חפיצה בקשר בין האדם לבורא , ולכן היא התירה הגשמה (או נכתבה בלשון בני אדם כפי הביטוי בו משתמש הרמב"ם) כפי שכבר אמרו קודמי אין בכך איסור אלא מדריגה נמוכה של אמונה אך דומני שהיא הכרחית כדי להגיע למדריגה הגבוהה ממנה. (הגם שנראה שהרמב"ם סבר אחרת, וצ"ע אבל זה כבר נושא בפ"ע)

למה מדרגה נמוכה של אמונה ? הקשר עם הבורא יהיה תמיד עין רואה ואזן שומעת וכל מעשיך בספר נכתבים. עדינות עניין העין והאזן תשתנה עם הזמן, אבל זה רק שינוי כמותי ולא איכותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 21:05 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 20:03 לינק ישיר 

התשובה ששמקבלים בתשב"ר והתשובה שמקבלים גדולי המעמיקים היא אותה תשובה- בערכנו דבר הכתוב. כל התפיסה הזאת היא מצדנו, ביחס שלו אלינו, אבל מצידו- מי יאמר לו יעשה. הדברים פשוטים בתכלית הפשיטות גם ע"י קטנים וגם ע"י גדולים. מי שמחפש תירוצים לבעיות אישיות ואחרות יכול להתחיל לחפור מפה ולהסתבך. מי שהולך פשוט כפי שברא אותו בוראו, שכלו והבנתו באים כאחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 19:08 לינק ישיר 

מרק שפירא בספרו של העיקרים

הביא הסבר מענין בדומה לטיעונו של אברהם העברי
לדעת הרמב"ם ממילא לנשים ולבורים אין מה לחפש בגן העדן האינטלקטואלי, ולכן התורה הסתפקה בכך שלפחות ידעו במסגרת מגבלותיהם שיש א-להים שצריך לירא ממנו ולשמור סדר מינימלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 15:34 לינק ישיר 

יושל.

למה בכלל איכפת לתורה (אתה כנראה מתכוון לנותנה) שידעו מי הוא הבורא.
 הרי בין כה הוא נטול אישיות או תכונות או תוארים, ולא שייך באמת להכירו.
 כל הכרה בו, היא בעצם הגשמה במידת מה.

ההכרה היחידה אם שייכת, היא שישנה סיבת-חוץ ליקום.
זה לא נקרא "הכרת הבורא" באמת. זו היא הכרה על דרך השלילה.

ממילא, אם אתה סבור שישנה ישות שחפיצה שתכיר במציאותה. אין כל הבדל מה תסבור עליה. ובלבד שתחשוב שהיא עילאית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדוע לא חששה התורה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext