בית פורומים עצור כאן חושבים

אבולוציה, גיוס\מלגות אברכים, אמיתות הקבלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/11/2010 20:16 לינק ישיר 
אבולוציה, גיוס\מלגות אברכים, אמיתות הקבלה

או כפי שאומרים בפורום השכן, "זהירות נשים".

הבה נקבע שיא חדש לקצב פריחת אשכול שיבייש את הבמבוק ביער ואת וולד הלויתן שבים הגדול. כבר אמרו חכמי המתמטיקה שאינסוף בחזקת שלוש הוא אינסוף, ואמרו המושלים בואו חשבון. על כן אני מציע ניסוי במתמטיקה יישומית: נבדוק אם איחוד שלושת דיוני הסרק האינסופיים הללו באשכול אחד יגרע מחלקם בנחלת האפולוגטיקה הבחדרי-חרדימית, ולפורום עצכ"ח יהיה פליטה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2010 22:47 לינק ישיר 

התמזגות המינים באבולוציה של אברונים תת-תאיים

תקציר ההרצאה

"השאלה המרכזית שתיאורית האבולוציה של דארווין ווואלאס באה להסביר הייתה מוצא המינים (species) בטבע. על פי התיאוריה הזו, היווצרות המינים היא תוצאה של שינויים גנטיים (מוטציות) אשר מתרחשים ביצורים חיים לאורך דורות רבים. בתהליך של ברירה טבעית, משתנה ההרכב הגנטי של אוכלוסיית הפרטים במין מסוים בהתאם למותאמות לסביבה עד שההבדלים בינה לבין תת-אוכלוסיות אחרות של אותו מין אינם מאפשרים רביה ביניהם.

הופעת המחסום ההתרבותי הזה מהווה גורם מרכזי בהיווצרות מינים חדשים (תהליך המכונה ספציאציה). התיאור המקובל של אבולוציה של מינים הוא סכימה בצורת עץ, שגזעו מסמל מין אחד שממנו יוצאים ענפים שהולכים ומסתעפים עד להופעת מינים הרבה. חלקם ימשיכו בתהליך האבולוציה וחלקם ייכחדו.

בעשורים האחרונים התברר שבמקביל למהלך ההתפצלות הזה מתרחשים גם תהליכים שמביאים בסופם להתמזגות גנטית של מינים שונים. בהרצאה יתוארו המקרים האלה בתהליך האבולוציה של בעלי חיים וצמחים. כן, גם אנחנו, בני האדם, מוצאנו ממיזוג כזה בין מינים שונים. "

כשמקשיבים להרצאה זו או רק קוראים את תקצירה נשאלת השאלה איך יכול היה הרב קוק (ואחרים)לומר שהאבולוציה אינה סותרת את הנאמר בתורה.

http://outreach.huji.ac.il/?cmd=lectures_shomo.37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2010 09:55 לינק ישיר 

רב_סיינפלד כתב:
ובכן:  פורום זה לא מיועד לחרדים ולא חילונים ולא לכל מה שבאמצע. הוא גם לא מיועד ליהודים וגם לא לשאינם יהודים.   הוא מיועד לכתיבת אשכולות בנושאי הפורום אם על ידי תלמידי ישיבות קטנות, רביצינים אורטודוקסים, רבות רפורמיות או על ידי כופרים ממש.    כמו כן הוא לא מתיימר להביא ליראת שמיים והתחזקות במצוות בקרב קוראיו. לשם כך יש את האתר של הרב יהואשיהו פינטו ואת הקלטות של ר' דן סגל. 

מה מבין ספרדי ברמב"ם ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2010 01:17 לינק ישיר 

כשאני רואה ניק מסיינפלד בדורינו , אני מתחיל להאמין בדיבוקים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 21:35 לינק ישיר 

רב סיינפלד,

ככה אתה משאיר את הצאן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 21:15 לינק ישיר 

מי שביקש לדעת מה בדיוק הוא "תור הזהב" של הפורום, קיבל הדגמה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 20:45 לינק ישיר 

עברתי במקרה במשרדי הפורום בכדי ליטול את השיניים התותבות הבשריות אשר נשכחו ואשר לא נשלחו בזמן למייאמע ביטש תצ''ו ואשר בגין שיכחתם נאלצתי לוותר מאז היום המר והנמהר על כל מעדני השטיבל דקולינס אווניו כגלרטה וגריבענעס.

והנה נדהמתי קשות לשמע כמה וכמה מההצהרות שהופרכו כאן לחלל האויר ואשר חותרות תחת סמכות והחלטות מועצג''ת דכאן. ירחם ה'.   עוד מעט אני יזיל אשד דמעות אשר יתחרה מכל הבחינות בדמעותיו של הרב עובדיה.  

ובכן:  פורום זה לא מיועד לחרדים ולא חילונים ולא לכל מה שבאמצע. הוא גם לא מיועד ליהודים וגם לא לשאינם יהודים.   הוא מיועד לכתיבת אשכולות בנושאי הפורום אם על ידי תלמידי ישיבות קטנות, רביצינים אורטודוקסים, רבות רפורמיות או על ידי כופרים ממש.    כמו כן הוא לא מתיימר להביא ליראת שמיים והתחזקות במצוות בקרב קוראיו. לשם כך יש את האתר של הרב יהואשיהו פינטו ואת הקלטות של ר' דן סגל.

הנפרד מכם באהבה

מנאי

געצעל

תוקן על ידי רב_סיינפלד ב- 05/12/2010 20:52:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 19:25 לינק ישיר 

אני חושבת שזה די ברור שאנשים חרדים לדבר השם רוצים בהמשך לימודי האברכים וגם מתנגדים לתורת האבולוציה המגוחכת. לגבי קבלה אני לא מבינה כלום בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 19:20 לינק ישיר 

חברים אל תשימו לב לנסיונות לבלבל אתכם. מה דעתכם על נושא האשכול ? האם יש קשר בין שלושת הנושאים?

מהטבו היקרה הרחיבי נא את דעתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 19:17 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
חברים, שימו לב שאליעזרט אינו אלעזרט, וההבדל הוא בקוצו של יו"ד, וגם כאן ידו של הכותב הוותיק בעל אלף הניקים בעניין.

אמנם כן, אבל אני לא יודע אם זהו כל ההבדל...

תוקן על ידי קוצו_של_י ב- 05/12/2010 19:19:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 19:05 לינק ישיר 

אלעזרט כתב:
אולי באמת כדאי לבדוק האם יש קשר בין שלושת הנושאים ?

האם מי שמתנגד לאבולוציה הוא גם בעד המשך המצב של האברכים ובעד נכונות הקבלה ?

האם מי שבעד האבולוציה הוא גם בעד שינוי מצב האברכים וגם בעד דחיית הקבלה מחיינו ?

נדמה לי הכל בעצם נושא אחד. מה דעת החברים ?

אני גם חושבת שיש קשר הדוק בין שלושת הנושאים. נראה לי שזה אותם השמות שמשתתפים בדיונים האלה ומבזבזים פה את הזמן. 

תוקן על ידי MTHBV ב- 05/12/2010 19:10:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 19:00 לינק ישיר 

חברים, שימו לב שאליעזרט אינו אלעזרט, וההבדל הוא בקוצו של יו"ד, וגם כאן ידו של הכותב הוותיק בעל אלף הניקים בעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 18:56 לינק ישיר 

אולי באמת כדאי לבדוק האם יש קשר בין שלושת הנושאים ?

האם מי שמתנגד לאבולוציה הוא גם בעד המשך המצב של האברכים ובעד נכונות הקבלה ?

האם מי שבעד האבולוציה הוא גם בעד שינוי מצב האברכים וגם בעד דחיית הקבלה מחיינו ?

נדמה לי הכל בעצם נושא אחד. מה דעת החברים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 07:44 לינק ישיר 

צענע

קראתי חלק

הרבה נושאים כבר מוצו עד תום
ואלא החדשים לא תמיד זוכים לכך

אבל אם נתאמץ אני בטוח שנראה ברכה

כשכתבתי נוסטגיה התכוונתי לצמצם את משפטו האחרון של בעל למילה אחת
לאו דווקא מתוך הסכמה אינטלקטואלית, יותר מתוך רגש של הזדהות עם עצם התלונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 23:22 לינק ישיר 

לחי רגעים

האם קראת את האשכולות שהיו כאן כשהכותבים היו מציץ ונפגע,אקדמאי ווטו וסיינפלד ?

תקרא ואז תגיד אם מדובר בנוסטלגיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 22:47 לינק ישיר 

בעל

קוראים לזה נוסטלגיה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אבולוציה, גיוס\מלגות אברכים, אמיתות הקבלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext