בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח משבת בית-אל עם החזן חיים אדלר ומקהלת זמרת י'ה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/11/2010 22:36 לינק ישיר 
דיווח משבת בית-אל עם החזן חיים אדלר ומקהלת זמרת י'ה

בס"ד

שבוע טוב לחברי הפורום וצופיו,

השבת התארחתי במחיצת המקהלה והחזן בקהילת בית אל – קהילה חמה ומכניסת אורחים בצורה יוצאת דופן וראויה לכל שבח.

את תפילות השבת בבית אל הובילו החזן חיים אדלר ומקהלת זמרת י'ה בניצוח ד"ר אורי אהרן.

מקהלת זמרת י'ה בתפילות השבת הייתה לי בגדר חידוש, עם טעם של עוד וציפייה להמשך.

החזן חיים אדלר מספר שנים שלא זכיתי לשומעו בתפילות השבת, כיין המשתבח מיום ליום – מקווה כי אזכה לשמוע אל הרינה ואל התפילה לעיתים קרובות יותר.

תפילות ליל השבת התקיימו בבית הכנסת "אברהם אוהבי" – שזו הפעם הראשונה שחזן+עוברים לפני התיבה.

לכו נרננה – אדלר

אל תקשו לבבכם כמריבה/ישמחו השמיים – נוסח אדלר

שמעה ותשמח ציון – אייזנשטאט

נהרות ימחאו כף/ה' אלוקינו אתה עניתם – נוסח אדלר

קול ה' חוצב להבות אש – אדלר/קוסביצקי

לכה דודי – מנגינת ולירושלים עירך (שנקר)

לא תבושי – מודזיץ'

צדיק כתמר – לבנדובסקי

ה' מלך – לחן דוד אולמן – סולנים: יוסי גטרר וגרשון שטיין

רזא דשבת – פינצי'ק

ואנהפא – ע"פ המוטיב של שחרית יום השבת

אהבת עולם – הימלשטיין – סולן: הראל אמיד

השכיבנו – אדלר

והגן בעדינו – מנגינת אדרבה – סלונים מהמקהלה

ופרוש עלינו – אדלר

ושמרו – סרברניק – המקהלה

כי בם רצה להניח להם – אדלר

רצה במנוחתינו – אדלר/קוסביצקי/ ועוד

אדון עולם – פרומר – המקהלה

תפילות יום השבת התקיימו בבית הכנסת המרכזי בבית אל א' – שם לעיתים קרובות יותר חזנים עוברים לפני התיבה.

שוכן עד/בפי ישרים – נוסח

ובמקהלות – מנגינה המקובלת/ נוסח מלא

כי לך נאה – נוסח

אלוקי עולם – אדלר/ד.קוסביצקי

שמך אלוקינו יתקדש – נוסח

לאל ברוך – קמינסקי/גרינבלט

צור ישראל – עממי

נקדישך – נוסח

אז בקול – אדלר/אדלר/אדלר

ממקומך – קרליבך+חזנות

רצה ה' – גרין

אב הרחמים – ברודי/מכטנברג

אבינו שבשמיים - זים

אב הרחמים הגדול – רוזנבלט/קאליב/אדלר

ובנחה יאמר – רוזנבלט

כתר/יחד – נוסח/קרליבך

כבודו – מלבסקי

שמע ישראל – עממי/ורדיגר (ספקטור)

מודים – ליאו ליוב (ולדובסקי)

שים שלום – נדל

בליל שבת נערך עונד שבת לחברי היישוב וסעודה שלישית יחד עם החזן בהם לא נכחתי והשאיר מקום לאחרים לכתוב.

מאחר ואינני זוכר את כל שמות הטורחים נאמנה באירגון ובהוצאה לפועל של השבת, אודה בשם משפחתי ליצחק ודסי פגלר תושבי היישוב על דאגתם על כל פרט ופרט וליהודה קלמן על הדירבון וכו'.

וכל מי שעוסקים בצרכי ציבור באמונה הקב"ה ישלם שכרם

שבוע טוב ומבורך

יהודה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 08:36 לינק ישיר 

קרוב שלי מבית א׳-ל שלא אוהב חזנות אמר לי שהם נהנו מאוד מקולו האדיר של החזן חיים אדלר ומקהלה ובפרט כשהוא היה עם מקהלה ענקית שלא הצליחה לכסות עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 07:32 לינק ישיר 
התודה והברכה

בס"ד

תודה לראש המועצה המקומית בית-אל ר' משה רוזנבוים ולגב' שרי לרנר מהמתנ"ס על פעולתם להוצאת שבת מיוחדת זו לפועל, למרות כל הקשיים.
תודה לחזן ר' חיים אדלר, למנצח ד"ר אורי אהרן ולכל חברי מקהלת החזנים "זמרת-י'ה".
תודה לר' אבי טיילור מהמכון לשימור ניגוני מודז'יץ, לאיצ'לה קרימלובסקי ולמשה אדוריאן שהצטרפו לחזן ולמקהלה בסעודה השלישית שאין מלים לתאר את עוצמתה וקדושתה.
תודה לכל המארחים מהישוב, לגבריאל קליין ולנפתלי שפיצר.
ותודה מיוחדת בשם כולם לאיציק ודסי פלגר על הכל (ארגון, ארוח, סעודות, ומה לא).

אכן כפי שכתב החזן ר' חיים אדלר בסיפורו: "שבת בית-אל שלא תשכח".

http://www.zimratya.org.il

תוקן על ידי JJ888 ב- 18/11/2010 07:34:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 12:50 לינק ישיר 

שלום,

בהיותי גם חבר מקהלת זמרתי'ה וגם תושב בית אל אוסיף שעבורי זו הייתה שבת מיוחדת במינה ומרגשת.
להתרגשותי הוסיפה העובדה שיוזמת שבת זו קרמה עור וגידים בחתונת בתי לפני מספר חודשים...

כמדומני שאכן הייתה בשבת זו התרממות רוח גדולה (לרבים מתושבי בית אל, חזן ומקהלה) כפי ששמעתי מאז ממגוון תושבים, מחברים במקהלה וכפי שניתן להתרשם גם ממכתבו המרגש של החזן ר' חיים אדלר (שללא ספק הרשים בתפילותיו המיוחדות) ותגובתו של מכונה "זופניק" באשכול סמוך.

גם אני שותף להתרגשות המיוחדת מהשתתפותו הפעילה עמנו של ידידנו החזן משה אדוריאן בסעודה שלישית כמו שגם שמחתי מנוכחותם של חבירנו תושבי בית אל ממקהלת החזנים הירושלמית במרבית אירועי השבת בהם השתתפנו (כמו שגם אנו חברי זמרתי'ה תושבי בית אל כבדנו בנוכחותנו את אירועי מקהלת החזים הירושלמית שהנעימה לנו בהצלחה רבה את שבת "חיי שרה" ביחד עם החזן פנחס כהן).

אף אני תקוה שזהו אכן ראשיתו של תהליך התקרבות כפי שנכתב לעיל!

ובכלל, הגיע זמן שיהיה יותר פרגון הדדי, גם בפורום, זה אף פעם לא יכול להזיק, אדרבה (..."שנראה כל אחד מעלת חברינו"...)!

זהו המקום לשוב ולהודות לכל העוסקים במלאכה להצלחת השבת, ובפרט לחבר המקהלה איציק פלגר ורעייתו דסי, וכן לצוות המתנ"ס ופרנסי הישוב.

גבריאל קליין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 09:54 לינק ישיר 

בוקר טוב ושבוע טוב.   השבת התארחתי ביישוב בית א-ל שאין הצורך להרחיב ואין זה המקום להרחיב על ההכנסת אורחים הרבה שיש ביישוב.__ החזן חיים אדלר : כפי שנכתב הוא היה מרגש והתפלל מהלב. ניכר היה שהגיע לתת 100% מעצמו , ובאמת נתן את המקסימום.  אמנם זה לא חיפה על המריחות באילתורים והבריחה למוטיבים של שלש רגלים, אבל לא חיפשתי אצלו את מה שאין לו, ומצאתי הרבה מעלות שיש לו.  __ המקהלה בניצוחו של אורי אהרון : אחרי המקהלה הזאת אני עוקב מיום היוסדה ואני מוכרח לציין שהם עשו הרבה דרך והשתפרו לבלתי הכר בשנים האחרונות._  אמנם יש עוד מה לשפר הן בריסופנסים ( אולי ראוי להתייחס לריספונסים כאל מוזיקה ולא כאל עוד משהו ) הן במשמעת והן באחידות אבל הם בדרך הנכונה. חיליקוב רשם : מה עם העניבות ? אז האמת שתמהני מדוע רוני לא שלח פקח עניבות למקום כי אכן היו שני בחורים צעירים במקהלה שעל פי הבחנתי (באם אני לא עוור צבעים ) ענבו עניבות שונות משל שאר המקהלה.  חבל שלא השתתפתי בעונג שבת וסעודה השלישית, שמעתי מבני היישוב שהעונג שבת והסעודה שלישית השאירו בהם רושם רב , אני לצערי מיטתי נצחנתני. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 01:10 לינק ישיר 

אדלר סיגנון לייב גלאנץ? טוב לדעת...........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 00:15 לינק ישיר 

הערה קטנה ליהודה : רשמת אז בקול - אדלר/ אדלר /אדלר אבל האמת שיצירה זו היתה מושתתת על יצירתו של הרבה של אדלר ,הלא הוא לייבלה גלנץ שאדלר מייטב להבינו ולהיכנס לסיגנונו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 00:11 לינק ישיר 

היצירות שבוצעו בעונג שבת : רחם - שוואקי בביצוע המקהלה הסולן גרשון שטיין. קל מלך יושב - המקהלה עם הסולנים רמאל לביא והראל אמיד. והיא שעמדה - גרשון שטיין עם המקהלה. קל מלך - המקהלה. זכרתי לך - דניאל גרוסמן עם המקהלה. מזמור שיר - הראל אמיד עם המקהלה. שאו שערים המקהלה. שיר המעלות - שמיוחס לרוזנבלט בארבעה קולות בעיבודו המיוחד של רימונד גולדשטיין. ובנחה יאמר - של רוזנבלט המקהלה והראל אמיד. טוב להודות - של הרבה ממודזיץ שליט״א. יהא שלמה רבה - בלחנו של הרבה ממודזיץ שליט״א. בין יצירה ליצירה הנחה בטוב טעם המנצח ד״ר אורי אהרון. בסעודה שלישית הגעתי באיחור באמצע ידיד נפש (ולאחר עשרים דקות שהמקהלה שרה מהרפרטואר העשיר) שלאחר מכן בוצעו עוד משירי מודזיץ. וכפי שמהולל כתב : אכן רוח חדשה של שלום ואחוה השתררה בין שני המקהלות המעולות האלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 00:09 לינק ישיר 

חוצפה !!!

אף  אחד  לא  כותב  על  העניבות

תוקן על ידי אלמוג_אש ב- 14/11/2010 00:13:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 00:01 לינק ישיר 

אחרי מה שכתב ר׳ יהודה אין כל כך מה להוסיף, אבל בכל זאת אנסה להעביר את ההתלהבות וההתרגשות שהיתה בשבת זו. כמו שנכתב : החזן חיים אדלר היה בכושר שיא הן מבחינת קולו העצום שהעיד את לבבי ולבבות המתפללים, והן בתפילתו המרגשת שניכר היה שמתפלל מהלב ומהנשמה. על המקהלה מפאת הנגיעות האישיות לא ארחיב, אבל קצת אכתוב : שהמקהלה שמורכבת מאנשים שמשקיעים מזמנם הדחוק למען החזנות( ללא תשלום או כל תמורה ) נתנו את כל כולם ואף הראו את כוחם הגדול לא רק בשירי החזנות אלא אף בשירי מוזיץ כחסידים מבטן ומלידה. וזאת כמובן בהדרכתו של המנצח ד״ר אורי אהרון שמקדיש את כל מרצו למען המקהלה והמוזיקה הליטורגית יהודית. תודות : קודם כל לקהילה החמה והלבבית בבית א׳-ל על האירוח הנפלא. וכן לחזן למנצח ולמקהלה על העונג שבת הרב שהסבתם לי. וכן לאיציק פלגר שארגן הכל עד הפרט הקטן וכמובן למר יהודה קלמן על הארגון והדאגה. אני מקווה שלא שכחתי אף אחד , שבוע טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 00:00 לינק ישיר 

האומנם ראשיתו של תהליך התקרבות?

בעניין ה"עונג שבת", שיהודה נעדר ממנה, אזכיר כי אף היא ריגשה את קהל הנוכחים שגדש את אולם המתנ"ס ביישוב והתענג על שירת המקהלה. במעמד זה נכח גם רב היישוב, הרה"ג שלמה אבינר שליט"א שהשמיע דברי תורה.
בסעודה השלישית השמיעה המקהלה מניגוני מודז'יץ והלהיבה את הציבור אשר נסחף למעגל הרוקדים שנוצר באורח ספונטני. החזן אדלר השמיע את יצירתו של בן ציון שנקר, "במוצאי מנוחה",  בטוב טעם ובמתק רב, כדרכו בקודש. כן השמיע חבר המקהלה, החזן חיים יהודה גלבר, קטע סולו "אור חדש" - אף הוא מבית מודז'יץ.
אך גולת הכותרת במהלך הסעודה השלישית היתה, לדעתי, הזמנתו של מנצח המקהלה, ד"ר אורי אהרן, את החזן משה אדוריאן, תושב בית אל, לחבור אליה בשירת היצירה "ידיד נפש", שהולחנה ע"י האדמו"ר בעל "אמרי שאול" ממודזיץ' ובוצעה בשעתו ע"י דודו המנוח של אדוריאן, החזן בנימין אונגר. ואם ישאל השואל: מה הרבותא בכך?  הרי המענה לכך פשוט לחלוטין: משה אדוריאן הוא חבר מקהלת החזנים הירושלמית עוד מהימים שד"ר אורי אהרן שימש מנצחה. במהלך השנים, כידוע,  הקים אורי את מקהלת "זמרת יה". והנה כאן, בבית אל, אדוריאן, שהוא גם יו"ר ההנהלה של מקהלת החזנים הירושלמית, חבר בשירתו למקהלתו החדשה של אורי. אותי אישית חבירה זאת ריגשה, ואני מניח כי  כל  הבקיאים בהיסטוריה של שתי המקהלות אף הם אינם יכולים להישאר אדישים...
האומנם תחילתה של התקרבות?  יש לקוות כי אכן זוהי המגמה המסתמנת.
ושוב - ברכת יישר כוח לכל אלה שעסקו  בארגון שבת מיוחדת במינה זו, ובראשם חבר המקהלה איציק פלגר ורעייתו היקרה דסי, אשת חיל למופת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח משבת בית-אל עם החזן חיים אדלר ומקהלת זמרת י'ה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext