| נשלח ב-17/11/2010 01:36 |
|
| |
הם כ"כ שונים! הם מתאימים?
יש לי חברה שנפגשה עם בחור וישנם כמה שינויים בהליכות חיים שלהם כמו שהבנתי ממנה:
היא לא שומעת רדיו בכלל, - והוא שומע תדיר.
א לא אוהבת ללכת אופנתי, רק פשוט ובלי מותגים, - והוא לבוש מודרני, עדכני, מאד דואג למראה החיצוני שלו.
היא לא אוהבת לבלות הרבה בקניונים ומסעדות, - והוא מבלה שם בלי הרבה חשבונות.
היא לא רואה סרטים בד"כ,- והוא אמר שהוא רואה "כשיש לו זמן"
היא אחת שיש לה עקרונות חזקים בכל מיני תחומים, - והוא אחד כזה שיותר זורם ועושה מה שנח לו.
אבל בלימוד- הוא לומד חבל"ז כמו שהיא רוצה.
אם נגדיר בגסות: היאיותר שמרנית, הוא יותר מודרני.
לעניות דעתי, ע"פ הנ"ל זה לא נראה לי מתאים, הזוג הזה.
מה אתם אומרים?
הסיפור הוא חם חם טרי מהטאבון.............. אז יאלה נשמע דעות, אחרי שאני והיא טחנו את המצב שעתיים.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 17/11/2010 22:38:03
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 22:18 |
|
| |
קונטרה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 21:20 |
|
| |
קצת פרופורציה בבקשה. לפי חלק מהתגובות פה נשמע שברור שמדובר בבחור בליין ונהנתן שכל כך שקוע בעוה"ז, עד שגם את המעלה הטובה שכן יש לו (אהבה ללימוד) הצליחו לעקם ולהפוך למגרעת. האמת, הבעיה מתחילה מפתיחת האשכול: שיריש מציגה תמונה מאד חד ממדית של הסיפור ומתמקדת בנושא ההשקפה וההבדלים שיש שם בלי להסביר מה הצדדים החיוביים חוץ מזה שהוא "לומד חבל"ז". לפי איך שהדברים מוצגים גם לי זה לא נשמע מתאים אבל ברור לי שאנחנו לא שומעים כאן את הסיפור כולו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 13:55 |
|
| |
אני מתחבר למה שכתבה אחת, לפי התיאור נשמע שמדובר בבחור בלי עקרונות אחד שעושה מה שבא לו טוב, כל מה שהיא מצאה בו זה שהוא מרשים וקול, אם באמת מדובר בבחורה עם עקרונות זה אמור להפריע בהמשך או שבמשך הזמן היא תהיה כמוהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 08:31 |
|
| |
מעפיל,גדלות האדם זה ביכולת להכיל את השונה-משפט כ"כ נכון ואפילו מרגש !ועוד יותר מחייב בזוגיות... אך מלכתחילה כדאי מאד להתחתן עם מישהו שהכי דומה לך כדי שתהיה הבנה ויכולת של בניית קשר נכונה. הרי בני הזוג גם כך שונים מבחינת המין ,אז ממילא יהיו הרבה דברים שונים מעצם הענין:היא רגשית,הוא שכלי וכו.. יהיה לך אולי מעניין לדבר עם אדם עם דעות שונות אך בנישואין יהיה מאד מאד מאד קשה ואפילו בלתי ניתן -לחיות איתו.ישנן הרצאות מפורטות בנושא של הרב שמחה כהן,ממליצה בחום! בענין השכר והעונש כמו שכתבתי בתחילה הכל אמור להיות מתוך אהבה ולא ח"ו להיפך וכמובן רק במצב שהדברים יהיו נשמעים... שיר,כדאי שתבררי את הנושא! בהצלחה לכולנו!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 16:59 |
|
| |
בדעה אחת עם מעפיל. ומימי- לגמרי לא! השכר לעולם הבא הוא נפרד לגמרי, לא מודדים אחד לפי מעשים של השני.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 16:46 |
|
| |
מימי68 אני לא מסכים איתך בכלל! גדלות נפש האדם נמדד ביכולת האדם להכיל את השונה. ככל שהאדם רחב יותר ועמוק יותר, הוא לומד להכיר שאנשים לא באמת שונים אחד מהשני, והוא מוצא מקום בנפש שלו להזדהות עם כל אחד.
עיקר העיקרים בנישואין זה לא הדמיון בין בני הזוג, אלא שתהיה מטרה משותפת (על מדות אין צורך לדבר כמובן).
את צודקת שהבעל והאשה יקבלו שכר ועונש ביחד, אבל זה רק במקרה שהיה מה לעשות. אם האשה (או הבעל) יודעים שלדבר יזיק יותר מאשר לשתוק, מחובתם לשתוק אפילו במחיר העוה"ב של הבעל!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 13:27 |
|
| |
אם לא בא לה להשקיע שתחכה קצת, ולא תתחתן עד שהיא תגדל.
כל נישואים דורשים השקעה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 12:58 |
|
| |
לא בא לה להשקיע. לא רוצה מודרני. רק שהוא חכם ומרשים מ-א-ד
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 11:29 |
|
| |
הפעם אני מסכימה עם מעפיל. יש בדבריו מן החכמה!
דעתי האישית היא אם שניהם מודעים למצב, הוא מודע לזה שהיא שמרנית (והוא מסכים?) והיא מודעת לזה שהוא מודרני (מאד..) ושניהם יודעים לקראת מה הם הולכים, ושניהם יודעים שהם הולכים לוותר קצת למען השני והם מוכנים להשקיע.
אני חושבת שיהיה להם טוב מאד יחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 11:07 |
|
| |
בני זוג אמורים להיות כמה שיותר דומים בסגנון,דעות,השקפות,מנטליות ובכלל באורח החיים. לפי התאורים שתיארת נשמע שהם רחוקים מלהיות דומים אז אני לא מבינה על מה ההתלבטות?!?! מעפיל,בני הזוג אמורים לדאוג אחד לשני בהכל.שמעתי שבעולם הבא השכר והעונש שלהם הוא יחד. ויש חשבון למה היא/הוא לא מנעו זה מזה לחטוא?!כמובן שהכל אמור להיות מתוך אהבה ובניה נכונה...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 04:01 |
|
| |
כלל גדול בשידוכים ובחיים, שהאשה לא צריכה לדאוג לעולם הבא של הבחור. מה שחשוב הוא הקשר שלהם בעולם הזה. אז קודם כל הבחורה צריכה להחליט האם יש בכוחה להתעלם מהעולם הבא של בעלה? כי אם היא לא יכולה לעשות את זה, הרי שהיא לעולם לא תצליח להסתדר אם ההתנהגות שלו. בהנחה שהיא אכן מסוגלת להתעלם מהעולם הבא של בעלה, יש פה כמה שאלות הדורשות תשובה.
א. האם היא מעריכה אותו ומכבדת אותו?
ב. אם התשובה להנ"ל היא כן, השאלה היא, על מה היא מעריכה ומכבדת אותו?
ג. אחרי שהיא ביררה לעצמה הסיבות שהיא מעריכה ומכבדת אותו, היא צריכה לשאול לעצמה, האם הסיבות הן זמניות או הן ארוכות טווח? זאת אומרת, האם היא מרגישה שבעוד עשר שנים למשל, אחרי כל תהפוכות החיים, עדיין היא תעריך ותכבד אותו?
למשל, בהנחה השהיא מעריכה ומכבדת אותו בגלל שהוא מתמיד חזק, היא צריכה לשאול את עצמה, בהתאם למה שהוא אמר, האם הוא תמיד ימשיך ללמוד חזק, או שנראה לה שבאיזה שהוא שלב הוא יאבד כבר מכוחו. בהנחה שהוא יאבד מכוחו, האם היא תוכל להמשיך לכבד ולהעריך אותו. כשאין פערים גדולים בין בני הזוג אפשר להניח שהכבוד וההערכה יתמידו לאורך זמן, במקרה כזה, כשיש פערים משמעותיים, צריך לבדוק טוב אם הכבוד והערכה עמיד בפני כל מיני נסיונות?
תוקן על ידי מעפיל ב- 17/11/2010 04:54:43
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 01:52 |
|
| |
מתאימים? רק ה' יודע.
אבל מניתוח מהיר של המצב נראה לי ש... הוא פשוט "חי" את העולם יותר מידי. הוא אוהב להנות. ויתכן שהלימוד אצלו גה גם סוג של הנאה, ולכן הוא לומד. היא שאלה אותו מה המניע שלו ללימוד? ויותר מזה- מה המניע שלו לקיום מצוות? אולי זה נטו הנאה? איפה הקב"ה בחיים שלו? האם יש דברים שהוא עושה כי ככה ה' צווה? או שהכל מבוסס על הנאות? כי ללכת לקניון זה מהנה, לראות סרט זה מהנה. וגם ללמוד זה מאוד מהנה (לסוג מסויים של בחורים). מה שמדאיג אותי זה לא חוסר ההתאמה באורח חייהם- לא זה שהיא שמרנית והוא מודרני. (למרות שיש קצת ממה לחשוש...) אלא השוני בגישה שלהם לתורה ומצוות.
לא אמרתי שלא צריך להנות חלילה מהלימוד ולא אמרתי שצריך להתנזר מהעולם. רק ש: א. מסיבה פשוטה של הנאה מלימוד קצת קשה להתמיד... ואם תבוא הנאה אחרת יותר "מדליקה"? ב. אם מקימים תו"מ רק בגלל הנאה ולא כדי לקיים את רצון ה' ואם רצון ה' לא משחק פה תפקיד אז זה באמת מדאיג... בקצרה: צריך לחיות בתוך העולם ולזכור מי המסובב ולעשות רצונו. והוא נראה לי חי בתוך העולם וקצת נסחף... (כל זה מניתוח מהיר של מה שכתבת. כמובן וכמובן שאין לקחת הקשה מזה למקרה כי יתכן שאני קצת הגזמתי. ויתכן שאת לא כתבת את כל הפרטים. )
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 01:38 |
|
| |
לא מאמין שמישהו הציע כזה שידוך הרי אם הם יתחתנו היא לא תעריך אותו והוא יתפוצץ ממנה
|
|
|
|
|