| נשלח ב-18/11/2010 13:09 |
|
| |
סקירות אורך- 'תעודת זהות' לפרחים.
להסביר או להתחיל מיד עם דוגמא...?
טוב, ניתן כיוון...
אז ככה:
מתמקדים על סולן מרכזי אחד וסוקרים את ההיסטוריה המוזיקלית שלו, מאפיינים מרכזיים, האם הוא "יורש" של מישהו או שהוא התחיל סגנון חדש, מי היורשים שלו (אם יש), וכל דבר רלוונטי שעולה על דעתכם. מין כרטיסיה אישית כזאת...
ולפני שתיבהלו מההקדמה המפוצצת, אני אתן דוגמא מאחד הסולנים המועדפים עליי - דייויד הרשקוביץ.
-
דייויד הרשקוביץ
שנים במקהלה: 2006 - 2010
דיסק מרכזי: יבוא - ה CD ובעיקר ה DVD.
סולו מאפיין: "הרחמן הנִקְדָש".
מאפייני קול: עוצמתי, עשיר ומגוון, ממשפחת הקולות של יושי בנדר.
אנחנו (תושבי ארץ הקודש) פגשנו את דייויד לראשונה בקיץ 2007, כאשר הכוכבים הבלתי מעורערים היו ארי רוזנר ושמולי ברוין. באותה הופעה דייויד היה מצעירי הצאן שבקושי קיבלו סולואים ואפילו לא השתתפו בכל השירים, אבל נראה תוסס וחופשי על הבמה - אף על פי שמטבע הדברים רוב הקהל הישראלי עדיין לא הכיר אותו.
התחנה הבאה היתה ב CD של יבוא, עם כמה סולואים מכובדים למדי, אם כי לא מרכזיים עדיין (החשוב שבהם - we turn to you). ה CD הזה היה CD הפרישה של שמולי ברוין, וביבוא ה DVD דייויד ירש באופן טבעי כמה סולואים מרכזיים של שמולי - הבולט שבהם: "הרחמן הנִקְדָש", וניתן להגדירו בתקופה זו כממשיך דרכו של שמולי ברוין - הן בקול העוצמתי והן בהלהבת הקהל. בפורום הוא הוגדר באותה תקופה כ"הcoolי של ה DVD" (גריני).
בפסח 2010 הקול של דייויד התחיל להתחלף, אם כי מספר הסולואים שלו נשאר כמעט ללא שינוי (הבולט שנלקח - we turn to you , שהועבר לרבינא אברמוביץ. עם זאת, רק במופעי קיץ 2010 דייויד נאלץ להתחיל להיזהר מאוד ולעצור לגמרי את העוצמה שאפיינה את קולו עד אז, כדי להצליח לשיר כראוי.
מופע הפרישה של דייויד היה בסוכות 2010, עדיין עם קול סביר ועשיר, וגם אז הוא זכה לכמה סולואים כשהמרכזי שבהם הוא כמובן סולו הדגל - "הרחמן הנקדש". מופע זה היה גם מופע הפרישה של יאיר קניג ועקיבא אברמוביץ, והם זכו לטקס פרידה מרשים בסוף הקראת השמות. דייויד הוגדר ע"י ירחמיאל באותו מעמד כ"מנהיג גדול במקהלה", ואחיו הצעיר ג'רמי כ"דור הבא". אף על פי כן, מבחינה מוזיקלית סביר יותר לראות דווקא את בנימין רבינא אברמוביץ כממשיך טבעי - שכן בתקופה זו רק הוא מתקרב לדייויד מבחינת העוצמה, וגם ירחמיאל הכיר בכך כשנתן לרבינא כמה סולואים מובהקים של דייויד כגון אותו we turn to you.
מעניין לציין ששמולי ברוין, שדייויד היה יורשו המוזיקלי, שיער בראיון משנת 2008 שחבר המקהלה שמתאים לו ביותר להמשיך בקריירה מוזיקלית כבוגר הוא ידידו דייויד הרשקוביץ.
תוקן על ידי אידי ב- 18/11/2010 13:18:02
תוקן על ידי מיאמוש ב- 02/12/2016 11:58:03
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2019 20:33 |
|
| |
סידרתי. בהזדמנות אני אסביר לך איך להעלות לבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2019 19:28 |
|
| |
| עידודודו כתב: |  | אני אוסיף את התמונות.. זה טיפה מסובך למשתמש המתחיל. רק לא הצלחתי להבין האם השנים ששירהיהודית כתבה מתיחסות לתמונה שמעל הטקסט או מתחת?
|
|
תודה רבה! מה היינו עושים בלעדיך
התמונה הראשונה מיועדת לפרופיל שלו, (מתוך הקליפ 'אשמח'). שלושת התמונות לציר הזמן לפי מה שכתוב מעל
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2019 18:51 |
|
| |
אני אוסיף את התמונות.. זה טיפה מסובך למשתמש המתחיל. רק לא הצלחתי להבין האם השנים ששירהיהודית כתבה מתיחסות לתמונה שמעל הטקסט או מתחת?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2019 17:16 |
|
| |
תמונת מאוד יפות, מתאימות בדיוק. אבל אני לא יודע איך לשים בוויקי...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2019 21:29 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2019 09:25 |
|
| |
יישר כח!
אולי כדאי להוסיף קישורים לקליפים. צריך גם תמונות, אבדוק בהמשך איזה תמונות יש.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2019 09:23 |
|
| |
| אפרים1 כתב: |  | מקובל. יום אחד נחלק את כל השירים לקטגוריות.... יש למשל את השיר ''פתח ליבי'', שירחמיאל שר את רובו, ואברהם סלמון מצטרף באמצע. זה באותה קטגוריה עם ''רפאינו''
|
|
יש גם את השיר 'ישראל בטח בה'' שירחמיאל שר את רובו ואת נרות שבת מסטאנד אפ.
תוקן על ידי שירהיהודית ב- 01/05/2019 07:23:16
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2019 18:06 |
|
| |
| שירהיהודית כתב: |  | בעיקר כי זה שיר דואט ולא סולו. זה לא מוריד מהערך, פשוט נמצא אצלי בקטגוריה שונה. שירי הסולו שזכורים לי הם בסייעתא דישמיא, די גדולי הדור, עזור נא ותפילת חופה. בדואט יש את סנשיין, מודים, הוא יענה לנו ותורת חיים. יש גם את האלבום התעוררות שהוא שירי סולו אבל לא של מיאמי ולא במסגרת אלבום רגיל. כמובן, שאפשר לשנות את הדברים. |
|
מקובל. יום אחד נחלק את כל השירים לקטגוריות.... יש למשל את השיר ''פתח ליבי'', שירחמיאל שר את רובו, ואברהם סלמון מצטרף באמצע. זה באותה קטגוריה עם ''רפאינו''
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2019 12:56 |
|
| |
בעיקר כי זה שיר דואט ולא סולו. זה לא מוריד מהערך, פשוט נמצא אצלי בקטגוריה שונה. שירי הסולו שזכורים לי הם בסייעתא דישמיא, די גדולי הדור, עזור נא ותפילת חופה. בדואט יש את סנשיין, מודים, הוא יענה לנו ותורת חיים. יש גם את האלבום התעוררות שהוא שירי סולו אבל לא של מיאמי ולא במסגרת אלבום רגיל. כמובן, שאפשר לשנות את הדברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2019 12:05 |
|
| |
לא נשאר לי מה להוסיף ... מה הסיבה שלא החשבת את זה שדוד פרלמן קיבל שיר סולו (מודים)? בגלל שהשיר לא יצא באלבום רשמי, רק בDVD 'מיאמי בהופעה'? או בגלל שירחמיאל שר איתו בדואט? לא חושב שזה אמור להפחית את הערך.
תוקן על ידי אפרים1 ב- 30/04/2019 10:05:50
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2019 11:00 |
|
| |
אליהו לוי
שנים במקהלה: מהופעת פסח ע"ו (מקהלת האחדות) עד הופעת חנוכה ע"ט.
מאפייני קול: קול פעמונים, גבוה, מתוק, צלול, ברור, מרגש ועוצמתי.
משתתף באלבומים: 'לעולם ועד forever', 'בשמחה רבה' (DVD) – כחלק ממקהלת האחדות.
סולו מאפיין: תפילת חופה, אשמח, מרן דיבשמיא וסולו סיום בשיר מהרה (בהופעות).
תחילת הדרך: אליהו התחיל את דרכו במקהלת האחדות. בהופעה הראשונה (פסח ע"ו) הוא לא קיבל סולואים, אך בהופעת סוכות ע"ז קיבל סולואים בשירים 'בואי כלה' ו'עושה שלום'. כבר אז בלטה היכולת המדהימה שלו להחזיק מנגינה והוא סומן כהבטחה גדולה.
תקופת השיא: בפסח ע"ז, אליהו הצטרף באופן רשמי לפרחי מיאמי והוכר כאחד מהכוכבים הגדולים שהיו במקהלה לאורך כל השנים. במופעי פסח ע"ז וסוכות ע"ח ביצע אליהו את השיר 'בסיעתא דישמיא' כשיר דואט עם מרק רוזנסטק, שיר ששמור לסולנים גדולים. במופע סוכות ע"ח הוא גם ביצע ביחד עם מרק את השיר 'כי אתה הוא'.
בתקופה זו הוקלטו שירי האלבום 'לעולם ועד', כשאליהו משמש כסולן ראשי ומקבל סולואים ב-8 שירים (מתוך 13) והוגדר כ'כוכב האלבום'. אחד משירי האלבום - 'תפילת חופה' הוא שיר סולו של אליהו, תופעה שלא הייתה מאז השיר 'עזור נא' (יאיר קניג, יבוא). בנוסף, אליהו השתתף בשיר טריו 'יברכך' ביחד עם אלישע כהן ומרק רוזנסטק. את השירים תפילת חופה ויברכך הוא ביצע בהופעות סוכות וחנוכה ע"ט. לאחר צאת האלבום התראיין ירחמיאל אצל מנחם טוקר, אז הוא הגדיר את אליהו כאחד מחמשת הקולות הטובים שהיו לו במקהלה! כמו כן, אליהו הציג במסגרת הקליפ 'אשמח' שיצא לאחר צאת האלבום. בקליפ גם השתתפו אביו ושני אחיו. הוא גם שימש כסולן מוביל בקליפ 'מיאמי חופה' שבו השתתפו ארבעה ילדים ובוצעו בו השירים תפילת חופה ומזל טוב וקטע מעבר 'ברוך הבא' בו הפגין אליהו יכולת חזנות מרשימה. בשיר 'בני חביבי' ('והערב נא') אליהו קיבל שני סולואים וקטע סיום בו הוא הראה את היכולת שלו לסלסל. בקיץ ע"ח הגיע אליהו לארץ לרגל בר המצווה שלו, אז גם התראיין לפורום והפתיע בכך שהוא יודע עברית שוטפת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2019 10:57 |
|
| |
כבר חשבתי על זה... האמת שציפיתי שהוא יהיה עוד זמן במקהלה, לא חשבתי שיפרוש כ"כ מהר. מעלה את הטיוטה שהכנתי, השתמשתי גם בנקודות שכתבת, אפשר להוסיף לפי הצורך. אני לא יודעת אם צריך לציין גם את הקארפול קאריוקי עם יוסי צוויג. אני גם מניחה שיצא בהמשך DVD מהופעת סוכות וגם אמור לצאת קליפ ל'והערב נא', לפי דברי אלישע, משערת שיצא באזור שבועות.
|
|
|
|
|