| נשלח ב-25/11/2010 09:11 |
|
| |
בקשת עזרה במציאת חוברת
במאמרו, מכתב רב"צ ציזלינג, שנדפס ב תלפיות ז, כותב שמואל קלמן מירסקי:
"כדיבורו כן כתיבתו של ר' בן ציון ציזלינג זצ"ל מסולסל ונקי ... שיר בשם 'אל תחרש' נדפס בחוברת מיוחדת ליום חתונתו של ר' אבא גולדברג נ"י (נכדו של הגרג"ז מרגליות זצ"ל) לבתה של אשת הגר"י בלזר זצ"ל, ואני זוכר מילדותי את הרושם שעשה אותו שיר המושר בפי הנאספים".
ושאלתי היא, האם יש אפשרות לאתר את אותה חוברת שנדפסה ליום חתונתו של ר' אבא גולדברג?
ואגב, הכלה לא היתה רק בת אשת הגר"י בלזר, אלא גם בתו שלו עצמו, אומנם נולדה לו מאשתו השניה, ולעת זקנה, אך היתה בתו.
להלן מצבתו של ר' אבא מאתר קברים.

|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2011 21:35 |
|
| |
תודה יעקב
תודה בשמחה
ותודה לגבריאל יצחק חונה מספריית אוניברסיטת הנגב.
אכן, זו החוברת המדוברת.
אבל, אני חיפשתי לפי מקום הדפסה, ולפי שנה.
החוברת נדפסה בירושלים, בשנים יותר מאוחרות מאשר אחר תרמב.
מכיוון שהנישואין המדוברים, היו בירושלים. אחרי שכל המדוברים עלו לארץ ישראל.
במפעל הביבליוגרפיה, ציינו שנדפסה בפולין [אמנם הוסיפו סימן שאלה], אחר שנת תרמ"ב.
והסיבה היא מפני שהחוברת נדפסה אכן לראשונה בפולין בשנת תרמב, והדפסה זו, הינה מהדורה שניה
שנדפסה בירושלים.
אבל אני לא מצאתי את החוברת בחיפוש הראשון.
אחר כך, כבר הסבו את תשומת לבי לרשומה זו, אבל מן הראוי לתקן את מקום וזמן ההדפסה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 10:31 |
|
| |
עלון איגוד ספרני היהדות:
ב. לפנינו שאלה מתוך פורום ספרים וספרים של "בחדרי חרדים" ועניינה איתור חוברת בה מופיע שיר מסויים: בקשת עזרה במציאת חוברת במאמרו, מכתב רב"צ ציזלינג, שנדפס בתלפיות ז, כותב שמואל קלמן מירסקי: "כדיבורו כן כתיבתו של ר' בן ציון ציזלינג זצ"ל מסולסל ונקי … שיר בשם 'אל תחרש' נדפס בחוברת מיוחדת ליום חתונתו של ר' אבא גולדברג נ"י (נכדו של הגרג"ז מרגליות זצ"ל) לבתה של אשת הגר"י בלזר זצ"ל, ואני זוכר מילדותי את הרושם שעשה אותו שיר המושר בפי הנאספים". ושאלתי היא, האם יש אפשרות לאתר את אותה חוברת שנדפסה ליום חתונתו של ר' אבא גולדברג? התשובה, שאינה מופיעה שם, ישנה בביבליוגרפיה של הספר העברי: | מספר רשומה | 0160740 | | מחבר | [ציזלינג, בן-ציון אריה ליב בן יוסף] | | כותר | רנה ותפלה לעם מרדף מעזי נפש | | המשך כותר עברי | … אשר בשם "צוררי בני שם" יכנו… נשאתי בשנת התרמ"ב בראשית הגלות עקבות פריצי חיות ההם, ערוכה בסגנון שירי רשב"ג וראב"ע… בן ציון ארי' ליב ציזלינג. | | מקום ההוצאה(תקני) | [פולין?], | | מקום ההוצאה(אחיד) | פולין Poland | | דפוס | חש"מ, | | שנת פרסום עברית | [אחר תרמ"ב, | | שנת פרסום אזרחית | 1882]. | | תאורת (תיאור פיסי) | 10 עמ'. 16°. | | הערות | שיר בן טו בתים. פותח: למנצח אל תחרש מזמור לבני שם. מעבר לשער: "השירה הזאת כבר התפשטה… ומזמרים אותה בנגון ידוע במסבות ת"ח… בקשתי… להדפיסה… בשמחת נישואי בני… ונעתר לי. עוזיאל טובי' בהרב ר"א זצ"ל גאלדבערג". | | אישים נוספים | גולדברג, עוזיאל טוביה בן א | | שפה | עברית | הנתונים שבידי השואל מאפשרים להגיע לרשומה בקלות באמצעות חיפוש חופשי ומכאן קצרה הדרך למצוא את החוברת בספרייה הלאומית. השימוש באתר הביבליוגרפיה כרוך, אמנם, בתשלום, אך כל ספריה המכבדת את עצמה מנויה עליו וחזקה על אוהב ספר שהיה טורח וניגש לספריה סמוכה כדי לברר היכן ניתן למצוא את הספר שבו הוא מעוניין.
(קרדיט לניק *בשמחה* על הסבת תשומת הלב)
תוקן על ידי יעקב135 ב- 05/01/2011 10:32:24
 |
|
|
|
|
|