בית פורומים עצור כאן חושבים

האם יש להתענות כיום על הבצורת?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/11/2010 12:28 לינק ישיר 
האם יש להתענות כיום על הבצורת?

.

הועתק מאתר כיפה:
http://www.kipa.co.il/jew/show.asp?id=41412

=====================================

"אין יסוד לתענית גשמים"

ראש ישיבת הר עציון, הרב משה ליכטנשטיין, מותח ביקורת נוקבת על התענית שקבעה הרבנות: "משבר המים איננו קיומי"

כ"ב כסליו תשע"א - אורי פולק

"תענית הגשמים שנקבעה היא אבסורד, כאשר הממטרות בישיבה, בבתי הרבנים, התושבים והגינות הציבוריות - פועלות כסדרן. מעבר לכך, אינני רואה את מעמד הרבנות או את העומדים בראשה מחייבים את הציבור בימינו", כך טען היום (ב') ראש ישיבת הר עציון, הרב משה ליכטנשטיין, במכתב שהגיע לידי מערכת כיפה, זאת בהתייחסות לתענית הגשמים שקיימה היום הרבנות הראשית לישראל, ששיאה בעצרת תפילה ציבורית ברחבת הכותל המערבי.

"איך ניתן להתענות על מיעוט גשמים כאשר ממשיכים להשקות את גינות הנוי וכיצד ניתן לפתוח את ארון הקדש ולזעוק על חוסר במים כאשר לא נעשה כל מאמץ רציני לצמצום צריכת המים?", שואל הרב ליכטנשטיין אשר מוסיף וקובע כי לטענתו, באופן מהותי, אין יסוד לתענית גשמים כשאין סכנת חיים, נוכח העובדה ש"במציאות המודרנית ניתן להתפיל מים ולייבא אוכל".

"לאמיתו של דבר, משבר המים המתמשך במדינה איננו משבר של קיום אלא משבר של רמת חיים. אם נייבש את גינות הנוי, נוותר על הבריכות והממטרות, נאבד דברים חשובים המרחיבים דעתו של אדם, אך לא נעמיד את קיומנו בסכנה. לכן, במידה רבה, מדובר על רמת חיים, דבר אשר בגינו ניתן לקוות ליותר גשם, אך אין זה מוצדק לגזור תענית בהעדר המים לקיום רמת החיים הנוכחית", מסביר הרב ליכטנשטיין.

"אין יסוד לתענית גשמים כשאין סכנת חיים"
(צילום: Grandmaster-cc-by)

אינני בטוח שמצבנו הרוחני מצדיק זאת

לדברי הרב ליכטנשטיין, במציאות החיים המודרנית אין טעם לקבוע תענית על ירידת גשמים בלבד אלא על המציאות הכלכלית. "יש לשקול תענית כאשר האבטלה גואה או המשק סובל ממיתון חריף, אך כעת הבורסה עלתה בצורה יפה בשנה האחרונה, האבטלה ירדה, המטבע שומר על ערכו והכלכלה הישראלית תפקדה טוב יותר ממרבית המדינות המפותחות בשנים האחרונות", מציין הרב ליכטנשטיין.

עוד קובל הרב ליכטנשטיין על העמדה הציבורית הרואה את ירידת הגשמים סימן שמימי. "וכי אנו חיים ברמת השגחה כזאת בימינו שנוכל לקחת תופעות טבע ולתרגמם להנחיות רוחניות?", תוהה הרב ליכטנשטיין, "זיקת הגומלין שבין טבע להשגחה היא שאלה סבוכה ואינני יכול או רוצה לקבוע בה מסמרות אך נדמה שעצירת גשמים בגלל סיבות רוחניות מניחה רמת השגחה לא מבוטלת, ואני לפחות כלל וכלל אינני בטוח שמצבנו הרוחני הנוכחי מצדיק זאת".

המעט בתעניות ועצרות תפילה

*************** height="200" src="/inc_files/banner.asp?size=6&zone=21" frameborder="0" width="200" marginwidth="0" scrolling="no" align="center"><*
ראש ישיבת הר עציון מוסיף ומוצא טעם לפגם בהחלטה על קיום התענית, הנתפסת בעיניו כמעשה הרחוק מכנות. "כמה מאתנו יכלו להתפלל מתוך תחושת מצוקה וצרה, ויוכלו לומר בשכנוע "כי בצרה גדולה אנחנו", הלא איננו חיים או מרגישים כך", תוהה הרב ליכטנשטיין ומוסיף כי "לו היינו מרגישים שאנו בצרה גדולה, כמו למשל בעת מלחמה, אזי העיתונות הייתה עוסקת בכך בכותרות הראשיות, היה עיסוק ציבורי מסביב לשעון במשבר. אולם, למרות כל העניין בגשם, עדיין נמצא אותו מקופל בתוככי העמודים הפנימיים, הרחק מן הכותרות ובמקום פחות בולט מנתוני הבורסה או שערי החליפין".

בסיכומו של דבר קובע הרב ליכטנשטיין כי בתענית שקבעה הרבנות גלום נזק אותו הוא מכנה "אינפלציה". לדבריו "כשם שאינפלציה מהווה סם המוות לערך הכסף, כן הדבר בדברים רוחניים. אין לך אויב גדול יותר לעשייה החינוכית והחוויה הרוחנית מאשר האינפלציה והזילותא הנלווית לה, ולכן יש להישמר ממנה מכל משמר. במקום ספק - המעט בתעניות ועצרות תפילה ואל תרבה בהן, כי רב הנזק מן התועלת".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2014 09:50 לינק ישיר 

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 23:16 לינק ישיר 

פי האתון,
למען הסר ספק.

אני לא חושד כלל שצאינה זו מרת  'צענערענע' תחי'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 19:27 לינק ישיר 

אברהם אתה ענק שזיהית שצאינה ב cops iook זה אותיות mthbv אבל איני חושב שזו אותה אחת.

mt

מה שלימדו אותך הוא ווארט חביב במעינה של תורה. הספר עדיין קיים היום? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 18:48 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אף אחד לא לועג-מחפשים להוכיח שאני טועה. לפי האתון יש אינפרמציה שאין לי. אני לא ראיתי את הדיוק שלו ברש"י  אני הרי לא יודע מה שכל אחד אומר ציינתי רשי- מהכורסה כבר קמתי אתמול.

רש"י שמות פרק יט  ויחן שם ישראל - כאיש אחד בלב אחד, אבל שאר כל החניות בתרעומת ובמחלוקת:

רש"י שמות פרק יד   נסע אחריהם - בלב אחד כאיש אחד.
הנה אותה בעיה וכאן רש"י מפרש אותו דבר- אבל הפוך

פי  למה רש"י באותה בעיה מפרש שונה? אם ניסית לסתור תבנה!

זה דווקא למדנו בבית הספר היסודי. ישראל הם איש אחד באמת אבל מצרים הם הרבה אנשים שהתאחדו כרגע לצורך הרדיפה. נכון ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 15:36 לינק ישיר 

MTHBV כתב:

אני לא מבינה מה קורא פה ! אאדם זועק בכל כוחו על המצב של עמנו ואנשים לןעגים לו ?

צאינה [MTHBV],

את באמת לא מבינה מה קורה פה.
פי האתון לא לעג ולא התכוון ללעוג לירוחם. הפוך.
בס"ה ירוחם בא לומר שמצב האחדות/הרוחניות/ והיחס למנהיגים, היה מאז כהיום. פי האתון בא לתת לכך סייעתא בדרך סאטירית. אז במקום לזעוק חמס, תנסה באמת להבין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 15:28 לינק ישיר 

אף אחד לא לועג-מחפשים להוכיח שאני טועה. לפי האתון יש אינפרמציה שאין לי. אני לא ראיתי את הדיוק שלו ברש"י  אני הרי לא יודע מה שכל אחד אומר ציינתי רשי- מהכורסה כבר קמתי אתמול.

רש"י שמות פרק יט  ויחן שם ישראל - כאיש אחד בלב אחד, אבל שאר כל החניות בתרעומת ובמחלוקת:

רש"י שמות פרק יד   נסע אחריהם - בלב אחד כאיש אחד.
הנה אותה בעיה וכאן רש"י מפרש אותו דבר- אבל הפוך

פי  למה רש"י באותה בעיה מפרש שונה? אם ניסית לסתור תבנה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 14:49 לינק ישיר 

pi_haton כתב:
ירוחם

לאחרונה אתה יושב מידי הרבה על הכורסא ואתה מתחיל לפספס .הרש"י הולך על הכתוב ויחן [לשון יחיד] שם ישראל נגד ההר אומר רש"י "כאיש אחד בלב אחד" שואלים כולם איך קרה הדבר הנפלא הלזה והתשובה היא ,נ ג ד ההר.. עם ישראל תמיד ידע להתאחד נגד מישהו

אני לא מבינה מה קורא פה ! אאדם זועק בכל כוחו על המצב של עמנו ואנשים לןעגים לו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 13:43 לינק ישיר 

ירוחם

לאחרונה אתה יושב מידי הרבה על הכורסא ואתה מתחיל לפספס .הרש"י הולך על הכתוב ויחן [לשון יחיד] שם ישראל נגד ההר אומר רש"י "כאיש אחד בלב אחד" שואלים כולם איך קרה הדבר הנפלא הלזה והתשובה היא ,נ ג ד ההר.. עם ישראל תמיד ידע להתאחד נגד מישהו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 12:11 לינק ישיר 

האם מישהו מוכן להתמודד עם טענותיו ההלכתיות של הרב ליכטנשטיין (הבן, אגב)?

אתמצת, לצורך הנוחות:

1.
אין יסוד לתענית גשמים כאשר אין סכנת חיים, אלא רק סכנה לרמת החיים.

גם בתקופת הגמרא והמשנה הסכנה של חוסר המיים לא היתה מידית  אחרת לא היו אנשים שיוציאו את ארון לכיכר העיר.
באם תעיין במקור תגלה שהתענית נקבע לזמן מסוים - ולא לכמות המיים שהיה או לא היה בבורות המים,

2.
יש מן האבסורד לקבוע תענית על בצורת, אך להמשיך ולהשתמש במים לשימושים של מותרות - השקאת מדשאות וכד'.
השקאת מדשאות אינה מותרות- עצים אינם מותרות וגם דשא לא, יש להתיעץ עם מומחים בנושא אקלים ולהוכח עד כמה שזה משנה לחיוב .

3.
איננו חיים כיום ברמת הנהגה רוחנית בה ניתן לגזור משמעויות דתיות מתופעות הטבע.

זו היא קביעה  אומללה- בשום דור   זה לא היה- בכל דור ודור היהודים אכלו את מנהיגיהם זה התחיל כבר אצל משה- ולכן קבעו  יפתח בדורו כשמואל-  בדורו

4.
מעמדה של הרבנות הראשית של היום היא הוא כזה שאינו מאפשר לה לקבוע תעניות.
כשלא רוצים אז אין מעמד לשום אחר חוץ מהאומר- לרבנות גם לא היה מעמד כזה אפילו בתקופת הרב קוק כפי שכתבתי

קריאת רקע לשתי הטענות הראשונות: התכות תעניות לרמב"ם, פרק ב'.

דדווח על תוכן פוגעני
******* language="" type="text/">menuMgr26243396.renderMenubar();

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 12:08 לינק ישיר 

תוקן לעיל ועם הקוראים הסליחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 12:04 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
סליחאבהיר את עצמי - הליברליות כדעשה שאני במידה מסוימת מזדהה עמה.

.

מה זה המילים האלה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 12:00 לינק ישיר 

סליחה אבהיר את עצמי - הליברליות כדעה שאני במידה מסוימת מזדהה עמה. כלומר אני סובר שקיימת זכות הבעת דעה שאינה אמורה לקבל אישור ע"י גורם כלשהו.

מואדיב
על נקודה 3 כבר כתבתי לעיל.
גם אם נניח שאין מקום לתענית, לתפילה וודאי שיש מקום.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 05/12/2010 12:09:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 11:56 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
ירוחם
אלמלא הליברליות שלי - כבר מזמן היו עושים שפטים בחברי הפורום.

איך אתה עושה את זה ? מה אתה מכשף או קוסם ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 11:51 לינק ישיר 

.

האם מישהו מוכן להתמודד עם טענותיו ההלכתיות של הרב ליכטנשטיין (הבן, אגב)?

אתמצת, לצורך הנוחות:

1.
אין יסוד לתענית גשמים כאשר אין סכנת חיים, אלא רק סכנה לרמת החיים.

2.
יש מן האבסורד לקבוע תענית על בצורת, אך להמשיך ולהשתמש במים לשימושים של מותרות - השקאת מדשאות וכד'.

3.
איננו חיים כיום ברמת הנהגה רוחנית בה ניתן לגזור משמעויות דתיות מתופעות הטבע.

4.
מעמדה של הרבנות הראשית של היום היא הוא כזה שאינו מאפשר לה לקבוע תעניות.

קריאת רקע לשתי הטענות הראשונות: התכות תעניות לרמב"ם, פרק ב'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 11:45 לינק ישיר 

ירוחם
אלמלא הליברליות שלי - כבר מזמן היו עושים שפטים בחברי הפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם יש להתענות כיום על הבצורת?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext