בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מקונצרט "יובל" - בימים ההם בזמן הזה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/12/2010 05:56 לינק ישיר 
דיווח מקונצרט "יובל" - בימים ההם בזמן הזה

בס"ד

אמש התקיים הקונצרט הראשון בסדרת מנויי יובל לשנת תשע"א:
"בימים הם בזמן הזה" - הלל והודיה לחג החנוכה.

בקונצרט השתתפו החזנים: חיים אדלר, שלמה גליק, יצחק מאיר הלפגוט, סיימון כהן ועזי שוורץ.
את החזנים ליוותה מקהלת החזנים יובל (37 חברים), והתזמורת הפילהרמונית הישראלית
ועל כולם המנצח והמפיק המוזיקאלי של "סדרת הקונצרטים הטובה בעולם" ד"ר מרדכי סובול.

להלן הרפרטואר שבוצע:
פתיחה - ברכות חנוכה - כל החזנים
לפיכך - סיימון כהן
שובי נפשי - עזי שוורץ
מה אשיב - הלפגוט
על הניסים - גליק
מודים הכפול - אדלר
הנרות הללו - כל החזנים 

מחרוזת תזמורתית - שירי חנוכה - התזמורת הפילהרמונית בניצוחו ועיבודו של ד"ר מרדכי סובול
השם זכרנו - גליק
הללו - סיימון כהן
מעוז צור - פינציק - עזי שוורץ
יו"ר הנהלת "יובל" מר שלמה גרופמן עולה למרכז הבמה ומעניק ביחד עם ד"ר מרדכי סובול ויו"ר הנהלת ביהכנ"ס הגדול בירושלים ר' אשר שפירא לחזן ר' חיים אדלר תקליט זהב מעמותת יובל לרגל 50 שנות עשייה בחזנות.
הנרות הללו - סובול - חיים אדלר
מודים - הלפגוט
ושיר סיום חדש לעונה זו של הסידרה - "טוב להודות" בלחן כ"ק מרן האדמו"ר רבי חיים שאול טאוב ממודז'יץ שליט"א.

יישר כח לחזנים, למקהלה, לתזמורת, למאסטרו ד"ר מרדכי סובול ולבנו המוכשר אופיר, להנהלת "יובל" ולמפיק יצחק ראשי, על "יצירת מופת" מושלמת נוספת שהעניקו לנו. 

בקונצרט נכחו רבים מחברי הפורום שבוודאי יעלו בהמשך היום (לכשיתעוררו) את רשמיהם.

ולנו נותר להמתין לקונצרט השני בסידרה "בחצרות אדמו"רים" שיתקיים אי"ה ביום שלישי ו' בשבט תשע"א (11.1.2011) בהשתתפות החזנים דוד וינבך, יעקב למר, יעקב מוצן, בן-ציון מילר וישראל רנד.

חנוכה-שמח.

תוקן על ידי JJ888 ב- 01/12/2010 06:01:04

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 11:44 לינק ישיר 
"טוב להודות" - בלחנו של כ"ק מרן האדמו"ר ממודז'יץ שליט"א

רוזינאי כתב:
לגבי הסיום של ה"טוב להודות" מכ"ק מרן האדמו"ר ממודז'יץ שליט"א, אכן סיום נאות, ומי אני שאגיד אחרת, אבל הקטע החזני באמצע לדעתי היה מיותר. כדאי היה להשאיר אותו אוטנטי. הקהל דווקא התלהב.

ידידי רוזינאי,
בקונצרט חשבתי בדיוק כמוך (מעניין למה...), אך לאחר שהאזנתי שוב ושוב להקלטה אני חייב לציין כי העיבוד של ד"ר מרדכי סובול ליצירה הוא פשוט פנטסטי. אמנם אין זה אותנטי כפי שאנו שומעים במודז'יץ, אך לקהל חובבי החזנות היצירה בעיבודה החזני מתאימה מאוד ואכן מגיעה ברכת יישר כח גדול לד"ר מרדכי סובול על הכנסת ניגון זה כשיר הסיום של הקונצרטים בסדרה.
אגב, מקהלת החזנים "זמרת-י'ה" בניצוחו של ד"ר אורי אהרן הכניסה ניגון זה בעיבודו האותנטי כשיר הסיום של הקונצרטים והאירועים בהם היא מופיעה והציבור נהנה מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2010 17:59 לינק ישיר 

לגוי _גמור:
  יודע כבודו ויודעים כל הקוראים והכותבים בפורום חשוב זה שישנם עוד חזנים שעוברים על כמה ממצוות עשה ול"ע על כמה ממצוות לא תעשה וכמובן שלא אפרט ...
האם נזעקנו וצעקנו גיוואלד ?
או שהלכנו בהמונינו לבתי הכנסת כדי לשמוע אותם כשליחי ציבור ??? והרי לא הוסמכנו   לקבוע על אילו עבירות צריך להגיב ועל אילו לא . חושבני , שבלי משים אנו מפלים בין החזנים , או אולי בין העבירות ?
בקיצור : או שכותבים על כולם או ששותקים ... אני מציע שנכתוב על חזנות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2010 16:42 לינק ישיר 

לאמהשחשבתם כתב:

החזן הלפגוט מכונת שירה משובחת יכולות קוליות בלתי נתפסות כשרון מוזיקלי גדול אך גם הוא נפל אי אילו פעמים והייתי אומר שנרשמו חבלות קלות...אגב, הנסיון "לשבור" את הקול כדי לתת תחושת רגשנות בביצוע לא עובד על מי שמכיר את המקצוע...רגש מגיע מכוונה פנימית או ממשחק נכון, וכשאין לא את זה ולא את זה כבר עדיף לשיר על אוטומט.

אני חושב שנסיונותיו של הלפגוט 'לשבור' את הקול הם לא במטרה לרגש את הקהל אלא לסייע לקולו ולחדש את הנשימה, בודאי אתה מכיר את טכניקת 'הבכי', שעוזרת ומחדשת את הנשימה. וברור שזה נשמע ממש לא טוב, אבל כנראה הוא חייב לעשות זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2010 10:43 לינק ישיר 

האזנתי לקונצרט זה ואני חייב להסכים עם רוב הנכתב לעיל.

גולת הכותרת של ביצועי הקונצרט הוא "שובי נפשי" בביצועו של שוורץ, אכן ביצוע יחיד ומיוחד.

אני מסכים שסיימון כהן שר יצירה אחת לפחות שלא מתאימה לקולו ולאופיו המוזיקלי ובשיר השני שביצע "הללו" נפלו הרבה פראזות לא מדוייקות.

החזן גליק משתפר מאד וניכרת עבודה על צורת ביצוע הפראזות אך עדיין ניכר לחץ רב בקול בעת השירה, ובהחלט אני מסכים לכך שיצירת על הניסים שביצע היתה משעממת ולאו דווקא באשמתו...

החזן אדלר מתקשה מאד לעבוד עם הרכבים גדולים בשל אי שליטתו במוזיקה, ובעיקר הוא מסתמך על נסיונו, לפעמים הולך לפעמים פחות...גם כשהולך עדיין חסר את הברק הקונצרטנטי המתבקש ואני לא מתחבר לסוג כזה של עבודה.

החזן הלפגוט מכונת שירה משובחת יכולות קוליות בלתי נתפסות כשרון מוזיקלי גדול אך גם הוא נפל אי אילו פעמים והייתי אומר שנרשמו חבלות קלות...אגב, הנסיון "לשבור" את הקול כדי לתת תחושת רגשנות בביצוע לא עובד על מי שמכיר את המקצוע...רגש מגיע מכוונה פנימית או ממשחק נכון, וכשאין לא את זה ולא את זה כבר עדיף לשיר על אוטומט.

אהבתי מאד את הביצוע של התזמורת למחרוזת שירי חנוכה ובפרט את החלק של "נרותי הזעירים" שהצליח לסחוט ממני דמעה.

בס"ה רוב העיבודים והתזמורים מוכרים מאי אילו ביצועים קודמים ועל כך אין צורך להרחיב. את המקהלה שמעתי באיכות גרועה ולא יהיה נכון מצידי לנתח את יכולותיה, למרות שאפשר לומר בבטחה שהסולו טנור באחת היצירות (מודים אנחנו לך) היו מסוג הזוועות שכדאי למנוע בעתיד, אני מאמין שיש לפחות 8-10 טנורים ראשונים בהרכב כזה של מקהלה ומדוע צריך לבחור דווקא בזמר הפחות מוצלח?!

חנוכה שמח

תוקן על ידי לאמהשחשבתם ב- 08/12/2010 10:48:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2010 23:49 לינק ישיר 

"שמעתי מפי ת"ח..." הוא יכול לומר את זה  מכיון שהוא ת"ח, וכל עברותיו הן בדברים קלים יחסית.

אבל בוגד שעזב את עדת יראי השם למען פרנסה, ממש אינו יכול להתהדר בבדיחותא בחכמה זו. דוקא חייבים לדאוג לו, ואם לא לו, ליהדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2010 21:51 לינק ישיר 

steing כתב:
מסקנה : היה קונצרט משובח . נקודה . 
אני מציע שנלמד להנות מהצד היפה של החזנות והחזנים . 
שמעתי מפי יהודי ת"ח : " תדאגו לי לעולם הזה  , לגבי העולם הבא אני כבר אסתדר ..."

אכן המסקנה היא שהיה קונצרט משובח והקהל נהנה מהחזנים, מהתזמורת והמקהלה ומהחזנות בערב מיוחד זה.

שאלה:
למה אין השנה קונצרט של "יובל" בחנוכה כפי שהיה בשנים קודמות ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 23:39 לינק ישיר 

מסקנה : היה קונצרט משובח . נקודה . כל אחד לקח הביתה את מה שהתאים ונראה לו ...על טעם ועל ריח ...
        אין צורך להתנפל דווקא על עזי הרי  אפשר למצוא פגמים בכל אחד ... אף אחד לא מינה אף אחד על יראת שמיים וידישקייט . אני מציע שנלמד להנות מהצד היפה של החזנות והחזנים .  שמעתי מפי יהודי ת"ח : " תדאגו לי לעולם הזה  , לגבי העולם הבא אני כבר אסתדר ..."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 15:14 לינק ישיר 

היה קונצרט משובח מאוד.
חיים אדלר בקולו האדיר והטקס המאולתר ריגש עד מאוד
שלמה גליק הולך ומשתפר מפעם לפעם שאני שומע אותו
יצחק מאיר הלפגוט בא לעבוד כרגיל
סיימון כהן אולי היה מיותר ולא בא לידי ביטוי בקונצרט עם החזנים הענקיים שהשתתפו בו
התזמורת והמקהלה בשליטה מלאה של משפחת סובול
כל הכבוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2010 02:28 לינק ישיר 

רוני,

קצת יראת שמים יותר מיראת חזנים יענה על הפוסט שכתבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 23:45 לינק ישיר 

רוני: "צביעות", האמנם?! האם כל מילה שאינה עולה בקנה אחד עם השקפתך הצודקת הופכת אותה ל"צביעות"? האם להזכיר שחזן מסוים מחלל שם השם באופן קבוע ולדעת הכותב אינו ראוי לשמש שליח ציבור וגם להקרא בשם "חזן", ובכלל היה מעדיף לא לשמוע אותו, לזאת "צביעות" יקרא? ואולי אותו מעיר היה מגיע לקונצרט גם ללא עזי, ועזי מפריע לו...

דבר אחד ברור- שאתה אישית לא כל כך אכפת לך כך הענין הזה של קונסרבטיבי וכו'. אדרבה, אתה מאד מזלזל בזה- כאילו זה דומה לשאלה אם הלפגוט בירך אחרי המיץ תפוזים שלו...חחח...ולכן אתה לא ממש האיש שצריך להחליט אם זה נושא ראוי לאיזכור בכלל אם לא...

בנוסף לכך, כמה שעזי שוורץ משתפר, וכמה שקולו יפה ומהוקצע, עדיין יש לכל אחד דעה וטעם אישי. ואולי הכותב מרגיש בחוסר רגש בשירתו של עזי שוורץ? האם אסור לו לכתוב כך?

אני חושש ש"צביעות" אין, אבל "התנשאות" יש, ועוד איך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 20:28 לינק ישיר 

טסט טסט. טסט. טסט טסט

תוקן על ידי קולני ב- 02/12/2010 20:28:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 18:41 לינק ישיר 

כשפוגעים באבא שלי ״בפרהסיה״ אני מתעצבן ומוחה וזה קשור לכל נושא ואפילו לנושא שכיום נטמא על ידי מתיונים כמו החזנות זה קשור !!!! ונא לא להתייפייף!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 16:57 לינק ישיר 

לרוני,
אי אפשר לומר שאתה לא צודק וגם אי אפשר לומר שאתה כן צודק, תלוי כל אחד מה הוא מחפש בחזנות, ודאי שיש בחזנות המון פרטים, כמו בכל מקצוע, גם תנועות הידים משנות הרבה, ולמשל יש הרבה שאוהבים את אלי יפה בתור מנצח יותר מסובול ולא רק בגלל ההבנה העמוקה שלו יותר מסובול, אלא בגלל עצם ניצוחו  היפה , אולם הוא לוקח שירים והופכם לקטעי אופרה, ואת זה לא כל אחד חייב לאהוב.
בקיצור, תלוי את מה אתה מחפש, הרי ברור לכולנו שחזן העומד בימי החנוכה  ושר "הנני העני" בקול בוכה, הרי אנו יודעים שהכל משחק, מה עכשיו בחנוכה אתה בוכה על ימים נוראים, ולמרות זאת כולנו חובבי החזנות רוב הזמן אנחנו סביב הימים הנוראים, בגלל שיש המון דברים בחזנות שגורמים לנו לאושר לא רק בגלל החיבור למילים, אלא בגלל סוג הפזמון והרוגע וכל אחד לפי עניניו.
וכמו כן בעזי שוורץ, אם אתה מחפש חזנות שרשית יהודית זה לא תמצא אצלו, אולם אם אתה מחפש עוצמה בליווי  רגש קל והופעה מיוחדת ומרשימה, עם ביגוד מחויט וזמר נעים ועדין, מצאת את מה שלבך חפץ.

תוקן על ידי העין ב- 02/12/2010 16:58:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 15:39 לינק ישיר 
רוני, אהבתי

כמה שאתה צודק...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 15:10 לינק ישיר 

רוני קראתי את תגובתך ויש צדק בדבריך. ולגבי ״פתיחת השולחן״ בשכונת התקווה כל הנוכחים הקפידו על נטילת ידים וברכהמ״ז, אבל אם היית מגיע היינו יכולים לזמן בעשרה. ודרך אגב היה מאוד טעים.

תוקן על ידי קולני ב- 02/12/2010 15:12:58

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מקונצרט "יובל" - בימים ההם בזמן הזה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext