בית פורומים אשדוד החרדית רובע ז- ג

כולנו היום בטולנא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/12/2010 16:02 לינק ישיר 

אדמו"ר זצוק"ל בחיים חיותו כל כך ביזה את הרעביסטיווע עד שנכדיו הסתכלו על כך כבזיון
ואח"כ כשאדמו"ר זצוק"ל  הגיע זקנה והתחיל להכין את ההמשך שלו ושאל כל אחד מי ירצה להמשיך דרכו ואף אחד לא רוצה וכ"ק אדמו"ר שליט"א מאשדוד היה אז יד והוא הסכים מאז התחיל אדמו"ר זצוק"ל לקרבו ולהכינו לכך,
במציאות כ"ק אדמו"ר שליט"א מאשדוד הוא כל הזמ אומר ד"ת מזקניו הקדושים מטאלנא, והרי"מ מירושלים אומר גערער תוירות ולא טאלנא.
וגם אדמו"ר זצוק"ל הלך עם שטריימל ולא עם ספודיק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 11:10 לינק ישיר 

כתבתי בעבר את שלי שאינני חפץ לכתוב בעניין, כיון שאני פוחד שיצא תקלה (בזיון) תחת ידי - נגד אחד הצדדים, אך שוב אצבעותי רצות למקלדת, למראה הדברים שנכתבו,    רצוני להדגיש, כי אני מעריך מאוד את האדמו"ר מאשדוד, צדקותו ועדינותו ידועה ומקרים רבים הכרתי אישית לעדינותו המופלגת, ועבודת המידות שאצלו היא לשם דבר, אך דעו שגם אצל האדמו"ר הרי"מ מירושלים רואים דברים יפים מאוד, חכמתו המופלגת, והתקרבותו לחלאים ונדכאים, והצלחתו לסחוף אליו רבים !!   ועוד.. (בתים רבים שיקם והציל)
כאמור ידוע לי שהאדמור זי"ע ביקש ורצה מאוד שהרי"מ ימשיך דרכו (כאשר הר"א היה עדיין צעיר ואף בחור - ומילא כמעט שהוא לא היה רלוונטי לעניין),  אך הרי"מ לא ראה זאת כלל כאפשרות במציאות כאשר הכל היה לו ורוד - ומעמדו אצל האדמו"ר הפני מנחם היה קרבה מאוד מיוחדת.
 דרך אגב: הוא--הרי"מ, היה בא עם הסבא האדמו"ר זי"ע מידי חודש אל האדמו"ר הפני מנחם, ולפני כן אל האדמור הלב שמחה, כאשר מפעם לפעם (פעמים רבות) הצטרף גם הר"א האדמו"ר מאשדוד.  יש לשונות מהאדמור זי"ע על שניהם, ולכן אני חוזר ואומר "כולם קדושים" ויש מקום לכולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 11:12 לינק ישיר 

יהודה724 כתב:
האדמור זי"ע ביקש ורצה מאוד שהרי"מ ימשיך דרכו, אך הרי"מ לא ראה זאת כלל כאפשרות במציאות כאשר הכל היה לו ורוד

נו... ברצינות....

כשמרן זי"ע ביקש הוא לא רצה. ורק לאחר פטירתו כאשר מונה כ"ק מרן אדמו"ר שליט"א הוא פתאום נזכר? נו ברצינות?

זה הרי אותו דבר כמו שאתה לא רצית לכתוב בענין אלא שהאצבעות שלך לפתע רצות במקלדת....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 12:14 לינק ישיר 

ניקער, לא ירדתי לסוף דעתך בדברך "כאשר מונה כ"ק מרן אדמו"ר שליט"א הוא פתאום נזכר?"   הרי מייד לאחר הפטירה, הרי"מ לקח ההנהגה - ללא עוררין (למעט את י.כ. ואולי עוד אחד), וגם הר"א שליט"א (האדמו"ר מאשדוד) שאני מאוד מאוד מכבדו ומוקירו, היה בא בקביעות אל הרי"מ, ואל השלחן-טיש שהיה עורך.
רק לאחר תקופה נפתח בית מדרש (קלויז) טולנא באשדוד , כאשר הר"א היה מתגורר בחיפה, ומגיע כמעט כל שבת לאשדוד, - אז היו בחורי גור באים למניינו, כאשר הר"א מדגיש בתפילות את הנוסח של הסבא כמו "ויקרב קץ משיחיה),  כך במשך תקופה ארוכה, התנהל הקלויז בערך אחת לשבועיים כאשר הר"א שליט"א היה נקרא הרב של הקלויז, אך אדמו"ר מטולנא היה רק הרי"מ.
לאחר תקופה נולד בנו של הר"א האדמור שליטא, ואז במהלך הברית שהתקיימה בבימ"ד ביאלה רמת אהרן -  כיבדו את הרי"מ רק במצוה ראשונה, והגדילו לעשות כאשר הכריזו "דטולנא רבי פון ירושלים מכובד במצוה ראשונה",  אח"כ מייד אחרי הברית הר"א ניגש בהתנצלות מה להרי"מ, אך היחסים היו חמים מאוד, ואף הרי"מ נשאר למעמד לחיים, ואמר ד"ת בצורה מכבדת.
בזמן הסעודה התכבד האדמור מביאלה רמת אהרן לדבר, ואז הכתיר את הר"א בתואר האדמו"ר...
כאמור אני חוזר וכותב   "כולם קדושים"   רק סדרתי את הדברים על דיוקם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 00:35 לינק ישיר 

יהודה724 כתב:
וגם הר"א שליט"א (האדמו"ר מאשדוד) שאני מאוד מאוד מכבדו ומוקירו,

שקרן.

זה מלבד ההשמצות וחוסר הדיוקים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 10:20 לינק ישיר 

ניקער, אני מבקש לא לכנותני בכינויי גנאי, בפרט שזה לא מגיע לי.   הדברים שכתבתי הם מציאות, אולי שינית את ההסטוריה, אני מאוד מכבד את האדמו"ר שליט"א מאשדוד, בפרט ממניעים אישיים, מיותר לציין שניקער טועה, אין שום השמצות במה שכתבתי, בבקשה תבדוק, הרי הכל מונח כאן בפורום..,  ולגבי חוסר הדיוקים!? על מה אתה סח?  יקוב הדין את ההר, הן הן הדברים שהיו, תוכל לברר אצל כל אנ"ש שמכירים את הקלויז מהתקופה הנ"ל (כמו י.ר. ועוד). 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2010 10:00 לינק ישיר 

האם זה נכון שמתארגנים לנסיעה משותפת לאזור הצפון, למען המוסדות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2010 11:27 לינק ישיר 

בהמשך למה שכתבתי בעבר, כי האדמו"ר זי"ע אמר לשונות על שניהם, הנני להוסיף...

מקור נאמן: אחד מחשובי חסידי סלאנים סיפר לי היום, שבזמנו, היה שמחת פדיון הבן שערך בנו של האדמור מסלאנים, שהיה חתנו של ר' וועלויל טברסקי (רחמסטריווקא) ולכן השתתף גם האדמו"ר מטולנא זי"ע, לכשיצא אמר לכל סובביו תדעו שנכדי (הרב יצחק מנחם - האדמו"ר מירושלים) יהיה רבי..
כמו"כ לפני שידוכו של ר' ישעיה דוד מלכיאל (בית שמש) אמר למחותנים, שהוא עוד יהיה רבי...
אך כמפורסם  בחתונתו של הרב אמיתי האדמו"ר מאשדוד אכן אמר לכל האדמורים שבאו שהוא יהיה רבי....    והרבה היו עדים לדבר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2010 12:32 לינק ישיר 

השבת פרשת שמות, יש דינר למוסדות טולנא - אשדוד,  הבנתי שלונגער מארגן את העניינים, ישנם כמה עשרות תורמים.
הארוע יתקיים בעז"ה באזור הצפון, כל הרוצה ליטול חלק, יבוא ויטול, ותבוא עליו ברכת קודש.

מי שיכול להוסיף פרטים תבוא עליו ברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2010 12:33 לינק ישיר 

מי ומי ההולכים?     וכמה הסכום?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אשדוד החרדית רובע ז- ג > כולנו היום בטולנא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.