בקובץ שערי הוראה מובאים דבריו של רבי יוסף ליברמן שליט"א רב קהל סדיגורא י_ם בענין אמירת תחנון ביום הילולא של צדיקים. אחר שהוא מביא כי מנהג הילולא זה שלא לומר תחנון התחיל מתלמידי הבעש"ט ז"ל. הוא כותב בזה"ל "ויש שני מיני הילולא, יש של אבות החסידות, שזה שייך לכל עדות החסידים, ויש של כל עדה מרבותיהם. ולפי"ז נהגו בכמה בתיכנ"ס של חסידים, לא לומר תחנון ביא"צ של אבות החסידות, ושל רבותיהם הם, אבל בשאר צדיקים אומרים. וכן נהגו בביהכנ"ס סדיגורה בירושלם ת"ו. – וא"כ בביכנ"ס כלל - חסידי אפשר לבטל התחנון רק ביא"צ של אבות החסידות, ואי אפשר לכל אחד כשהוא ש"ץ לבטל כולם מתחנון ביא"צ של הצדיק של העדה שהוא משתייך אליה, דא"כ תחנון מה יהא עליו". עד כאן דבריו.
השאלה שנשאלת היא איך הדבר נמדד ? מי הם אבות החסידות, ועד איזה דור?האם זה נעצר בבעש"ט ודור ראשון לתלמידיו?
מקסמן, לא הבנתי את סיפורך, מתי הייתה מחלוקת בין סיגעט לרוז'ין?
שבח היקר: סליחה פספסתי את השאלה הזאת,
כך מספרים אולי מספרים את זה על הקלויזנבורגער,
אבל יכול להיות שר' יואליש ראה את עצמו ממשיך דרכו של הדברי חיים בהשקפתו ובמלחמתו, ולכן מתאים הסיפור
נשלח ב-5/12/2010 13:49
רודף אגלה לך בסוד גם אני לא, אבל ראש הממשלה הוא ראשהממשלה שלי לטוב ולרע והשר אלי ישי הוא שר הפנים- כנ"ל וכך כל שרי הממשלה ,, הם שלי- ולכן עלי לכבדם, יש לי ביקורת? מכאן ועד להודעה חדשה, הפלוס שלי שאני יכול לבקר ולרטון ולקלל בשפה רפה ועדינה. וכל כמה זמן יש לי את האפשרות התאורטית לפחות- מה שלהרבה מדינות אין- להחליף את הממשלה אם כשלה. ושלטונות החוק מכניסים אותם לבתי סוהר באם סרחו. זו היא הדמקרוטיה, משטר לגמרי לא טוב. אבל הוא הטוב ביותר מכל המשטרים האחרים שאני מכיר-(צרציל) הרבנות הראשית היא זרועה שילוטונית הממונה על הכשרות על תיקצוב בתי הכנסת על המקוואות בתי קברות, בתי דין הרבניים וכו' וכן גם למתן צביון דתי לתושבי המדינה, אם יכריזו אל השריפה כיום אבל- אנהג בהתאם- כוחו של הרבנות הראשית אינה נופלת בעייני מכוחו של שר הפנים לנושאים ציבורים שתפקידה היא לאחד את העם. בצרה ובשמחה. אף אחד לא לא מצפה מהרבנות להוריד מן או גשם.
אני לא "שונא" את הרבנות. כפי שאינני שונא את הכנסת או את ראש הממשלה -- אבל לאף אחד מהמשרדים הממשלתיים הללו אינני מייחס כוחות על טבעיים או משמעות מטאפיזית עמוקה במיוחד
נשלח ב-5/12/2010 11:48
לרבי מצאנז הדברי חיים-בא פעם לבקר- זרע קדוש- אברך מתנשא ומנופח מרוב חשיבות עצמית- שאל אותו הדברי חיים מי אתה? והוא התחיל לספר לו את השושלת הקדושה שממנה הוא יצאה- אמר לו הדברי חיים- לא שאלתי אותך מי אביך! שאלתי מי אתה!? מה אכפת לנו מי הם המיסדים- מי הם החסידים צריך להטריד אותנו יותר.
נשלח ב-5/12/2010 11:40
אה -- אתה מדבר על הרבי ממונקאץ'-פ"ת. הוא נפטר לפני שנים ספורות ועל כן לא חשבתי שאליו מתכוון שבח -- שהרי שאר המופעים ברשימה הם באמת מ"אבות החסידות"
נשלח ב-5/12/2010 11:37
רדף לחסידי מונקש יש שלשה רבים הרבי זצ"ל הרבי שליטא והרי ימחשמו- הוא חזר בתשובה ונהיה ציוני- ומשמש ברבנות כרבה של חולון- או פ"ת
הרבי ממונקש אמר- קמצא קומינסטים מיזרחיסטים ציוניסטים ואגודיסטים, הוא גם פירש את ולא מתתורו אחר לבבכם ואחרי עיניכם- לבבכם= הרצן ל עיניכם= קוקן גם הוא שנאה את הרבנות.
נשלח ב-5/12/2010 11:21
ירוחם חס ושלום
התכוונתי שסגנון החסידות בכל פלג כבר לא מתאים למייסדו
ההנאה והסיפוק של הליטוויקעס מהמרירות של היאר-צייט. גדולה יותר משל החסידים בלייקאך מיט ברונפן... זה גם שורש המריבות הגדולות על אמירות תחנון. כל חד והנייה דיליה.
תוקן על ידי בעלהגדה ב- 03/12/2010 15:33:09
נשלח ב-3/12/2010 15:28
בעל:
הסיפור אמיתי וההמשך של דבריו שהיה אומר שהליטאים פיספסו את הבקבוק יין של החסידים, והבן
נשלח ב-3/12/2010 15:25
בסדר. קבלתי
נדמה לי שבתו של ר' מנדל חיה שם עד היום. קרוב ל100.