בית פורומים אגודה אחת

האם גם אשכנזים יצביעו עבור מפלגת אמסלם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/12/2010 15:09 לינק ישיר 
האם גם אשכנזים יצביעו עבור מפלגת אמסלם?

כמה אשכנזים יצביעו עבורו?

תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 11/12/2010 20:52:07

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 00:40 לינק ישיר 

כן, שלוחא דרבנן זה שלוחא דרבנן. ליצמן הוא השליח של הרבי מגור, אייכלר הוא השליח של הרבי מבעלזא, מוזס הוא השליח של הגה"צ מויז'ניץ וגפני ומקלב הם השליחים של הרב אלישיב. זאת המציאות. לבוא ולטעון שהם מייצגים את "הציבור" ולא אך ורק את הרבנים הספציפיים ששלחו אותם, זה מופרך לחלוטין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 00:13 לינק ישיר 

אני מתחמק? ממה בדיוק?

מישהו מתייחס אליהם כמנהיגי ציבור? הם בסך הכל מנהיגי קהילות שיש להם ייצוג במפלגה. מתי התכנסה בפעם האחרונה מועצת גדולי התורה לדיון בנושא חשוב כלשהו? ובכלל מה עם החכי"ם גפני ומקלב? למה השמטת אותם מהרשימה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/7/2011 13:36 לינק ישיר 

בכלל לא מעניינות אותי המריבות הפנימיות לא בש"ס ולא ב-ג', שתיהן פסולות בעיני וכיום הגר"ח אמסלם מציב אלטרנטיבה רעיונית-אידאולוגית ברורה לשתיהן.

אני חוזר על דברי כדי להראות שאתה מתחמק:

אזנים_לכתל כתב:
אם ליצמן יעז להמרות את פיו של האדמו"ר מגור הוא לא יתעופף מהכנסת בתוך 30 שניות?
אם אייכלר יעז להמרות את פיו של האדמו"ר מבעלזא הוא לא יתעופף מהכנסת בתוך 30 שניות?
אם מוזס יעז להמרות את פיו של הגה"צ מויז'ניץ הוא לא יתעופף מהכנסת בתוך 30 שניות?

תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 22/07/2011 13:37:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 00:18 לינק ישיר 

עד עתה חשבתי שהמהות חשובה לך. אבל אם חזות הכל אצלך זה המריבות הפנימיות בש"ס. אז תהנה לך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/7/2011 19:30 לינק ישיר 

כל קול לגר"ח אמסלם הוא קול פחות לש"ס, לכן גם אם לא יעבור את אחוז החסימה אם יגזול מנדט מש"ס - דיינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 19:24 לינק ישיר 

ברור לכל בר דעת שאם אמסלם ירוץ לבדו הוא לא יעבור את אחוז החסימה,לדעתי מצידו זה יהיה מעשה התאבדות,או שישתלב בתוך פלגה אחרת,אולי בליכוד,או שבכלל ינצל את הבמה שיש לו להקים איזה ישיבה בכיוון שלו,זה יהיה הרבה יותר מוצלח,וזה יוכל לתרום הרבה יותר טוב למימוש המטרות שלו,מאשר ריצה לפוליטיקה.

בקשר למטרות חברתיות,לדעתי יש ח"כ ממפלגות חילוניות שיותר פועלים בתחום הזה,כי זה באמת יותר בוער להם,באופן טבעי,לח"כ חרדי,יש הרבה דברים שעומדים בראש מעייניו יותר מאשר דברים חברתיים.

בכלל,לדעתי,אם ח"כ החרדים היו פועלים בשביל דברים חברתיים שיש להם צורך לכלל האוכלסיה,זה היה יכול להביא תועלת גדולה יותר גם מבחינת הכיס של הציבור החרדי,יותר מאשר פעולות באופן ישייר לדברים שהם שייכים באופן פרטי לציבור החרדי.

דבר זה יכול לתרום להם הרבה בבחירות ,שגם חילוניים יצביעו אליהם.

דוגמא לפעולה כזאת,זה חוק טיפולי השניים של ח"כ ליצמן,שחסך הרבה כסף למשפחה החרדית ,יותר מאשר מריבות על עוד כמה שקלים בקיצבאות הילדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 17:09 לינק ישיר 

אם ליצמן יעז להמרות את פיו של האדמו"ר מגור הוא לא יתעופף מהכנסת בתוך 30 שניות?

אם אייכלר יעז להמרות את פיו של האדמו"ר מבעלזא הוא לא יתעופף מהכנסת בתוך 30 שניות?
אם מוזס יעז להמרות את פיו של הגה"צ מויז'ניץ הוא לא יתעופף מהכנסת בתוך 30 שניות?

תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 21/07/2011 17:11:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 16:39 לינק ישיר 

אמסלם יכול לפנות למי שהוא רוצה. אבל כמו עוד הרבה חכמים לפניו אין לו סיכוי לעבור את אחוז החסימה. כך שכל מי שמצביע עבורו הוא משחית את קולו וגורם לנזק, בלי שום תועלת.

מישהו זוכר את הרב עזרן ז"ל עם רשימת "תלם אמונה" או הרב בא גד, ועוד 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/7/2011 11:05 לינק ישיר 

אמסלם פונה לכלל הציבור .המצע החברתי שלו פונה לכלל הציבור .ולא רק לציבור החרדי .
קהל היעד הטבעי והראשוני שלו הם מאוכזבי ש"ס ומאוכזבי ג'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2011 10:22 לינק ישיר 

החכי"ם אינם שלוחי דרבנן, זה פשוט לא נכון. הם אמנם מצהירים כך לפרוטוקול. אבל בפועל אין מאחורי זה כלום. ש"ס היא אמנם מפלגה של הרב עובדיה. אבל גם היא לא מטרידה אותו בכל השאלות היומיומיות, רק בשאלות ה"חשובות" שמישהו מחליט שהוא צריך להופיע עם ו/או בשם הרב. בפועל מועצות גדולי חכמי וכו' הם פיקציה לכל דבר.

ואשר על כן, רוב האנשים היום כשהם מצביעים ג' או ש"ס הם לא חושבים כלל על ציות לגדולים כי כולם יודעים שאין כזה דבר. המפלגות החרדיות כיום הם מפלגות חברתיות ולא מפלגות רעיוניות. אף אחד לא יודע אם הם בעד או נגד התנתקות, או מלחמה או כל דבר אחר. הדבר היחיד שמעניין אותם זהו רווחתו של הפרט והציבור החרדי.

אני לא רואה שום דבר שמבדיל היום בין פא"י/טוב לבין אגו"י. חוץ מזה שיש כמה חמומי מח שמדברים בטרמים של שנות השישים למרות שאין בהם שום תוכן. לדעתי אפשר בהחלט להשתלב בתוך הקיים, מה גם שרוב אנשי המפלגה הם בס"ה אנשים עובדים, והאינטרסים הפרטיים שלהם הם ממש אותם אינטרסים של אנשי "טוב". 
כל ניסיון להקמת מפלגה חדשה יביא לאבדן קולות שאין בו שום תועלת, ולהוכחה שבעצם אין לנו ציבור. 

אמסלם יכול להרשות לעצמו להיות אפיזודה חולפת (אין לו גם ברירה אחרת כרגע)אנחנו לא יכולים להרשות את זה לעצמינו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/7/2011 09:34 לינק ישיר 

אין דבר כזה מפלגה בלי אידאולוגיה. לכל מפלגה יש אידאולוגיה, לפיה היא מחליטה אם להצביע בעד או נגד ההתנתקות, מתן קצבאות לאברכים, פטור לצה"ל, יציאה למלחמה, הגבלת כוחו של ביהמ"ש העליון, הגדלת סל התרופות ועוד אלף ואחד נושאים שונים ומשונים. גם אם אנשי המפלגה יישבעו לך באבי אביהם שאין להם אידאולוגיה, אתה תוכל באמצעות התבוננות בכל הצבעותיהם לזהות את האידאולוגיה האמיתית שלפיה הם פועלים.

במקרה של ג' כמובן זו לא האידאולוגיה הפרטית שלהם, כי הח"כים הם רק שלוחא דרבנן או במלים פשוטות, הח"כים האמיתיים הם הרבנים ואילו הח"כים הם רק העוזרים הפרלמנטריים שלהם. אם מחר הרב עובדיה יורה להצביע בעד נסיגה מיו"ש, אז נסים זאב שהוא ללא ספק הח"כ הימני קיצוני ביותר בכנסת (כן, יותר ממיכאל בן ארי), יפעל בניגוד לצו מצפונו ויצביע כמו שהרב עובדיה אמר, אחרת הוא לא יהיה בכנסת הבאה והוא יודע את זה.

אתה יכול להגיד שאם הציבור החרדי של היום מצביע ל-ג' אז זה אומר ש-ג' מייצגת את האינטרסים שלו כי עובדה שהוא מצביע בשבילה, התשובה שלי היא שקודם כל לא כולם מצביעים בשבילה ועובדה שבבחירות האחרונות קמפיין "הולכים על 4" של פרוש הצליח להוריד אותה מ-6 ל-5 מנדטים, אבל באין אלטרנטיבה אז או שלא מצביעים בכלל או שמצביעים למפלגות חילוניות. וגם אנשים שלא מתלהבים מ-ג' מצביעים עבורה כי אין אלטרנטיבה הקוסמת להם. כל זה כמובן יכול וצריך להשתנות.

שנית, אני חושב שצריך לתקוף גם את הטיעון שחרדי שמצביע ל-ג' עושה זאת בגלל שהוא חושב שהיא מייצגת את האינטרסים שלו. אני חושב שהרבה מצביעים ל-ג' מתוך פחד, מתוך משטר של טרור ואימה. אני חושב שהרבה חסידים למשל חושבים שלרבי שלהם יש רוח הקודש והוא ידע אם הם לא יצביעו ל-ג' ויעניש אותם. אני חושב שהח"כים של ג' דאגו לכך שכל הזמן המוסדות יהיו על סף מחסור תקציבי ויזדקקו לידם המסייעת של ח"כים ג', במקום להכניס לחוק יסודות התקציב את הכסף, כי אז לא יזדקקו להם עוד. 

ואין מה לדבר על העדויות המוכחות לכך שמי שבגלוי מסתייג מ-ג' סובל מאינספור הטרדות ואף פגיעה בפרנסתו, כפי שאנשי "טוב" בביתר פוטרו מעבודותיהם בארגון "ערכים" (ידעת ש"ערכים" הוא ארגון מפלגתי? מסתבר) ובמנהל הקהילתי גאולה, וזה רק קצה הקרחון כמובן.

שלא לדבר על מערכת ה"חינוך" הייחודית שכבר מגיל 0 מפמפמת לילדים שחייבים לציית בכל דבר לראשי המפלגה, שהרי המועצת היא כידוע המוסד המפלגתי העליון.

כך שהרבה מצביעי ג' לא עושים זאת, לשיטתם, מרצונם החופשי, אלא מתוך כפייה, פחד ואינדוקטרינציה מגיל 0 שלא הייתה מביישת את ברה"מ. וזה דבר שדורש שינוי, והשינוי אפשרי. אף אחד לא רוצה להחיות "מפלגות פועלים" מהסיבה הפשוטה שהיום המילה "פועל" היא כמעט קללה בעיני רוב האנשים, ומתקשרת ל"עבודה בזויה". אבל מפלגות של חיים נורמליים ורמת חיים גבוהה ויציאה מהעוני המרוד? לזה בהחלט יש ביקוש.

תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 21/07/2011 09:37:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 21:56 לינק ישיר 

אתה חי בדמיונות.

החכי"ם החרדיים היום אין להם "השקפה" בכלל. לא להם ולא ל"רבנים" שכאילו עומדים בראשות המפלגה. מועצת גדולי התורה כבר מזמן לא קיימת. וג' דהיום היא פא"י של לפני 40 שנה. אני לא רואה שום הבדל בזה.

אני לא חושב שאברכים הם סוג ב' וגם לא חושב שעובדים הם סוג ב' גם הומואים הם לא אזרחים סוג ב' בכלל במדינה דמוקרטית אין אזרחים סוג ב', וכל מי שבוחר להיות אברך מגיעים לו כל זכויות האזרח כמו לכל אחד אחר.
אני גם חושב שלא צריכה להיות התנגשות בין הציבורים האלו, ואם תפנה לח"כ דתי כלשהו מג' או מש"ס בבקשה לעזרה עבור מוסד כזה או אחר, לדעתי תיענה בחיוב כל עוד לא תלך לעשות מזה סנסציה.
בס"ה האנשים האלה בתוך עמם הם יושבים והם בהחלט רוצים להיבחר שוב, ומוכנים לעזור לכל מי שיכול לבחור בהם (גם למי שלא, אבל אתה לא חייב להסכים איתי על זה)
בס"ה המפלגות האידיאולוגיות נעךלמו פחות או יותר מהמפה. זה לא רק פא"י שהלכה, גם מפא"י הגדולה, ומפ"ם וחירות והקומוניסטים והמפד"ל והפועהמ"ז  וכו' כולם נעלמו, הסחורה האידיאולוגית היום איננה עוברת לסוחר. היום הכל אינטרסים. ונציגי הציבור החרדי בהחלט מייצגים את הציבור החרדי של היום ולא של אז.
אני לא רואה קדושה בג' או ש"ס אני רואה את ההצבעה להם כעניין פרגמטי לגמרי, ואני רואה באלו שמנסים להחיות את מפלגות הפועלים של שנות החמישים קבוצת הזויים שלא יצליחו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2011 16:54 לינק ישיר 

אתה באופן אישי באמת כנראה לא צריך אלטרנטיבה, כי אתה (להבנתי) מאמין בהשקופע של ג', וחושב שאברכים הם חרדים סוג א' ו"בעלי בתים" הם חרדים סוג ב'.

מי שכן צריך אלטרנטיבה, צריך נציגים לכנסת כדי להשיג תקציבים להקמת מערכת חינוך (עד גיל 18 לפחות) חדשה, שכן זו הטעות הגדולה של פא"י שבגינה היא נעלמה מהמפה. צריך תקציבים להשכלה אקדמית חרדית לכתחילה, צריך תקציבים לשילוב קבוצתי של חרדים בצבא באופן ששומר על חרדיותם (אולי בדומה למסלול הסדר מרכז הרב).

מעבר לכך בהחלט מי שחושב באמת שאברכים הם חרדים סוג ב' גם צריך נציגים בכנסת שיפעלו כדי לחסום את ח"כי ההשקופע, כדי לעצור הטבות כספיות שמעודדות אנשים להפוך לחרדים סוג ב' במקום לחרדים סוג א'.

כמובן שכפי שאמרתי פעמים רבות, יש בעיה של גזענות גם בקרב החרדים האשכנזים המודרנים והם לעולם לא יצביעו למפלגה בראשות ספרדי, לכן אין טעם לרוץ בלי דמות חרדית אשכנזית כבדת משקל ככל האפשר (ורצוי רבנית) בראש הרשימה, ומספר 2 יכול להיות הגר"ח אמסלם (בגלל שהספרדים מוכנים להצביע לרשימה בראשות אשכנזי). אני לא בעד הגזענות אבל זאת המציאות האלקטורלית ומי שרוצה להיבחר צריך להתחבר אל המציאות.

תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 20/07/2011 16:55:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 09:33 לינק ישיר 

זאת לא השאלה.

השאלה היא מה המטרה של הריצה לכנסת. אם מדובר בסידור ג'ובים למקורבים. אז חבל על הזמן אני לא רואה שום בעיה בתפקודם של גפני & מקלב ושות' 

בא נאמר כך, אני לא רואה למה אני צריך אלטרנטיבה לחכי"ם הנוכחיים ואני לא חושב שברמה הארצית הם לא פועלים כשורה. הם לא מייצגים כיום שום אידיאולוגיה אלא רק את רווחת הציבור החרדי על כל גווניו, וזה מושלם מבחינתי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/7/2011 23:47 לינק ישיר 

כל עוד מצביעי טוב יראו עצמם כחרדים סוג ב' אז סיכויי המפלגה להתרומם יישארו נמוכים. כל עוד לא יהיה ציבור של חרדים עובדים שיחשבו שהם חרדים סוג א' ושאברכי הכוללים הם חרדים סוג ב', אז לא יהיה סיכוי למפלגות כמו טוב להתרומם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > האם גם אשכנזים יצביעו עבור מפלגת אמסלם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext