בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

בין ההיכלות - בין בית הכנסת להיכל האופרה - 13/1/11

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/12/2010 22:52 לינק ישיר 
בין ההיכלות - בין בית הכנסת להיכל האופרה - 13/1/11

בס"ד

יהודה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 22:29 לינק ישיר 

התנור כתב:
שמעתי שגם החזן צבי ווייס היה שם. זה נכון?

מדובר בביצה בתהליכי התפתחות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 20:47 לינק ישיר 

שמעתי שגם החזן צבי ווייס היה שם. זה נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2010 00:44 לינק ישיר 

טנור כתב:
היום. לצערי, הקולות הקטנים שולטים במוזיקה החרדית!!!

זמרי וחזני התיגבורת (המיקרופונים והרמקולים)...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 19:06 לינק ישיר 

היום. לצערי, הקולות הקטנים שולטים במוזיקה החרדית!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 19:03 לינק ישיר 

חילקוב כתב:
עוד דבר אחד קטן , מר גוי גמור.

כתבת , שאין להשוות בין קולותיהם של קוסביצקי לבין אלו של היום.
אתה צודק, אבל אין באמת מה להשוות ,איני יודע אם זה ירידת הדורות או שזה גם תלוי במקום מגורים ( כשחיו באירופה , שמעו ושרו כמו באופרה ולכן הקולות היו כאלו ) מה שברור שצריכים להתרגל וזה לא עומד להשתנות , שהקולות ( בעיקר הטנורים הגבוהים) שינו צורה ולבשו צורה חדשה , ואין הרבה ברירה [אלא לאהוב את זה כי אם תחפש קולות כמו של משה קוסביצקי או סירוטה , לא תמצא היום וגם לא נראה לי שבעוד 100 שנה.

ש"פירס" נתן "סי". זה יותר טוב מ"הלפגוט" שנותן "רה"!!! וש"סירוטה" נתן "דו"; זה יותר טוב מ"מילר" שנותן "מי"!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 10:27 לינק ישיר 

קח דוגמא כדי להמחיש את מה שכתבתי.

החזן סיימון כהן. נוסק לטונים גבוהים לא פחות מכל אלה, וזה מדהים, זה עגול, זה תרבותי, זה חם, ואפשר לשמוע את זה קונצרט שלם.

אמנם הוא לא אמן בסדר גודל של גלאנץ או קוסביצקי, אבל מבחינת תרבות הטונים הגבוהים, הוא נהדר, והוא חי בימינו אנו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 09:12 לינק ישיר 

עוד דבר אחד קטן , מר גוי גמור.

כתבת , שאין להשוות בין קולותיהם של קוסביצקי לבין אלו של היום.
אתה צודק, אבל אין באמת מה להשוות ,איני יודע אם זה ירידת הדורות או שזה גם תלוי במקום מגורים ( כשחיו באירופה , שמעו ושרו כמו באופרה ולכן הקולות היו כאלו ) מה שברור שצריכים להתרגל וזה לא עומד להשתנות , שהקולות ( בעיקר הטנורים הגבוהים) שינו צורה ולבשו צורה חדשה , ואין הרבה ברירה [אלא לאהוב את זה כי אם תחפש קולות כמו של משה קוסביצקי או סירוטה , לא תמצא היום וגם לא נראה לי שבעוד 100 שנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 08:56 לינק ישיר 

מר גוי גמור הנכבד.

אני מסכים עם כל מה שכתבת לחלוטין ,אבל זה עדיין לא סותר את דברי, וכוונתי היא, אמת , על עניין של יופי וטעם בקולות א"א להתווכח כמו שנאמר על טעם וריח..
אלא מאי, לא על זה דיברתי כל אחד יכול ויאהב איזה קול שירצה זה באמת עניין אינדבדואלי אבל דיברתי על עניין האקמול ואטמי אוזניים שזה לא נכון לגבי כל "הצרחנים" כי אם שרים נכון כמו שכתבתי לעיל זה נשמע טוב גם בגובה ולא צרחני ומטריד,
ואם בריטון ישיר בגובה מאולץ וא נכון אפי' אופטלגין לא יעזור למנוע את כאבי הראש.

כללו של דבר , לפי עניות דעתי, ( בלי קשר לצבע או רוחב ויופי של הקול שבזה הסכמתי איתך לגבי מה שכתבת לעיל) זמר או חזן ששר ומשתמש נכון בקולו ובמנעד אמיתי ולא מאולץ ומזוייף ישמע נהדר ולא משנה כלל אם הוא בס , בריטון או טנור לירי גבוה מאד.
מקווה שהובנתי נכונה.

אגב ,הדוגמא שהבאתי משטארק , היא לגבי עניין זה שקולו לא נשמע צרחני או מאולץ בגובה, ולגבי נתנאל הרשטיק אני מסכים איתך לגמרי.
ואם נלך למעלה בקודש , החזן האגדי לייב גלאנץ ז"ל שבקולו הלירי המקסים הפליא את כל שומעיו ולרגע גם מתי ששר גבוה , והוא היה שר המון בגובה , לא נשמע צרחן או לא טוב, כי הוא פשוט שר נכון ולפי מידותיו באמת ולכן זה היה נשמע טבעי ונכון , שלא נדבר על דוד קוסביצקי ז"ל שגם הוא התברך בקול לירי ( וודאי יותר מאחיו משה) וגם הוא לא נשמע צרחן , וזה כמו שכתבתי לעייל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 01:28 לינק ישיר 

חילקוב, אי אפשר לומר נכון או לא נכון על טעם אישי. אני גם לא מסוגל לשמוע את הלפגוט ליותר מקטע אחד. קולו, על אף שירתו בטכניקה נכונה, צר וחודרני ולטעמי גם קצת מחוספס. הדבר נכון עוד יותר לגבי שטארק,שקולו ממש דק ולא יפה לטעמי. אמנם הוא חזן ומוסיקאי מחונן, אבל קולו נשאר מעצבן. נתנאל הרשטיק בצליליו הגבוהים נשמע מאולץ ולא עגול ומאוזן, למרות שהוא היחיד מבין הקבוצה שהייתי מכנה את שירתו מתורבתת, ואותו אני מאד נהנה לשמוע. ממה ששמעתי את צודיק באינטרנט, אין הוא משתווה בטכניקה שלו לאף אחד מהנ"ל, ושירתו אינו תרבותית כלל ועיקר למרות קולו היפה, וצליליו הגבוהים ממש צרחות.

אין להשוות בין כל הקולות האלה לבין קולותיהם של משה ודוד קוסביצקי למשל, שלמרות המנעד הגבוה, היו נעימים ועגולים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2010 20:51 לינק ישיר 

עניין האטמי אוזניים ממש לא נכון.

גם טנור לירי שמשייט בגבהים ושר דו ורה גבוהים אם הוא שר נכון ובצורה תרבותית ויפה אין שום סיבה שהוא ישמע צרחן יותר מטנור דרמטי או בריטון ששר לה שזה כמעט סוף מנעדו , אם שרים נכון שניהם ישמעו טוב ובריא ונעים לאוזן , ואם לא שניהם ישמעו צרחנים וטרדנים .

הדוגמא הטובה היא באמת החזן שטארק שניחן בלירי גבוה ומכיוון שהוא שר נכון ומתורבת הוא אינו נשמע מאולץ ולא צרחן כלל וכלל , זה ממש טיפשי לדעתי לחשוב כך כי כל אחד ומנעדו הוא מה שקיבל מהבורא וכמו שאשה ששרה גבוה מאד לא נשמעת צרחנית כך הם הדברים כאן. זו דעתי.

זה נכון שבדור הקודם אהבו ושמעו יותר בריטונים בשרניים ,אבל על זה נאמר דור דור ודורשיו ומה לעשות שהיום זה לא מוכר אלא טנורים גבוהים ולפי דעתי אין עם זה שום בעייה כי כנראה זה מה שאוהבים היום ואי אפשר לשנות זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2010 18:47 לינק ישיר 

אלט צלול זה לא גבר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2010 18:21 לינק ישיר 

גוי_גמור כתב:

אני לא יודע במה צודיק טוב,

כנראה שלא שמעת אותו.

אלט צלול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2010 13:21 לינק ישיר 

גוי_גמור כתב:

אני לא יודע במה צודיק טוב, אבל אופרה, זה הרבה יותר מצרחות. אפילו הלפגוט בנסון דורמה מחטיא את המטרה לדעתי, וזו סגנון שירה מסוימת שמקובל באופרה. זה לא אותו "קרעכץ" כמו בחזנות, ורצוי צבע קול שמעצים את הרגשות האלה.

אני לא מבין כל כך גדול באופרה ומה שכיוונתי לכתוב הוא
שיש כאלו שנסבלים עלי בכל מה שישירו כי המוזיקליות שלהם מחפה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2010 13:10 לינק ישיר 

אני לא יודע במה צודיק טוב, אבל אופרה, זה הרבה יותר מצרחות. אפילו הלפגוט בנסון דורמה מחטיא את המטרה לדעתי, וזו סגנון שירה מסוימת שמקובל באופרה. זה לא אותו "קרעכץ" כמו בחזנות, ורצוי צבע קול שמעצים את הרגשות האלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2010 13:02 לינק ישיר 

גוי_גמור כתב:

נראה לי שהולך להיות חגיגה לאוהבי הקולות הדקים והגבוהים...אני הייתי מביא איתי שני אקמול.

אהבתי (ואטמי אוזניים גם לא יזיקו)
אני חושב שזו בעיה קשה שהבאריטונים מקופחים מעט כיום וקשה למצוא באריטונים שמופיעים כסדר
 וזה גם מראה על ההתדרדרות שעולם החזנות נמצא בה,
 ועוד דבר קטן שמעניין אותי הכיצד צודיק ישיר אופרה ?!
זה מגוחך מילא שטארק והרשטיק בחורים מוזיקלים וזה לא ישמע כל כך נורא.
אני הייתי מציע לו ללכת על הדברים שהוא טוב בהם כגון שירים חסידים שבהם הוא מרגש וכריזמטי
ושמחתי מאוד לשמוע שהדיסק שלו מורכב בעיקר משירים חסידים וזה מראה שהוא מבין את יכולותיו
והייתי שמח לפגוש את האמרגן שלו ולהסביר לו את זה.

תוקן על ידי Cantor_yos ב- 12/12/2010 13:04:16

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > בין ההיכלות - בין בית הכנסת להיכל האופרה - 13/1/11
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext