בית פורומים עצור כאן חושבים

מחב"תים מחב"שים עליך ישראל,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/12/2010 15:27 לינק ישיר 
מחב"תים מחב"שים עליך ישראל,

מחזירי בתשובה ומחזירי בשאלה היקרים, יש לי כלפיכם בטן מלא טענות,

ברור לי שכוונתכם לטובה, אבל כידוע הדרך לגהינום רצופה כוונות טובות,
שניכם סובלים ממחלת המסיון, מרוב לרצות שכל האנושות יחשבו כמותכם אתם מוכנים לסתום את המוח והחשיבה שלכם,
ולא רק מוכנים, רק גם עושים את זה הלכה למעשה, פשוט סגרתם את המוח והחשיבה והתבונה הנפלאה שאלוקים נתן לנו,

שניכם נשמעים כחסידים שוטים, זה לצד זה וזה לצד זה, וחבל מאוד, כי יכולתם להחכים אחד מהשני,
יש עוד סוג מוזר של אנשים, והם לא מחב"תים ולא מחב"שים,
הם פשוט גילו שיש איזה בעיה עם הדרך החשיבה שלהם,
והם דורשים בתוקף מכולם שיצילו אותם ונאמר להם שאין בעיה בדרך החשיבה\החיים שלהם,
היה לו מרד נעורים ועשה צעד לדרך חיים מסוים, ומאז כולנו חייבים לנחם אותו ולהצדיק אותו על הצעד שעשה,
אני מדבר על הכללי וגם על הפרטי, כלומר "כללי" במובן מהפך בחיים בדרך החיים, "פרטי" בלימוד נושא מסויים,
האדם עמיק והשקיע כל חייו ללמוד קבלה או פיזיקה, והוא מרגיש בחורים שיש בהם, והוא מתחנן שנאמר לו שהם לא חורים,
אבל ברגע שרואה שאין מי שיסתום את החורים שלו ?! הוא מחפש חורים אצל הצד השני ! ומרוב חיפוש ?! יוצא הוא טיפש יותר גדול !!

ומרוב טפשותם יוצא חורבן לאנושות כולה,
מה רוצה המחב"ת ? שנחזור למערות ונשתמש בתרופות חז"ל והרמב"ם ??
מה רוצה המחב"ש ? שעשרת הדברות בסיני לא אמר אלוקים ולכן מותר להרוג או בעצם הורג הוא בסך הכל חבילת מולקולות ??

הרי זה שטות גדול, שניכם יודעים שאיך שנסתכל ע"ז, אנו מעוניינים בחוק וצדק ומשפט,
מבחינת התורה וסדר חברתי, שניכם מעוניינים ושניכם מחייבים את הנוער בהם,
המחב"ת זעוק לבנו, "אלוקים רואה ומעניש"
המחב"ש זועק לבנו, "יש שוטר ושופט והם יענישו אותך"
אבל ברור לנו שאנו רוצים שהילד בסוף ירצה לבד להיות בן אדם מוסרי וערכי, מתוך רצון עצמאי ולא מתוך פחד אלוקי או שוטר,

יוצא שכל המחלוקת ביניכם בעצם ב"שיטה" איך לחנך ולגרום שהילד יגדל הוא ירצה להיות מעצמו בן אדם מוסרי וערכי,
ולכן מאוד מוזר לי מה יוצא לנו מהוויכוח הילדותי האם יש אלוקים שמעניש או שופט שמעניש,
הרי הרשע מסתדר עם שניהם, והצדיק לא צריך את שניהם,

אז מה הטענה הקלסית שלכם ?! למי יש יותר כשלונות, אצל מי יש יותר חוטאים,
אבל זה טענה שטותית, הרי כל החוטאים הם עניין של כן לפחד או לא לפחד,
כל זמן שהיראה שמים לא חוטא מיראה ?? הוא בעצם מפחד ואת זה אנו לא מעוניינים, הרי רצוניינו היא שהוא לבד\מרצונו הוא. לא ירצה לחטוא,
בקיצור: להוכיח את אי עשית רע משום פחד אלוקי או פחד השלטונות, היא לא ראיה וגם לא רצוניינו,
הראיה תהיה בעשית הטוב, ובזה ב"ה יש אצל כל האנושות, מספיק לראות את ההתגייסות של העולם לכבות את השריפה בכרמל, 
את הטענה של רשב"י אפשר לטעון כלפי שניהם, (שעשו לעצמם ולא לנו)

לסיכום העניין הזה,
1, שניכם רוצים בטוב
2, הויכוח היא בשיטה,
3, אין לחפש חורים בשיטות הנגד, כי בשניהם יש חורים, וזה גם לא ישפיע אחד על השני,
4, הוויכוח לא נותן לאף אחד להחכים, ושנייכם יוצאים אדיוטים, וחבל מאוד,
5, חייבים להחליט שהמחב"ת ידאג רק למוסר ולערכים, והמחב"ש ידאג רק למעשה בראשית,

רצוני להרחיב לגבי סעיף חמש,

המחב"ת חייב לדאוג רק למוסר ולערכים, ולא ינסה בכלל לומר את דעתו במעשה בראשית ומדע,

הטעות הטרגית של המחב"תים היא שכאילו התורה סיפר לנו מהי ואיך אלוקים ברא את העולם,
יש כמה סיבות שחז"ל אומרים לנו למה התורה מספרת את מעשה בראשית,
1, מה שרש"י מצטט, אמר ר' יצחק וכו'
2, מה שהרשב"ם אומר שהעולם היא מחודש ולא קדמון,
וכולם יודעים שהעניין היא לא בלספר וללמד פיזיקה,
הסיבה היא בלהיות יראי שמים ולהיות אנשים טובים,
משה רבינו לא סיפר לנו אפי' כמה ימים יש בשנה, או שידע ולא רצה לספר, או שבכלל לא ידע, והשני מתקבל על הדעת יותר,
הרי עוד בזמן חז"ל חלקו ולא ידעו בדיוק כמה ימים יש בשנה,
הוא גם לא סיפר איך לרפות חולים ולא לימד רפואה, הוא גם לא לימד איך לבשל אוכל,
רצוני לומר שכל דבר חוץ ממוסר וחוק וצדק ומשפט לא ענין אותו ללמד אותנו,
ולכן אין צורך להתווכח עם אלה שעוסקים במעשה בראשית\מדע וברפואה וכדומה,
והמחב"שים לא צריכים להתווכח על מוסר וערכים שהם לא עוסקים בהם,
מהי לשון הרע נשאל את המחב"ת, ואיך אלוקים ברא את העולם ואיך לרפות חולים נשאל את המחב"ש,

מה קרה למחב"תים שהם לקחו את התפקיד להסביר (בלי לחקור ובלי ללמוד) את מעשה בראשית ולרפות כל החולים בלי תרופות,
מה קרה למחב"שים שהם לקחו את התפקיד להסביר ולהטיף מוסר בלי ללמוד ולחקור במוסר וערכים,

יסוד היסודות שאלוקים והתורה נגד ע"ז ואלילים, היא אך ורק בגלל שהם שולטים על תבונתם של האדם,
סותם את החשיבה שולט באדם כשליטת מלך בעבדים, 
ואת זה יש לאלוקים כבר (את הדומם והצומח והחיות והבהמות והמלאכים,)
מה הרווחנו אם אנו סוגרים את התורה והתבונה ? הרווחנו שאנו עבדי ע"ז, כל חסיד עובד את רבו את קברו של רבו את ספרו של רבו ותורתו של רבו,
אבל חז"ל לימדנו שאפי' משה רבינו התווכח על מוסר עם אלוקים, ואלוקים הסכים עמו, וכן אברהם אבינו,
כלומר חכמינו נתנו לנו גם את היכולת לחלוק על אלוקים כביכול במוסר וערכים, התבונה והרגש מעל האלוקים, 
וזה עמוק היסוד שאנו נגד ע"ז ואלילים, אין אמת מוחלטת במוסר שנוכל לזעוק רבי אמר רבי כתב,
אנו רואים כהיום כלא מוסרי להקריב קרבנות מן החי ?! אנו נבטל את הקורבנות מן החי, ונקריב קורבנות מן הצומח,
היה מקובל לכבוש עמים ואומות אחרות בלי לדרוש בשלום וכך אלוקים אמר לנו לעשות, אבל משה רבינו לא הסכים עימו ודרש לדרוש בשלום כי התבונה והרגש דרש ממנו לעשות כך,

יוצא שאנו לא רק עובדי ע"ז ואלילים, אנו גם נותנים לחכמים את הידע שהם לא אמרו לנו בכלל שיש להם,
הכל בכדי להגדיל אותם ובעצם להגדיל את הע"ז והאלילות,
ואנו יוצאים אדיוטים לגמרי,       

שאלה למחב"ת מתחיל,
רצונך לראות אבולוציה בפעולה ?
קשור\תדביק שני מאצבעותיך זה לזה, ותוך כמה זמן המוח שלך מחבר שני חלקי מוח לאחד, כלומר: התפתחות פיזית של חלקי מוח לפי מעשך באצבעות,
ברור שזה לא יעבור לצאצאים, כי אלוקים עשה נס, שה"די אן איי" עושה ריסט בכל נולד לפני שנולד,
אבל הנס הזה לא פועל לגמרי, רואים בעליל שמאדם הראשון יצאו שחורים לבנים וכל הסוגי פרצופים וכן מחלות גנטיות וכדומה, וכולם עוברים לצאצאים בהתפתחות אובוליציוני לטוב או ח"ו לרע,
ואם היה ריסט מוחלט ?! היינו כולנו חייבים להיות דומים לאדם וחוה,

שאלה למחב"ש מתחיל
האם בזה שאין אלוקים ואת התורה כתבו אלף שנה אחרי זה ?! אז אין מוסר וערכים ?? אז לא חייבים לשבות יום בשבוע ?
אז מותר לבגוד בעמך ? במשפחתך ? במדינה וכדומה,
האם יפה לחפש כל הזמן חורים שכביכול אומר ומוכיח שאין אלוקים ? אולי יש ואיזה בושה היא שנגלה שיש,
ולו מחמת הספק זה לא מוסרי לא להודות לו על הטוב שנתן לנו, ק"ו לחפש את אי קיומו,
מילא החוקרים לא מוצאים אותו מתוך חיפוש להבין את הטבע ?! אותם אפשר להבין,
אבל אתה (המחב"ש) דווקא מחפש את האי קיומו ????
ומה יצא לך מזה ??
אני כבר לא מדבר שלא תחכים לעולם, כי רק מי שמוחו פתוח יכול להחכים, וזה עומק דבריהם זצ"ל "שבדרך שאדם רוצה לילך מוליכין אותו" אז מה ? רצונך באי קיומו ? אז תקבל את זה בגדול,
אבל לא זו האמת לאמתו, הגעת לזה כי רצית, ולא בגלל שחקרת ולמדת עם ראש פתוח,
וכן אותו דבר כלפי המחב"ת, הוא עובד ע"ז מסויים ומחפש רק לקיים את זה, ובסוף יקבל את זה,
אבל לא זוהי האמת לאמיתו, כנ"ל

(בהמשך רצוני להסביר מה וכמה הנזק משניהם לאנושות כולה)   

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2016 21:36 לינק ישיר 

דור האינסטנד זקוק לרבני אינסטנד. לא מכיר את כולם. אבל על הרב מיזרחי אני מעיד. -כדברי הדור.-
הוא המיץ של הזבל חלאת המין האנושי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2016 18:59 לינק ישיר 

המחב"תים החדשים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2010 21:56 לינק ישיר 

הבטחתי ההמשך לנושא של האשכול:

ובכן מה לדעתי הנזק של המחב"תים והמחב"שים,

לדוגמא כאן הפורום שלנו, היקר והנפלא,

במקום כשמו (של הפורום עצור כאן חושבים) כן הוא, אנו צריכים מדיי פעם להתמודד עם כל מיני נו נו נווו אתה כופר,
נו נו נווו אתה מחב"ת,

אני ואני חושב שכולם כאן רוצים לחשוב להחכים ולעזור למי שרוצה בהם,
במילא בשביל מה חייבים כל פעם להצטדק,

אני כן רוצה לבדוק מה יש למדע לומר לגבי המוח,
אני כן רוצה להבין,
אז למה מיד צריך החסידי X לריב עם חסידי Y ???
זה מזכיר לי את הילדות שלי, ביקשתי מההורים משהו, והם דנים ומתווכחים ביניהם באידיש (שאני לא יבין) האם לתת לי או לא, כאילו אני בכלל לא קיים, והם כנראה כבר מזמן מתווכחים על יום החתונה שלהם וכדומה, כדרך הויכוחים של בני זוג,

[תאמינו לי: אלוקים לא צריך את העזרה של אף אחד,
אני גם אוהב מאוד את האלוקים, ומצער על מי שלא מכיר בו, כי לדעתי חבל לא להכיר בו,
מה הוא (האלוקים) אשם שהפחידו אותכם ממנו ??
עלי לא הצליחו לעשות כך ב"ה, אני לא מפחד כי הוא לא מפחיד בכלל, להפך הוא רק מחייך אלי כל הזמן,
ושלא הולך לי טוב ?! אני בדרך כלל יודע שאני האשם או זולתי, אבל ברור לי שלא הוא (האלוקים) אשם,]

אז אנא תנו לנו להחכים ולדעת ולהבין,
אם יש למישהו יכולת להסביר ?! שיסביר ! אבל לא לחטוף נשמות לכאן ולכאן, בכל אופן לא כאן בפורום,
במילא לא נצטרך לכעוס ולהגיב בכעס,
תלמדו מרדף היקר, הוא בדרך כלל לא מערב את דעתו האישית בדיון, נותן את הדעות השונות כפי יכולתו והבנתו המלומדת,

כך זה בכל דו שיח ברחוב\בבית מדרש\במקווה וכדומה,
יש את הרוב הדומם ששואל ומתעניין לשמוע,
ויש את אלה הצעקנים לכאן או לכאן,
מילא שם אפשר לדבר שהם לא באיזור, אבל כאן בפורום קצת קשה לנהל דיון נורמלי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2010 16:55 לינק ישיר 

דניאל פרק יב פסוק ב וְרַבִּים מִיְּשֵׁנֵי אַדְמַת עָפָר יָקִיצוּ אֵלֶּה לְחַיֵּי עוֹלָם וְאֵלֶּה לַחֲרָפוֹת לְדִרְאוֹן עוֹלָם:

אבן עזרא דניאל פרק יב פסוק ב

(ב) ורבים - אמר הגאון כי פירושו אלה שיקיצו יהיו לחיי עולם ואלה שלא יקיצו יהיו לחרפות ולדראון עולם כמו והיו דראון והמלה אחת והפירוש חרפה והגאון אמר כי רבים הם המעטים כמו ורבים מביאים מנחה ורבים מעמי הארץ מתיהדים ורבים יחלו פני נדיב והטעם לפי דעתי שהצדיקים שמתו בגלות יחיו בבוא הגואל כי עליהם כתוב כימי העץ ימי עמי ואז יתענגו בלויתן ובזיז ובבהמות וימותו פעם שניה ויחיו בתחית המתים בהיותם בעולם הבא שאינם אוכלים ושותים רק נהנים מזיו שכינה ואמר כי כן פירוש ותנוח ותעמוד לגורלך לקץ הימין שבו נחתם הספר, ורבי ישועה אמר כי ישני עפר משל על ישראל שהם בגלות כמו בתים והנה הגואל יבוא לטוב לצדיקי ישראל ולרע לרשעיהם והמשכיל יבין הנכון משני הפירושים ודברי חכמים עוזרים הגאון ז"ל:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2010 15:45 לינק ישיר 

שותףסוד כתב:
אם כל העניין הוא לגרום לילדים להיות מעצמם אנשים מוסריים וערכיים, מה טרח בורא עולם להמציא את כל הדגים והפרפרים וגרגירי החול אשר על שפת הים ? 

הוא לא סיפר לי, אבל חכמינו הבינו שכל הבריאה היא היא דרכיו בכדי שנלמד מהם ללכת בדרכיו, "על דרך לך לנמלה עצל וראה דרכיה וחכם" 

מקסמן, הויכוח הוא האם יש משמעות בתודעה שלנו לכל המתגלה מול עינינו, האם כל זה "מדבר" אלינו, האם הבריאה היא ספר שכתב הבורא כדי שיקראו בו. וזה קצת יותר משמעותי מאשר חינוך ילדים.

אי אפשר להמציא משמעות, אפשר לעורר משמעות, אבל נצחיות רוצה כל אדם, ואיך להשיג את הנצחיות הוא צריך לעשות הרבה לו ולמשפחתו ולקהילתו ולעמו ולאנושות כולה,
מה שאין כן ילד לא רוצה רק את העכשיו והמיד, ולכן צריך את האיום האלוקי או השוטר,

אני מבין שאתה רוצה לעורר את העניין של עבודת השם,
אבל יש בעיה האם נוותר על הנצחיות הפיזית והמציאותית על חשבון עבודה דמיוני שאלוקים באמת לא צריך את זה,
ואת זה שהוא כן רוצה זה רק טובותינו אנו,

לא מזמן יצא לי לדרוש בשמחה משפחתית וישב שם רב ידוע ומכובד, דרשתי שם שגן עדן ועולם הבא הם כאן בעולם הזה, וזה בעצם נצחיות צאצאינו אנו,
כרגיל אנשים מרמים גבה על דברי, אם לא כעס על הכפירה,
אבל הרב הנ"ל ענה להם שבוודאי לחשוש שהוא צודק תהיה מעשה חכם, והבן 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2010 15:03 לינק ישיר 

yakovw כתב:

תודה צדיק:

אני חושב שהפרס והעונש נקבל מתוך התנהגותינו,
רק שילדים לא רואים כל כך רחוק אז צריך את האיום של האלוקים או השופט,
לדוגמא:
עצלן מעניש את עצמו מידי,
הלא מתחתן מעניש את עצמו בכרת,
המתחתן, ולא מחנך את ילדיו, שוב יביא לעצמו כרת בדור הבא,
המחנך את ילדיו, ולא דואג שילדי השכנים יתחנכו, אז בדורות הבאים הם יהרגו את צאצאי של הכן מחנך את ילדיו,
יש לו שכר בצידו, כי כל דור קדימה יש סיכוי שישאר לו צאצאים שלא יפגע מצאצאי השכנים,

יוצא,
אדם חוטא בעצמו ?! העונש מידי ! (עצלות, נקמה מהאחר וכדומה)
האדם צדיק לעצמו ?! העונש בדור הבא כנ"ל
האדם צדיק שדואג לחנך את ילדיו אבל לא ילדי השכנים ?! העונש יבוא בדורות הבאים, (השבטים במצריים, יהודי אירופה)
אבל יש לו שכר שחלק (חמישית, כמו במצריים יצאו אחד מחמש) מצאצאיו ינצלו, ומהם יכול להתחיל גדלותו מחדש,

רק אם נגיע למצב שכל כלל האנושות ידאגו אחד לשני ולצאצאיהם ?! זה זה הגן עדן\המשיח\עולם הבא המובטח,

רבונו של עולם, מה קשה להבין דברים פשוטים כאלה, למה צריך לחפש מסטיקה ושטויות ??
למי שיש לו עיניים רואה שבדיוק כך התקיים הנבואות בתורה,

תוקן על ידי maxmen ב- 08/12/2010 15:09:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2010 13:30 לינק ישיר 

maxmen כתב:
יוצא שכל המחלוקת ביניכם בעצם ב"שיטה" איך לחנך ולגרום שהילד יגדל הוא ירצה להיות מעצמו בן אדם מוסרי וערכי,
ולכן מאוד מוזר לי מה יוצא לנו מהוויכוח הילדותי האם יש אלוקים שמעניש או שופט שמעניש,

כל התורה זה רק חינוך ילדים ?

הויכוח הוא האם העולם הוא "ספר" שנגלה לעינינו, שמחייב אותנו ללמוד אותו כדי להכיר את בוראו/בוראנו ? האם יש משמעות מוחלטת למה שאנו חווים, שצריכה לכוון את חיינו ? במה עלינו להשקיע את יכולותינו, בתיקון ההווה או בהכנת העתיד ?

אלו שאלות רבות משמעות, וצריך להילחם עליהן בכל הכח. מדובר במשאבים מצומצמים שהשימוש בהם יקר מאד. לאן להפנות כשרונות אנושיים ? כיצד לנצל את זמן החיים הקצר יחסית בצורה נבונה ?

יש אנשים שאיכפת להם, משני הצדדים, ושניהם עדיפים בעיניי ממי שהולך לישון. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2010 13:16 לינק ישיר 

חי

במחילה מכבודך לחזור ןלשוב לא אותו דבר  לחזור באופן פיסי  לשוב  באופן נפשי
דומה לכך אתה מוצא במקרא- ללכת איתם -וללכת עימם.  ההבדל הוא גדול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2010 13:07 לינק ישיר 

חי_רגעים כתב:
ירוחם

השאלה היא על כפל הלשון, כיון שלחזור ולשוב הן מילים נרדפות, מה הטעם לומר לחזור ( לשוב ) בתשובה ( בשיבה )

עוד על "תי"מ מיותר"
http://dagesh.wordpress.com/2010/11/11/%d7%aa%d7%99%d7%9e-%d7%9e%d7%99%d7%95%d7%aa%d7%a8/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2010 12:59 לינק ישיר 

maxmen כתב:

אם כל העניין הוא לגרום לילדים להיות מעצמם אנשים מוסריים וערכיים, מה טרח בורא עולם להמציא את כל הדגים והפרפרים וגרגירי החול אשר על שפת הים ? 

מקסמן, הויכוח הוא האם יש משמעות בתודעה שלנו לכל המתגלה מול עינינו, האם כל זה "מדבר" אלינו, האם הבריאה היא ספר שכתב הבורא כדי שיקראו בו. וזה קצת יותר משמעותי מאשר חינוך ילדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2010 10:04 לינק ישיר 

מקס

כתבת בדבריך כתשובה לדברי האתאיסתים נקודה עמוקה ומופלאה מאוד וראיתי עניין לעצמי להרחיב בזה קצת

שאם לא האלוהים הוא שאמר לא תרצח מי הוא שאמר את זה כלומר שהנקודה הבסיסית ביותר שבהם האדם נבדל מהחיות שלא חוששות לרצוח הוא אמירת האלוהים שבעומק הלב של כל אדם באשר הוא שם

והדבר הזה הוא החוק הראשוני של כל בני נח כמו שכבר מפורש בתורה "שופך דם האדם באדם דמו ישפך [גם על ידי אחרים שלא מעורבים במעשה הרצח עצמו והם לא באופן טבעי גואלי הדם] "כי בצלם אלוהים עשה את האדם" שכל מי שנולד בצלם נולד עם אלוהים שאומר לו ומדבר אליו ויוצר אצלו את ההכרח לשמוע ואת ההכרה שאין אחריה ערעור

ויש דיבור לאלוהים וזה דבר חי – מוכרח, וזה דבר שקיים בכל אחד, וזה חלק מהמציאות הבסיסית ביותר כיון שזה קול שלא שייך להתעלם ממנו

והדבר הזה הוא הבסיס לכל תורה שהיא  

וכולנו צריכים את  אלוהים בחיינו והוא תכונה בסיסית בנפש וצריך חיפוי של שקרים גסים מאוד בשביל להתעלם מקול אלוהים הזה

- כך זה מתחיל וההמשך של קיום התורה הוא על פי רמת הפיתוח האישית וגודל החפץ בשמיעת קול אלוהים שבקרבינו וברמה גבוהה יותר זה כבר ברמת ההכרה שזה כבר שמיעת קול ה' [שנעלה משם "אלוהים" שקיים בהרגשה לחוד] שיש לו כבר דיבור כללי כולל יותר בקשר וביחס לכל דבר שנמצא וקיים שהיא המעלה העליונה שבתכלית הכל שכולם ידעו את ה'

ואגב נראה לי שסגנון הדברים שלך נוטה לדעות צדוק ובייתוס [שהיו תלמידיו החשובים של רבם שהיה הגדול בדורו] שנמשכו אחר דבריו של אנטיגנוס איש סוכו רבם שאמר "אל תהיו כעבדים המשמשים את הרב על מנת לקבל פרס וכו'" ומזה הם באו לומר אין עולם אלא אחד ואין אלא פשוטו של מקרא [שהוא המוסר] והיו כל ימיהם משתמשים בכלי זהב [-נהנתנות] ויש הרבה מאוד מה להאריך בזה אלא שאכ"מ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2010 00:23 לינק ישיר 

ירוחם

השאלה היא על כפל הלשון, כיון שלחזור ולשוב הן מילים נרדפות, מה הטעם לומר לחזור ( לשוב ) בתשובה ( בשיבה )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2010 23:35 לינק ישיר 

דברים ברורים יותר- השורש של התשובה היא לשוב,

יחזקאל פרק יח

(כז) וּבְשׁוּב רָשָׁע מֵרִשְׁעָתוֹ אֲשֶׁר עָשָׂה וַיַּעַשׂ מִשְׁפָּט וּצְדָקָה הוּא אֶת נַפְשׁוֹ יְחַיֶּה:
(כח) וַיִּרְאֶה וישוב וַיָּשָׁב מִכָּל פְּשָׁעָיו אֲשֶׁר עָשָׂה חָיוֹ יִחְיֶה לֹא יָמוּת:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2010 23:27 לינק ישיר 

אליעזרט
כשביקשתי מקור לא התכוונתי לאיפה הביטוי מופיע, הביטוי עתיק זאת אני יודע
רק השאלה אם יש הגיון בשיבוש הלשוני הזה, או שאנשי כנה"ג לקחו לעצמם חופש לשוני בלתי מובן על גבול הפיוט

פי האתון
החוטא מתרחק והשב מתקרב אך טעם לכפילות אינך מישב

ירוחם היחיד שענה על השאלה ( אם כי על דרך הרמז )
תודה !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2010 23:20 לינק ישיר 

חי
מלשון שובו אלי ואשובה אליכם-

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מחב"תים מחב"שים עליך ישראל,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext