בית פורומים סבבה כאן

סיפור אישי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/12/2010 23:21 לינק ישיר 
סיפור אישי

אני פותח אשכול לסיפורים אישיים שלכם ושל אחרים שמצאתם ויכול להיות מעניין לחברים

סיפור מעניין של חוזרת בתשובה שמצאתי

שלום!אני חזרתי בתשובה לפני שלושה חודשייים בערך ולפני שחזרתי בתשובה הייתי מסורתית:מדליקה נרות בשבת,שומרת בשר חלב,שומרת כיפור ומתפללת מדי פעם אבל לגבי השבת הייתי אומרת שלא- חיים פעם אחת אבל תמיד רציתי את זה ופעם הייתי שומרת ופעם לא תמיד היה לי את היצר הרע הזה שאמר לי "תעשי חיים"  אבל-תמיד היית לי את האמונה הזאת שהכל מהשם היתברך והכל לטובה אם זה ממנו אז בוודאי הכל לטובה ושאם יש יסוריים אז זה לא סתם בטח ביגלל חטאים...עד לפני שלושה חודשים בורא עולם עשה לי נס ופתח לפני את כל החיים וראיתי מה זה השגחה פרטית אני עברתי תאונת דרכים שברתי את שתי ידיי היה לי מכות יבושות בכל הגוף...הייתי ממש על הפנים!
זה היה שחזרנו "מבילוי" חברה שלי לא ראתה את השטח הפרדה ונסעה לכיוונו אני שמתי לב לזה אז צעקתי לה:"תראי מה את עושה!!לאן את נוסעת!איך שעלינו על השטח הפרדה נכנסנו לכיוון הנגדי התדרדרנו לחולות אבל איך שקלטתי שאנחנו עשות את התאונה זה היה כמו סרט ראיתי את המוות בעניים אז צעקתי"שמעע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד ושמו אחד"ואיך שסיימתי להגיד שמע ישראל האוטו נעצר!!בחומה נס משמים אם לא היינו יכולות להתדרדר ולעלות באש והשבך לאל כולנו חיות....איך שחולצו אותי מהרכב ואני רק בוכה לבורא עולם מצד אחד מודה לו שהציל אותנו  ומצד שני מבקשת ממנו שיעזור לי כי ראיתי את שתי הידיים שלי שבורות זה היה מזעזעע!!אבל זה נתן לי לחשוב רגע אף אחד לו יודע מתי יבוא היום שלו ובשביל מה בעצם אנחנו פה אם לא לשם התכלית מה שווה כל הבילויים האלה לעומת האמת התכלית אז איך שעלינו לאמבולנס אמרתי לחברה שלי שהכל לטובה וזה לא קרה סתם ולפי השכל זה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות אבל לא לפני האמונה האמנתי שהכל לטובה ובאמת בורא עולם סובב לי את דברים ולבסוף הכל היה לטובה שמו לי גבס בשתי הידים וסופחתי לרם 2 הייתי חיילת....אחרי התאונה אמרתי זהו אני שומרת שבת ואחרי חודש שהורידו לי את הגבס ראו שיש לי משהו לא בסדר ביד ימין אחרי CT התגלה שבר מרוסק שרק עם ריפוי ועיסוק ופיזיוטרפיה זה יעבור ...אחרי שהורידו לי   את הגבס הלכתי שוב ל"בלות" וזו בעצם הפעם האחונה כי באמת לא הרגשתי שייכת אמרתי לעצמי מה אני עושה פה ביכלל כיביכול נהנהתי אבל שחזרתי הביתה הרגשתי ריקנות שזה לא זה זה לא באמת ממלא אותי ואחרי שבוע בערך לקחתי על עצמי צניעות ואין דבר יותר טוב מזה איזה כיף להיות צנועה!!:-))ובאמת התחזקתי בורא עולם שלח לי את השליחים הנכונים והלכתי לסמינר ערכים והבנתי שזהו זאת האמת ואיתה אני ילך עד הסוף וששומרים כמו שצריך מתוך אהבה לבורא עולם מרגישים עונג שבת איזה תענוג ...אני הייתי ממשיכה ללכת לבדיקות וביגלל שצפויה לי החלמה ממושכת הוציאו אותי על רפואי מהצבא זהו לא היית מאושרת ממני!!הרי השם לא אוהב צבא לפני היהדות "כל כבודה בת מלך פנימה"בת ישראל לא צריכה לעשות צבא וההמשך של הפסוק "משבצות זהב לבושה"רשי תיבות: מזל-באמת צניעות מביאה מזל אני רציתי לשמור שבת אחרי הצבא מה זה אחרי אין דבר כזה אחרי אם אתם רוצים תעשו עכשיו כי אם תעשו משהו אפילו את הקטן ביותר לפני הקדוש ברוך הוא -תעשו צעד אחד הוא יעשה לפניכם שתיים "שובה אליי ואשובה אלייכם"אפילו הדבר הקטן ביותר זה חשוב לו ואם תבקשו ממנו משהו הוא יביא לכם כי מגיע לכם  וזה מה שקרה איתי הלכתי בדרך הנכונה וכל מה שבקשתי ממנו קרה אין דבר יותר טוב מזה ראיתי מה זה השגחה הבנתי מה זה שבת קודש אם שומרים נכון אין דבר יותר מענג מזה  השכינה אייי אני מאחלת שבזכות הסיפור האישי שלי של החזרה בתשובה של קידוש השם בורא עולם יפתח לכם את העניים ויעורר אותכם כמו שעורר אותי ופתח לפני את כל הדלתות ושתחזרו בתשובה אמן!!
תמשיכו חברים'ות

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2012 13:12 לינק ישיר 

מתנצלת מראש על הבאלגן של ההודעה, משום מה הכל התחרבש לי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2012 13:12 לינק ישיר 

מתנצלת מראש על הבלאגן וחוסר הסדר בהודעה.. משום מה הכל התחרבש לי בסוף :/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2012 13:11 לינק ישיר 

את הסיפור האישי שלי אני אספר מנקודת מבט קצת שונה, לאו דווקא מנקודת ההתחזקות אלא יותר מכיוון ההעצמה האישית שלי. גם אני בדומה לרבות ורבים אחרים הייתי מאוד מבולבלת בתום השירות הלאומי שלי, הייתי במין פרשת דרכים כזו בה הייתי צריכה לבחור את מסלול הלימודים שלי (שכמובן הינו בעל השפעה ישירה על המשך התנהלות חיי - נישואים, ילדים, פרנסה וכו'). היות ולא הייתי סגורה על כיוון, התלבטתי רבות בין מקצוע מעניין שדרש 5 שנות לימוד (דבר שלא יכולתי להרשות לעצמי כל זמן שאני רוצה להינשא ולהקים בית קדוש בישראל, מבחינת הקושי הכלכלי והאימהי...) לבין מקצוע ענייני יותר בעל פחות שנות לימוד, לבין מקצוע אחר בעל דרישה מוכחת בשוק העבודה. תקופה לא מבוטלת (אם לדייק שנה ו-חודשיים) הייתי במערבולת של רגשות וחששות שלא הניחו לי להתביית והתנהלתי מתוך פחדים ותחושת פספוס אדירה !!! לא התחלתי את לימודי, לא איפשרתי לעצמי להתחיל קשר רגשי (כי הרי " עדיין לא נכנסתי למסלול הלימודים שלי, אני עדיין לא רצינית ולא רוצה להתבלבל מדעתו של אחר..), לא התחלתי עבודה ואט אט שקעתי בייאוש ובתסכולים רבים. זה לא שלא ניסיתי, הלכתי לימים פתוחים באוניברסיטאות ומכללות , אבל החשש מכישלון או מבחירה מוטעית כל הזמן עמד לי מול העניים ולא התיר לי לפעול. אחרי מריבות חוזרות ונשנות עם הורי, חברותי ושאר בני משפחתי החלטתי שאני חייבת לעשות משהו! מעיון באינטרנט (הייתי משוטטת שעות באתרי המכללות, העבודות והתעסוקה) ראיתי מודעה קטנה ומבטיחה שציינה "מעוניין לבחור את מסלול הקריירה האידיאלי עבורך? לא בטוח מה עדיף? בוא אלינו לפגישת ייעוץ חינמית, ואנו נסייע לך להביט אל נבכי רצונותיך ולפעול למען איתור הבחירה הנכונה עבורך" עד היום אני זוכרת את הצמרמורת שעברה בי למקרא הודעה זו.. הרגשתי שזה אות משמיים, סימן שהקב"ה שלח במיוחד בשבילי! כל כך התרגשתי וחייגתי באותו רגע למספר שהופיע במודעה. ענתה לי בחורה חמודה שדרך גלי הקול שמעתי כמה היא מעוניינת לעזור, וכיאלו שלא הייתי מעוניינת מספיק, זה עוד יותר משך אותי לנסות! קבענו פגישה יומיים לאחר מכן, מרוב התרגשות הגעתי חצי שעה לפני השעה הקבועה, וכל הדרך היו לי סימנים טובים, ברגע שיצאתי מפתח ביתי הגיעה מונית ועצרה לי, היה לי בדיוק את מספר השקלים הנדרשים לנסיעה, ברגע שהגעתי למעלית הבניין היא נפתחה עבורי וכו'.... יתרה מזאת - מרגע שרגלי דרכו במשרדים של אותו מכון, הרגשתי תחושה מדהימה.. התרגשות מעורבת בשמחה רבה.. ידעתי שזה מלמעלה, הרגשתי שהקב"ה הציב אותי בדיוק במקום הנכון והוא מסמן לי שזו הדרך הנכונה.. את התהליך עצמו שעברתי אני לא אפרט כי כבר הרחבתי רבות, אני רק אציין שקוראים לו אימון אישי למציאת קריירה ושזה הדבר הטוב ביותר שעשיתי בחיי. המאמנת האישית שלי, סייעה לי לאתר את המקצוע הנכון עבורי, מסלול הלימודים המתאים לשילוב עם חיי העתידיים, גמישות בין תשומת הלב שעלי להעניק לבעלי, ילדי, לימודי ועבודתי (הנושאים שכל כך הטרידו אותי..) ועוד רבים אחרים. כיום, שנה ועשרה חודשים לאחר שעברתי את האימון המדהים והמעצים הזה, אני סטודנטית שנה שניה בתואר שמעניין אותי מאוד, מתאים לכישוריי הטבעיים, פרוש במסלול הנוח לי ביותר ובשעות שמתאימות לי עם הגן של הילדה (כן, אני אמא לילדה מקסימה בת 4 חודשים וכמובן נשואה באושר לבעל המקסים ביותר ) כל שנותר לי הוא להודות ולשבח את הקב"ה על כל ההשגחה הפרטית וההכוונה שהוא מעניק לנו, על כל הטוב וגם על הפחות שבחיי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2011 23:17 לינק ישיר 

סיפור מדהים! חבל שהוא נשאר סיפור בודד.
אחפש קצת, אם אמצא - אשמח להעלות לכאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2011 03:48 לינק ישיר 

וואוו באמת סיפור אישי מרגש ומעצים....
ממש מזכיר לי את אותה התחושה שעברה עלי לאחר שעברתי קורס אימון אישי שעורר אצלי את תחושת ההעצמה האישית וההתפתחות הרוחנית והנפשית.

יישר כח!

טיפול זוגי במכון פתרונות! טיפול זוגי, גישור, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, אימון אישי ועוד... הכנס ומצא פתרון טיפולי או מטפל עוד היום!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2011 03:47 לינק ישיר 

ממש מזכיר לי את אותה התחושה שעברה עלי לאחר שעברתי קורס אימון אישי שעורר אצלי את תחושת ההעצמה האישית וההתפתחות הרוחנית והנפשית.

יישר כח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2011 03:46 לינק ישיר 

יישר כח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2011 00:51 לינק ישיר 

ריבוי כוונה בברכת המזון

בשכונתו של הרב שלי, כך היה נוהג לספר, היה יהודי מבוגר שבכל התנהלותו התנהג בצורה מאוד פשוטה, אולם כשהגיע לברכת המזון, הוא בירך כאחד החסידים אשר בארץ, בצורה שלא תאמה להנהגת חייו במהלך היום יום, אותו מנהל שלא כבש סקרנותו, ניגש אליו ושאלו. מהו סוד ההנהגה שלך שכשאתה מגיע לברכת המזון אתה נהפך לאדם אחר.
סיפר לו אותו יהודי:
"הייתי ילד כבן שתיים עשרה בחיידר בפולניה, יום אחד בא לחזק אותנו הגאון ר' מאיר שפירא מלובלין מייסד הדף היומי, וכך הוא אמר לנו: "ילדים יקרים, האם אתם יודעים איזה אות לא מופיעה בברכת המזון?"
וכאן הוא הקריא מה שכתוב ב"באר היטב" (או"ח הלכות ברכת המזון סימן קפ"ה אות א')
וז"ל: "מצאתי למה אין אות פ"א סופית (ף) בברכת המזון!

לפי שכל מי שבירך ברכת המזון בכוונה, אין שולט בו לא חרון אף ולא שצף, ולא קצף, ומזונותיו מצויין לו ברווח ובכבוד כל ימיו. (מובא ג"כ בהקדמה לברכת המזון בסידור וילנא, גם בשם התשב"ץ ישן סימן שס"ו)
אמר לנו המהר"ם שפירא זצ"ל שכל ילד יקבל על עצמו בקבלה חזקה לברך ברכת המזון בכוונה. ותראו מה אתם מרוויחים, צ'ק חתום מה"באר היטב" - לא צרות. ועוד - פרנסה ברווח לכל החיים.
עברו שנים ויום אחד מצאתי את עצמי בשערי אושוויץ, במסדר הידוע לצד ימין ושמאל... מול הצורר הנאצי ימ"ש, לפתע נזכרתי באותה שיחה נוראה של המהר"ם שפירא בחיידר, ואמרתי לעצמי, זהו הגיע הזמן של פירעון הצ'ק. וכך מצאתי את עצמי מתפלל לבורא עולם: "רבונו של עולם יש לי הבטחה מה"תשב"ץ" ומה"באר היטב" שמי שמברך ברכת המזון בכוונה לא יהא לו צרות ופה בשערי אושוויץ אני מתחנן לפניך ריבונו של עולם תציל אותי מכל צרה וצוקה, ותוך כדי תפילה מראים לי עם האצבע לצד ימין.

לאחר מכן הכריזו שכל אחד צריך לומר בפני הקצין באיזה תחום הוא מבין כדי לשבץ אותו בעבודה, ואני שהייתי בחור ישיבה בלא ידע באיזה מקצוע לא ידעתי מה לומר, וכך בעמדי בתור נשאתי תפילה נרגשת לבורא העולם " ריבונו של עולם יש לי הבטחה על הפרנסה, ואני צריך לאכול כאן באושוויץ, ואין לי שום מקצוע שאני יכול להגיד לקצין , ותוך כדי תפילה זה שעמד בתור מאחרי פונה אליי ואומר לי: תגיד לקצין שאתה טבח ואני עוזר שלך, וכך מצאתי את עצמי כטבח במטבח של אושוויץ, בשעה שהאחרים נמקו ברעב אני הייתי במטבח של אושוויץ עם כל האוכל. וכך הוא מספר לאותו מנהל ראיתי בחוש איך שההבטחות של התשב"ץ והבאר היטב התקיימו גם בתוך התופת של אושוויץ הנאצית...

נו, אז שלא אברך ברכת המזון עם כל הכוח והכוונה?!

במקום בו נגמר ההיגיון שם מתחילה האמונה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2011 23:45 לינק ישיר 

אחד האשכולות היפים.
היי אנשים מנשמע

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/2/2011 22:00 לינק ישיר 

סיפור מקסים. אכן, ה' פועל בדרכים נסתרות.

רב חדש ואשתו נשלחו למשרתם הראשונה לשרת בקהילה, ולפתוח מחדש בית כנסת בפרברי ברוקלין.
הם הגיעו לשם בתחילת פברואר, כשהם נרגשים מן ההזדמנות שנפלה בחלקם.
כאשר ראו לראשונה את בית הכנסת, הוא היה מוזנח ונזקק לעבודת שיפוץ רבה. הם הציבו להם למטרה לסיים את כל העבודות, כך שיוכלו להיכנס ולקיים בו את התפילה הראשונה בליל פורים. הם עמלו קשה בתיקון הספסלים הישנים, בסיוד הקירות, בצביעה וכד', ובעוד מועד, ביום ח' באדר (17 בפברואר) הם עמדו לסיים. ב-19 בפברואר פקדה את האזור סערת שלגים איומה, שנמשכה יומיים. ב-21 בפברואר הלך הרב לבית הכנסת, וליבו נפל בקרבו כשראה שהגג דלף וגרם לנפילת הטיח משטח גדול של הקיר המזרחי בדיוק מאחורי הבמה. הוא ניקה את הלכלוך מן הרצפה, ולא נותר לו אלא להחליט לדחות את תפילת הפתיחה שתכנן לליל פורים, וללכת הביתה.
בדרכו הביתה, הוא הבחין בבאזר לצרכי צדקה שהתקיים בבית עסק מקומי, ונכנס לשם. אחד הפריטים שעמדו למכירה הייתה מפת שולחן יפהפייה בצבע שנהב, רקומה בעבודה יוצאת מן הכלל ובצבעים נאים, כשמגן דוד רקום במרכזה. היא הייתה בדיוק בגודל הנדרש לכיסוי החור בקיר הקדמי של בית הכנסת. הוא קנה אותה ופנה לחזור לבית הכנסת. בינתיים החל לרדת שלג. הוא הבחין באישה מבוגרת שרצה מן הכיוון הנגדי כשהיא מנסה להגיע לאוטובוס שעמד בתחנה, אך לא הספיקה. הרב הזמין אותה להמתין בתוך בית הכנסת המחומם לאוטובוס הבא שאמור היה להגיע 45 דקות מאוחר יותר. היא ישבה על הספסל מבלי לשים לב למעשיו של הרב, אשר בינתיים הביא סולם וציוד כדי לתלות את המפה ולכסות את הקיר. הרב התקשה להאמין כמה יפה הקיר נראה עתה, כשהמפה כיסתה את כל השטח הבעייתי.

עתה הבחין הרב באשה שהיא יורדת במעבר המרכזי בין הספסלים. פניה היו חיוורים. והיא שאלה "רבי, מהיכן השגת את המפה הזאת ?". כשהרב הסביר לה, בקשה ממנו האישה לבדוק בפינה הימנית התחתונה של המפה, אם רקומות שם האותיות  EBG. ואכן כך היה. אילו היו אותיות ראשי התיבות של שמה של האישה, והיא עשתה את המפה, 35 שנים קודם לכן, בפולין. האישה התקשתה להאמין כשהרב סיפר לה כיצד השיג את ה"מפה" אך לפני זמן קצר.
האישה הסבירה שלפני המלחמה היא ובעלה היו אנשים אמידים בפולין. כאשר הגיעו הנאצים, היא אולצה לעזוב. בעלה היה אמור לבוא אחריה כעבור שבוע. הוא נתפס, נשלח למחנה ומאז היא לא ראתה עוד את בעלה או את ביתה. הרב רצה לתת לה את המפה, אבל היא שכנעה אותו להשאיר אותה למען בית הכנסת.
הרב עמד על כך שהוא יסיע אותה הביתה – הדבר המינימאלי שהוא יכול היה לעשות. היא גרה בצידו האחר של 'סטאטן-אילנד' ורק הגיעה לברוקלין למשך היום כדי לעסוק בעבודות ניקיון.

בליל פורים הייתה להם תפילה מקסימה. בית הכנסת היה כמעט מלא. התפילה הייתה נהדרת. בסיום התפילה, ברכו הרב ואשתו את כולם ליד דלת היציאה, ורבים אמרו שיש בכוונתם לבוא שוב.
אדם זקן אחד, שאותו הכיר הרב מן הסביבה, המשיך לשבת על אחד הספסלים, ולהביט, והרב לא הבין מדוע הוא אינו עוזב. האיש שאל אותו היכן השיג את המפה שתלויה על קיר המזרח, מפני שהיא זהה לזו שאשתו עשתה שנים קודם לכן כשהם גרו בפולין לפני המלחמה, וכיצד זה ייתכן שתהיינה שתי מפות כל כך דומות?! . הוא סיפר לרב כיצד הנאצים הגיעו, כיצד הוא אילץ את אשתו לברוח למען בטחונה וכי הוא היה אמור לבוא אחריה, אבל נעצר והושם במחנה. הוא לא ראה את אשתו או את ביתו מאז, זה 35 שנה.

הרב שאל אותו אם הוא מוכן להצטרף אליו לסיור קצר. הם נסעו ל'סטאטן-אילנד', לבית שאליו הביא הרב את האישה שלושה ימים לפני כן. הוא עזר לו לטפס במעלה המדרגות אל דירתה של האישה, הקיש בדלת וראה איחוד משפחה של ליל פורים, גדול מכל דבר שיכול היה לדמיין.

סיפור אמיתי. ה' אכן עושה את מלאכתו בדרכים נסתרות.

קח לעצמך 60 שניות ואמור תפילה קצרה:
"אנא ה', ברך נא את כל משפחתי וחברי בכל מה שידוע לפניך שהם זקוקים לו. יהי רצון מלפניך שחייהם יהיו מלאים בשלום, בהצלחה ובכוח בדרכם לדרוש את קרבתך. ועזור לכולנו לשוב אליך בלב שלם בקרוב אמן."

עתה, שלח לאנשים נוספים., ובתוך שעה תביא ש יתפללו למענך, ושמספר רב של אנשים יתפללו למען אחרים. וכולנו נתברך נחזה בפעולתו של ה' בחיינו.

תורגם מאנגלית.

בשעה שיהודי פוקח עיניו בבוקר אומר: "מודה אני לפניך".
הוא צריך לערער קמעא... מי הוא "אני" ומי הוא "לפניך". (הקוצקר)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2011 23:53 לינק ישיר 
ספור מהחיים!

את אדון שלמה לוי ז"ל הכרתי עוד כשהייתי ילד. הוא היה קונה לחם למשפחה הגדולה
שלו במאפייה של אבא שלי בנחלת שבעה ותמיד כשהיה רואה אותי היה מוציא סוכריית
במבליק מהכיס ונותן לי.

אדון לוי, יצרן קלסרים משרדיים, עבד לפרנסתו מבוקר ועד ערב. כולם התפעלו
מחריצותו ועוד יותר ממסירותו הבלתי רגילה לשבעת צאצאיו, כולם בנים. בשבתות
ראינו אותו פוסע לבית הכנסת כשהוא מוקף בילדיו וחיוך של קורת רוח על פניו.
בחלוף השנים, בן הזקונים שלו התגייס איתי ביחד לצבא ואדון לוי, שהתאלמן
בינתיים, ליווה אותו ללשכת הגיוס. גם שם קיבלתי ממנו סוכריית במבליק.

עם הזמן הוא התפוגג מזכרוני. לפני כמה שנים הבחנתי בו מתנהל לאטו עם מקל ליד
בית הכנסת ישורון. אדון לוי לא זיהה אותי, אבל כשהזכרתי לו מי אני, אורו עיניו.
"אבא שלך היה איש יקר", העיר. כששאלתי על שבעת ילדיו, פניו נפלו. במרירות של
אדם שאיבד את כל עולמו, הוא תיאר איך עבר מנחלת שבעה לשכונת בית וגן, איך סייע
לבניו בלימודיהם באוניברסיטה ואיך הוציא את כל כספו על הדירות שקנו בעת
שהתחתנו.

"אז יש לך הרבה נחת", קטעתי אותו.

"איזה נחת", הוא המשיך, "היום הילדים שלי מהנדסים, רואי חשבון ודוקטורים, אבל
מי רואה אותם. אני יושב לבד בבית כמו כלב ואני כל כך אוהב אנשים. פעם הייתי
מתקשר אליהם לפני כניסת השבת ואחד היה אומר שהוא בצפון, השני בדרום, השלישי
אשתו חולה והרביעי צועק שאני נשמע מקוטע וטורק לי. ככה גם כל השאר".

הסיפור שלו נגע ללבי. "בוא איתי ותראה איך שהכל מסתדר", אמרתי לו. לקחתי אותו
לחנות העתיקות של אברהם מדיסקר ברחוב דורות ראשונים, שמוכר פלקטים ישנים,
גלויות היסטוריות, כתבי יד וגם קושאנים טורקיים ומנדטוריים. קניתי לו שבעה
קושאנים שזמנם עבר והסברתי: "תן לבנים שלך להבין שיש לך בעלות על אדמות ששוות
הרבה כסף. אתה בן אדם פיקח, תדע כבר איך לגלגל את זה". אדון לוי קלט אותי מיד
וחייך. כשנפרדנו, הושיט לי סוכריית במבליק.

כשחזר לביתו, הוא הניח את הקושאנים על השולחן במטבח. כעבור שבועיים בן הזקונים
הגיע לכמה דקות כדי לבדוק אם הוא עוד חי ואז הבחין במסמכים. כששאל את אביו מה
זה, אדון לוי הניח מיד את ידו על הקושאנים, הטמין אותם בכיס הז'קט ואמר ביובש:
"אלה קושאנים של אדמות".

הבן ניסה ללחוץ על אביו שיסביר את עצמו ואדון לוי אמר שהוא ממהר לכספת שלו
בבנק. באופן מפתיע הבן התנדב להסיע אותו. הוא ירד עם אביו לחדר הכספות וראה
אותו מטמין שם את הקושאנים. אחר כך החזיר אותו במכונית הביתה.

מאז אותו יום החיים של אדון לוי השתנו. פתאום כל הבנים מבקרים אותו עם הכלות
והנכדים, לוקחים אותו למסעדות ורבים על הזכות לארח אותו בליל הסדר. מדי פעם הם
מתעניינים איפה נמצאות הקרקעות שבבעלותו, אבל הוא תמיד עונה: "כשלא אהיה, כל
אחד יקבל את המגיע לו".

כשאדון לוי נפטר והבנים קמו מהשבעה, הם פתחו את הכספת ומצאו בה שבעה קושאנים
שלכל אחד מהם מוצמדים סוכריית במבליק ומכתב: "מאוד שימחתם את לבי באחרית ימי.
לכו עם הניירות לחנות של אברהם מדיסקר ברחוב דורות ראשונים ותקבלו את המגיע
לכם".

סיפור ישן, ומעניין שחיים ולדר באחד מספריו מביא את זה בשינוי פרטים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2011 17:43 לינק ישיר 

משהו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2010 17:26 לינק ישיר 

אויי!! מי אמר שהיא מסכימה שיפרסמו?!
אני גם כתבתי סיפור אישי אוי למי שיפרסם את זה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2010 18:15 לינק ישיר 

ווואאוווו...זעירין!זה היה ח ז ק !ריגשת אותי עד דמעות...בינתיים אני עוד קטנה.אין לי מי שישמע ''סיפור אישי''...אבל אם אתם רוצים אני אספר לכם איזה חמודה הייתי פעם וכו'..=)סתתתתםםם...=)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2010 21:43 לינק ישיר 

זה גם לא הסיפור שלי תביאי ממישהו אחר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > סבבה כאן > סיפור אישי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext