מדוע ההכללה של פסילת קטן בכל מקרה
מדוע זקן
כשר לעדות
וקטן לא ,
מה משמעות הגיל
לקטן בן 10 וחכם ?
יכול להיות קטן וחכם פי כמה מזקן ,
בן שמונים ושש , לדוגמא , הסובל ממחלות ומהשפעות נוספות של הגיל ,
לעומת קטן צעיר ברוחו ומבריק .
נשלח ב-7/1/2011 08:35
ההודעה האחרונה אכן ממש לא ברורה
ההודעה האחרונה אכן ממש לא ברורה
אבל הרעיון ממש פשוט
נשלח ב-29/12/2010 21:39
איזה מצחיק אתה...
תקח את רוב ככל הילדים שאתה רוצה, אם הם לא מכירים את הרע והשקר בבריאה הם עדין בגדר של פתיים..
נשלח ב-29/12/2010 09:47
הפירוש שלך להדלים זה מה שנאמר לילדים
בפירוש על 'המסוירעס'
אין שום היגיון בחילוקים שלך - מעבר לציטוט שכנראה נאמר גם לך
נשלח ב-28/12/2010 22:07
יש הבדל גדול, לזקן אם הוא כשר לעדות אז יש לו דעת
לילד אין דעת גם אם הוא יהיה החכם הגדול ביותר
דעת זה להבחין ולנתח דברים, מתחת לגיל 13 זה לא ניתן (זה מה שהתורה מחדשת, נכון שאפשר להתעקש ולומר אם כן מה ההבדל בין 12 שנים ו11 חודשים, לבין 13 שנים, בסדר בסדר, אבל העקרון שיש הבדל בין דעת לחכמה, הוא עקרון מובן..)
כי ילד יכול להיות חכם, אבל להבחין בין דברים ולקלוט דברים, זה לא בהכרח שהוא מסוגל ויכול
אחרי גיל 13 זה אפשרי כי הוא מקבל דעת.
החידוש של התורה זה שילד אחרי גיל 13 מקבל דעת, משא"כ לפני כן, שיש לו חכמה (ידיעות) אבל לא דעת (הבחנה)
ולהתפס על הקטנות זה סתם דקדוקי עניות.
נשלח ב-28/12/2010 15:59
נשלח לי באישי מאחד שנמנה כנראה בין המעטים הכועסים על החרדים
אני דווקא מכיר כמה חרדים שמרוב אהבה את החילונים- היו מחבקים אותם חזק חזק חזק- עד שהיו שומעים את העצמות מתרסקות
נשלח ב-28/12/2010 11:35
ירוחםשמ כתב:
זה שלא מדברים על שנאת החילונים א. הם לא חיים על חשבון החרדים וב. כן מדברים על השנאה ועוד איך.
ירוחם
אנחנו חיים פה את שני הצדדים.
החרדים אוחזים שהחילונים הם מסכנים (לא מסוכנים) כרגע אבל בעתיד הם יהיו בסדר (יחזרו בתשובה).
רוב החילונים (בעיקר הספרדים) אוחזים שהחרדים הם דווקא נחמדים, רק שלא יצאו מתחום המושב יותר מדי.
מיעוט החילונים (הצעקנים הבולטים והמתפרנסים מזה) אוחזים שהחרדים הם מסוכנים (לא מסכנים) שהלואי שהיו נעלמים מפה לצמיתות.
כלומר שנאה תהומית (במובן שהייתי רוצה שיעלם מפה לצמיתות) תמצא רק בקרב מיעוט החילונים הנ"ל (למרות שהם כורתים את הענף שממנו הם מתפרנסים. את מי הם ישנאו אחר כך ?). החרדים אינם שונאים, רק מרחמים ומתפללים.
נשלח ב-28/12/2010 10:48
הסיפור הוא לא של פעם, הרבה מאד מקרים אני מכיר והכרתי במשפחות שנהגו כך. הבאתי זאת כי היה מדובר על מנהג חשוב בקהילה- והרבה אנשים לומדים ונוהגים כמעשיו- מכלל כזה ראה וקדש. בעיקר הבאתי זאת בגלל הכינוי של הד"ל חצי יהודי. איני יודע בן כמה אתה- אבל צא ולמד מה היה בפילוג וגירוש פא"י
זה שלא מדברים על שנאת החילונים א. הם לא חיים על חשבון החרדים וב. כן מדברים על השנאה ועוד איך.
נשלח ב-28/12/2010 09:12
לגבי העיתונים החרדים שהזכרת רוב החרדים לא מנויים על עיתונים היום והמעט שמנויים
רובם לא קוראים
העיתון מגיע ונזרק כמו עלון פרסומי וחינמונים אחרים
לגבי הסיפור מהשומר הצעיר - אם הסיפור היה - זה סיפורים של פעם ולא יותר מגוט ווערט
נשלח ב-27/12/2010 20:00
אה
עוד שאלה ורק שאלה
למה אין מושג הנקרא
שנאת חילונים ???
נשלח ב-27/12/2010 16:39
ירוחם: אם ביחידים עסקינן ?! אז יש את הבת של משה ברוך לוין זצ"ל ועוד והוא לא החרים אותה ולא את בעלה
נשלח ב-27/12/2010 16:31
מקס מכיר אישית כמה וכמה בין גור לחברון, מן הסלתה והשמנה של גור ושל חברון. אני מכיר גם בין גור לסאטמר. ואני מכיר גם בין בעלז לגור. את הביטוע- דע גהנום שמושסן- לא שמעת אף פעם? אספר לך סיפור אמיתי כבר סיפרתי אותו כאן, בתו של הרבי מויזניץ - האוהב ישראל- בתו לא עלינו התאהבה לא פחות ולא יותר בבחור משמו"ץ, התחנו והתישבו בקיבוץ רשפים בעמק בית שאן- הם כראה היו קם הגרעין המיסד- האבא ישב שבעה על ביתו ממש כמו על מת., אם הזמן הבת רצתה להתקשר לאביה- אבל הוא סירב בכל תוקף בשבילי היא מתה אמר, הרהרה הבת תשובה- ושלחה לאביה לאמור- אנחנו מוכנים לעבור לקיבוץ סעד של המפדל- רק בכדי להתפיס, ענה האוהב ישראל- אודער א גוי אודער א ייאיד, א האלב ייאיד ויל איך נישט - או גוי או יהודי חצי יהודי אני לא רוצה. כך חינכו ומחנכים את החרדים אז והיום. הד"ל הם חצי יהודים.
נשלח ב-27/12/2010 16:00
ירוחםשמ כתב:
מקס
אני ממש מוקסם מהחינוך שקיבלת- אבל במתותא מינך- כמהנישואי תערובת הין חרדים לד"לים אתה מכיר?.
.........הכל נכון מה שאתה אומר- אבל בכל זאת יש הרי כמה חרדים צעירים שלא ממשיכים בדרך ישראל סבא- למה בזה הם לא נכשלים?
ירוחם:
וכמה אתה מכיר נישואי תערובת בין גור לחברון גבעה ??? או בין תולדות לגור וכן בין כל הקהילות.
נשלח ב-27/12/2010 15:55
מקס אני ממש מוקסם מהחינוך שקיבלת- אבל במתותא מינך- כמהנישואי תערובת הין חרדים לד"לים אתה מכיר?.
.........הכל נכון מה שאתה אומר- אבל בכל זאת יש הרי כמה חרדים צעירים שלא ממשיכים בדרך ישראל סבא- למה בזה הם לא נכשלים?
נשלח ב-27/12/2010 15:39
ירוחם:
לא אני ולא דורי חנכו לשנאו נקודה. רק להפך חינכו לאהוב כל יהודי אפי' שחטא, למדנו שאפי' רשעים מלאים מצוות כרימון,
מתפללים בלשון רבים וכדומה,
אם יש לך בעיה עם יתד ? אז לך תשרוף אותם. ובדרך אל תשכח את שאר העיתונות,