איני יודע מה הביאך להסיק מדברי, כי אני נדרש כביכול למה שאתה מכנה "מלחמת שתי המקהלות"? מאן דכר שמה של איזו מהמקהלות הירושלמיות האחרות ומדוע אתה מבקש להדחיקני לאותה פינה אפלה? עיני איני צרה חלילה בהצלחתה של כל מקהלה שהיא, ואני מאחל לכל אחד מהן הצלחה מרובה (ובפרט למקהלת החזנים הירושלמית שבחרה בימים אלה מ"מ למנצחה הקבוע, ידידי היקר ר' בנימין גליקמן יאריך ה' ימיו ושנותיו, ולאפוקי מהמלעיגים ומקנטרנים שפתחו לשם כך אשכול מיוחד שאינו לכבודם, וד"ל). מה מביא אותך לקריאתך הנרגשת "אולי הגיע הזמן ששוב יחסמו אותך וכו'"? על יסוד מה הגעת לקביעה נמהרת זו? עצתי לך אפוא לנצור את פרץ רגשותיך בכל הנוגע לכתיבה בפורום פן תיווקש בו ("כורה שחת בה יפול"). צאו וראו כיצד נהג העין בהביאו תחת אשכול אחד "קטעי חזנות נהדרים לצפייה" רבים לתועלת הגולשים ולהנאתם, בלי להיכנס לדברי ביקורת כלשהם, וודאי מגיעה לו ברכת יישר כוח על שזיכה את הרבים הן ב"דרישה" (הקטעים הרבים שהעלה) הן ב"פרישה" (הימנעות מדברי ביקורת כלל).
נשלח ב-22/12/2010 00:26
כאן המקהלה דוקא לא רעים בכלל.
אין חובה לכתוב מחמאות ללא כיסוי לכל דבר שמביאים בפורום. איזה ערך יש לזה?
עוד ביצוע של מקהלת זמרתי-ה׳ מהקונצרט הנ״ל
http://www.youtube.com/watch?v=oMg2c0gHB5s&sns=em
וגם כאן החזנים מעולים והמקהלה קצת פחות אבל יש לציין ואף חובה לציין שמדובר במקהלה כשהיא רק בתחילת דרכה (אם אני לא אציין זאת מהולל ויקר וגדולה יכעסו).
ודרך אגב חיפשתי ב you tube עוד הסרטות מהמקהלה אך ללא הצלחה ואשמח שתעלו הקלטות או הסרטות כדי להתרשם מהשתפרותה של המקהלה.
אני לא יכתוב יותר מידי על מקהלה זו מחשש שיקר וגדולה יתבע אותי, שעל פי הודעתו הבנתי שודאי ובוודאי שאינו עורך דין.
נשלח ב-21/12/2010 18:08
אתה מכיר את המונח "אמת דיברתי"? ובכן, אמת דיברתי ואף חסכתי ממך כמה משפטי אמת נוספים...
נשלח ב-21/12/2010 17:58
קנטור-יוס אין זה ראוי ומכובד להביא יצירה להנאת הגולשים ומיד להכניס תגובה שאיננה מחמיאה.
נוטהלפקפק וגוי גמור כשאתם קוטלים מקהלות וחזנים מעל גבי הפורום אתם מוציאים עליהם שם רע והעונש על כך ידוע. אני במקומם הייתי תובע אתכם על הוצאת דיבה.
מהולל: תפסיק להוציא בכל פעם דברים מהקשרם. מה עניין מלחמת המקהלות הירושלמיות ליצירה המובאת בפורום. במקרה זה אני עם נוטהלפקפק שכתב לכל ה"מהוללים" ושאר חברי המקהלות המשועממים "אנא רדו מאיתנו במטותא ותתחילו להשקיע באיכות הביצועים שלכם וקצת צניעות לא תזיק..." אולי הגיע הזמן ששוב יחסמו אותך וכך לא תוכל להזיק עוד למקהלה בה אתה חבר...
אני פונה למנהלים לנעול את האשכול הזה.
משום שאתה כותב שאתה "לא מעוניין להתנצח איתי" ואני באמת לא חושב שיש לי על מה להתדיין איתך אחתום את הנושא כאן, מבחינתי...היה שלום.
נשלח ב-21/12/2010 15:11
נוטהלפקפק, אינני מעוניין להיתנצח איתך, והייתי נוטה לקבל את ביקורתיך אילו הייתה זו ביקורת בונה. אולם כאן, נראית בעליל המגמתיות של cantor_yos ו"ביקורתיך" המקצועית כביכול - שלך - בעצם העלאת "זכרתי לך" בביצוע "זמרת-י'ה" - בעת הזאת, משום מקום, ויצירה זו דווקא (שמופיעה ביוט-יוב מאז יצא ה- C.D. של קונצרט 2008 והועלתה לפורום ארבע פעמים מאז הקונצרט, ועוד לא סיימנו לאסוף ולמסגר את הביקורות הטובות לשם תלייתן בסלון).
לא התייחסת כלל ועניינית לנקודות המוטעמות שלעיל, ורק הערת שנזעקתי לענות לכם -בלינק הקודם- בגלל או משום "שיעמום". הרי "על ראש הגנב בוער הכובע...", אולי כאן נרמזנו על-ידך לעצם העלאת יצירה זו דווקא, בעת הזאת משיעמום מקום שלך ושל הקאנטור. קל מאוד לבקר ולא לעשות, ובמיוחד כשהמגמתיות והקנאה מעבירים את האדם...
לעומת זאת, ראה את ביקורתו הבונה של גוי גמור!!! - שגם, אם איני מסכים לה, נתקבלה באהבה רבה, כי יש לו הרבה מה לומר בנדון זה דווקא!!!
נשלח ב-21/12/2010 12:06
טוב אני מוכרח להודות
אדון מהולל , עלית עלי , נכון, אתה צודק אני הספונסר של המקהלה הירושלמית וזמרתי-ה׳ גנבו לי את החניה בשדה התעופה ובכלל עצם היות גובהו של המנצח שזהה לגובה שלי חרה לי ולכן החלטתי ״כסדר״ לתקוף ולהשמיץ את מקהלת זמרתי-ה׳.
ועכשיו לעניניו
אני בשונה ממך ומחברי פורום אחרים אינני מייצג לא כת לא חזן מסוים ולא מקהלה כל שהיא
אני חובב חזנות וזכותי להביע ולעלות לפורום קטעי חזנות (שאינם גובלים בזכויות יוצרים ) ככל שיעלה על דעתי,
ובאם מדובר בהסרטה מלגלגת ככל שתהיה זכותך לפנות להנהלת you tube ולהתלונן והם במהרה יטפלו בפניתך,
אני לפני כיומיים פתחתי את האתר האהוב עלי (you tube) וצפיתי ביצירות חזנות והתגלגל לידי ביצוע זה של קלאנג ומאוד נהנתי ממנו והחלטתי להנות גם את שאר חברי הפורום , אמנם הייתי צריך לחשב ולחוס על המקהלה שנפתחה (אז) לפני מספר חודשים אבל זאת אני לא אמור לדעת.
ויתר על זאת זה אף לא מהווה תרוץ עבורי שהרי מקהלה אף אחרי יום אחד של חזרות לא אמורה להישמע כך.
ובענין מריבת המקהלות הכ״כ טפשית בעיני גם אני סובר כ׳נוטה לפקפק׳ ואזני סוברת ששני המקהלות הללו הם מקהלות חובבים לערבי קריוקי, ואולי גם טובות לשיר כמה שירי ארץ ישראל בשני קולות וגם קצת חזנות ורק אחרי הרבה חזרות והשקעה (דווקא נהנתי מובשופר גדול שהועלה מקונצרט של הירושלמית עם פנחס כהן וראו שזה היה עם השקעה רבתית )
ובאמת אני מצדיע לחברי המקהלות הללו שמופיעים ללא תמורה ומשקיעים מזמנם למענינו.
ואודה לך מאוד אדון המהולל באם תעלה הקלטות מזמרתי-ה׳ דנן , שאליבא דדעתך כיום היא מקהלה מקצועית לכל דבר וענין, ואני אשמח להקשיב ואף אגיל ואשיש באם זה ישמע כיהות.
ובהצלחה רבה למקהלת זמרתי-ה׳ במסע הופעותיה באירופה.
ולגוי גמור : אולי יש יופי מסוים כשמבצע את זה בס באריטון
אך אם תתבונן בביצוע זה וישנם עוד ביצועים רבים של לירים שמבצעים זאת ויש בזה מתיקות מסוימת , כמין הרגשה שמימית שמתאימה לאופי היצירה כששרים זאת טנורים לירים עדינים.
נשלח ב-21/12/2010 09:26
מי זה אנחנו חשבנו? מי בכלל נלחם אתך? למה אתה חושב שאני וקאנטור יוס מכירים בכלל זה את זה מדוע אתה חושב שמקהלה כל שהיא חסינה מביקורת? מדוע לדעתך הביצוע הזה טוב? מה עניין זמן ולוקיישן של הביצוע לעצם הביקורת? מקהלת "זמרת י-ה" ומקהלת החזנים הירושלמית שניהם מקהלות בינוניות עד חלשות ואמרתי זאת בריש גלי לא פעם. לא יעזרו אשכולות מנופחים ומסע הפחדות, את הביקורת על ביצועיכם אומר כל זמן שאחשוב שאני רוצה לומר, וביום שיהיה ביצוע ראוי אומר גם את זאת. עצתי איפוא לכל ה"מהוללים" ושאר חברי המקהלות המשועממים "אנא רדו מאיתנו במטותא ותתחילו להשקיע באיכות הביצועים שלכם וקצת צניעות לא תזיק...
נשלח ב-21/12/2010 09:13
...ואנחנו חשבנו לתומנו שנגמרו המלחמות, הפורום עלה מדרגה והאשכולות יהיו מאוד ענייניים מכאן ולהבא... אבל לא כך חושבים כנראה CANTOR_YOS ונוטה לפקפק! -- מדוע זה עלה פתאום שוב בעת הזאת האשכול שנלקח מהיו-טיוב? - מדובר על קונצרט שנתי שביצעה מקהלת "זמרת יה" בניצוחו של ד"ר אורי אהרן בתיאטרון ירושלים במארס 2008 (המקהלה ציינה באירוע זה שישה חודשים להיווסדה!!!). בקונצרט האמור השתתפו כסולנים החזנים יחזקאל קלאנג וישראל ראנד. ביצוע זה של "זכרתי לך" (עם הסולנים המצוינים שהזכרתי ומקהלת "זמרת-י'ה" הצעירה... והלא פחות טובה) בלחנו של לואיס לבנדובסקי כבר הועלה כמה פעמים (מאז 2008) בפורום זה ואנא שובו קוראי הפורום, בידקו וראו שוב את הביקורות שנכתבו שם בכל העלאה מחדש של "זכרתי לך" (הביצוע הזה שלפנינו!) ותקנו אותי אם אני טועה. מה טוב, שאין מקהלת "זמרת יה" זקוקה היום ל"מליצי יושר" מסוגם של השניים הנ"ל, שכן ביצועיה המעולים במרוצת שלוש השנים האחרונות מדברים בעד עצמם. בצקלונה של המקהלה תוכניות נפלאות לשבועות הקרובים (ועוד ישמעו על כך קוראי הפורום הנכבדים באשכולות מפורטים יותר), כמו נסיעתה בחודש הבא לאירלנד למסע קונצרטים באירלנד, שניים מהם בנוכחות נשיאת הרפובליקה ושרים בממשלתה. כמו כן הוזמנה המקהלה לקיבוץ עין הנציב בשבת שירה השתא כדי להנעים שם מתפילותיה ומנעימותיה...ועוד... (ואסתפק בכך כדי שלא לעורר עלי יותר מדי את כעסם של חברי הנהלת "זמרת-י'ה" בשל פרסום תוכניותיה בטרם עת...מפאת צרות עיניהם של המתחרים)... אשאל לסיום שוב את CANTOR_YOS ואת חברו הטוב נוטהלפקפק: מה ראיתם להעלות את "זכרתי לך" דווקא עתה? ואם העליתם, מדוע דווקא את "זכרתי לך" כדוגמה? - הרי, כאמור, קטע זה הועלה כבר פעמים אחדות בעבר ואף ניתנו על כך ביקורות מצוינות, לביצוע זה דווקא?... עצתי אפוא לכל המלעיגים והקנטרנים, הקאנטורים והנוטהפקפקים: אנא רדו מאתנו במטותא האדונים CANTOR_YOS ונוטה לפקפק ותתחילו לפרגן ל"זמרת יה" - על מפעלותיה המוקלטים והמונצחים לעיני/לאוזני כול - קצת דרך ארץ לא תזיק...
נשלח ב-19/12/2010 22:35
לא משהו...גם החזן כטנור לירי אינו במנעד הרצוי. הסולואים האלה מתאימים לבס בריטון.
נשלח ב-19/12/2010 21:18
מקהלת מכון ת״א לחזנות הינה בית ספר למקהלות בפני עצמה ,
ראיתי מספר ביצועים שלה למחרוזת הלל וזה לדעתי מנשא קנאה למקהלות אחרות ,
ובמיוחד למקהלה הזו שנשמע שישנו פוטנציאל אבל הוא אינו מיושם כלל !
תוקן על ידי Cantor_yos ב- 19/12/2010 21:20:01
בכבוד רב יוסי
נשלח ב-19/12/2010 19:26
יצירה מעולה, חזן נפלא שאת חלקו ביצע למופת, מקהלה בהופעה גרועה שהחריבה כל מה שרק אפשר מהיצירה, ומכיוון שבעל נסיון אני דווקא ביצירה זו ואף יודע מה כן אפשר להפיק ממנה אפנה את הצופים לביצועים של מקהלת מכון ת"א לחזנות ע"מ להבין את גודל החורבן...ואת עומק הפוטנציאל!!!