| נשלח ב-20/12/2010 15:06 |
|
| |
עונש מוות ותחיית המתים כסתירה לחיים אחרי המוות ???
אנו רגילים לחשוב מילדותינו כבר, שהגוף היא בעצם כלום והכל זה הנשמה\ה"אני" וכדומה,
והנה לכאורה אין שום משמעות לעונש מוות ? (כלפי אדם הראשון והאנושות)
ובשביל מה תחיית המתים ?
ידוע לנו התשובות בספרים הקדושים על הנושאים לחוד, כלומר דנים בנושאים האלה הרבה, אבל לחוד,
אבל רצוני לדון בפרדוקס המידי שיוצא משניהם,
מצד אחד עונש מוות, ואין מוות לנשמה, אז מה העונש כאן ?
מצד שני תחיית המתים, בשביל מה ? הרי לא מת ? (הרי יש חיים אחרי המוות)
זה כאילו מחזיקים אותם בשני הקצבות
העיקר זה הנשמה, והוא לא מת לעולם, אז בשביל מה מתים ? מצד שני בשביל מה קמים לתחיה,
אנו מוותרים על עולם הזה בכדי לזכות לעולם הבא\גן עדן ?! ומאיימים במוות ??
סוף סוף היגענו לעולם הבא, ואז קמים לתחיה ?!
(זה רק דיון, ולא לשכוח להאמין בהם כפי שפסק הרמב"ם בעניין)
|
| נשלח ב-21/12/2010 15:15 |
|
| |
רבי היקר:
רציתי לפתוח את הנושא ולחשוב מחדש, באשכול כאן, והאשכול על הגהינום וכן רוב האשכולות שלי,
ואם אין ביקוש לזה, זה רק הפסד שלנו ולכולנו,
לדוגמא: עונש כרת,
אם היית הבנה של עונש כרת (אפי' לכופר) ?! הוא לא היה חוטא בעניין,
וגם כלפי המאמין שלוקח בחשבון שתשובה מכפרת בעונש כרת, אבל הוא לא מבין שיש גיל שלא ממש עוזר תשובה לעונש כרת, כי לא יכול להוליד עוד,
למשל: הבועל נכרית ?! כורת את זרעו לטובת האומה האחרת שאין רצונו בכך, למשל מי שלא רוצה צאצאים שחורים, (ולא ח"ו בגלל הגזע, רק בגלל שאוהב הוא דווקא לבן יותר,)
ולעת זקנותו רוצה הוא לתקן ולחזור בתשובה, נוווו ?! מה יעזור לו עכשיו שלא יכול להוליד כבר ?????
ואין לו צאצאים מהעם והאומה שלו, והנה עונש כרת שאין לו תשובה, וחבל מאוד,
לדוגמא: חיים אחרי המוות:
נכון שאנו מחויבים להאמין בהם,
אבל מצד שני יכול להפסיד את חיי העולם הבא כפשוטו,
כלומר לפי הדעות בראשונים שעולם הבא היא גם הצאצאים והתלמידים והחידושי תורה וגם החידושי המדע וכדומה,
במילא חבל להאדם המאמין (וגם לאדם הכופר) להפסיד עולם הבא ונצח נצחים עד סוף כל הדורות,
(מאז שהסברתי לאשתי את המושג הזה של העולם הבא,
היא לא מפסיקה לטרטר אותי שאנו חייבים לעלות לארץ,)
נקח למשל יהודי חרדי שלא עלינו עקר מלהוליד:
אם הוא יקח בחשבון את שאלת האשכול ברצינות ?! הוא בוודאי ידאג לעשות חיל בתלמידים ובחידושי תורה שיחבר לדורות הבאים,
וכן לגבי האשכול של הגיהנום,
אם אנו נבין שהגיהנום היא כאן כפשוטו גם ?! אז גם אנו החרדים יבינו שיש גם גהינום אפי' שמקיימים את כל התורה וההלכה,
למשל לתת דירות לבנים ולבנות, שהופכים את השמחה לאבל ועול מיותר, בקיצור גהינום בעולם הזה שאנו עושים בידים ושלא נקבל עליהם שכר לא בזה ולא בהבא,
מצד שני הכופר גם יזהר מהגהינם של כאן ולא יחטאו יותר,
אני מתחנן שוב ושוב תלמדו את הצעירים את ההבנה של הראשונים בעניינים אלה,
תנו להם את התובנה שהחטאים מביאים חורבן להם ולאנושות כאן בעולם הזה,
והמצוות והחסדים לזולת מביאים שלום בעולם, "עולם חסד הבונה" כפשוטו
וגם מביא את המדע והראש הפתוח והלימוד והלחקור את העולם והטבע בראש שקט
וכמובן חיי משפחה אמיתים,
למה ריבונו של עולם צריך עוד לדבר ולהפחיד את בנינו ובנותינו בדברים שאין לנו כלים להוכיח אותם,
ואחרי זה כופרים בכל ??
הרי גם התורה ומשה רבינו לא דברו בעניינים אלה, (אגב: זה מלמד אותנו על הרמה השכלית הגבוה של דור המדבר)
שאלוקים יעזור לנו שנחכים לעולם אמן ואמן,,,,,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 00:51 |
|
| |
אליעזר שם העילוי מגוריי היה הלפרין ולא מורגנשטרן....
מקס . אני לא אאריך כי בנידון זה הנך עוצם עיניך וכבר אמר מי שאמר כשתחזור משם נוכל לדון...
מהות הנשמה לא ברורה בתנ"ך כלל ולכן מוות כדברי ירוחם בלשון התנ"ך עולה על הגוף [איך אפשר לכתוב מוות על נשמה אם אינה יכולה למות...]. אנו באים לדון במשמעות המוות הזה האם הוא חידלון או רק מחסור ומכאן דיונינו .
מכיוון שלאמונה היהודית עכ"פ מקובל שחיי האדם המושגים ונרגשים לנו "נשמה בגוף" הם החיים שבהם יש שכר ועונש, עבודת ה' וכו' אין מה לדון מפורשות בעונשי הנשמה. כלומר ברור שקופץ לאש מאבד את חייו ואין צורך לפרש זאת כחטא ועונשו.. וברור שפגם הגורר איבוד הגוף גורר גם תוצאות לנשמה ואיבוד אפשרויותיה לעבוד את אלוקיה בגוף . מכאן המכביר יכביר והקובר יקבור....
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2010 19:47 |
|
| |
ירוחם,
מעשה בזקן אחד שבא לר' מנחם מנדל מורגנשטרן ואמר לו שבדעתו לנסוע לארץ ולהקבר שם משום שאינו רוצה לסבול גלגול מחילות לעתיד לבוא. אמר לו ר' מנחם מנדל, כל כך אוהב אתה את גופך שאתה חושש מה יקרה לו לאחר המות?!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2010 19:40 |
|
| |
הכרת- ונכרתה הנפש= (האדם )- ההיא מעמיה- ולא מהעולם. העונש הזה שוה למות ,כדברי חוני המעגל- או חברותה או מיתותא
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2010 19:33 |
|
| |
פי הצדיק:
אני פתחתי את האשכול הנ"ל והזה, בכדי לחשוב מחדש,
נראה לי שאתה לא מסוגל להשתחרר, גם כאן כמו באשכול שלי על הגהינום,
אנו שנים ? גוף ונשמה ? כמובן שלא ! הרי הגוף הוא חומר שמתחלף כל שלושה ימים ואחר כך לא נשאר ממנו רק עצומות,
אנו רק נשמה בעצם, ה"אני"
וה"אני" לא מת לעולם, לפחות לא שמענו שהוא מת, ואם הוא חלק אלוקי ?! אז בוודאי לא מת,
למה אלוקים לא אמר לאדם הראשון ביום אכלך וכו'' אני אקח ממך את גופך,,,
(ולכן לגבי כרת קשה היה לי הפירוש הקלסי עד שמצאתי את הבכור שור הנ"ל, וגם מתקבל יותר על הלב כי יוצא שכרת היה צריך להיות העונש הכי קשה ולא היא, יש מחלוקת בראשונים האם יש או אין אזהרה על עונש כרת, הסיבה כי כמו שאין אזהרה לקופץ לאש, ולכן אפשר לחזור בתשובה, כי כל עוד חיי יכול לתקן ולחזור להיות חלק מהעם, אחרת למה יכול לחזור בתשובה ? הרי בעונש מוות לא עוזר תשובה, הגמ' אומרת שהכרת של הבא על נכרית יותר קשה מכרת רגיל, הסיבה כי זרעו נכרת לבין הגויים, רואה אני שצריך לפתוח אשכול בעניין כרת, ובעזרת השם עשה זאת, )
|
| נשלח ב-20/12/2010 17:44 |
|
| |
מקס .
אתה חוזר על טענותיך/טעויותיך מאשכול הגהינום.
בשאלה מי נעלה יותר גוף או נשמה יגידו לך שהנשמה נעלית יותר [היא המחייה את הגוף וכו']
בשאלה אלו חיים ראויים לנשמה או לגוף התשובה זהה טובת שניהם היא היות יחדיו..
ישנם חטאים שהעונש עליהם הינו מוות . כלומר שהנשמה תעזוב את הגוף לזמן מה. [ניתן להמשיך לדון באיזה גוף תחזור וכו' ואין כאן מקומו] לעומתם ישנם חטאים שהעונש עליהם הינו כרת שהוא כדברי ירוחם ולרוב ככל הראשונים מוות סופי ומוחלט ואין חוזרת הנשמה לחיות בגוף.
גם במצב כרת ישנם אפשרויות שונות שהמקובלים ונציגיהם האותנטיים בפורום ישמחו לספר לך אבל ברור ששאלת העונש ומי נענש נענתה.
תוקן על ידי pi_haton ב- 20/12/2010 17:44:55
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2010 15:21 |
|
| |
מקס אנו רגילים לחשוב מילדותינו כבר, שהגוף היא בעצם כלום והכל זה הנשמה
אם הגוף זה כלום- כדבריך ואני מסכים-למה הבולמוס הזה של כבוד המת. שיצאת להגנתו באשכול הסמוך?
|
|
| נשלח ב-20/12/2010 15:16 |
|
| |
| יIנתן כתב: |  | | יש עונש לנשמה - כרת... |
|
עיין בכור שור (במילה אצל אברהם) שמפרש את הכרת כפשוטו,
כלומר: כורת את עצמו מהעם מהאומה,
|
|
| נשלח ב-20/12/2010 15:11 |
|
| |
יש עונש לנשמה - כרת...
תחיית המתים זאת סוגיה בפני עצמה. למה אנחנו צריכים לחזור לכאן אם כ"כ טוב לנו שם למעלה?
|
|
|
|
|