| נשלח ב-22/12/2010 00:50 |
|
| |
בחור לא כשרוני- להוריד או לא?
אתחיל בהקדמה קצרה: ב"ה אני קבלתי הרבה מתנות מד', אחת מהן זה כשרונות\חכמה\זיכרון\שכל, או איך שתקראו לזה. וככה זה כל המשפחה שלי.
בד"כ מה שמציעים לי זה באמת בחורים חכמים, מוצלחים בלימוד, עם ראש וכו' עכשיו, הציעו לי בחור חמד, עם מידות טובות, משפחה טובה, בחור טוב. אבל, לא כשרוני. וזאת אמרו במפורש המשגיח שלו וחבר טוב שלו- שבלימוד, הוא משתדל, לומד בסדרים, אבל "פצצה" הוא לא יכול להקרא. הוא לא נחשב בין הבחורים המובילים.
ההורים שלי אמרו לי: זה מינוס, אבל לא נוראי, תעשי מה שאת חושבת. תחליטי אם את רוצה או לא.
מצד אחד- ה"פצצה" בלימוד זה לא הכי חשוב לבנית הבית, צריך מידות טובות וכו' מצד שני- בחור מוכשר- זה בחור שמגיע הרבה יותר רחוק, גם הילדים יוצאים מוכשרים בד"כ.
מה אתם אומרים?
ובבקשה: אל תגיבו לי מיד: חכמה זה לא הכי חשוב, כי לי זה כן חשוב....
|
|
| נשלח ב-26/12/2010 01:40 |
|
| |
אני באמת מדברת שהוא באמת פחות חכם,
אז אסביר שוב את דברי הרב: אם האישה מעריכה את בעלה בקטעים רוחניים, זה לא משנה רמת המשכל שלו.
הוא הסביר את זה יפה מאד, אני לא זוכרת כ"כ. (מרב ההתרגשות שהוא קלע לשאלה שבראש שלי).......
|
|
| נשלח ב-26/12/2010 01:35 |
|
| |
אני הבנתי שהנושא שלך כשהוא באמת פחות חכם כי זה ברור שאם רק אין לו תואר אין בזה החשש
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2010 01:32 |
|
| |
אתם לא מבינים איזו השגחה פרטית!!!!!!!!!!!!!!! הייתי היום בהרצאה והרב בדיוק העלה את השאלה הזו!!!!
הרב סיפר על בחורה חוזרת בתשובה שהיתה עם תואר שלישי לרפואה והציעו לה בחור ישיבה רגיל, פשוט, לא חכם במיוחד היא התיעצה עם רב האם להיפגש עם בחור שהוא כאילו לא "בליגה" שלה, סתם פשוט לעומתה, מה ענו לה? אם היא מתיחסת לרמה הרוחנית שלו- אז לא יפריע לה, כי היא תמיד תסתכל על הלימוד שלו- כמה הוא מתמיד, ועל החסדים שלו, על האכפתיות וכו' כי זה לא קשור לכישורים, אלא למעשים. אבל אם היא מתיחסת לזה חיצוני יותר- כגון בחברה החילונית- כמה כסף אתה מכניס לעומתי כי אין לך כישורים, אז היא לא יכולה להתחתן איתו- כי היא לא תעריך אותו. וניתנה הדוגמא על הנשים שהן בטופ החברה הישראלית והן בד"כ גרושות..
לדווחים שבינתיים: אני הסכמתי לפגישה.....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 13:37 |
|
| |
אם את יותר חכמה- אל תלכי על זה. זה כמעט בלתי אפשרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 12:36 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  |
אני מ0.00001 של האוכלסיה שהם לא כאלה ולא כאלה.
|
|
נייס, איכשהו ידעתי שתגיב ככה...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 11:59 |
|
| |
| SevenUp86 כתב: |  | חסר כשרונות חייב להיות טיפש ו"בוק"?
רק בערך 30% מהאוכלסייה יש להם שכל. אולם ה70% לא מודעים שהם חלק מזה. אין בכך פסול, ואמרו כבר חזל "אין שכל אין דאגות"
אני מ0.00001 של האוכלסיה שהם לא כאלה ולא כאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 11:41 |
|
| |
השאלה היא גם למה את קוראת חכמה, נפגשתי עם בחורים שהיו פצצות בלימוד אבל בלי גרם של שכל מחוץ לזה..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 11:37 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | חסר כשרונות חייב להיות טיפש ו"בוק"?
רק בערך 30% מהאוכלסייה יש להם שכל. אולם ה70% לא מודעים שהם חלק מזה. אין בכך פסול, ואמרו כבר חזל "אין שכל אין דאגות"
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 10:21 |
|
| |
תורנית - זה נכון באופן כללי וגם לא מדויק.
אני שונה מהחתן בכמה דברים בחשיבה - חושבת מהר יותר, מקורית יותר, וכו'.
וזה לא מפריע לנו, הוא נהנה מזה ואני נהנית מזה שהוא נהנה.
אז זה באמת תלוי בהרגשה האישית של הביחד.
ובאמת בגלל שבאופן כללי הוא מאוד חכם ועמוק כמו שרציתי.
בקיצור - כל ענין לגופו. תיפגשי, אם ההבדלים לא משמעותיים מדי, ואם יש לך כוח לנסיונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 03:16 |
|
| |
| תורנית כתב: |  | | חסר כשרונות חייב להיות טיפש ו"בוק"? |
|
בהחלט לא .
אבל אם מציינים את זה שמבררים עליו,
צריך לבדוק טוב ,
כי בדרך כלל אנשים מפרגנים ואם הוא היה ממוצע בכשרונו לא היו מציינים שהוא לא מוכשר.
נ.ב אם נותן האינפורמציה קרוב של הבחורה אוו כדומה ,
שאז הברור מהימן יתכן שהבחור לא מוכשר אבל גם לא בוק.
תוקן על ידי מזדקן ב- 23/12/2010 03:20:08
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 00:02 |
|
| |
| תורנית כתב: |  | | חסר כשרונות חייב להיות טיפש ו"בוק"? |
|
|
| נשלח ב-22/12/2010 15:41 |
|
| |
חסר כשרונות חייב להיות טיפש ו"בוק"?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2010 15:12 |
|
| |
זה מורכב ולא פשוט השאלה מה את מחפשת בדיוק? את מחפשת בחור "פצצה" באמת? האמת שזה יכול אולי להביא לתחרות בינכם מי יותר מוצלח ,והוא אולי ירגיש יותר מוצלח או משהו לא בטוח שכדאי דוקא את ה"בחור פצצה" אבל-חשוב שהבחור שהציעו לא יהיה באמת "בוק" אם הוא באמת בחור טוב ומידות טובות זה מאד מאד חשוב לחיים אבל -גם תראי שהוא לא טיפש כמובן זה שהוא לא מוביל לא אומר שהוא טיפש בפגישה תראי אם הוא סתום או שיש עם מי לדבר , ואולי תנסי לבדוק גם סוג כזה את אומרת שעד עכשיו ניסית רק בחורים מוצלחים ועם ראש מדוע זה לא הלך? בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2010 13:08 |
|
| |
| אינסופית כתב: |  | מאירה נק' צדדית שאולי לא התייחסו אליה (לא קראתי הכל):
אם לך יש כשרונות ואינטליגנציה וחשיבה מפותחת א צריכה מישהו ברמה המחשבתית שלך
כדי שתוכלי לתקשר איתו בצורה שתספק אותך
ולא תרגישי עליו עליונות.
אבל זה משהו שקל מאוד לראות תוך 2 פגישות, אז זה לא מניע לא להיפגש. |
|
נק' מאוד חשובה, כי בדרך הטבע הגבר צריך למשול.לא האישה. ואם זה ההיפך וזה עלול להגיע בגלל שאת ויתר כישרונית ממנו- דבר המביא לגאווה, זה קצת בעייתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2010 13:03 |
|
| |
מאירה נק' צדדית שאולי לא התייחסו אליה (לא קראתי הכל):
אם לך יש כשרונות ואינטליגנציה וחשיבה מפותחת א צריכה מישהו ברמה המחשבתית שלך
כדי שתוכלי לתקשר איתו בצורה שתספק אותך
ולא תרגישי עליו עליונות.
אבל זה משהו שקל מאוד לראות תוך 2 פגישות, אז זה לא מניע לא להיפגש.
|
|
|
|
|