בית פורומים פשוט מוזיקה

סיקורים על דיסקים של יעקב שוואקי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/12/2010 16:02 לינק ישיר 

אז נכון שבעצם יש דיסקים שיצאו לפני שנים, אך לא נראה שלכתוב סיקור זה מאוחר...

בעצם על כל זמר בפני עצמו צריך לכתוב סיקורים ולכן לא פתחתי אשכול כללי אלא לכל אחד בנפרד.

התחלתי עם יעקב שוואקי משום שהוא הזמר עם הכי הרבה דיסקים שהגם שיצאו לפני מספר שנים הם עדיין רלוונטים לכתוב עליהם סיקור (לא כמו פריד ומרדכי למשל שיש להם דיסקים מלפני שנים רבות), לא שאין עוד זמרים כאלה אבל מהזאנר שאני שומע זה מה יש.

אין צריך לומר שכל אחד יכול לכתוב פה סיקור ואף לפני (לי יקח הרבה הרבה זמן) וודאי שלפתוח אשכולות על זמרים אחרים שיש הרבה הרבה שאין לי בכלל את הדיסקים שלהם).

אני רוצה להתחיל עם הדיסק "לשם שמים" משום שלדעתי זה הדיסק שהכניס הכי הרבה להיטים ושהשירים בו הכי מוצלחים מכל הדיסקים שלו (האמת היא שאולי ידיד הכניס יותר להיטים אך זהו דיסק יותר קרוב).

1)ברשות. שיר יפה מאד מאד, חבר שלי טוען שהקטע הראשון של השיר מזכיר את טוב להודות. המלחין בריו חקשור, (פסנתר אולי באמת זו הזדמנות לאמר שכדאי גם פה לעשות אשכול של מלחין מעבד לכל זמר בנפרד) בהחלט יוצר מוכשר חדש בתחום המוזיקה (שעומד להוציא דיסק בקרוב) ששיריו כבר עכשיו מתחילים להיתפס.

העיבוד של השיר יפה יפה מאד (נראה של מונה), הפתיחה-גימיק חמוד ששימש את שוואקי בהופעה הראשונה בקיסריה, בתור פתיח מרשים ומעולה, מאד אהבתי את החליל שמלווה את כל השיר כמו כן כל ההגשה של השיר של פתיחה שקטה כזאת עפ פסנתר וכו' ואחרי זה בעוצמה גם הקטע הראשון (ברשות) מוצלח מאד לדעתי.

בהחלט עיבוד קצת סימפוני מוצלח.

2)לשם שמים. שיר נחמד מאד, ששמעתיו בדיסק פחות אהבתי אותו אך ששמעתיו בהופעה יותר התחברתי אליו בהחלט שיר מוצלח מאד.

העיבוד מוצלח מאד מאד אהבתי את הפתיחה אין לי יותר מה לומר.

3)אשת חיל. שיר מדהים, למעשה זה שיר ראשון בסדרה, דהיינו, בכל דיסק היה שיר של איצי וולדנר של חתונה אם זה מהרה ה' או מי אדיר או שמח תשמח, וכן כולם באותו סגנון של איצי וולדנר, אך פה בשיר הזה התחיל סגנון קצת שונה (שאת השירים ממקומך ובואי בשלום הייתי משייך אליו) אך גם פה שומעים את איצי וולדנר.

בהחלט שיר מרגש, זכור שבתחילה לא כל כך אהבתי את הקטע שהשיר כאילו מגיע לקטע סוער ופתאום זה חוזר חלילה, אך אח"כ דווקא כן אהבתי זאת.

העיבוד מדהים, כל פעם שאני שומע את השיר אני מרגיש שאני נסחף ונשאב לתוך הישר, דהיינו פתיחה שקטה כזאת (לא יודע איך קוראים לזה? פסנתר דיגטלי?) ואחרי הזה כמובן שנכנסת כל התזמורת ואז מתוך השיר מגיע קטע הסולו של הכינורות (בסביבות הדקה ה-5:00) שממש שואבת לתוך השיר, מאד מאד אהבתי את העיבוד.
אכן, הביצוע של השיר בקיסריה הראשון אכן מוספיה לשיר מהיבט אחר, החצוצרות בפתיחה מאד מרשימים.

מאד אהבתי את הסיום של השיר...

טוב אני חייב לעצור פה כי שבת כבר נכנסת, המשך בעז"ה בהמשך. 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2011 21:58 לינק ישיר 

גם אני מסכים, ההופעה האחרונה בקיסריה הייתה פשוט מזעזעת מבחינת השירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 08:52 לינק ישיר 

מה אתם אומרים על השינוי בין הסגנונות של הדיסקים של שוואקי, ועל השינוי בסגנון השירה שלו?
אני אהבתי יותר את תקופת הביניים שלו, כלומר, הדיסקים ידיד ולשם שמיים.
בדיסקים הבאים הוא התחיל יותר להצטעצע עם הקול, כל מיני משחקים כאלו, שממש לא התחברתי אליהם, וחבל, כי לדעתי יש לו קול מדהים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2011 22:54 לינק ישיר 

עקב תקלה טכנית האשכול הזה שקע לעמוד האחרון בפורום (בלי קשר לתאריך הפרסום שלו), ולכן אני מקפיץ אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פשוט מוזיקה > סיקורים על דיסקים של יעקב שוואקי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext