נזכרתי במשגיח בישיבה שלנו:
הוא היה אדם חכם מאוד עם הרבה חכמת חיים,
כל מי שהתלונן שאני כזה וכזה וזה בגנים שלי וכדומה, המשגיח היה אומר לנו: אתם מחליטים מי אתם ומה אתם זה הכל בידכם,
אחרי שמיעת הקורס אני חושב שהוא (המשגיח) צדק לגמרי, רק צריך לעשות חיפוש בגוגל "פלסטיות המוח" ותראו כמה מאמרים יצא לכם, ולכן אני הבור בלכתוב מאמר בעניין, מוותר מראש ע"ז, וממליץ מאוד לעיין בהם ולהסיק מסקנות טובות,
זה שווה יותר ממיליון ספרי מוסר שיש ביהדות ובפילוסופיה,
לעולם אינך יכול לפתור בעיה באותה רמה שבה היא נוצרה – אלברט איינשטיין
המוח שלך- קילו וחצי נתח של חומר שממוקם בין אוזניך - הוא המכשיר המתוחכם ביותר, המורכב, והמופלא שאיי פעם נודע לאנושות.
הוא שולט בכל מה שאתה רואה, אומר, מרגיש, ועושה. עם כלי כלכך עוצמתי שלרשותך, האם זאת אינה אחריותך להבין כיצד הוא עובד ואיך לגרום לו לעבוד בצורה אופטימאלית?
בוא נתחיל בכמה דברים בסיסיים.
תחילה, זה חשוב להבין שאתה עשוימאנרגיה. אם היית לוקח מיקרוסקופ רב עוצמה ומביט על חלקיק החומר הקטן ביותר- לא אטומים, פרוטונים, ואלקטרונים, אלא בניטרונים הזעירים, gluons, קוורקים, ומסונים שמהם החלקיקים התת-אטומיים עשויים - לא היית רואה דבר מלבד ביטים של תנודות אלקטרומגנטיות של גלי אור. הביטים הללו הם מה שאתה עשוי ממנו, והמוח שלך שולט בתנודה של כל אחד מהם.
דבר שני, זה חשוב לדעת שמוחך יכול לגדל תאי מוח חדשים (או נוירונים) בתהליך שנקרא ניורוג'נסיס. לפני זמן לא רב, המדענים האמינו שאנשים נולדו עם נטייה גנטית. אך עכשיו כאשר מישהו אומר, "זה פשוט מי שאני, ככה נולדתי," אנו יודעים שהם רק חצי צודקים. (הנה המשגיח שלי צדק) בזמן שנטייה גנטית נחשבת בערך לחצי מהתכנות הפנימי שלך, חמישים האחוזים האחרים מגיעים מהתנהגות, תפיסה, אמונות, והרגלים שרכשת עוד מהילדות והותנו לתוך המוח שלך.
הנה החדשות הטובות: על ידי הבנה של כיצד המוח שלך עובד, אתה יכול לשנות את ההתניות הישנות שלך ולהתחבר לגאונות המוטבעת של מוחך בכדי להשיג את מטרותיך וחלומותיך.
מוח ישן, מוח חדש
בוא נתחיל במבט מהיר על שלושה חלקים חשובים של המוח שלך.
גזע המוח, ממוקם ליד קצה הצוואר, נקרא גם בשם המוח "הזוחל" (''reptilian'') מפני שהוא דומה למוחם של הזוחלים קרירי הדם. הוא שולט על הרבה מהתפקודים האינסטינקטיביים של הגוף, כמו הנשימה.
המוח "היונק הישן " ''Old Mammalian'') ) זהה למוחם של חיות חמות דם אחרות. הוא שולט ברגשות ובמין ומשחק תפקיד ראשי בזיכרון.
האונה הקדמית תופסת שלושים וחמש עד ארבעים אחוזים מהמוח האנושי.
באופן מעניין, האונה הקדמית של השימפנזה מכילה בערך שבעים אחוז מהמוח, בכלב שבעה אחוז, ובחתול רק שלושה אחוז.
בזמן אנשי המערות, האנשים הקדמונים הסתמכו על המוחות של היונקים והזוחלים. חלקים אלו של המוח קיבלו חפיפה עם החלק החדש של המוח שנקרא האונה החזיתית, וזהו החלק שמחבר אותנו לשדה של האפשרויות האינסופיות. האונה הקדמית היא כמו המנכ"ל או המנצח של התזמורת, היא אחראית על הפוקוס, הריכוז, הלמידה, וההבחנה. לרוע המזל, האדם הממוצע מאבד פוקוס שבעה עד עשרה פעמים בכל דקה.
כדי שהמוח שלך יהיה באינטראקציה עם השדה הקוונטי, אתה צריך להפעיל את האונה הקדמית שלך. זהו האזור שיחבר אותך למה שאתה רוצה. זה יאפשר לך לחסום הפרעות מהתודעה שלך.
אז, איך אתה ניגש לאונה הקדמית? אתה עושה זאת על ידי מדיטציה ושליטה על היכולת שלך להתרכז. מדיטציה נותנת לך את היכולת ללמוד כיצד להיות בפוקוס מבפנים, ולכן מפעילה את האונה הקדמית. כשאתה מודט, לא רק שאתה מקבל גישה לאישיות שלך וליקום, אתה גם מלמד את עצמך כיצד להתחבר לשדה הקוונטי שמכיל את כל האינטליגנציה והמידע שאתה רוצה. אתה תלמד יותר לגבי מדיטציה בפרק 10.
פלסטיות של המוח
ידועה גם כניורו-פלסטיות, היא היכולת של תאי המוח ליצור חיבורים חדשים. ברגע זה, בזמן שאתה קורא את העמוד הזה, תאי המוח שלך יוצרים בממוצע כמיליון חיבורים חדשים בשנייה.
בכל פעם שאתה קורא, חושב, מאזין, עושה, או חווה משהו, אתה מגביר את הניורו-חיבורים שבמוחך. כשאתה מתבגר, זה חשוב לשמור או להגדיל את הניורו-חיבורים, בגלל שזה מגדיל את האינטליגנציה ואת יכולת המוח שלך למצוא תשובות חדשות.
כשמדענים חקרו את מוחו של אלברט איינשטיין, הם גילו שהוא אינו גדול יותר משל אנשים אחרים. אולם, היה לו בערך עשרים וחמישה אחוז יותר ניורו-חיבורים מאשר לאדם הממוצע.
הפלסטיות של המוח שלך מאפשרת עבורך ללמוד תבניות חדשות של מחשבה והתנהגות, ומדגימה שוב שאתה מחובר כפי שחשבת שאתה. במקום לומר, "זה פשוט מי שאני," אתה יכול לבחור לעשות שינויים וללמוד יכולות חדשות, שישנו את הניורו-חיבורים במוחך ויאפשרו לך להבחין ולהתנהג בצורה שונה שמבוססת על מה שהניורו- אשכולות החדשים ממליצים או מכתיבים.
הכוונה בכל זה היא שאתה מסוגל להשיג כל מה שתבחר. אז התפקיד שלך הוא ליצור את הניורו - חיבורים החדשים שישרתו את המטרות החדשות והחלומות החדשים שלך. אז, ורק אז זה יהפוך לקל יותר עבורך להשיג הצלחה בכל תחום בחייך.
שני הצדדים של המוח
בימים ההם, איי-קיו נחשב לקריטריון היחיד למדידת הפוטנציאל של מישהו. לרוע המזל, איי-קיו מבחין רק ביכולת של האדם לעבוד עם מילים, מספרים, ולוגיקה- כל הפונקציות שנשלטות על ידי הצד השמאלי של המוח.
היום אנו מבינים את החשיבות של שני הצדדים של המוח – האונה השמאלית והימנית- ושל כפיס המוח שמחבר ביניהם יחד.
הצד השמאלי מבטא מילים, היגיון, מספרים, מתמטיקה, ורצף.
הצד הימני מבטא חרוזים, קצב, מוסיקה, תמונות, ודמיון.
כפיס המוח מקשר בין שניהם.
חלק מהאנשים מתמודד עם העולם באופן הגיוני, שיטתי, מבני. אחרים הם יותר אמני רעיונות וחברתיים. על ידי ההבנה ששני הסוגים פשוט מתחברים לצדדים אחרים במוחם, אתה מתחיל להבין שדרך אחת אינה טובה יותר מהשנייה ושאנשים שונים מעבדים מידע בצורה שונה. עם רמת ההבנה הזאת, אתה יכול להתחיל לתת לעצמך אפשרויות חדשות כמו העלמת הערך העצמי הנמוך שיש לך או המחשבה שאתה לא מספיק חכם או לא מספיק טוב.
ארבעה שלבים של למידה
פסיכולוגים מבינים שאנשים נעים בין ארבע שלבים פסיכולוגיים בתהליך פיתוח יכולת ומיומנות.
הצד הראשון נקרא חוסר-יכולת לא מודעת. אנשים בשלב זה אינם מבינים משהו והם אפילו לא יודעים שהם לא מבינים. במילים אחרות, הם לא יודעים מה שהם לא יודעים
השלב השני נקרא חוסר-יכולת מודעת. אנשים בשלב זה התוודעו לעצמם וכנראה גם לאחרים שהם חסרי יכולת.
לאנשים בשלב השלישי, יכולת מודעת, הם מבינים עכשיו או יודעים כיצד לעשות משהו אבל זה דורש המון פוקוס וריכוז. יכולת מודעת מגיעה דרך עשיית הדבר הנכון בדרך הנכונה בצורה שחוזרת על עצמה.
השלב הרביעי והאחרון, יכולת לא מודעת, הוא השלב שאתה רואה באתלטים מקצוענים, מוסיקאים, סוחרים בוול- סטריט, ובהורים מעולים ביותר. היה להם כלכך הרבה תרגול מושלם עם מיומנות שזה הפך לטבע שני ויכול להתבצע ללא מאמץ.
אחד מהמחקרים האחרונים בקשר ליכולת לא מודעת נערך בלונדון עם עכברי מעבדה. לאחר מאה ניסיונות, העכברים יכלו לנווט את דרכם דרך מבוך בצורה די מהירה. לאחר מאתיים עד חמש מאות חזרות באותו המבוך, החוקרים גילו את אותה היכולת גם בתינוקות של העכברים. ההטבעה הגנטית השתנתה.
זה לוקח מאות אם לא אלפי ניסיונות שחוזרים על עצמם בצורה מושלמת כדי להיות בעל יכולת לא מודעת. אם אתה רוצה להיות מושלם במשהו, זה לא מספיק לעשות את זה שוב ושוב. אתה צריך לעשות את זה בצורה מושלמת שוב ושוב. באותה המטבע, אם תעשה שוב ושוב את הדבר הלא נכון, זה יהפוך ליכולת לא מודעת שלך.
זה חוזר לקונספט של פלסטיות של המוח. כשאתה לומד משהו חדש, אתה יוצר חיבור אחד של שני ענפים במוח. כשאתה מחזק את המידע על ידי הקשבה ויישום שלו שוב ושוב, אתה מחזק את המבנה התאי של האשכול התאי במוחך עד לנקודה שאתה עובר מיכולת מודעת ליכולת לא מודעת.
אינפורמציה לבדה אינה שווה דבר אם אינך מעביר אותה מהיכולת המודעת ליכולת הלא מודעת על ידי איסוף מידע וחזרה על תבנית של מחשבה או התנהגות שוב שוב כך שאתה מחזק את המוח עצמו, אתה מתנה את המוח לקחת פיקוד וללא כל מחשבה - להתנהג בדרך שמיושרת עם השגת המטרות שלך והחלומות שלך.
תרגום מאת אלכס זיו
נשלח ב-20/12/2011 19:09
השועל זה קוד פתוח לא? אז איך תמלוגים. אבל ניסיון יפה כמו שמיימוני אומר קבל אייקון ירוק.
נשלח ב-20/12/2011 18:15
דייר
שיבולאיו מקבל תמלוגים מפיירפוקס...
נשלח ב-20/12/2011 18:03
אני גולש מהשועל ומ CHROME אבל הם התחילו לזייף אז חזרתי ל EXPLORER בלי קשר מקסמן אני חולק עליך המדע הפופולארי כעת במדע הוא הפלסטיות של בנות חווה לא הפלסטיות של המוח.
נשלח ב-20/12/2011 17:38
שיבולאיו
אנלויידע למה, אבל במחשב שלי, הפלורר-לשעבר מהיר בכמה סדרי גודל יותר מאשר מתכת המעבר ושועל האש.
נשלח ב-20/12/2011 17:33
דייר, מכל הלב, ובלי קשר לעצכ"ח. עשה לעצמך טובה, והפטר מהפלורר-לשעבר הזה.
נשלח ב-20/12/2011 17:27
דייר כתב:
למה האשכול לא עולה ב EXPLORER
רק העמוד הראשון, למה ? לא יודע !
נשלח ב-20/12/2011 17:18
למה האשכול לא עולה ב EXPLORER
נשלח ב-20/12/2011 16:52
מואדיב כתב:
מאקס,
הוספת ללאמארק תנאי הכרחי מעניין: רצונו של הפרט שהשינוי יעבור לצאצאיו. כלומר, התורשה תלויה ברצון.
צדיק אמרתי במפורש שזה מליצה עד שנוכיח זאת מדעית, אבל אל נשכח שלכל הדעות (התנכי והמודרני) כולנו צאצאי אב קדמון, (וכל החיי הם צאצאי תאי חי הראשון,) במילא שאנו רואים מה יצא מהאב ואם הקדמון, מבחינת פיזי מבחינת צבע עור מבחינת מחלות גנטיות מבחינת כישרונות טבעים, מבחינת דיקדוקי שפה מולדים, ועוד אלפי דברים, כמו אושר טבעי, (חתן פרס נובל פרופ' דני כהנמן מספר על ניסוי תאומים ממשפחה מאושרת טבעית, ושנפרדו למשפחות מאמצות נפרדות אחד למשפחה עניה בעולם השלישי ואחד למשפחה מערבית עשירה, והתוצאות היו שהילד נשאר מאושר באמת אפי' שגדל איפה שגדל) אפשרי לומר זה מקרי (= מתנגדיו של לאמרק) ואפשר לומר לאמרק צודק,
אותיר פתוחה את שאלת המנגנון - כיצד הרצון שלי קובע את התורשה,
כיצד חוסר ידע בתזונה נכונה מביא בסוף מחלות גנטיות ?? כיצד ידע מביא מרפא למחלות ובסוף עוד המדע תוכל לשנות את המחלות הגנטיות בכלל מתוך הידע המדעי שנשיג, למה ידע נראה לך סביר שמביא שליטה על חיינו הפיזי ממש, ורצון נשמע לך הזוי ? נכון לא רואים זאת במידי אבל היא קיימת במציאות לאורך קו הזמן ודורות, כי אנו הרי צאצאי אב ואם קדמון, אז איך יש את ההבדלים,
יש כשל בטענת מתנגדיו של לאמרק, הכשל היא שטענתם שוללת את קיום טענת לאמרק, לו היו צודקים לא יכולנו להגיע לתובנות לאמרק, אתה בוודאי מכיר את הפושע שטען לשופט אני לא אשם כי זה בגנים שלי, השופט אמר לו גם אני לא אשם זה בגנים שלי לשפוט אותך, אותו כשל היא טענת מתנגדיו של לאמרק, כלומר עצם קיומו של התובנות של לאמרק סותרים את הטענת מתנגדיו מהיסוד,
ואחזור לשאלות הקלאסיות:
בני לומד תורה, ומתקשה בשינון והבנת נושאים מסויימים - קרבנות למשל. אביו - אני - שבר את גבו לפניו כדי להבין נושאים אלו. סהדי במרומים שלו יכולתי להוריש לו את גוף הידע הזה הייתי עושה זאת.
איך יש כללי דיקדוקי שפה מולדים ? כידוע כללי דיקדוק בשפה הם אוניברסליים לגמרי לכל השפות האנושיות, אל כורחינו שזה עבר בתורשה, (לדוגמא: אין משפט כזה בשום שפה "על מה אתה מעוניין בשיחה ?" גם אם תמציא היום שפה חדשה לא תוכל לשאול כך "על מה אתה מעוניין בשיחה ?" לעולם נכון יהיה לשאול "על מה אתה מעוניין לשוחח ?")
למה האדם פיתח זיכרון (העט הכתב והניר ומכאן לשמור חכמה ותובנות לדורות) במקום לשמור זיכרון בדי אן איי ?! אני לא יודע באמת, יכול להיות ששפת הדי אן איי היא שפה אחרת לגמרי, היא יכולה לשמור אמיתויות, למשל ש1+1=2 או דיקדוקי שפה בכל השפות האפשריות לעולם = אוניברסלי, אמיתיות המוסר והמצפון ורחמים, כל אלה מולדים אפי' שהתינוק יוולד בג'לגל מה שאין כן זיכרון אנושי = העט והכתב והמצאת השפה כל אלה נמחק והתינוק חייב ללמוד אותו, או להמציא מחדש,
אני אומר שכל זמן שהאנושות לא מבינה מהי התודעה לא נבין למה ואיך זה עובד, אם זה כדעת לייבניץ והמונאדות שלו ואם זה דעתי שהמקריות והדטרמיניזם יחד הם התודעה כפי התזה שלי באשכול הזה, התודעה, (מצאתי לדעתי פתרון לבעיית גוף והנפש)
רצון יש. תורשה של ידע נלמד? דוקא לא.
שוב כללי דיקדוקי האוניברסליים היא הוכחה שדווקא כן במידה מסויימת,
השפעה סביבתית יש כאן. העובדה שלבני יש אב לומד, משפיעה על כל התייחסותו ללימוד, כמו גם על כך שיש לו את מי לשאול - לפחות הוא שואל (לא בהכרח התשובות ניתנות, או הניתנות נכונות).
כבר מאות דורות נולדים ליהודים תינוקות אלמים ואנאלפבתיים, שצריכים ללמוד מחדש לדבר או לקרוא. האם לא היה זה נפלא לו התינוק שנולד לך, עוד בחדר הלידה, היה ממקד את מבטו עליך ואומר לך "שלום אבא" ?
אצל הרבה בעלי חיים זה כן קיים, והנחש אפי לא צריך לומר שלום כי אימו ברחה לה לפני שפתח את העיניים שאין לו, ואל נשכח שכולנו מתאי חיי ראשון,
לסיכום התזה שלי,
האדם וויתר על הרבה, וויתר על לידה של תינוק מושלם כמו החיות שתוך רגעים הולכים על הרגלים ורוקדים ואומרים שלום אבא ואימא כלשונך, הכל כי רצו מוח יותר גדול וחייבים ללדת אותם מוקדם ב9 חודשים, אחרת התינוק יהרוג את אימו,
(וזה כנראה חשיבת התורה שדווקא העץ הדעת ( = מוח גדול) גרם לבעצב תלדי בנים, וזה שהפכנו להיות חקלאים מלקטים גרם לבזעת אפיך תאכל לחם,)
למה לא עשינו כמו החיות כיס באוסטרליה ? ואולי זה כוונת חז"ל שעתידה אישה שתלד בכל יום, כלומר לפי החשיבה הזאת אפשרי שנגיע לטכנולוגיה כזו כמו החיות כיס שתוך זמן קצר מההיזדווגות העובר הקטן נכנס לכיס, ואדם יעשה משהו יותר טוב מכיס בבטן כלומר באינקוברטור = מכונת טכנולוגית אנושית,
מצד שני אוי ואבוי אם נוריש את הכל לנולד, מזל שהזרע והביצית עושים ריסט\מחיקה כמעט מוחלט בתחילת יצירת העובר\הוולד אחרת אין לדרוש מוסר וערכים ונולדים חיות כמו האבא החיה,
נכון שאבא טוב היה מוליד צאצאים טובים אבל "הן בקדושיו לא יאמין" זועקת התודעה = האלוקים,
במקום זה קיבלנו מוח מפלסטית והנולד נולד בדף חלק כמעט, ויכול לבחור להיות אדם טוב באמת, אין לטעון זה בגנים, קיבלנו מוח מפלסטי ודי אן איי חלק כמעט,
ברור שתפקיד האנושות להגיע לידע יותר עמוק ונכון, שנבין אייך באמת מחלות תורשתיות כן מצליחות לעבור לצאצאים,
לעזאזל הגיע הזמן ללמוד ולחקור את כל זה, מה עובר ואייך עובר,
אפי' אם נקח את שיטת מתנגדיו של לאמרק, שהכל מקרי, אז אין חולק שהאדם יכול להיתערב, אחרת אייך מאשימים אותנו במצב של שכבת האוזון,
אז גם מצד מתנגדיו וגם מצד התובנות שלו בכל אופן הכל בידינו לטוב ולרע, מה היה בעבר (מקרי או תודעתית) לא כל כך משנה, היום לכל הדעות מצב שכבת האוזון בידינו ובאשמתינו, מזה כל הרע והטוב בידינו, וזה חייב להיות חשיבת בני אנוש הנאור והמשכיל, והבן
תוקן על ידי maxmen ב- 20/12/2011 17:01:46
נשלח ב-20/12/2011 16:26
הרב גוגל תרגום מתרגם ל'מנומס' 'polite', בדיוק כמו השורש א.ד.ב. בעברית.
נשלח ב-20/12/2011 14:59
xibolaiyu כתב:
מאחר וקשה לייחס רצון או מודעות לבע"ח "פשוטים"
אתה כמובן צודק. לגבי החד-תאיים, אם יצא לך (או מישהו/י אחר(ת)) בעתיד - אשמח. תודה מראש.
אגב, זה לא שמואדיב = אוסול = פול אטריידיס = קוויזץ הדראך (= קפיצת הדרך) = וכו' וכו'? אם כן, אז בסיס העמוד דווקא מתאים, לא? אבל כרצונך.
רק בשבילך, ישירות מהמילון:
المُؤَدِّب
[שורש: أدب (אד"ב). צורה: בינוני פועל. בניין: שני]
אתה מוזמן להעתיק-להדביק לאחד מעשרות המילונים ברשת (אם כי יתכן כי תצטרך למחוק את הא הידיעה לפני שאתה בודק במילון).
נשלח ב-20/12/2011 14:27
מואדיב כתב:
מאחר וקשה לייחס רצון או מודעות לבע"ח "פשוטים"
אתה כמובן צודק. לגבי החד-תאיים, אם יצא לך (או מישהו/י אחר(ת)) בעתיד - אשמח. תודה מראש.
אגב, זה לא שמואדיב = אוסול = פול אטריידיס = קוויזץ הדראך (= קפיצת הדרך) = וכו' וכו'? אם כן, אז בסיס העמוד דווקא מתאים, לא? אבל כרצונך.
נשלח ב-20/12/2011 13:04
xibolaiyu כתב:
כבר מאות דורות נולדים ליהודים תינוקות אלמים ואנאלפבתיים, שצריכים ללמוד מחדש לדבר או לקרוא. האם לא היה זה נפלא לו התינוק שנולד לך, עוד בחדר הלידה, היה ממקד את מבטו עליך ואומר לך
"שלום אבא" ?
בסיס העמוד,
(הבת שלי עשתה את זה, אגב - ביקשנו מצוות חדר הלידה לא לקרוא לעיתונות, כדי שתוכל לגדול בפרטיות.)
וביתר רצינות. בלי להבין כמעט כלום בביולוגיה, נראה לי ברור שקל יותר לבחון תופעות כאלה על אורגניזמים פשוטים מאשר מסובכים (זה היגיון הנדסי טריוויאלי). תוכל להתייחס לשאלה שלי למעלה לגבי החיזוקים לתופעה באורגניזמים חד-תאיים? תודה.
חיבולאיו:
בסיס העמוד? חוששני שאתה צריך להחליף את המילון שלך.
לגבי הבת שלך - ברכותי, או שמא תנחומי?
לגבי יתר הרצינות - מאקס הוא זה שכתב זאת לגבי רצוננו. מאחר וקשה לייחס רצון או מודעות לבע"ח "פשוטים" - לטענת מאקס התייחסתי.
ולגבי שאלתך - אינני יכול לענות עליה כלאחר יד - וכרגע אין עתותי בידי - אנא התנצלותי, לא מחמת התעלמות לא עניתי.
נשלח ב-20/12/2011 12:30
מואדיב כתב:
כבר מאות דורות נולדים ליהודים תינוקות אלמים ואנאלפבתיים, שצריכים ללמוד מחדש לדבר או לקרוא. האם לא היה זה נפלא לו התינוק שנולד לך, עוד בחדר הלידה, היה ממקד את מבטו עליך ואומר לך
"שלום אבא" ?
בסיס העמוד,
(הבת שלי עשתה את זה, אגב - ביקשנו מצוות חדר הלידה לא לקרוא לעיתונות, כדי שתוכל לגדול בפרטיות.)
וביתר רצינות. בלי להבין כמעט כלום בביולוגיה, נראה לי ברור שקל יותר לבחון תופעות כאלה על אורגניזמים פשוטים מאשר מסובכים (זה היגיון הנדסי טריוויאלי). תוכל להתייחס לשאלה שלי למעלה לגבי החיזוקים לתופעה באורגניזמים חד-תאיים? תודה.
נשלח ב-20/12/2011 08:13
.
מאקס,
הוספת ללאמארק תנאי הכרחי מעניין: רצונו של הפרט שהשינוי יעבור לצאצאיו. כלומר, התורשה תלויה ברצון.
אותיר פתוחה את שאלת המנגנון - כיצד הרצון שלי קובע את התורשה - ואחזור לשאלות הקלאסיות:
בני לומד תורה, ומתקשה בשינון והבנת נושאים מסויימים - קרבנות למשל.
אביו - אני - שבר את גבו לפניו כדי להבין נושאים אלו. סהדי במרומים שלו יכולתי להוריש לו את גוף הידע הזה הייתי עושה זאת.
רצון יש. תורשה של ידע נלמד? דוקא לא.
השפעה סביבתית יש כאן. העובדה שלבני יש אב לומד, משפיעה על כל התייחסותו ללימוד, כמו גם על כך שיש לו את מי לשאול - לפחות הוא שואל (לא בהכרח התשובות ניתנות, או הניתנות נכונות).
"שלום אבא" ?
נשלח ב-20/12/2011 03:28
maxmen כתב:
כל החיות במדגסקר הם חיות מסוג ששייך רק לאי הזה וכן הצמחים, אתם פשוט חייבים לראות אותם זה מראה אלוקים יותר גדול מקריעת ים סוף,