| נשלח ב-30/12/2010 07:47 |
|
| |
שלום רב
חבל שלא ציינת בכותרת ״בחיקוי של הזמר אברהם פריד״ שזה היה מונע את תגובתי חלקית,
ומדוע חלקית?
מפני שלא רק בהסרטה זו נתקלתי בבעיית חיקוי של החזן בערל צוקר,ואף ראיתי זאת בהקלטות שהעלה ליבזון מתחכמוני ומההסרטות ב-you tube ששם גם ניכרת בעיית חיקוי קלה
אמנם היא פחות חזקה ופחות דומיננטית מאשר בהסרטה זו, אבל מפאת שכך נתבקש ממנו לעשות , אין לי מה לומר על כך.
אבל אין ספק שלבערל צוקר יש עתיד בעולם החזנות, אמנם בשירה הוא לא משהו, אבל בחזנות יש לו מה לתת והרבה.
שיהיה המון בהצלחה וכל טוב.
|
|
| נשלח ב-29/12/2010 23:23 |
|
| |
קנטור יוס וקורא ומגיב ראשית, תודה על התגובות. שנית, אני עובד כבר על קטעי החזנות לצפיה של החזן בערל צוקר. הענין הוא שלפני כל קטע חזנות שאני מעלה אני נותן לחזן לבדוק וכן אני עצמי עובר מספר פעמים לראות אם הקטע ראוי להעלאה, וגם אחרי כל זה כידוע לכם יש המבקרים ולא תמיד לשם ביקורת בונה. החזן צוקר מבצע בתחכמוני קטעי חזנות נפלאים ובקרוב אשתדל להעלותם לפורום,. במקרה זה אני הוא זה שביקש מהחזן צוקר לבצע את רפאיני ה' בסגנון פריד וחשבתי שהדבר יגרום הנאה מרובה לחולים כפי שבאמת קרה, והחזן נענה לבקשתי ללא כל הכנות מוקדמות. החזן צוקר מטיב לבצע באופן נפלא הן קטעי חזנות והן קטעי שירה.ואנו מנצלים בתחכמוני כשרון זה להנאת הקהל. ברור שהדור הצעיר כפי שרואים בהסרטה מעוניינים גם בשילוב של שירה ולא רק בחזנות גרידא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2010 14:01 |
|
| |
כל הכבוד לחזן צוקר ולבית הכנסת. אבל... בכותרת מופיע החזן(...) בערל צוקר אני מצפה לשמוע ממנו חדשות לבקרים קטעי חזנות עם נגיעה אישית שלו ולא קטעי שירה חסידית שיש רבים וטובים ממנו בתחום זה. לתשומת לב החזן באם ברצונו לבוא לידי ביטוי בתחום החזנות כאן בישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2010 12:52 |
|
| |
החזן בערל צוקר בעל רגש, בעל קול נפלא, אדם עם אישיות כובשת,ומבצע מעולה , זכיתי לשמוע אותו בהרבה ביצועים טובים שלו במהלך השנים האחרונות, והיה ניכר מלכתחילה שעדיו לגדולות.
אבל בשיר הזה רואים חיסרון גדול של בערל , לצערי הרב הוא ״חקיין״ וגדול.
ולא צריך להיות גאון גדול או מייבין גדול במוזיקה כדי לראות את זה , זה ניכר לכל אוזן בינונית ולכל אדם שאי פעם שמע ביצוע של אברהם פריד ושל לייבלה גלנץ !
ובעיקר מה שחורה לי בחזן נפלא זה שיש לו את כל הכשרון ואת כל המעלות הדרושות לחזן משורה ראשונה. יש לו מוזיקליות ומעברים מעולים והבנת היצירה וכבוד למוזיקה , דהיינו : פוטנציאל אדיר, וחורה לי לראות את בעיית החיקוי שמורידה לי את החשק לצפות בביצועיו.
אני מוכרח לציין שוב אני מאוד נהנתי מהביצועים שלו לתקע בשופר של רוזנבלט ולטל בלחנו של גלנץ, ושם פחות צרם לי החיקוי (אמנם מעט צרם אבל פחות) מאשר כאן,(עיינו באשכול דיווח מתחכמוני מקונצרט במוצ״ש בהקלטות שהעלה ליבזון)
אגב: בערל צוקר מעולה בביצועים גלנצים אף שקולו אינו שברירי כשל גלנץ וזו מעלה גדולה בפני עצמה.
ואני הרגשתי חובה לרשום את זה שאולי דברי כאן ישפיעו ולו במעט ויעשו שינוי בדרכו.
ולך ר׳ בערל צוקר
בהצלחה רבה בהמשך הדרך ושתיהיה דרכך סלולה ללא מכשולים עד לשורה הראשונה, ושתזכה להמשיך לשמח אנשים בקולך הנאה ולהביא את בשורת החזנות הלאה.
בית הכנסת תחכמוני:
שוב אני מוצא את עצמי משבח את בית הכנסת זה שנותן במה לחזנים צעירים כדוגמת בערל צוקר ונותן להם אפשרות לבטא את כשרונם ולהראות את גדולתם.
|
|
|
|