בית פורומים עצור כאן חושבים

יוסי איתן: חייבת להיות אלטרנטיבה יותר שפוייה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/12/2010 12:34 לינק ישיר 
יוסי איתן: חייבת להיות אלטרנטיבה יותר שפוייה

(העברת הודעה של יוסיאיתן מאשכול אחר)

"שוקל להוציא עיתון חדש ואחר לקהילת בע"ת, החרדי השפוי והחרד"ל 

כחוזר בתשובה וכמי שיש לו ניסיון בתחומי הפרסום והוצאה לאור של עיתונים, הרבה זמן אני מתחבט אם להוציא לאור עיתון לציבור החרדי. כתב עת שישמיע קול אחר מהעיתונות ההומוגנית והמונוליתית.

העיתונות החרדית כיום, למרות הצלחתה המסחרית הנוסקת, היא לא באמת חזקה, כי היא עיתונות מפוחדת המועלת בתפקידה, במקום להיות כלבת השמירה הנובחת כנגד עוולות המקובעות בחברה, היא הפכה לעיתונות שנובחת בכיוון הרוח בלבד. רק כנגד אלה, שתו התקן החברתי זורם כנגדם במילא. אבל ברגע שהיא רק תנהם כנגד עוולה חברתית המקובלת על כולם, היא תהפוך לחתול מבוהל ובהתאם לנסיבות גם לעכבר נמלט כשזנבו מקופל בין רגליו.

כשהעיתונאי חושש יותר מהאצבע המאשימה של החברה מאשר מהאמת הפנימית שלו, כשיותר חשוב לו לעמוד בתו התקן החברתי מאשר לעמוד על האמת עצמה, כשהוא מוכר מלל שהוא עצמו אינו מאמין בו, בתקווה שאחרים יאמינו למלל הזה וכאשר כל מטרה מקדשת את כל האמצעים, זו עיתונות שנידונה מראש לכישלון.

עיתונות בנוסח פראבדה יכולה לשגשג רק בתנאי שאין לה מתחרים החושפים את העובדות, השאלות והדעות אותן היא מסתירה. אם בציבור החרדי יפורסם עיתון אחר, שמגמת פניו היא האמת, הוא יהיה כמו אבן שואבת בחברה החרדית וישאיר הרחק מאחור את העיתונות החרדית המצופה ברוטב דביק וסמיך של חנופה לתו התקן של החברה.

לקרוא עיתון שלא מחדש כלום, כשאתה יודע מראש, עוד לפני שפתחת את העיתון, מה עמדת העיתון בכל נושא, מה תהיה השאלה הבאה, הפסקה הבאה, הדף הבא, העיתון הבא, זה כמו לשתות מים עומדים לעומת מים זורמים. מים מתים לעומת מים חיים.

עיתונות קוסמטית, שמנסה להסתיר את הריקבון ע"י אין ספור שכבות איפור, לעולם לא תוכל להיות תחליף לדבר האמיתי. בשום מקום בעולם היא לא תוכל להתחרות עם עיתונות אמיתית שמגמת פניה היא האמת ורק האמת.

לשמחתי אני מגלה שאני לא היחיד. לאחרונה אני מגלה שיש הרבה בעלי תשובה ואחוז לא מבוטל של חרדים מבית, שעדיין חושבים בכוחות עצמם. למרות שטיפת המוח הרב ערוצית, יש רבים שמבינים, שחברה אטומה ומוח אטום, כמו חדר אטום, עלולים להביא מחנק. כדי לאווררו זקוקים לפתוח חלון לאוויר צלול וצח.

במקום בו רגילים לטייח ולטשטש אמת, לסלף את העובדות ולצנזר את הדעות החולקות, חייב להיות עיתון אחד לפחות, שיפתח חלון לאוויר חדש, צלול וצח, שיחשוף את כל האמת וייתן במה לכל הדעות.

למראית עין, החברה החרדית בזה למתעניינים בענייני דיומא. אבל בפועל מידת הסקרנות שיש בציבור החרדי לתקשורת היא אדירה. הראיות לכך הן מספר העיתונים הרב שיש בציבור החרדי יחסית לגודל האוכלוסייה. למרות שלכאורה אין סיבה לפתוח את העיתון של היום כשאתה יודע שהוא הקופי של העיתון של אתמול, בכ"ז ולמרות הכול ועל אף השעמום והטרחנות הרבה, העיתונות החרדית משגשגת כלכלית. וכנ"ל -אתרי האינטרנט החרדיים. מספר הכניסות לאתרי האינטרנט החרדיים, הוא חסר תקדים, יחסית לאחוז החרדים בכלל האוכלוסייה. הנתון הזה מקבל משנה תוקף אם לוקחים בחשבון שמדובר רק בכרבע עד שליש מהחרדים המחוברים לרשת האינטרנט.

ונתון יותר מעניין, ככל שכלי התקשורת פתוח יותר, למרות שהוא מוחרם יותר, כך ההצלחה שלו גדולה יותר. בתחילת דרכם של החינמונים, העסקנים החרדים יצאו כנגדם למלחמת חרמות בקול ענות גבורה ובתרועה גדולה וסיימו אותה בקול ענות חלושה וביבבה חרישית. היום החינמונים נכנסים בדלת הראשית כמעט לכל בית חרדי. כנ"ל מלחמת החרמות האחרונה כנגד אתרי האינטרנט החרדיים, שלמרות החרם הגדול של הרבנים, הם לא מגלים סימני קריסה, אלא אדרבה, מאז החרם הם נוסקים.

לאחרונה אני רואה יותר ויותר סימנים לכך שיש בציבור החרדי, מתחת לפני הקרקע, סערות אדירות המלבות זרמים תת קרקעיים המאיימים לקעקע הרבה מהמוסכמות החברתיות המקובלות מקדמת דנא בחברה החרדית.

לא ניתן לכלוא את הרוח. הצורך של האדם לדעת את האמת ושלא יסתירו ממנו את העובדות, הוא צורך בסיסי הטבוע עמוק בטבע האנושי. המהות של האדם היא לשאול, כפי שהגימטרייה של המילה אדם שווה למילה מה. הצורך הזה להמשיך לדעת, לחשוף, לגלות ולהבין לא נגמר, כל זמן שהחיים לא נגמרים.

המציאות בחברה החרדית היא מאוד מבולבלת וקשה בהרבה תחומים. הכול בה מעורבב ללא היגיון וסדר. דבר והיפוכו עולים בקנה אחד. טוב ורע, צודק וכוזב, נאצל ושפל, הכול בנשימה אחת. ואנו חייבים לעשות סדר בדברים ולברור את המוץ מהתבן.

עיתונות חד ממדית שאין בה שום חידוש מרענן, מלבד ההבדל בניסוחים המשתנים של הכותבים השונים, המביעים אותן עמדות קבועות, שהם כבר דשו וטחנו ואפו ולעסו אותן אין ספור פעמים, היא עיתונות הגורמת נזק עצום לנשמת האדם. קפיצי המחשבות הביקורתיות מחלידים, צירי המוח הסקרן נשחקים, היכולת לשאול מתרופפת והכישרונות מתקהים.

אני קורא לכל החרדים השפויים לדבר ה': אנו חייבים לקום ולעשות מעשה כי בנפשנו הדבר. עלינו לשלב כוחות ולהוציא לאור עיתון אמיתי שייתן מענה לחרדים השפויים. עלינו להפיח רוח חיים וטל של תחייה בעצמות היבשות אחרי הבצורת הארוכה.

כמי שיש לו ניסיון בתחום, אני יכול לממן במינימום עלויות, עיתון כרומו של 64 עמודים שיימכר ב-10 ₪. בתחילה ירחון ואחרי שהוא יתבסס כלכלית הוא ישווק בתדירות שבועית. אבל אני זקוק להרבה עזרה כדי להקים מערכת איכותית של כותבים מוכשרים מכל החוגים.

מלבד אנשי מערכת וכותבים מוכשרים אנו זקוקים לאנשי מכירות שימכרו את העיתון לחבריהם. ולקוראים שיסכימו לעשות מנוי בסך 130 ₪ לשנה ולכל מי שיכול לסייע בפרסום.

לסיום הרשו לי להרגיע במקצת את כל החוששים:

אין בליבנו מאוויים נסתרים לחזות באבק רסיסים של מיתוסים מתנפצים, באים אנו רק כנגד עוולות חברתיות המוסכמות על כולם. אין בנו שום כמיהה סמויה לצפות בנתזי דם משחיטת פרות קדושות, אלא אדרבה, להוליד עוד פרות טהורות. אנו נלחם רק כנגד הפרות הטמאות, כל מיני נגעים חולניים שפשו בחברה, והעיתונות החרדית גומרת עליהם את ההלל במקום לסתום עליהם את הגולל. לא מקננת בנו תשוקה בוערת לקעקע או לשנות סדרי עולם מקדמת דנא, כי אם רק את אותן מהמורות חדשות, שצמחו אחרי מלחמת הישרדות רבת שנים והפכו לאבן נגף לכל מי ששואף לחיים בריאים ושפויים בחברה החרדית. והכלל הוא: תמיד לגופם של דברים ולא לגופם של הדוברים.

לכל מי שהדברים נגעו בליבו ורוצה להצטרף, לסייע ולתמוך אנא כתבו לי:

תוקן על ידי לינקזעצער ב- 31/12/2010 12:52:49

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2011 21:52 לינק ישיר 

הדבר הראשון שאפשר לצפות מעיתונות טובה זה שהיא לא תהיה פופוליסטית ותהיה מחוייבת לאמת שלה. אז הנה יש את זה בעיתונות החרדית שלא נכנעת לכל מיני תכתיבים של אופנה ועולם מערבי חומרני, אבל בשם הפופוליסטיות הזולה אתם רוצים להקים עיתון שאמור איכשהו לייצג עיתונאות טובה יותר. חוצפה יסגא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2011 21:32 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
מקס
סתרת את עצמך

3 <> א
3 <> ה ברכת הגדוילים לעיתון ולא לנציגות הכנסת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2011 21:14 לינק ישיר 

מקס
סתרת את עצמך

3 <> א
3 <> ה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2011 19:50 לינק ישיר 

לדעתי, המושג עיתון מיועד לההמון ולכן צריך הרבה שכל איך לעשות זאת,

1, הכותבים חייבים להיות תלמידי חכמים אמתים,
2, לכתוב ולצטט רק מחכמינו זצ"ל
3, העיתון חייב את ברכתו של הגדוילים,
4, חייב להילחם אך ורק לטובת הקהילה ההמון העם,
כמו
א, חייב להילחם נגד העסקנים שהשתלטו על הגדוילים,
ב, נגד הישיבות שמקבלות רק שפיצים,
ג, נגד הסימנריים
ד, נגד קנית דירות לילדים,
ה, בחירת הנציגים לכנסת בידי ההמון ולא בידי הגדוילים, וכן בעיריה,

בקיצור יש מיליון דברים לטפל,
אבל זה חייב לבוא מתוכינו ומאנשים שדואגים וכל מיענם היא טוב החרדים נטו,

תוקן על ידי maxmen ב- 01/01/2011 19:51:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2010 15:05 לינק ישיר 

מה יוסי איתן הולך לעזוב את קהילית הפיליפינים בארץ לטובת עצכ"ח. ימות משיח http://is.gd/jPKH3

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2010 14:33 לינק ישיר 

יוסי
חוששני שאתה מחפש אוקסימורן.
ההגדרה של החברה החרדית היא כחברה מונוליטית הנשמעת לדעת תורה. הוויתור לנהרא נהרא ופשטיה הוא רק בשאלה איזה רקל ללבוש, אך לא מעלים על הדעת שאפשר גם בלי רקל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2010 14:03 לינק ישיר 

גם אני מודה על הקישור, ורציתי לשאול אם אתם מכירים את האנשים מאחורי המגזין ומה קרה איתו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2010 13:32 לינק ישיר 

ללינקזעצער

תודה על הקישור..

האם ידוע לך אם הגליון הראשון של  המגזין "ראשית"היה גם האחרון?

תוקן על ידי צענערענע ב- 31/12/2010 13:33:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2010 13:17 לינק ישיר 

בשורה - מגזין ברוח קרובה לעכ"ח לכא'

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2010 12:53 לינק ישיר 

לצערי רק לאחרונה גיליתי את הפורום המופלא הזה, הן מבחינת איכות הדיונים והן מרמת ההשכלה, ובעיקר מהאומץ לחשוב מחוץ לקופסה שלא ע"פ תו התקן של החברה החרדית. יחד עם זה באשכול זה

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?cat_id=24&topic_id=2798031&forum_id=1364

התוודעתי עד כמה האצבע המאשימה של החברה החרדית, מפחידה אפילו אנשים כמוכם. זה בעיני איום ונורא, שבגלל אילוצים כאלה ואחרים, אנשים מופלאים כמוכם, שכן מעיזים לשאול ולחשוב, בסופו של יום, חיים כמו האנוסים. אחד בפה ואחד בלב. אחד מאחרי שמכם, ואחר מאחרי הניק.

השאלה שעלתה בניק זה אם להסתיר מילדיכם את מחשבותיכם האמיתיות, מבהירה לי עד כמה גדול החשש, ושמבחינה זו מצבכם חמור אף מהאנוסים, שברובם הגדול לא הסתירו מדור ההמשך את יהדותם.

כחוזר בתשובה שגדל בחברה חופשית והטרוגנית קשה לי להבין ולקבל את החרדה הזו של אנשים כמוכם מהאצבע המאשימה של החברה החרדית הכופה את כולם להיכנס למיטת סדום של אחידות בדעות.

רבות נאמר על כך שאין האסיר מוציא עצמו מהמאסר, ולעיתים דווקא האורח לרגע רואה כל פגע. כפי שהבורסקי התרגל לריח, וכבר אינו מבחין בסרחון, כך לציבור החרדי קשה להבין את העוולות אותן הם ינקו משחר נעוריהם. דווקא לחוזרים בתשובה קל יותר להבין את ערכו של מצפון נקי, כשהאדם יודע שאין שום סתירה בין מעשיו, דבריו ודעותיו, ושלכל אדם יש את הלגיטימיות לחשוב אחרת, והוא אינו צריך להתבייש בכך ובוודאי לא להסתיר את דעותיו.

החברה החרדית חייבת ללמוד לסגל לעצמה את היכולת לחיות באחדות אע"פ שלא תהיה אחידות. כי אחרת, נמשיך להיות חברה משוסעת ופלגנית, החיים בתוך מדמנה של מחלוקת ושנאת חינם, שרק תלך ותחריף. מי שחושב שאחידות יכולה להיות רק אם תהיה אחידות, מוביל בהכרח למחלוקת ושנאת חינם. כי הא בהא תליא, מפני שלעולם לא תהיה אחידות, לכן לעולם לא תהיה אחדות.

ולכן השינוי הכי דחוף שהחברה החרדית בדורנו זקוקה לו, זה לפתח את רפלקס הפתיחות במוח כדי שנוכל לשמוע בסובלנות את הצד השני. כי כשאסור לשמוע את דעותיו של השני מאבדים את היכולת הבסיסית להתייחס בכבוד לדעות שונות. ובמקום להתייחס לגוף הנאמר, תמיד מתייחסים אל הדיאגנוזה הנפשית של האומר. ולכן העיתון החדש שעליו כתבתי, שייתן במה לכל החוגים והדעות זה כורח המציאות והתרופה המיידית למחלה השורשית בחברה החרדית המאיימת עלינו לכלותינו.

כוחה של תקשורת אמינה ואמיתית הוא עצום. ברגע שעיתון כזה יעלה לאוויר יהיה הרבה יותר קל לאנשים יקרים כמוכם לבנות אלטרנטיבה שתוכלו להתגאות בה ולסחוף עוד ועוד אנשים שימאסו בשלטון הטרור והפחד.

בשיח והשיג שבין המחנות השונים בציבור החרדי, המתקוטטים כשוורים חרשים עד זוב דם, החוזרים בתשובה יכלו להיות הגשר האולטימטיבי שיהיה יותר שיח ופחות שיג. אבל לצערנו עד היום, נדם קולם של הב'ת וקרס הגשר. רובם בחרו להפקיד את חוש הביקורת שהביא אותם עד הנה, בכספות של הרבנים. לא רק בהלכה אלא קנו בעסקת חבילה גם את כל העוולות שיש בהשקופע החרדית אחרי 200 שנות הישרדות. הם התכופפו והתכופפו עד שהתקופפו, עד שהפכו להיות קופים מאולפים וחקיינים.

אם הבע"ת הראשונים היו שומרים על הערכים הטובים שהיו להם מהעבר, והיינו מבטאים אותם ברמה בקול צלול וברור, חרדת החשיפה של אנשים טובים וחכמים שכמותכם לא הייתה מביאה אתכם להיות בגדר של אנוסים בתוך עמם שלהם.

אני קורא לכל החרדים השפויים לדבר ה': אנו חייבים לקום ולעשות מעשה כי בנפשנו הדבר. עלינו לשלב כוחות ולהוציא לאור עיתון אמיתי שייתן מענה לחרדים השפויים. עלינו להפיח רוח חיים וטל של תחיה בעצמות היבשות אחרי הבצורת הארוכה. עלינו להוות דוגמא חיה, שיכולה לשכון במערכת העיתון אחדות בלבבות על אף חילוקי הדעות. עלינו להרבות אהבה ואחדות ואמת בין המחנות, אחרת אחמדניג'ד יוכיח לנו במותנו, שכולנו אחד. ספרדים ליטאים חסידים מזרחיסטים וחילונים שמאלנים וימניים כולנו אחד. אם לא בחיים אז במוות. וחובה עלינו להתעשת ולבחור בחיים. כי אם לא נתאחד ונהיה תלויים אחד בשני, אחמדדינג'ד וחבר מרעיו כבר ידאגו שנהיה תלויים אחד לצד השני.

----------------------

ציטוט: יוסי 
מדוע אתה חושב שתצליח לעמוד בכל הלחצים שמופעלים על העיתונים הקיימים? - סציטוט - 

אני בכלל לא בטוח שהעיתון יצליח להתבסס כלכלית, אבל אני משוכנע שאם הוא כן יצליח להתבסס כלכלית, אף אחד לא יוכל לעצור אותו מלהיות העיתון המוביל ונותן הטון בעיתונות החרדית. כאמור בחלק הראשון: עיתונות בנוסח פראבדה יכולה לשגשג רק בתנאי שאין לה מתחרים החושפים את העובדות והשאלות והדעות אותן היא מסתירה. אם בציבור החרדי יפורסםעיתון אחר, שמגמת פניו היא האמת, אם הוא יתגבר על הקשיים הראשוניים ויתקע יתד, הוא יהיה כמו אבן שואבת בחברה החרדית , וישאיר הרחק מאחור את העיתונות החרדית. ובטווח רחוק הוא ישנה את פניה של העיתונות החרדית.

הקשיים בהוצאה לאור של עיתון כזה הם רבים ומעל הכל הקושי בהשגת מפרסמים. ולכן העיתון ייאלץ להתבסס כמעט רק על מכירות. מאחר והמומחיות שלי היא להוציא לאור עיתונים במינימום עלויות. נקודת האיזון תהיה במכירת 5,000 עיתונים בעלות של 10 ₪ לעיתון. וזאת בתנאי שעד אז כל העושים במלאכה יאלצו לעשות זאת בהתנדבות.

אם אנשים רבים ירגישו את הצורך הדחוף והעצום בעיתון כזה, והרבה מהם יירתמו לתרום ולתמוך נוכל

לפרסם עיתון שהחברה החרדית לא הכירה כמותו.

אבל למרות הרצון הגדול, החשש שהעיתון יכשל כלכלית וההשקעה תרד לטמיון הוא גדול. לכן בשלב ראשון אנו צריכים לבדוק את הדופק של קהל היעד. עלינו להעביר את המסר של העיתון מאחד לשני ולבדוק את ההיענות.

תוקן על ידי לינקזעצער ב- 31/12/2010 15:03:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2010 12:34 לינק ישיר 

maxmen:
"קודם מי אתה ?? 
חייבים לדעת על איזה רגלים אתה עומד, מברזל או מניר, 
ואחרי שתזדהה ונתרשם תתאפשר לדון בעניין"

בעלבעמיו:
יוסי
מדוע אתה חושב שתצליח לעמוד בכל הלחצים שמופעלים על העיתונים הקיימים?

pi_haton:
איני לוקח אחריות. אבל מהלך כזה יכול להחזיר אותך בשאלה. [זה עלול לקרות כשתיחשף שהאיומים והלחצים לא מגיעים מהעסקונה בלבד....]

מיימוני:

יוסי איתן
ברוך הבא אל הפורום!

הנושא שהעלית, עיתונות חופשית בחברה החרדית, מתאים יותר לאשכול קיים על הכתיבה הפוסט חרדית ולא לכאן. אין מקומו כאן כלל. ולמעשה ראוי היה לפתוח אשכול חדש. אנא פתח אותו באישורי. אמנם זה מותנה בכך שלא תהיה גלישה לפוליטיקה ורכילות, כי אחרת אנעלנו. עצם הנושא של ביקורת עיתונאית בחברה החרדית בת זמננו הוא נושא חשוב דיו וניתן לדון בו מהיבטים סוציולוגיים והלכתיים.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו 

יוסיאיתן:
ציטוט: "קודם מי אתה ?? 
חייבים לדעת על איזה רגלים אתה עומד, מברזל או מניר, 
ואחרי שתזדהה ונתרשם תתאפשר לדון בעניין"

שמי יוסי איתן, מו"ל העיתון מנילה ת"א לקהילת העובדים הזרים. בעבר הוצאתי לאור רשת עיתונים, 9 גיליונות בחודש וכן הייתי בעלים של משרד פרסום .

תוקן על ידי לינקזעצער ב- 31/12/2010 12:48:09

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > יוסי איתן: חייבת להיות אלטרנטיבה יותר שפוייה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext