במסגרת השיפורים בפורום, אני מציע לפתוח אשכול מסוג חדש.
אשכול ויכוח פרטי בין שני צדדים.
באשכול כזה יהיו רק שני משתתפים. למותר לציין שהוא טעון אישור הנהלה. באשכול זה יוכלו בעלי שתי דעות נוגדות לדון בנושא מעורר מחלוקת בלי שתגובות נוספות מצויינות יסיחו את הנושא.
הצעה זו מועלית לאחר ניתוח של סוגי האשכולות שלנו ומה שעובר עליהם.
נראה לי שיש כמה סוגי אשכולות, וראוי להבדיל ביניהם:
1. אשכול נושאי. עולה נושא, דנים בו, וכל אחד תורם מה שיש לו. ההגדרה הראשונית היא קצרה למדי והכל מוזמנים להשתתף. (האשכול השכיח ביותר אצלנו).
כאן יש לשים לב כי לפעמים האשכול סוטה מן הכיוון הראשוני. זו תופעה סבירה אבל ראוי כשעומדים עליה לפצל ולפתוח אשכול חדש. מי שנוכח בכך וההנהלה לא הגיבה, שיפנה אישית לאחד המנהלים שיעשה זאת. זה חשוב כי כאשר אשכולות גדלים מדי, קשה לעקוב אחריהם. והנושא הראשון סובל.
2. אשכולות הרצאה. משתתף משקיע וכותב פרק או קונטרס בנושא מסויים. יש תגובות לפי מידת הידע וההתלהבות. דוגמאות: אשכולותיו של נישטאיך (ושל כותב שורות אלו...)
האשכול החדש יהיה מאד ממוקד, ולכן ישתתפו בו רק שניים.
הרוצה לפתוח אשכול כזה יבחר לעצמו בן זוג, השנים ידונו ויסכמו על נושא ועל מתודולוגיה ויפנו לתיבה האישית. באשכול כזה יהיה יותר זמן לעיון, נניח תשובה פעם ב24 שעות. אני משער שנוכל להחזיק עד שני אשכולות כאלו בזמן אחד, כדי לא להעמיס על העמוד הראשון של הפורום. נצטרך לחשוב גם על זמן מסויים שבו האשכול יעמוד לרשות הציבור להגיב. נצטרך גם לחשוב על אופן שבו קוראים יוכלו להגיב. אולי על ידי פניה לשני המשתתפים הראשיים?
זו בינתים הצעה ואשמח על תגובות.
העליתי את ההצעה בפני שותף סוד לנהל איתי דיון על חכמת הקבלה, והוא הסכים.
באשכול ניהולי זה יהיה אפשר להעלות בקשות לאשכולות זוגיים (האם זה שם הולם?) גם על ידי הקהל.
נשלח ב-3/1/2011 16:00
בהמשך לדבר אםשלום
יתנהל ויכוח ער על נושא מאד מעניין ומאתגר- אתה מצפה מאנשים דינמיים במחשבתם שישבו בצד, כמו בתחרות איגרוף?
הויכוח לא יצלח- כי ריבוי המשתתפים הם התורמים העיקרים לפיתוח הרעיונות. בלעדיהם הענין ידעך מהר מאד.
אפשר להרחיב את הרעיון- הרי היום את התשובות בכמה אשכולות, נותנים -ממקורות- או מגוגל, יהיה מאד יעיל ומהיר. רק להעתיק את המקור מפרויקט השו"ת- בן יהודה- ויקופדיה היברו בוקס-וכו. ווהמתמודד השני יכנס בעצמו לאתר המלונקק, וכך יחסך הרבה זמן. וכאבי אצבעות בהקשה על המקלדת.ואפילו לא נצטרך לעשות העתק הדבק.
העיקר שכחתי- תקנה חדשה זו היא נגד לאו מפורש מהתורה- לא תחסום שור בדישו
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 03/01/2011 16:02:13
מודה ועוזב
נשלח ב-3/1/2011 15:36
אמשלום צודקת,
ובשביל זה יש תיבה אישית,
נשלח ב-3/1/2011 15:26
[מיימוני,
לגבי האשכול הזוגי - איני בטוחה שהבנתי מה אתה מציע. נדמה לי שאשכול מן הסוג הזה סותר מן היסוד את מהותו של היצור הדינמי המתקרא "פורום", ובנוסף גם אינו מעניין כ"כ לקריאה (מלבד לשני האנשים הכותבים בו). אני מודה שגם איני מצליחה להבין את המוטיבציה לפתיחת אשכול מסוג זה. כל משמעותה של כתיבה בפורום (ב' שוואית) היא בשיג ושיח שיש בין אנשים מרובים, דעות מרובות, סגנונות כתיבה מרובים. המגוון הוא העיקר והוא המהות (ואם יש גם עניין אינטלקטואלי - מעולה! זה בונוס אדיר!). אשכול מן הסוג שאתה מציע מאבד את כל אלה ונותר כחליפת מכתבים בין שתי דמויות וירטואליות, שאפילו הנאה שב"הצצה" אין בקריאה בה כיוון שאיש אינו מכיר אף לא אחת מהן... ייתכן שזה עניין לטעם אישי, ועל כך כידוע אין על מה להתווכח, אולם נדמה לי שיש כאן גם מחלוקת עקרונית על הדרך הראויה לפורום אינטרנטי בכלל, ולעצכ"ח בפרט.]
נשלח ב-3/1/2011 15:04
היה היה אתר, ונפל ללא תקומה.
נשלח ב-3/1/2011 14:52
לא נראה לי שמשרד ממשלתי יתמוך באלמונים עלומי שם -- תהיה תרומתם רבה ככל שתהיה.
תוקן על ידי אליעזרט ב- 03/01/2011 14:51:03
נשלח ב-3/1/2011 14:41
בחדשות הייד פארק שמלוות אותנו למרות פניותינו להנהלה, התפרסמה ההודעה הבאה:
יש לך אתר תורני? קבל 20 אלף ש"ח ממשרד החינוך
האגף לתרבות תורנית במשרד החינוך מציע תמיכה לאתרי אינטרנט תורניים העומדים בקטריונים בסכום ממוצע של 20 אלף ש"ח • האם הארגונים ישכילו לאמץ את ההטבה?
שמואל דרילמן, בחדרי חרדים 21:38 02/01/2011
מחשב תורני. צילום אילוסטרציה
0
אתר כיפה חושף כי האגף לתרבות תוכנית במשרד החינוך יתמוך מהשנה גם באתרי אינטרנט תורניים בשיעור ממוצע של עשרים אלף ש"ח.
המידע נחשף בקרטריונים החדשים המתפרסמים לקראת שנת התקציב הקרובה, ולפיו האתרים יצטרכו לעמוד בשורת קרטריונים בינהם לפחות 100 דפים (סטטיים?!) כשמתוכם 80 בעלי תוכן מילולי בנושאי תרבות יהודית, עדכון חודשי, פורום או מערכת שו"ת, או מאגר מידע תורני נרחב ודרישה נוספת היא השתייכות למוסד מוכר.
הופתענו לטובה ויש לברך על ההכרה בתרומתם של האתרים התורניים להפצת התרבות היהודית, נשאר רק לקוות שהארגונים והמוסדות החרדיים ישכילו לפנות ולהשתמש במימון זה בחכמה.
*** נראה לי שהפורום שלנו עומד בקריטריון היסוד.
אני מקוה שניתן לפנות ולהענות.
השאלה היא מה עושים בכסף.
האפשרות הראשונה שעולה על הדעת היא לפתוח אתר עצמאי. זה לא כל כך יפה להזכיר זאת כאן. גם נראה שזה לא כדאי. מי שמכיר את הפורום, מכיר אותו מכאן. אבל אולי כדאי לפתוח אתר לווין עם סיכומים, אפשרויות פניה ועוד.
הדבר השני שאפשר לעשות הוא מה שאנו (חלק מהותיקים שדנו בכך) חולמים עליו זמן רב. לפתוח הוצאת ספרים ולפרסם מן החומר של הפורום כספר.
שני נושאים שראויים לפירסום הם:
1. ספר זכרון על הר"ג ע"ה. ביוגרפיה "פתוחה" יחסית, מאמרים על שיטתו, ואולי כמה מחברי הפורום ירצו לתרום עוד עליו.
2. ספר על שיטתו של אבי הפורום הראשון, הרב מילר, שתלמידו וטו העניק לנו את הפורום הזה. הספר יוכל לסכם אשכולות קיימים וכן להביא חומר נוסף שאולי הרב מילר יסכים לתרום.
ייתכנו נושאים נוספים.
הכל מוזמנים להציע משלהם. בעד ונגד.
(אולי אפשר יהיה לכתוב על העטיפה של הספר: שמותיהם של המחברים לא יוכלו להתפרסם כי הם אנוסי תבונה נרדפים... זה לבטח יוסיף אטרקציה).