ראשית
שלום עליכם מרנן ורבנן, אני צופה בכם זה זמן רב, אך עד עתה כתבתי בפרומים אחרים.
לאחר זמן ראיתי כי מקום זה הוא משכנתם של אנשים אינטלגנטים, יצירתיים, ובחלקם רציונליים.
אז בוא ניגש לשאלה.
בכל התורה כולה אינו מוזכר התגלות אלוקית של ממש לפני העם, אלא רק אחורי אלוקים למשה רבנו.
היהודים במצרים לא ידעו שיש אלוקים, אלא רק האמינו שיש אלוקים לאחר ראות עיניהם את האותות והמופתים.
הרי שכל התלות של היהדות באלוקים הנו באותות ובמופתים.
משמעות הדבר: כל אמונתם של היהודים באלוקים נתלית אך ורק באותות ומופתים שנעשו על ידי משה רבנו עצמו, כשהוא מסביר כי יש אלוקים והוא שליחו, כדוגמת יציאת מצרים, הוצאת הסלע מהמים, מכות מצרים, כל אלו נעשו ע"י פעולות של משה.
אם כך: משה הוא נביא אשר מחולל ניסים ומבקש מהעם לקיים את כל חייהם על פיו ולעבוד את אלוקיו.
וכלל לא בטוח אם משה אכן הוא אחיהם של מרים ואהרן, שכן לא היו בדיקות ד.נ.א ואולי הוא בכלל מעם אחר.
מצד שני: בתורה עצמה בספר דברים פרק י"ג הוא פרק שלם העוסק בנביא אשר יקום ויאמר ללכת לאלוהים אחרים.
וע"כ נאמר, לא תשמע אל דברי הנביא, אלא הרגהו. משום שזהו ניסיון ע"י אלוקיכם אשר רוצה לראות האם אוהבים אתם אותו בכל לבבכם ובכל נפשותיכם.
ישנם כמה בעיות.
1) אם כל אהבת אלוקים זה, נובעת אך ורק מקיום המופתים, מדוע לא תוכל להשתנות ע"י מופתים, משום הפה שאסר הפה שהתיר, או משום זה אהבה התלויה בדבר.?
2) כל אמונתינו בתורה היא אך ורק ע"י הניסים שחולל נביא בשם משה, מדוע אנו מאמינים לכך? אולי הוא נשלח ע"י אל אחר אשר רצה לנסותנו אם אנו אוהבים אותו אם לאו? 3) משל למה הדבר דומה: לקוסם אשר מראה קסם אשר מדהים את כל תושבי העיירה, אך כאשר עושים זאת גם קוסמים אחרים, מסביר הקוסם הראשון לתושבים: אני הוא הקוסם האמיתי, ואלו הם תלמידיי. הם למדו ע"י את כל הטכניקות מא' ועד ת'. והנה ראו קסם נוסף אשר אעשה והוא מדהים יותר, וזהו יהיה ההוכחה שאני הוא הגדול מכולם.
אך זכרו: אם יבוא קוסם אחר ויראה לכם קסם זה, אין זה אלא חיקוי שלי והוא למד זאת ממני.
אך הנה קם קוסם חדש, ומפליא הוא בקסמיו, ואף אומר לכולם: אני הוא הקוסם הגדול, וגדול אני מהקוסם שהכרתם.
אין ספק כי כל אמונתם של תושבי העיר בקוסם הראשון תתפוגגנה.
באם יקום נביא ויאמר כי ישנו אלוקים גדול הרבה יותר מאלוקים זה, ויוכיח זאת ע"י מופתים שלא נראו מאז יציאת מצרים, ואשר אתם לא ראיתם מעודכם, ובמקרה הזה גם המדענים כולם יודו כי זהו נס בכוח עליון והיא הוכחה מדעית, מדוע לא נוכל ללכת אחר אותו נביא? כל סיבת הסיבות שהלכנו אחר אלוקינו זה ניסים שאפילו לא ראינו, אלא נראו ע"י אבותינו.
אז מה אתם אומרים: זה לא פרדוקס? ב כִּי-יָקוּם בְּקִרְבְּךָ נָבִיא אוֹ חֹלֵם חֲלוֹם וְנָתַן אֵלֶיךָ אוֹת אוֹ מוֹפֵת:
ג וּבָא הָאוֹת וְהַמּוֹפֵת אֲשֶׁר-דִּבֶּר אֵלֶיךָ לֵאמֹר נֵלְכָה אַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים אֲשֶׁר לֹא-יְדַעְתָּם וְנָעָבְדֵם:
ד לֹא תִשְׁמַע אֶל-דִּבְרֵי הַנָּבִיא הַהוּא אוֹ אֶל-חוֹלֵם הַחֲלוֹם הַהוּא כִּי מְנַסֶּה ה' אֱלֹהֵיכֶם אֶתְכֶם לָדַעַת הֲיִשְׁכֶם אֹהֲבִים אֶת-ה' אֱלֹהֵיכֶם בְּכָל-לְבַבְכֶם וּבְכָל-נַפְשְׁכֶם:
ה אַחֲרֵי ה' אֱלֹהֵיכֶם תֵּלֵכוּ וְאֹתוֹ תִירָאוּ וְאֶת-מִצְוֹתָיו תִּשְׁמֹרוּ וּבְקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ וְאֹתוֹ תַעֲבֹדוּ וּבוֹ תִדְבָּקוּן:
ו וְהַנָּבִיא הַהוּא אוֹ חֹלֵם הַחֲלוֹם הַהוּא יוּמָת כִּי דִבֶּר-סָרָה עַל-ה' אֱלֹהֵיכֶם הַמּוֹצִיא אֶתְכֶם מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם וְהַפֹּדְךָ מִבֵּית עֲבָדִים לְהַדִּיחֲךָ מִן-הַדֶּרֶךְ אֲשֶׁר צִוְּךָ ה' אֱלֹהֶיךָ לָלֶכֶת בָּהּ וּבִעַרְתָּ הָרָע מִקִּרְבֶּךָ:
המשך הפרק עוסק אף הוא בנביא זה.
יש להקפיד לא לכתוב שם ה' - מ. משנה
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 30/06/2011 17:27:21
נשלח ב-18/9/2011 23:56
צענע לטובת מי שלא קרא את הספר ,
אם תוכל להרחיב מהו הספר ומיהו הסופר ?
וכיצד הסיק את המסקנה שההר הוא הר געש קדום בתור מדען או תת אלוף בצבא ?
הנושא של מעמד הר סיני ומה היה שם בדיוק אמור להטריד את מנוחתם של האנשים החושבים
כל מי שיש לו תאוריה או הוכחה מן הראוי שיעלה אותה ע''ג הכתב
נשלח ב-18/9/2011 19:25
צענע אם אכן נכונים הדברים- אני חוזר בי מכל מה שכתבתי בנושא .מחוסר ידע כנראה.
נשלח ב-18/9/2011 17:44
" בספרו של צבי ענבר 'דרום סיני- מרחב שלמה', בהוצאת משרד הביטחון, ניתן תיאור גאולוגי של המקום (עמוד 26 שורה 5): "פסגת הר משה עצמה אינה אלה מילוי הלוע של הר געש קדום, וניתן בנקל לראות באזור את כיוון הזרימה האנכי של הלבה, אשר עלתה וזרמה בעבר דרך לוע זה. הסלעים הוולקניים התגבשו על פני השטח. סלעים כהים אלה דומים לבזלת והם מופיעים בכל חלקי דרום סיני"
נשלח ב-18/9/2011 15:19
חפש בחלון החיפוש- של הפורום- הר סיני- או -מעמד הר סיני. איני יודע אם תדע יותר!
נשלח ב-18/9/2011 15:01
מצוין ,
מה כן היה שם ?
אם היו שם דברים על טבעיים עלינו לבדוק מה היה שם ?
ועד כמה כמה הם מחייבים !!!
יתרה מכך נשאל מדוע הוזקק אלוקים לעשות כל זאת הרי הוא דיבר אל העם בעשרת הדברות או בחלקם
לשם מה היה צריך את כל התפאורה מסביב ,
אשמח אם תפנה אותי לאשכולות בנושא מה היה במעמד הר סיני .תודה
נשלח ב-18/9/2011 14:56
לא נכנסתי איתך לןיכוח עם המעמד היה או לא היה. מה שכתבתי שאילו היה שם הר געש והתפרצות וולקנית, היו נשארים סימנים מהתפרצות זו. והיות ואין זכר להתפרצויות וולקניות בסיני. אז בבטחון אפשר להגיד כי זה לא היה.
נשלח ב-18/9/2011 14:47
אם כן מהם הקולות והברקים ?
עדויות על אילו עדויות אתה מדבר ? על עדות משה ?
כמו''כ מה מוכיח לי שאלוקים אכן דיבר לעם , הלא כפשט הפסוק משה מסר את דבר ה'
בכל אופן כל הטקס הזה נשמע כמו טקס כשפים וסיאנסים ,כך שלהביא תאוריה על מה היה שם זה בסדר גמור
נשלח ב-18/9/2011 11:04
ממה נפשך אם אתה מקבל את התזה שהיה שם משהו, למה שלא תקבל את מה שכתוב בדיוק. הרי מי העיד אפילו בספר אחד ולא בעדויות שהיה שם הר געש- או בכלל אם היה שם משהו. אגב הטוענים כי היה מעמד הר סיני, המעמד לא משאיר אחריו עקבות גיאולוגים, לעומת הטענה- סתם- אין מה לעשות ולחשוב לאנשים מסוימים , אז מוצצים חזק את האצבע האמצעית, ומפריכים שטויות לאויר-. הר געש משאיר אחריו עקבות של לבה.- ראה בגולן ובגליל. בקיצור שטויות במיץ עגבניות, ממטבחם של מאסטר שף.
נשלח ב-18/9/2011 00:26
מה דעתכם על הרעיון שמעמד הר סיני לא היה יותר מהתפרצות הר געש !!!!
ואמונת החכמים שיש לנו בכל גדולי וענקי ישראל למיניהם מדור לדור עד מעמד הר סיני (אב לא ישקר לבנו)
נשלח ב-11/9/2011 00:17
הלם........
ב"ה
לא קראתי את התגובות אז אולי כבר אמרו את זה:
למה אתה אומר שלא התגלה? מה עם... אממ.... מעמד הר סיני???????
"והר סיני עשן כלו מפני אשר ירד עליו ה' באש..." וכמה פסוקים אח"כ: "וידבר אלקים את כל הדברים האלה לאמר אנכי ה' אלקיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים מבית עבדים..." מה אתה רוצה להגיד? שאמר את זה רק למשה????? כשדיבר למשה תמיד כתוב ויאמר ה' אל משה.....
נשלח ב-4/9/2011 13:14
בכל הדתות מסופר על ניסים גדולים שנעשו.
נשלח ב-4/9/2011 01:59
נראה שיש כאן מעין תער אוקהאם. כשנעשו נסים בתחילה לא מפרשים אותם לפי גורמים שאין ראיה שהם קיימים, ולכן הם ראיה לקיום ה'. (הרי היה אפשר לומר שהארכון העליון של הגנוסטיקאים עשה את כל הנסים כדי שהיהודים יאמינו בו ולא ביוצר הראשון הרוחני). את הדברים הבאים צריך לפרש לפי הדברים המוכחים עד שיוכח אחרת.כי אינם באים על רקע ריק. (אלהי מצרים לא עשו נסים גדולים מעולם ולפיכך אינם בחשבון). אם יש מישהו אחר - הוא היה צריך להתערב כבר בהתחלה ביציאת מצרים ולא לחכות).
באמת הרי לא היו נסים כאלו אחר כך אלא שיש לבני אדם מסויימים נטייה להאמין לכל מי שאומר להם שראה נס ולכן היתה התורה צריכה להזהיר.
נשלח ב-2/9/2011 17:20
תיקון טעות- המאמר הכל תלוי במזל- מופיע בזהר- ולא בגמרא כפי שכתבתי התקיים בי הפסוק- משיב חכמים אחור- וזכרונו יסכל.
נשלח ב-2/9/2011 15:08
מאמרים "עובדתיים" נכתבים במטרה אידיאולוגית. כמסרים לעתיד ולהווה- שכנראה לא כל כך עזרו, כפי שכתבתי בהודעותי הקודמת, יש לנו בעל תוספות- בשם רבנו- פטר- כשמו של מיסד הנצרות המעשית.
בהמשך הוסיפו את -ה-לא שינו את לבושם-שכאמור לא נאמר על ידי חז"ל, כי את הלבוש הפכו- ליהרג ובל יעבור,- לכל מצווה ומנהג יש את המזל שלו. איך הגמרא אומרת- הכל תלוי במזל- אפילו ספר התורה שבהיכל.