בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

הבהרה בנוגע לסגנון התפלה של האחים קוסיביצקי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/1/2011 23:41 לינק ישיר 
הבהרה בנוגע לסגנון התפלה של האחים קוסיביצקי

שלום וברכה 

לאחרונה כתבו כמה מחברינו ביקורת על טובי החזנים מדור הקודם, ובתוכם הזכירו את החזן דוד קוסוביצקי ז"ל, והגם שכתבו בדרך כבוד, אבל לדעתי הם לא שמעו די מקטעי התפלה שלו, לכן אני מעלה פה 'השכיבנו' מתפלת מעריב שהתפלל עוד בהיותו בלונדון, וזה נדיר ביותר (ומשבע דקות ואילך שומעים כוחו הגדול בתפלה מה שלא שומעים בכל יום, ואפילו ממנו) טעמו וראו כי טוב

סיפר לי זקן אחד, שלפני השואה היה החזן שמחה קוסוביצקי מפורסם לבעל תפלה נפלא יותר מכל האחים שלו, וזאת אומרת שכל אחד מהאחים קוסיביצקי התפללו בביהכנ"ס שונה לגמרי, וכל חזן היה צריך להתפלל כפי מה שרצו המתפללים, ולא בכל פעם ששומעים קטע ממנו והוא למשל בסגנון אופרה, הוא ראי' שזהו מה שידע אותו חזן, רק שהתפלל באופן שיהנו ממנו המתפללים של הביהכנ"ס, אבל באמת הוא עצמו יש לו הרבה ביותר, וקטע הזה יוכיח.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2011 11:32 לינק ישיר 
דוד קוסיבצקי החזן מדור הנפילים

החזן דוד קוסיבצקי מגדולי החזנים ובעלי התפילה בדורו אינו זקוק להוכחות.
ביצועיו זכו לתהילת עולם  מוזיקלית ,אמירה חזנית ושליטה בקולו .
כל יצירה שבצע הייתה על רמה עליונה של חזנות במייטבה.
וכך ישמר זכרו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2011 22:00 לינק ישיר 

עוד_1 כתב:
אין מה לומר, קוסוביצקי זה קוסוביצקי! ועוד יותר, דוד קוסוביצקי זה דוד קוסוביצקי!!!

(לא משנה שבסוף, בפסקה שומר עמו...וכו' הוא יצא קצת "עם הארץ")
 אני כותב את זה רק בשביל שלא ילמדו ממנו את זה, או שיבוא איזה "נער" ויחקה אותו בזה.
אויש ! הלוואי ובזה היו נגמרות ״העבירות״ של החזנים ״הצדיקים״ 

בכבוד רב יוסי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2011 22:17 לינק ישיר 

אין מה לומר, קוסוביצקי זה קוסוביצקי! ועוד יותר, דוד קוסוביצקי זה דוד קוסוביצקי!!!

(לא משנה שבסוף, בפסקה שומר עמו...וכו' הוא יצא קצת "עם הארץ")
 אני כותב את זה רק בשביל שלא ילמדו ממנו את זה, או שיבוא איזה "נער" ויחקה אותו בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 11:49 לינק ישיר 

בס"ד

עלה בעבר לפורום ע"י יהודה לכב' ש"ק ואתחנן תשס"ט לציון 24 שנים לפטירתו של דוד קוסוביצקי.
להלן הלינק: http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2665549&forum_id=14617
ונמצא באתר החזנות המחודש: http://chazzanut.org/videoN.aspx?id=540

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 11:15 לינק ישיר 

שלום וברכה 

לדבר סרה בבית משפחת קוסביצקי זה ההפך הגמור מאדם שפוי.
מעלתם של בני משפחת קוסביצקי מוכחת על גבי תקליטים , הקלטות משבתות רבות שקיימות (והקדשתי מזמני זמן רב כדי להקשיב ולעמוד על טיבם,)ומעדויות חיות של אנשים שמתגעגעים לימים אלו. 

אך גם אצל בני משפחת קוסביצקי היה אחד שיותר טוב בכיוון הזה וההוא שיותר טוב לכיוון השני.
שמעתי הקלטה מסליחות משמחה קוסביצקי וזה תענוג לאוזן , ההשתפכות החזנית והאילתורים וכ״ו
אך סגנון שירתו היה יותר אופראי ולדעתי מההקלטות ששמעתי ממנו ומשאר אחיו , לדעתי אצל יעקב ודוד היה יותר השתפכות חזנית,

בעיקר מה שחורה לי זה שיעקב שלכאורה היה לו פה יוצר חזני וגישה משתפכת יותר כמו ששמענו אצל רוזנבלט וסגנונו, אך הוא לא קיבל את הכבוד הראוי לו . ורק בגלל שלא היה לו את הדו והרה. 

יתכן שאני טועה אך יתכן שלא.  אני קיבלתי גם עדויות חיות מאבי שזכה להתפלל אצל משה קוסביצקי, ומסבי ששמע את כל משפחת קוסביצקי אמנם לא את כולם בתפילות שבת , חלק מסליחות וחלק מיו״ח.  
והם אמרו לי ואישרו את אשר כתבתי באשכולות סמוכים. 

ישר כח על ההקלטה שהבאת מדוד זה מוכיח את גדלותו הרבה , אבל אין צורך להוכיח , לא נראה לי שיש חולקים. 

יש ברשותי הקלטה זו של רצה בלחנו של שלוסברג כמדומני שהמבצע הוא אלכסנדר קוסביצקי אך אינני בטוח במאת האחוזים. אז אנא תאשרו זאת :
http://www.upf.co.il/file/978652.html

בקשה:
האם יש במקרה לחברי הפורום הקלטה של שמע ישראל בלחנו של דוד קוסביצקי, בביצוע שלו עצמו.  אודה לכם באם תעלו זאת על גבי במה מכובדת זו.  

כל טוב והמשך יום טוב 

בכבוד רב יוסי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 08:22 לינק ישיר 

בס"ד

תודה. שמעתי הקלטות מדוד ז"ל להשכיבנו ותמיד יש לו מה לחדש.
לשמוע.. ללמוד...

יהודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 07:30 לינק ישיר 

תודה רבה לך בשביל הקטע הנפלא הזה, באמת נהניתי

ממש אין כמו חזן דוד קוסוביצקי בסגנון אמירה נפלא כזה

זכיתי לשמוע אותו בסוף ימיו, ולעולם לא אשכח

חזק ואמץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 04:13 לינק ישיר 

מיוחד במינו, אני עדיין שמעתי כאן 'בעל תפילה' קוסוביצקאי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 00:36 לינק ישיר 

קטע מצויין. פשוט "דוד + + +"!!!

בהתחלה הוא עושה הקטע שלו מהתקליט, עם הוספות פה ושם...  אח"ז נשמע שהוא מאלתר לגמרי. הפזמון של "שומר עמו ישראל" זה מימים נוראים "מלך על כל הארץ",  ובסיומת לוקח לו הרבה זמן להתפקס על מה שהוא רוצה ------

אבל זה "דוד"!   וזה נהדר!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > הבהרה בנוגע לסגנון התפלה של האחים קוסיביצקי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext