בית פורומים פורטל הנפש

כמה אפשר??????

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/1/2011 12:31 לינק ישיר 
כמה אפשר??????

אני מתמודדת מאז גיל 12 עם אמא חולה בנפש שמסרבת לקבל טיפול,היא עברה טיפול כפייתי והשתחררה בתנאי שתיקח כדורים,אך לאחר תקופה הפסיקה וגם סירבה ללכת לפסיכיאטר...והמצב שלה רק מידרדר..
לא מזמן אחי עבר מצב נפשי לא קל והיו לו התקפות ועכשיו הוא בטיפול ב"ה.

אני רוצה לדעת איך אני אמורה להתמודד עם אמא שלי?????

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 20:23 לינק ישיר 

אחותי! ליבי איתך!
חשבת על אופציות נוספות? מחוץ לבית? אני ממליץ לך להתייעץ עם איש מקצוע. ישנם גם נשות מקצוע מעולות חרדיות שיכולות לעזור לך.
על איזה עצבים את מדברת? סתם עצבים של כעס או יותר קשה?
בכל אופן אנחנו איתך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 15:18 לינק ישיר 

תודה לכולכם על העידוד!!!
ניסינו לקבל עזרה מבחוץ וזה ממש בלתי אפשרי!!
אבא שלי מתמקד בה ובגלל שאני הקטנה בבית וכבר גדולה מבחינת גיל אז אין צורך שיתיחס אלי יותר מידי...וגם שאני מרגישה מתוסכלת שכאילו גדלתי בלי אמא אז אין לי רגשות כלפיה וזה גורם לי להרבה עצבים..
קרובי משפחה בקושי יש והם לא יכולים לעזור...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 11:15 לינק ישיר 

ראשית, חזקי ואמצי!
יש איזושהי עזרה מבחוץ? קרובי משפחה, חברים, וכדו'?
היכן האב בתמונה?

שהקב"ה יהיה אתכם ותדעו מעתה רק טוב!

"בְּטַח בַּה'. וַעֲשֵׂה טוֹב. שְׁכָן אֶרֶץ. וּרְעֵה אֱמוּנָה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2011 22:58 לינק ישיר 

ניסיתי להגיב כמה פעמים. ומשום מה המחשב קרס לי. אז בקצרה. אם יש לך עוד אחים ואחיות אין הצדקה שכל הנטל יפול עליך. ובכלל אולי כדאי שתבדקי אופציה של עוזרת בית? ובכלל בדקי את הזכויות שלכם בביטח לאומי.
בכל אופן אני מאחל לך חיים בריאים וחלקים ושתמצאי את אהבת חייך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2011 00:43 לינק ישיר 

קודם כל תודה רבה על התגובה!!
עכשיו,אני לא לוקחת את כל האחריות עלי כי אני גם לא יכולה. אבל אמא שלי לא מתפקדת אז אין מי שיתחזק (אפילו במינימום)את הבית ורק אני נמצאת כדי לעשות את זה אז אני עושה ולכן גם לא יוצאתי לעבוד עד לא מזמן..ועכשיו שיצאתי דורשים ממני להתייחס גם למצב ולדאוג לתחזק את הבית עם כביסות,בישולים וכו'..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2011 22:48 לינק ישיר 

כוכבית שלום לך

נשמע מדבריך שאת לוקחת אחריות רבה למצבה של אמך. זהו באמת עול נפשי גדול משאת לכתפיים צעירות כשלך.
פעמים רבות במצבים כאלה נותנים תשומת לב רבה והכרחית לחולים ופחות לבני משפחתם הזקוקים פעמים לא פחות מהחולים עצמם לתמיכה.

אני מאמינה שכמי שחייה עם אם חולת נפש הצלחת לפתח מודעות פנימית ורגישות מיוחדת לשני. עם זאת, חשוב שלא תשכחי את עצמך. את נמצאת בשלב משמעותי בחייך של בניית חיים עצמאיים נפרדים במידה מסויימת ממשפחתך. המשיכי להשקיע בעצמך, בהתפתחותך האישית ובחייך- זוהי אולי ההתמודדות הטובה ביותר  עם המצב.  
אני מתארת לעצמי שזה מאד לא פשוט ובלתי אפשרי להתעלם ממה שקורה סביבך. אולם, כפי שציינת הרי כבר עשיתם ככל שיכולתם לדאוג שאמא תהיה בטיפול. כעת אולי נסי להניח לאחרים ובעיקר לקב"ה לדאוג לאמך ולאחיך. 

חזקי ואמצי!
רונית

ד"ר רונית לזר 
עו"ס קלינית
 נייד 052-6346334

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2011 13:15 לינק ישיר 

באמת אני צעירה רק בת 20 אבל לעבור כזה הרבה בשנים הכי קריטיות(גיל הנעורים)זה לא קל!!
לגבי הטיפול באמא שלי זה דבר בלתי אפשרי כי ניסינו את כל האפשרויות!!

אני מתקדמת בחיים אבל אין לי אפשרות להתעלם ממה שקורה מסביבי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2011 12:54 לינק ישיר 

אחותי, קודם כל  ליבי איתך. החזיקי מעמד ואל תשברי.
ידוע לי שיש דרכים להביא אדם לטיפול לא כפייתי. כדאי לך ללכת להתייעץ עם מישהו מיקצועי. בעיקר לגבי עצמך. את נשמעת לי צעירה שכל חייה לפניה. ותתני לעצמך את היכולת להתקדם בחיים על אף מה שקורה.
אנחנו כאן איתך לכל אורך הדרך. מתפללים לשלומך ולהצלחתך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > כמה אפשר??????
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext