בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

ביצוע ענק של איטשא מאייר הלפגוט לאנא עבדא בלחנו של דוד קוסביצקי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/1/2011 21:03 לינק ישיר 
ביצוע ענק של איטשא מאייר הלפגוט לאנא עבדא בלחנו של דוד קוסביצקי

עיבוד וניצוח מאסטרו אלי יפה
זה הביצוע היפה ביותר שקיים ליצירה אנא עבדא של קוסביצקי.

http://www.f2h.co.il/iy59l55bhn2b
איטשא מאייר הוא חזן הקונצרטים הטוב ביותר בעולם
(ואני לא התייחס לדברי השטות שנכתבו באשכול הסמוך)

אחרי הביצוע הזה נראה מי שיאמר שלאיטשא מאייר אין דינמיקה ורגש
הסכיתו ושימעו ותהנו

תוקן על ידי קולני ב- 18/01/2011 21:04:03

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 22:20 לינק ישיר 

ווואאאווו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 21:05 לינק ישיר 

כל-כך הרבה אנשים מתפעלים מן הביצוע של הלפגוט ל"אנא עבדא", ולכן כדאי לנתח את הביצוע עם אלי יפה והתזמורת. אבל קודם - כמה מילים על היצירה. הפרק מורכב מארבעה חלקים, מורכבים במבנה רונדו". "רונדו" פירושו יצירה במורכבת מנושא (לחן, או "מניגנה" בלשון העם) ראשי החוזר על עצמו כמה פעמים, ומשמש כמחבר בין הנושאים (-הלחנים) השונים השזורים ביצירה. במקרה שלנו, המנגינה למילים "אנא עבדא דקודשא בריך הוא... (עד) בכל עידן ועידן" - זהו הנושא הראשי של היצירה. אחריו יש רצ'יטאטיב, למילים "לא על אנוש... (עד) דשמיא". הלחן הראשי חוזר על עצמו - בשינויים קלים -  במילים "שהוא אלהא קשוט ואורייתא קשוט., ושוב הוא חוזר על עצמו כמעט במדוייק במשפט "ביה אנא רחיץ..." החל מ"יהא רעווא קדמך..." אנחנו נמצאים ברצ'יטטיב-חזני מובהק. את מילים "ולשלם אמן" הלחין דוד קוסביצקי במוטיב המבוסס על הלחן הראשון. מה כל זה אומר לנו? בקצרה, שיש לשים דגש לא רק על הרצ'יטטיבים החזניים בהם מראה החזן "את כוחו" ושהם ה'אש' שביצירה, אלא גם הלחן הראשי היה חשוב בעיני המלחין, אולי בגלל שזוהי מנגינה קליטה שהקהל יכול ללמוד מהר ולהשתלב בשירה עם החזן. מה שברור הוא שדוד קוסביצקי הבין היטב שרצוי לכתוב יצירות שיש בהם גם חלק קצת יותר קליל, כי רצ'יטטיבים הבאים אחד אחרי-השני ללא הפסקה - מכבידים על האוזן האנושית. אפשר להכביר עוד מילים רבות על מבנה היצירה וההדגשים שדוד קוסביצקי יצר בה, אך נסתפק הפעם בזאת. הביצוע של הלפגוט אכן יפה מאוד ומעורר-כבוד, אבל מעניין לשים לב לנקודות הבאות: א.      העיבוד של אלי יפה נכתב על=פי תעתיק שהכין החזן שמואל ברוך טובה ז"ל, מתוך תקליט של דוד קוסביצקי. במקור נכתבה היצירה ב-סול מינור. אלי יפה עיבד אותה ל-סי במול מינור, שלשה סולמות גבוה יותר. נשאלת השאלה מדוע עשה זאת? האם בגלל הנטיה שלו 'להקפיץ' סולמות כדי שהחזן ישיר גובה יותר (הוא עשה זאת פעמים רבות)? או שמא נכתב העיבוד במיוחד עבור הלפגוט, אשר - עם כל גדולתו - נשמע קצת 'חלול' ו'יבש' באוקבה הראשונה?...  כך או אחרת - האפקט יפה מאוד, כי הוא מוציא את המיטב מקולו של הלפגוט, למעט כאשר הוא נוגע ב-דו דיאז, שם קולו נשמע קצת צורמני ומאולץ (זה ענין של טעם...) ב.       כמה הערות קטנת לגבי הביצוע עצמו: בדקה 5:31 נשמעות המילים "אנא אמר תושבחן" קצת 'חלשות'. זה לא המקום להנמיך עוצמה או לשירה מופנמת. מילים שפירושן 'לשבח את הקב"ה' צריכות לקבל אמירה-חזקה, בוטחת, מלאת-משמעות. ג.        בדקה 6:23, המילים "דתפתח לבאי באורייתא" הולחנו ע"י קוסביצקי כ'שמיניות', וע"י מה שנקרא בשפת-המוסיקה ''Triplets'' - "שלישיות". כלומר - שלשה תווים (אי-זוגי) מושרים במרווח-זמן (במקרה הזה) של רבע אחד (זוגי). מטרת-כתיבה מן הסוג הזה היא ליצור "תנועה", כך שהמוסיקה לא תהיה 'סטאטית'. מוסיקה קיימת בתוך מסגרת-זמן, ואם היא לא זזה במסגרת הזמן - היא מאבדת מן המשמעות ומן היופי. את זה דוד קוסביצקי ידע היטב, והמוסיקה שלו תמיד 'נעה' קדימה. הלפגוט משום-מה לא הקפיד על ה"שלישיות" כאן, והמילים הנ"ל 'נסחבו' קצת. (- טעות שדוד קוסביצקי לא היה עושה...) אולם בדקה 7:41, במילים "וליבא דכל עמך ישראל" - הלפגוט 'מזיז' את המילים באופן מצויין, ואפקט-התנועה נשמר. יפה מאוד. ד.       התזמורת המלווה נשמעת מצויין, אחידה ובטוחה בעצמה, כראוי למנצח-מצויין כמאסטרו אלי יפה. גם העיבוד המוסיקאלי נשמע יפה ומשכנע. כל הכבוד צריך לזכור שאף-אחד אינו מושלם, ובסך הכל, הביצוע באמת יפה ומשכנע, למרות הפגמים הקלים. אם אנשים נהנו ממה שהם שמעו - המשימה הושלמה בהצלחה. חושב רק לזכור שעבור בני-תמותה רגילים, אין-צורך לקפוץ אל סי-במול מינור. גם סול-מינור מספיק טוב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 18:50 לינק ישיר 
עוד ביצוע ענק של הלפגוט לאנא עבדא של דוד

בליווי מקהלת נעימה בניצוחו של מרק טרמליס
[url=http://upload-il.net/he/61A6E07168]הלפגוט.mp3[/url]
מומלץ בחום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 10:20 לינק ישיר 
ביצוע במיטבו

קהל שוחרי החזנות האוטנטית בודאי מתרגש ונהנה מביצוע של חזן גדול.
טעם החזני של הקהל עולה על הניתוחים"הפלסטים" של "מבינים".
חוויה מתפילה מרגשת כמו בביצוע של איצה מאייר הלפגוט  זה המיטב  וקרוב לשלמות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 10:39 לינק ישיר 

אני העלתי את זה בעקבות האשכול הקנאי הפסיכוטי שעלה לפני כמה ימים.
הקנאים יחיו---------------------ויסבלו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 07:44 לינק ישיר 

"חסר לי פה רק הבדחן התורן שיכתוב שאפילו ה רבונו-של-עולם לא יכול לבצע זאת כמו הלפגוט..."

על דא ועל כגון דא אמרו יציבא בארעא וגערער בשמי שמיא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 01:11 לינק ישיר 

חסר לי פה רק הבדחן התורן שיכתוב שאפילו ה רבונו-של-עולם לא יכול לבצע זאת כמו הלפגוט...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2011 23:30 לינק ישיר 

ביצוע אדיר ומושלם של הלפגוט כמו שרק הוא יכול.

אבל לומר שזה אולי יותר מדוד קוסוביצקי?! לדעתי חסר את רוחב הקול של קוסוביצקי. וכן את המקהלה.

אבל כנראה היום רק הלפגוט יכול לבצע את הקטע הזה בצורה כ"כ מדוייקת ובקלות (שלא כמו כל שאר חקייניו [של הלפגוט] שקורעים את מייתריהם בשביל לצלוח את הקטע הזה, שלא לדבר על איזה שהוא חזן צעיר שבמו עיניי ואוזניי ראיתי ושמעתי אותו אומר כמה וכמה פעמים בקונצרט: "וליבוי וליבוי... דכויל עמו ישראל" ובסוף הוא הוסיף בערך 10 "ליבויי" יותר מדוד קוסוביצקי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2011 10:18 לינק ישיר 

בוקר טוב.

ביצוע מושלם! לא פחות, של מלך החזנים הקונצרטנטיים בזמנינו יצחק מאיר הלפגוט.
דיקציה במילים ובמוזיקה,רגש רב וקול אדיר.כשאתה שומע אותו אתה חש שהוא חושב גם על המילים ואל רק על המוזיקה,פשוט השערות סומרות.
יישר כח רב למר קולני על הבאת הקטע.

שלכם
נחמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2011 00:36 לינק ישיר 

נפלא!

אני נאלץ להסכים שהלפגוט לפני 3-4 שנים היה מעט יותר טוב, אבל הוא רק בן אדם ולכל אחד יש תקופות. בטוחני שהוא יחזור לשיאו.

אני מאחל להרבה מאד חזנים שכשהם בשיא הכושר שלהם הם יהיו כמו הלפגוט ביום הכי גרוע שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2011 00:28 לינק ישיר 

אכן הייתי שם במקום (קונצרט לכבוד ארגון הצלה) זה היה ביצוע מדהים, אגה חלק מהקונצרט הזה הועלה ליוטיוב, אבל את שני הקטעים שהלפגוט ביצע שם ענינו וקטע זה לא מצאתי, אז בבקשה אם מישהו מחברי הפורום הוא זה שהעלה אם אפשר גם את הביצועים הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 22:55 לינק ישיר 

ביצוע אדיר ומרגש, ואין צריך לומר שהאמירה באשכול הסמוך נאמרה על הביצוע המובא באשכול הסמוך

תוקן על ידי פסיכובלוג ב- 18/01/2011 23:17:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 22:36 לינק ישיר 

אדון הקולני:
הייתי ממליץ לך לפני שאתה מכנה חברים בשמות להציץ בהסרטות שהועלו ואחר כך לדון בדבר, ואני מקווה בכל ליבי שתבין.

גם אני חושב ודעתי זו ידועה שהביצוע הזה של הלפגוט הוא פנטסטי ולדעתי אף עולה על של דוד עצמו אך אני מעט פוחד לכתוב זאת שמא יסקלוני חיים.

נלפגוט דאז של 2006 היה ללא דופי מבחינת איכות קולו אך לצערי כיום קולו מעט בוגד בו וזו הייתה כוונתי.

כל טוב

תוקן על ידי Cantor_yos ב- 18/01/2011 22:36:19

בכבוד רב יוסי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 22:30 לינק ישיר 

מדהים! איזה עוצמה קולית! איזה דיוק! ממש תענוג! ...ומכאן לביקורת.

אנשים רבים שומעים קטע עוצמתי, מחזן בעל קול נפלא,בליווי מוסיקלי מלא, ואומרים- הנה! יש דינמיקה! אח"כ שומעים כמה טונים גבוהים קורעי לב, וקופצים- הנה! איזה רגש!

ויש כאלה שיודעים להבחין קצת יותר בדקות הדינמיקה שמתחילה איפה שכל הנ"ל נגמרים. כאשר דוד קוסביצקי שר את הקטע הזה, הוא מוביל את הקצב. הוא נושם במקומות הנכונים, ואינו מקלקל אותו בנשימה באמצע פראזה. מעבר לעוצמה יש גם אש. מעבר לדיוק יש גם בנייה של רגש. לא כל דרייד'ל תורם לרגש- רק אם הוא מכוון בדינמיקה שלו.

אבל מי שחושב שכל ביקורת על הלפגוט היא טיפשית בוודאי לא יודע על מה אני מדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 21:09 לינק ישיר 

תענוג לאזניים!!! שכוייח

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > ביצוע ענק של איטשא מאייר הלפגוט לאנא עבדא בלחנו של דוד קוסביצקי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext