בית פורומים כשרות

תקנות איסור הונאה בכשרות (תעודות הכשר), תשמ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/1/2011 15:10 לינק ישיר 
תקנות איסור הונאה בכשרות (תעודות הכשר), תשמ

תקנות איסור הונאה בכשרות (תעודות הכשר), תשמ"ט-1988* בתוקף סמכותי לפי סעיף 17 לחוק איסור הונאה בכשרות, תשמ"ג-1983, בהסכמת שר המשפטים ובאישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת אני מתקין תקנות אלה:

1. (א) בקשה לתעודת הכשר עבור בית אוכל או יצרן תהיה לפי טופס 1 שבתוספת, ויצויינו בה חמרי הגלם, שמות הספקים ותעודות ההכשר הקיימות. (ב) בעל בית האוכל או היצרן של המצרך, לפי הענין, יחתמו על הבקשה.

2. מי שקיבל תעודת הכשר ישמור בכל עת על תנאי הכשרות שהיו במפעלו ביום מתן התעודה.

3. מוצר שליצרנו ניתנה תעודת הכשר, יציין היצרן את המוצר ככשר; ומותר שהציון יהיה בדרך של סימון שיקבע מנהל מחלקת הכשרות הארצית ויפורסם ברשומות.

4. (א) בקשה לתעודת הכשר (להלן - הבקשה), עבור מצרך או חומר גלם מיובא, תוגש למועצת הרבנות הראשית; הבקשה תהיה לפי טופס 2 שבתוספת ויצורפו לה המסמכים המפורטים בטופס ותיחתם ביד היבואן. (ב) לבקשה תצורף דוגמה מכל סוג מצרך או חומר גלם. (ג) כמו כן תצורף הצעת היבואן לתוית שתוצמד למצרך או לחומר הגלם.

5. (א) תעודת הכשר לבית אוכל או ליצרן תהיה ערוכה בנוסח שבטופס 3 שבתוספת. (ב) לא יציין אדם מוצר ככשר בכל דרך שהיא אלא אם כן ליצרנו ניתנה תעודת הכשר לפי תקנות אלה. (ג) לענין תקנה זו, ציון "כשר" - לרבות ציון שאושר על-ידי רבנות או סימון מוכר כסימן כשרות. (ד) תעודת הכשר למוצר מיובא תהיה ערוכה בטופס 4 שבתוספת.

6. (א) מצרך או בית אוכל שניתנה לגביהם תעודת הכשר אך נמצא ששוב אינם ראויים לתעודת הכשר, בין משום שהשתנו הנתונים שהיו קיימים בעת שהוצאה התעודה ובין מכל סיבה אחרת, יחזיר בעל התעודה את התעודה לנותנה תוך מועד סביר שצויין בשים לב לנסיבות הענין, משנדרש בכתב לעשות כן על ידי נותן התעודה או על ידי מנהל מחלקת הכשרות במועצה. (ב) מהמועד שבו הגיעה הדרישה להחזר התעודה כאמור בתקנת משנה (א), תיחשב התעודה כתעודה שתוקפה מושעה. (ג) לא ידרוש נותן התעודה או מנהל מחלקת הכשרות מבעל התעודה להחזיר את התעודה, אלא לאחר שנתן לבעל התעודה הזדמנות נאותה להשמיע טענותיו.

7. בעל תעודת הכשר יודיע לנותן תעודת ההכשר על כל שינוי שחל במקום שבו נמצא בית האוכל או הייצור, או בפרטים הנקובים בטופס 1 שבתוספת, לפי הענין.

8. (א) ערר על סירוב לתת תעודת הכשר יהיה בכתב ויפרט את נימוקיו; הערר יוגש ב-15 עותקים. (ב) מועצת הרבנות הראשית תזמן את הצדדים וכל אדם אחר הנוגע בדבר לבירור הענין, לפני מתן החלטתה בערר.

9. תקפה של תעודת הכשר יהיה לשנה מיום נתינתה.

10. העובר על הוראות תקנות אלה, דינו - קנס הקבוע בסעיף 40(2) לחוק העונשין, תשל"ז-1977.

טופס 1 (תקנה 1) תוספת טופס בקשה לקבלת תעודת הכשר (על פי חוק הונאה בכשרות, תשמ"ג-1983)

תאריך אני הח"מ, בעל בית אוכל/יצרן*, מבקש בזה תעודת הכשר. חלק א': פרטים שם מגיש הבקשה: תפקידו מענו מס' ת"ז שם העסק מענו טלפון מס' רשיון תאגיד מס' מזהה אחר תיאור העסק שם מנהל המקום מענו טלפון * מחק את הטעון מחיקה. לבית אוכל: המקום: חלבי/בשרי/חלבי ובשרי/סתמי (פרווה) תיאור המאכלים ודרך בישולם שם הטבח הראשי או מנהל המטבח מס' זהותו שמות הטבחים ומספרי זהותם שעות העבודה שעות הפתיחה מקורות אספקת המזון והמצרכים היצרן: מוצרי המפעל (נא לפרט) חמרי הגלם ומקורות האספקה: יש לציין את רשימת חמרי הגלם ורשימת הספקים של חמרי הגלם. נא לצרף העתקים מתעודות ההכשר שלהם. תיאור תמציתי של תהליך הייצור חתימת המבקש חלק ב': אישור הרב האחראי אני מאשר שבדקתי את פרטי הבקשה ואת המקום הנקוב בה ביום אני ממליץ/לא ממליץ* להנפיק תעודת הכשר כמבוקש, בגלל הסיבות האלה: תאריך        בכבוד רב, שם תפקיד חתימה * מחק את המיותר. חלק ג': אישור רב המקום אני מאשר להוציא תעודת הכשר לעסק תאריך     חתימה חלק ד': אישור אגרה לכבוד מנהל מחלקת הכשרות מר שילם את האגרה. מס' קבלה       בברכה, חתימה וחותמת הגזברות

טופס 2 (תקנה 5) טופס בקשה לקבלת תעודת הכשר עבור מצרך או חומר גלם מיובא (לפי חוק הונאה בכשרות, תשמ"ג-1983)

תאריך אני הח"מ מבקש לתת לי תעודת הכשר. חלק א': פרטים שם מגיש הבקשה מס' ת"ז עיסוקו מענו שם העסק מענו טל' שם היבואן מס' תעודת זהות מס' רשיון תאגיד מספר מזהה אחר חלק ב': אם המצרך המיובא נמצא תחת פיקוח כשרות כלשהו, נוסף לאמור לעיל, יש לצרף: א. אישור בכתב של הרב נותן ההכשר. ב. רשימת רכיבי המזון ולצידם ההכשרים שניתנו עליהם. ג. תיאור אופן פיקוח ההכשר, לרבות פרטים מלאים אודות העוסקים או שיעסקו בפועל בפיקוח, וכן תדירות הפיקוח. ד. תיאור הנקודות העלולות להקשות על הפיקוח בייצור, והדרך המוצעת להתגבר על התקלות הכשרותיות האפשריות. חלק ג' יש לצרף דוגמה מכל סוג מוצר או חומר גלם אותו מבקשים לייבא, למעבדה העומדת לרשות הרבנות הראשית. חלק ד' יש לצרף הצעת היבואן לתוית שתהיה על גבי המוצר. תאריך       חתימת המבקש שם פרטי שם משפחה 

טופס 4 (תקנה 6)

הרבנות הראשית לישראל מחלקת הכשרות תעודת הכשר מס'    לתקופה מיום עד יום    1. הרינו לאשר בזה כי המוצר (שם המצרך) המיוצר על ידי       (שם המפעל ומענו) הינו כשר. 2. תעודת הכשר זו הוצאה על סמך: 3. המצרך נמצא תחת השגחתו ופיקוחו של: 4. תקפה של תעודה זו יפוג ביום: 5. תעודה זו רכושה של הרבנות הראשית לישראל ובא כוחה רשאי להוציאה מהמקום בכל עת. חתימת נותן תעודת ההרשאה וחותמת הרבנות הראשית לישראל

ח' בחשון תשמ"ט (19 באוקטובר 1988)
זבולון המר השר לענייני דתות אני מסכים.
אברהם שריר שר המשפטים 

תוקן על ידי מסטוגי500 ב- 23/01/2011 20:29:28

מומחה לכשרות המשקאות החריפים 
מנהל אתר הכשרות:

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2011 19:26 לינק ישיר 

תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2011 23:31 לינק ישיר 

הטופס לא נמצא בנספחים של התקנות. בדקתי "ברשומות" העיתון הרשמי של חוקי ישראל.
טופס 3 לא קיים.

תוקן על ידי מסטוגי500 ב- 25/01/2011 23:34:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2011 23:29 לינק ישיר 

בסעיף 5 לתקנות שהועלו לעיל, כתוב:

5. (א) תעודת הכשר לבית אוכל או ליצרן תהיה ערוכה בנוסח שבטופס 3 שבתוספת.

האם הכוונה שהטופס לא נמצא במאגר הממוחשב ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 20:23 לינק ישיר 

אין בתקנות אלו טופס 3.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 18:20 לינק ישיר 

האם אפשר להעלות את טופס 3 של התקנות הנ"ל ?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > כשרות > תקנות איסור הונאה בכשרות (תעודות הכשר), תשמ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext