http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=56372
הפיכה במצרים • הנשיא מוחמד מורסי הודח; צהלה ברחובות • שידור חי | מהפכה צבאית במצרים • שר ההגנה של מצרים, הודיע על הדחת הנשיא מוחמד מורסי ועל הליכה לבחירות חדשות • "לא יכולנו להתעלם מקריאתו של העם", אמר • מחליפו: נשיא בית הדין החוקתי במצרים, הדי מנצור • ההודעה התקבלה בצהלות וזיקוקים בכיכר תחריר בקהיר • צפו בשידור חי | | יואל קוריץ, בחדרי חרדים 18:00 03/07/2013 |
 | |
| | סוף עידן: נשיא מצריים מוחמד מורסי הודח.
שר ההגנה של מצרים, מפקד הכוחות המזוינים עבד אל-פתאח א-סיסי, הודיע הלילה (ד') בטלוויזיה הממלכתית של מצרים על הדחתו של הנשיא מוחמד מורסי ועל הליכה לבחירות חדשות: "הכוחות המזוינים הרגישו שהעם קורא להם להמשיך את המהפכה שבה התחילו. לא יכולנו להתעלם מקריאתו של העם".
כמחליפו ישמש נשיא בית הדין החוקתי במצרים, הדי מנצור. הנשיא היוצא הועבר על-ידי כוחות הביטחון למטה המשמר הרפובליקני. הודעת א-סיסי התקבלה בצהלות וזיקוקים בכיכר תחריר בקהיר.
מחלקת המדינה האמריקנית הודיעה כי היא "מודאגת מאוד" לגבי המצב במצרים. "הנשיא מוחמד מורסי חייב לעשות עוד כדי להיענות לדרישות העם המצרי", נאמר בהודעת מחלקת המדינה. עוד נמסר כי "כל הצדדים צריכים לנקוט פעולות שינמיכו את רמת האלימות במדינה".
כלי רכב משוריינים ונגמ"שים שנפרשו בעיר, באזור ככר תחריר וכן באזור בו נערכת עצרת התמיכה העיקרית במורסי, הכיכר שמול מסגד אל עדוויה בקהיר.
הצבא המצרי מקיף את בניין הטלוויזיה בקהיר, לאחר שהשתלט עליו עם כלי רכב משוריינים - כך דיווחה רשת 'אל ערבייה'. דיווחים נוספים מספרים על כך שהצבא הורה לחלק גדול מהעובדים לעזוב את המקום. ככל הנראה קצינים נמצאים בחדר החדשות ומפקחים על התכנים המשודרים.
יועצו של הנשיא מורסי לשיתוף פעולה בינלאומי, עיסאם חדד, כתב הערב בעמוד הפייסבוק שלו: "אלה עלולים להיות הדברים האחרונים שאני כותב בעמוד זה. בשם מצרים והדיוק ההיסטורי, בואו נקרא למה שקורא עכשיו בשמו: הפיכה צבאית". לדבריו, "אין הפיכה צבאית ללא שפיכות דמים". |
|
http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=56394
מהפכת מצרים • מורסי סירב לצאת לגלות ונעצר | הנשיא המצרי המודח, מוחמד מורסי, סירב לעזוב את המדינה, נעצר והועבר למתקן צבאי • נשיא ארה"ב ברק אובמה בוחן את הסיוע הצבאי למדינה • צפו: הסרטון של מורסי | | יונה שוב, בחדרי חרדים 08:22 04/07/2013 |
 | |
| | העיתון המצרי הממסדי אל-אהראם, דיווח הבוקר (ה), כי נשיא מצרים המודח מוחמד מורסי סירב להצעה לעזוב את המדינה לתימן, קטאר, טורקיה או לכל מדינה אחרת.
מורסי גם סירב להכריז אתמול על פרישה מרצון, מה שגרם לצבא להיעזר במשפטנים ובמומחי חוקה, כדי לגבש את ההודעה הדרמטית על הדחתו.
מפלגת האחים המוסלמים הציעה לצבא שהארגון יסכים לפרישתו של מורסי ולהתרחקותו מהשלטון, אולם הם ביקשו ארכה של יומיים נוספים כדי להתייעץ, להתארגן ולהתכונן למצב החדש. ההצעה התקבלה בסירוב.
גורם בכיר בתנועת האחים המוסלמים במצרים דיווח כי הנשיא המודח מוחמד מורסי הועבר למתחם משרד ההגנה המצרי.
מוחמד מורסי לא נכנע ופרסם אמש (רביעי) סרטון ביוטיוב בו הוא מכריז: אני עדיין הנשיא. מורסי פנה לעם המצרי וקרא לו "לכבד את החוקה" ולצאת להתקומם בדרכי שלום נגד ההפיכה הצבאית שבוצעה נגדו.
"הם החליטו להשעות אותי ואני דוחה את זה", הודיע מורסי. "אני קורא לכם: תשמרו על החוקה שלנו ואל תאמצו שום אלטרנטיבה. אני הנשיא הנבחר. צריך לכבד את החוקה ואת כל החוקים במצרים. אין לנו כלום מלבד זה. אי אפשר לא לכבד את מה שתוקן באופן חוקי. צריך לעשות בחירות לפרלמנט ולא לנשיאות".
"ניסינו להגיע ליוזמה שכולם יקבלו, אבל הכוחות שהצענו להם אותה לא רצו", טען הנשיא המודח ופנה ישירות למפקד הצבא סיסי: "אתה, סיסי, אתה סירבת לדו שיח. ניסינו לגשר ולפתור את הבעיות. זו אמורה הייתה להיות הצלחת המהפכה, אבל היה כוח גדול מאוד שעצר בעדנו".
מורסי מצא גם אשמים נוספים בנפילת שלטונו. "הרבה כלי תקשורת פעלו כדי להרוס את היוזמה שהצענו", הוא אמר. "אנחנו שמרנו על החוקה ועל מדינת החוק, לא פגענו באיש, לא הידרנו איש. יש כאן ניסיון לקעקע את המהפכה ולהחזיר אותנו אחורה, לגרום לנו להתחיל מחדש".
בינתיים, גם האחים המוסלמים פרסמו הודעת תמיכה במורסי. "נהיה מוכנים למות כשהידים למענו", הכריז דובר התנועה, ג'יהאד אל-חדאד. הוא קרא לאנשי האחים המוסלמים "לעמוד בין מורסי לבין הטנקים של הצבא". |
|
 |
|
|