בית פורומים בחדרי חרדים

מסע היסטורי: סאטמר חוזרת לסיגעט • מיוחד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/2/2011 17:41 לינק ישיר 

עשירי סאטמר, ובראשם האדמו"ר, בדרכם לעיירה שבה התגוררו אבות החסידות • המטרה: גאולת בית-הכנסת, בית החיים ובית האדמו"רים • ויש תמונות היסטוריות
ישראל חבר ומנדי כץ, בחדרי חרדים 13:10 01/02/2011
ה'ברך משה' בבית החיים סיגעט, לפני כיובל שנים  

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2012 22:16 לינק ישיר 

סאטמאר בילד כבר עברה שנה

מה קורה עם נסח הטאבו בסיגוט

קניתם או לא קניתם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2011 18:58 לינק ישיר 

עיקר הקניה היתה על הבית החיים ששם קבורים ראשי השלשלת, וכמו שאמר כ"ק האדמו"ר שליט"א הבעיא הגדולה ביותר הוא שלאחרונה עקב נישואי תערובות התחילו לקבור בבית החיים גוים גמורים ולכן קנו את השטח.

בנוסף לזה קנו את כל השטח ששם עמדה הבית הכנסת והבית, ככה שיגיעו כמה שיותר אנשים לבקר וככה מצילים את הקברים כידוע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2011 21:09 לינק ישיר 

כידוע לכם איני נימנה על חסידי סאטמר ושיטתם. וקצת מוזר לי הרעיון להחיות את בית הכנסת של סיגוט ? מי יבוא לשם ? מתבוללי האיזור ?

ועם כל זאת לא נמנעתי מלבקר בסיגוט ובאיזור מקום בו הלכו אבותי הקדושים ז"ל והי"ד. הייתי בביה"ח דסיגוט ולא ידעתי מאומה מאיסור על צילום הקברים. אכן צילמתי שם את כל הקברים אך זכורני שלפתע שמעתי דפיקות חזקות על הגג כאילו מישהו משליך אבנים על הגג, ומעט חששתי. ועכשיו אני חושב שאולי פלא היה הדבר.

לפלא לי שלא מוזכר ביקור באוהל "הכהנים" שם קבורים קונטה"ס וצאצאיו. האם לא ביקרו שם ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2011 20:29 לינק ישיר 

קונסול כתב:
סאטמארבילד
עכשיו אחרי שבת קודש,
תן בבקשה מספרים , כמה אכלו בשבת,
וכמה מהם שילמו 10.000 דולאר,
רק האמת.....

סליחה שרק עכשיו שמתי לב לשאלה שלך
ובכן 207 איש שילמו לפחות 10,000 דולר לנסוע יש כאלו (למשל הנגיד חיים צבי שאהן) ששילמו הרבה יותר (למשל הנגיד הנ"ל שילם יותר ממאה אלף דולר בעליה לתורה בשבת) חוץ ממה שהוא שילם ממש בהתחלה את כל ההוצאות שלפני הרכישה (כמו כרטיסים וכדומה).
חוץ מזה הגיעו עוד כ25 איש עסקנים שהם עבדו על כל הפרויקט היו בסיגוט כמה שבועות או אספו המון כסף מהנגידים וכדומה, וכן היה עוד עשרים איש שהם עסקנים גדולים בכל דבר של סאטמאר והן קיבלו הנחה על 6,000 דולר והם לא היו כלל על התוכנית לנסוע רק הגיע בטיסה נפרדת ביום רביעי בערב.

אני יביא לך תמונה של האולם שבאמת הכינו רק ל200 איש ולא הכניסו לחשבון את הנוסעים האחרים ולכן לא היה מספיק מקום לשבת.
אז הביאו כמה עצים ושמו על הכסאות וככה יכלו לשבת עוד כמה אנשים

אבל באמת למי שהיה שם לא אכפת בכלל מה כותבים ומה חושבים העיקר
שהיתה שם יום שבתון שאין לשכוח, והיה שם עולם הבא ממש, שבת שלא ישכח לנצח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2011 17:13 לינק ישיר 
דרשת הגה"צ רב דקהילת סאטמאר בווילאמסבורג ואמירת התהילים בציון של הרה"ק בעל הקדושת יו"ט בעיר סיגוט

בתחילה שומעים את האדמו"ר שליט"א אומר את התפילה "שלום עליך אדונינו מורינו ורבינו" תפילה שתיקן בעל הישמח משה לומר על ציון של צדיקים

אח"כ הדרשה מהגה"צ אב"ד סאטמאר ווילאמסבורג שליט"א

ואח"כ אמירת התהילים על הציון

תוקן על ידי סאטמארבילד ב- 08/02/2011 16:53:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2011 10:36 לינק ישיר 

* width="640" height="505"><*

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2011 03:38 לינק ישיר 

קונסול:

האם ברצונך לרמוז שמי שלא נתן לא אכל?
והלא כך כבר אמרו חכמינו ז"ל מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2011 00:52 לינק ישיר 

סאטמארבילד
עכשיו אחרי שבת קודש,
תן בבקשה מספרים , כמה אכלו בשבת,
וכמה מהם שילמו 10.000 דולאר,
רק האמת.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 15:55 לינק ישיר 

השבת שעברה עך הזוכים לנסוע היתה ממש עולם הבא אמשיך יותר מאוחר בכל הפרטים

בנתיים האדמו"ר יצא לכיון ארץ ישראל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2011 18:57 לינק ישיר 
קטע מיוחד של המסיבת לחיים אתמול לפני העליה לציון הק' בעיר סיגוט באדיבות מערכת "קול סאטמאר"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2011 17:30 לינק ישיר 

הבוקר התפללו תפילת שחרית במלון קאראנא האדמו"ר התפלל גם הלל לפני התיבה

כל האורחים מתכוננים לשבת מיוחדת בעיר סיגוט "מקום שבו התפללו אבותינו" לשבת שיהיה נועם הנשמות

לאלו שגרים בארץ ישראל יהיה אפשרות לשמוע את התורה בסעודה שלישית בקו של "קול סאטמאר"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2011 06:27 לינק ישיר 

סאטמארבילד כתב:

http://www.informatia-zilei.ro/mm/stireazilei/peste-250-de-rabini-americani-in-vizita-la-sighet

תגיד, אתה נורמלי? בקושי הונגרית אני מבין כמה מלים. מה הבאת לנו רומנית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2011 06:04 לינק ישיר 

בשעה שש אתמול בערב נכנס האדמו"ר לטיש יארצייט בעיר סיגוט
אחרי ששרו את הניגונים ששרים ביומא דהילולא כיבד האדמו"ר את גיסו רב דסאטמאר בארא פארק לדבר
אר"כ דיבר בנו הגדול רב דסאטמאר ווילאמסבורג
אח"כ שר הרה"צ ר' יוסף מייזליש מי שהיה אחראי על כל הקניה בסיגוט וישב שם חודשים את המזמור מכתם לדוד
אח"כ דיבר האדמו"ר שליט"א את הדברות קודש
אחרי ברכת המזון התפללו מעריב והלכו למנוחת הנפש
בתקוה ובבטחון שוודאי ישמעו תפלתינו ברחמים וברצון

ההנחת אבן הפינה שהיתה אמורה להיות ביום חמישי נדחתה ליום שישי
בו יניחו אבן הפינה לבית הכנסת החדש ומקוה במקום שבו עמדה הבית הכנסת עד השואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2011 03:19 לינק ישיר 

יענקעלע11 כתב:
גם אויל מחריש חכם יחשב...

לימדו אותך כנראה לצטט את הפסוק, אך לא להפנים אותו.

ערב טוב. למחר ישימו בפיך משהו חדש, רק לא תגובה לענין.

והנך צודק, כי אף אחד כבר אינו חושב שהנך מסוגל לתגובה ענינית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2011 00:54 לינק ישיר 

bendoyso כתב:

מקריאה באשכול נותרתי עם שאלה שעד כה לא פתר לי אותה אף אחד, מדוע אסור לצלם בקברים בסיגוט ומדוע זה מותר בכל מקום אחר, נסכים כולנו כי רבי שמעון בר יוחאי לא פחות גדול וקדוש, מדוע מותר שם לצלם ובסיגוט אסור

ההוראה שלא לצלם מאוד מוזרה, הייתי מקבל אותה אם האדמו"ר האהרוני היה אומר כי לרגל הנסיעה לסיגוט הוא קובע תקנה חדשה כי מעתה בקבר צדיקים כלשהו אין מצלמים יותר וכי אסור לאברכים ובחורים להחזיק מצלמות.

ראו מה עשה הרב הצדיק רבי ישראל מויזניץ, הוא אסר מצלמות בכלל לבחורים ואברכים, זה משכנע יותר, אבל לאסור מצלמות רק בנסיעה זו, אף אחד באשכול זה לא שכנע אותי מדוע בסיגוט הצילומים אסורים ובמקומות אחרים מותרים

לידיעה בעלמא: האדמו"ר אמר לאחד מב"ב לפני הדרשה שבאמת הוא רצונו לאסור בכלל מצלמות רק "אין גוזרין גזירה על הציבור שאין רוב הציבור יכול לעמוד בה" לכן הוא לא יאסור רק יעורר שאין הדבר מתאים לבחורים ואברכים חסידים, וגם יעורר שהוא מואד מגונה לחטוף בביהמ"ד ובקברי צדיקים,

תוקן על ידי השר_מקוצי ב- 04/02/2011 01:06:03

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מסע היסטורי: סאטמר חוזרת לסיגעט • מיוחד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext