בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

מינכן - החזן בנימין מונק ומקהלת ביהכנ"ס הגדול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/2/2011 05:50 לינק ישיר 
מינכן - החזן בנימין מונק ומקהלת ביהכנ"ס הגדול

ביצוע ל'בעבור דוד' (רומשינסקי) ע"י החזן בנימין מונק ומקהלת בית הכנסת הגדול בביקורם האחרון במינכן.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2011 19:17 לינק ישיר 

לאמהשחשבתם, אני מכבד את דעתך אף כי היא שונה משלי. מוסיקה בכלל היא ענין של טעם, ועל טעם וריח אפשר להתווכח. אני שמח שעושים זאת בידידות ובכבוד-הדדי. כל טוב לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2011 19:01 לינק ישיר 

האזנתי לזה הבוקר וחשבתי לעצמי שאולי עדיף לא להגיב על עוד ביצוע של קטע שבמהותו די משעמם, אולי בגלל שהוא כל כך פופולרי ונדוש...
אבל אחרי שקראתי את דבריך האחרונים חשבתי שאולי כן אגיב משום שאיני מסכים כמעט לכלום ממה שכתבת!
הביצוע של הקטע הזה יכול להיות מקסימום בית ספר למריחה, חוץ מהפלצטו שהוא מקורי ויפהפה ורק בשביל זה הייתי שומע את הקטע הזה שוב.
לא שמעתי כאן ביצוע מדהים ברמה כזו שאני יכול לומר שהחזן עולה על רוב החזנים וכו', ויותר מזה שמעתי קצת בעיות דיקציה (מעט) ואינטונציה(הרבה).
אכן יש לו גישה מעניינת ושונה לטקסט, אבל שוב זה לא ממש מחפה על שאר החסרונות
ברגע שקולו לא מעניין ומושקע ורק כשרונו לפני העמוד בא לידי ביטוי למה שיוזמן לקונצרטים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2011 18:36 לינק ישיר 

בית-הכנסת הגדול של מינכן נפתח ב-9 בנובמבר 2006 עם החזן יוסף מלובני ומקהלת בית-הכנסת הגדול מירושלים בנצוח  אלי יפה מנצח. יומיים אחר-כך התקיימו התפילות הראשונות בבית-הכנסת (בשבת "וירא") עם המקהלה מירושלים והחזן שמואל לוין שהיה החזן הראשי של מינכן באותה תקופה. ביום ראשון אחרי-כן היה קונצרט-פתיחה עם המקהלה ירושלים והחזן לוין. יש הקלטות מהקונצרט ביו-טיוב. החזן בנימין מונק היה חזן במינכן תקופה קצרה בשנת 2001, אבל לא יכול היה להסתדר עם הרב של הקהילה (כמו כל החזנים האחרים ששימשו שם בקודש...) ההקלטה של בעבור דוד עם בנימין מונק היא מפני כמה חודשים. הביצוע של החזן מונק הוא פשוט בית-ספר לחזנות. למרות שהקול שלו - שהוא יפה לכשלעצמו - איננו קול גדול או מדהים, בכל זאת הוא מצליח להוציא את מן היצירה את המיטב שבה. כל-כך הרבה רגש... כל-כך הרבה 'תפילה'... אפשר לנתח את הביצוע שלו וללמוד מכל מילה ומכל פראזה, אבל אולי פשוט כדאי לעצום עיניים, להתרכז, ולשמוע מהי חזנות אמיתית, בכל תפארתה. מבחינה חזנית ואומנותית החזן בנימין מונק עולה על רוב החזנים ה'כוכבים' של זמננו, כולל כל אלו המופיעים ומככבים בקונצרטים של 'יובל' ובקונצרטים אחרים בישראל. חבל מאוד שהציבור לא יודע להעריך אותו נכונה, ושהוא אינו מקבל את מקומו הראוי לו. ממש ממש ממש חבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2011 11:01 לינק ישיר 

הקול שלו מזכיר לי את אריה ברונר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2011 10:56 לינק ישיר 

ביקורם האחרון של מקהלת בית הכנסת הגדול במינכן היה בחנוכה האחרון 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2011 10:47 לינק ישיר 

בשנת 2006 ,בערב יום הזיכרון ל"ליל  הבדולח" - נערך הפתיחה החגיגית של
בית הכנסת החדש במינכן בו הופיעו גם מקהלת בית הכנסת הגדול בירושלים -כך
שיש להניח שהביצוע לעיל הינו מאז .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2011 10:18 לינק ישיר 

תודה!!! מתי היה הביקור האחרון במינכן?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > מינכן - החזן בנימין מונק ומקהלת ביהכנ"ס הגדול
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext