| נשלח ב-6/2/2011 00:45 |
|
| |
"אב לא ישקר לבנו" !??
ניסיתי להעלות את השאלה בכמה אשכולות, אך לא קיבלתי תשובה שתספק אותי.
להבנתי, ישנם שני דרכים להסביר את הרעיון של ריה"ל.
הדרך הפשוטה - היה מעמד הר סיניי! מאין? - שהלא ראוהו 600,000 איש (גברים) וסיפרו על כך לבניהם והם לבניהם אחרים.
לפי דרך זו, המושג "אב לא ישקר לבנו" הינו עניין בעדות ובשרשרת דורות. במה אנו טובים מהישמעלים או הכריסטיאנים? בכך שהמופתות להם אנו טוענים, נעשו לפני המונים ולא בחלומו של איש אחד.
הדרך השניה, שלהבנתי חדשה היא - 600 אלף איש ראו את האל-וה ו"ידעו" אותו ונתברר להם מעל כל ספק קיומו. את ידיעתם זו הם מעבירים לבניהם דור אחר דור.
לפי דרך זו, העדות בה אב לא משר לבנו, הינה דבר מהותי ועמוד. אב לא הורס לבנו את כל חייו ומשקר לו בקשר לדבר מהותי ביותר - ידיעת האל-וה.
נדמה לי, כי לדרך השניה, קנו תומכים רבים בשנים האחרונות, כאשר עצם המעמד ההיסטורי (מלבד הפרכות אפשריות לשלשלת העדות במשך הדורות וכן ראיות מהכתובים) לא הספיקה על מנת לעמוד מול האגנוסטיקנים והאתאיסטים המודרניים. בזמן ריה"ל הויכוח היה בין דתות שונות - ויכוח בן לטענה הנ"ל הייתה משמעות רבה. כיום עיקר הויכוח הוא על עצם מציאות הא-ל ועל "עניינו" בבני האדם.
אלא שכמדומני שדרך זו, השניה, נסתרת מעצמה.
כיום 90% או יותר מבני העם היהודי אינם שומרים תו"מ. משכך -אם היהדות אמת היא בשל טענה זו, הכיצד 90% מבני העם היהודי שיקרו לילדיהם? ומששיקרו, הרי שאב "משקר" לבנו, והטענה אינה אמת, אין הוכחה ליהדות והם לא שיקרו. וחוזר חלילה.
שאלה נוספת בשוליים. עד כמה שידוע לי, 99% מהציבור לא מבין שהוא אמור להנחיל לילדיו את "האמת" הפנימית ש"ראו" בהר סיני. כיצד ניתן להנחיל ולהעביר לילדים דבר שאין לך מושג עליו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2011 22:07 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | אלי תמהני, כלום אינך יודע שאלו שאינם מעבירים לבניהם יצרם השיאם, והם יודעים את האמת ומתכוונים לכפור בה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2011 22:07 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | בלא קשר לנכונות ההיסטורית של מעמד הר סיני, האם העובדה כי 90% מבני אלו שאמורים היו להיות שם, לא מאמינים בעובדה זו כעובדה היסטורית, פורכת את הראיה הידועה כ"אב לא ישקר לבנו"?
ה"עובדה" רק אומרת שהבן לא חייב להאמין לאביו, ורבים החליטו לא להאמין.
איפה הראיה לגבי אחריותו של האב על דבריו לבניו ?
כשאב אומר משהו ברור לבניו (לא אני לא יודע) ההגיון הוא שלא ישקר ויטעה אותו במודע. |
|
אם האב היהודי מלמד את בנו כי אין אל-וה. (אתאיזם) זה לא ברור?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2011 21:59 |
|
| |
שותף אם האב ילמד את בנו, אל תאמין למיתוסים שמספרים אחרים, האם הוא משקר לבנו במודע?
|
| נשלח ב-13/2/2011 21:48 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | בלא קשר לנכונות ההיסטורית של מעמד הר סיני, האם העובדה כי 90% מבני אלו שאמורים היו להיות שם, לא מאמינים בעובדה זו כעובדה היסטורית, פורכת את הראיה הידועה כ"אב לא ישקר לבנו"?
|
|
ה"עובדה" רק אומרת שהבן לא חייב להאמין לאביו, ורבים החליטו לא להאמין.
איפה הראיה לגבי אחריותו של האב על דבריו לבניו ?
כשאב אומר משהו ברור לבניו (לא אני לא יודע) ההגיון הוא שלא ישקר ויטעה אותו במודע.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2011 21:08 |
|
| |
אלי סליחה אני פשוט לא הבנתי אם מה מה אתה שואל. אם קיימת חוסר האמונה בעובדה היסטורית ודאי שהיא פוסלת את העובדה ההיסטורית אצל אותו אדם,
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2011 20:53 |
|
| |
אלי תמהני, כלום אינך יודע שאלו שאינם מעבירים לבניהם יצרם השיאם, והם יודעים את האמת ומתכוונים לכפור בה.
|
| נשלח ב-13/2/2011 20:47 |
|
| |
ירוחם. בא נעשה זאת לאט.
יש פירכות רבות על אב לא ישקר לבנו. חלק פירכות מהתנ"ל וחלק אחרות.
כל הפירכות הנ"ל נידונו בהרחבה באשכולות רבים. אני מעוניין להתמקד בדיון רק בשאלה אחת:
בלא קשר לנכונות ההיסטורית של מעמד הר סיני, האם העובדה כי 90% מבני אלו שאמורים היו להיות שם, לא מאמינים בעובדה זו כעובדה היסטורית, פורכת את הראיה הידועה כ"אב לא ישקר לבנו"?
השאלה שלי אינה מדוע אנשים לא מאמינים בזה השאלה אינה האם היה מעבר בין אב לבנו השאלה אינה האם היה מעמד הר סיני ומה הועבר בו.
הובנתי?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2011 19:56 |
|
| |
יהודי שאל- ה בקרח למה? השיבו הרי אין ה בקרח! אמר- אילו היה ה בקרח למה? אמרו- ולמה שיהיה ה בקרח? אוב הרי זאת השאלה שלי.
מפריכים את הטענה כי היתה מסירה בין אב לבן על מעמד הר סיני- ואתה בשלך - הפירכה לא מענינת- אילו היתה? אז למה אנשים לא מאמינים בה?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2011 16:37 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אלי היקר:
הטיעון לא מתחיל כלל, כי לא זה היה המצב, הם לא ממש האמינו, ולכן אמרים חז"ל שכפה עליהם,
לגבי שקר: בוודאי שאב לא ישקר לבנו, והטענה שלך על 90% ?! מוכיח שאב לא ישקר,
אבל שקרים קדושים כן, כי זה לצורך חינוך, אבל זה סוג שקר שכל ילד שגודל מבין את השקר, ולרוב ממשיך לחיות עם השקר כי נוח לו כך,
ראה כמה אנשים מוכנים לסמוך על תרופות אינסטנט, כמו מחשבת ישראל וכדומה, |
|
אם הטיעון מתחיל או לא, לעניין פירכות אחרות, אינו מעניין הדיון הזה. אב לא ישקר לבנו? הכיצד 90% משקרים לבניהם וטוענים כי מעמד הר סיני אינו עובדה היסטורית?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2011 15:30 |
|
| |
אשלום היקרה:
את מחממת לי את הלב, תודה לך ע"כ,
קנר היקר:
לא נפגעתי להפך, קצת מוסר לא מזיק אף פעם,
אלי היקר:
הטיעון לא מתחיל כלל, כי לא זה היה המצב, הם לא ממש האמינו, ולכן אמרים חז"ל שכפה עליהם,
לגבי שקר: בוודאי שאב לא ישקר לבנו, והטענה שלך על 90% ?! מוכיח שאב לא ישקר,
אבל שקרים קדושים כן, כי זה לצורך חינוך, אבל זה סוג שקר שכל ילד שגודל מבין את השקר, ולרוב ממשיך לחיות עם השקר כי נוח לו כך,
ראה כמה אנשים מוכנים לסמוך על תרופות אינסטנט, כמו מחשבת ישראל וכדומה,
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2011 13:44 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אז אמרתי לך שלא ראו את אלוקים,
במילא אין שום ראיה כאן (למי שלא מבין פילוסופית שיש אלוקים,)
התורה מספרת לנו שלא נתנו לעלות להר לראות אותו, ומי שכן חייב מיתה, _________________
תוקן על ידי maxmen ב- 11/02/2011 02:35:30
|
|
אני לא חיפשתי ראיה או הפרכתה! זה דיון פשוט על הלוגיקה שבטיעון מסויים והאם המציאות הפריכה אותו. נסה להתמקד!
|
|
|
|
|