למישהו יש סטטיסטיקה על הרכב אוכלוסית הרוכשים ברמה ג'?
מוצא, מקומיים\חוצניקים, חסידים\ליטאים\סרוגים, תורניים\בעלבתים. האם זה נראה כמו רמה א'?
נשלח ב-9/2/2011 16:28
קרבת אוכלוסיות שונות זו לזו - לא מתכון לסכסוך? אני נזכר בימים ראשונים של הרמה, את הויכוחים על כל הקצאה, על בתי כנסת וגנים, מניין א' שנכנס באמצע תפילתו של מניין ב'... האם זה צפוי לחזור?
נשלח ב-8/2/2011 15:49
בבית שמש
התיאור שלך לא מדוייק
שכן הפרוייקט של טוב לא נמצא על יד הבנה ביתך כמו כן עוד פרוייקטים של חזון גם כן לא ממש שם בנוסף לכך כך בחשבון שיש הרבה מאוד פרוייקטים שנמצאים סביב הבנה ביתך חוץ מקניג כך שבהחלט יש תקוה למקום הזה מה גם שהמחירים אינם זולים ככל ועיקר דבר שמביא אוכלוסיות בעלי יכולת קניג גם מוכר קוטג'ים וישנם דירות רחבות ידים מדורגות
כך שבהחלט יש מקום לאופטימיות
אם יש מקום לדאגה בקשר לאולוסיה זה דווקא רמה ג 2 ששם יבנו דירות יותר צפופות ומסתמא יותר זולות ללא קוטגים וללא בני ביתך
אבל לנתון הזה יש להוסיף כי ביח'ד עם רמה ג2 יצאו פרויקטים נוספים ברמה א
חלק לאורך רח' הירקון והחלק השני שכונה צמודה בא' לשד' הירדן בין דולב למאור (המכונה שכונת המשקפיים) ששם הכל יהיה דירות רחבות ידים קוטגים מדורגים וגם בנה ביתך ובטח גם יותר יקר
תוקן על ידי יש_כבוד ב- 08/02/2011 15:54:46
נשלח ב-8/2/2011 11:30
יש כבוד, לא יודע איך הגעת לחלוקה של חצי. אני יודע שבפרוייקטים של קניג ומה שפירטת, זה נמצא בתוך הטבעת של הבני ביתך. כך שבהחלט בטבעת הזאת זה יהיה דולב וכדומה שכונה מבוססת כזאת. בשאר המתחמים, להערכתי יהיה כולו חרדי כאוריה וכדומה גם בגלל שמתחמי כרמל מפוזרים שם, ומקיפים כמעט את כל המתחם הנותר, וגם המתחמים האחרים פונים למשתכן, וגם כי הדירות הגדולות שם עדיין מיועדות למשפחות שצריכות דירות יותר גדולות והם חרדים מבית שמש הקריה וכדומה. אני שומע על כך מכמה כיוונים, שמשפרי דיור יבואו לשם.
לסיכום, ממה שאני יודע, הטבעת של בני ביתך הינו ציבור מבוסס יותר, השאר ציבור חרדי מיינסטרים.
נשלח ב-8/2/2011 10:52
תודה, יש_כבוד
נשלח ב-8/2/2011 10:40
הבוקר שמעתי שחצי מהדירות עדיין לא מכורות, אבל זה לא מונע ממונטג וחבריו להצהיר שתוך חצי שנה יש מכרזים לעוד 2000 דירות.
נשלח ב-7/2/2011 16:22
ההרכב הוא ממה שאני יודע ואני ניזון ממה שאני שומע אצל הקבלנים וחברי העירייה
הרוב המוחלט חרדי אם כי ישנם מס' פרויקטיים המיועדים למיבור אנגלוסקסי שבו בהחלט משתרבבים גם חבשי כיפות סורוגות אמריקאיים בעיקר אך מספרם יהיה די שולי
המקום מתחלק לשלוש
1 פרויקטיים פרטיים שבהם הרכב האוכלוסיה יהא מאוד פתוח כמו בפרויקטיים של חזון את גלילי ועקנין קניג וטוב שהיעוד שלהם הוא עבור אוכלוסיה מבוססת, אמריקאיים ואנשים עובדים וכו' משהו בסגנון רמה א' הר נוף מטבע הדברים כאשר המחירים אינם זולים שם זה מביא אוכלוסיה מגוונת יותר
2. פרויקטיים של עמותות בהם ההרכב יהיה בעיקר אברכים (כרמל דגל וכדו)
3. חלק נוסף מחיר למשתכן ששם חלקו יהיה אוכלוסיה של העמותות וחלקו אוכלוסיה חלשה מבחינה סוציואקונומית בעיקר בהקשר לדירות הגדולות ששם ישתכנו משפחות גדולות אך חלשות כלכלי
לסיכום בערך חצי מן האזורים יהיו כמו האוכלוסיה החרדית הפתוחה ברמה א' (דולב וכדו') וחצי שיהיו בו אזורי אברכים משהו כמו רביבים אוריהמחד ומאידך אנשים בעלי מעמד כלכלי קשה