מדובר בחברה שהקשר ביננו חזק מאוד- מימי הבית ספר העממי.
והכל אנחנו מספרות אחת לשניה ואין כמעט יום (יותר נכון שעה) שאנחנו לא מדברות.....
מצד אחד, לא באלי לספר לה על כל פגישה מהסיבה שהדבר הסמוי מון העין שורה בו ברכה ומה שגם שהצעות אצלה מעטות(ומשום מה הרבה בנות שהתארסו אמרו שהשידוך שלהם קרם עור וגידים הם לא סיפרו כלל)
ומצד שני, אם לא אספר לה היא תעלב קשות !!!!
מה עושים???????????
לספר או לא?
(ומה שעוד שבדר"כ אני המורידה ומה שאצלה קורה הפוך....)
תוקן על ידי אסיק_good ב- 07/02/2011 21:49:54
נשלח ב-13/6/2012 13:11
סליחה שאני שואל, אבל מה באמת הסיבה שהורייך וכל הסביבה נגד זה שתספרי לה? כי אם זה בגלל "אין הברכה שורה"... עדיין לדעתי, הזכות הזאת שאת מספרת לה אל אף שזה קשה לך, והכל כדי שהיא לא תפגע, היא תעמוד לך מול על "עין הרע" או דבר אחר.. וההפך, זה רק יגביר לך את הזכויות..
אז..?
נשלח ב-12/6/2012 23:36
הייתה לי גם חברות כזו חונקת במשך התיכון שהתחילה עוד מהביה"ס... אבל עם ההתבגרות זה יורד.. וכמה שירד היא עד היום רומזת לי על הנושא שחסר לי אם אני מפתיעה אותה עם הודעה כזו.. אני באמת לא יודעת מה לעשות איתה.. כי גם אצל הצעות של אחיותיי היא ידעה וכמובן על הפגישות והכל.. (חח בעצם גמני חופרת לה כל פעם על אחותה כשמדברים עליה.. סוג שזה נהפך למושג אצלנו, נו מה חדש עם...)
יש מושג של חברות כמו אחיות..!! אבל לא חושבת שגם בגילי עכשיו הייתי מספרת כמו שסיפרתי לה אז.... לבנתים לא היה לי משהו רציני לספר לה.. היו הרבה פעמים שחשדה... והיה בצדק..:( אבל היא לא מהסוג החונק כמו שחברה שלך.. היא תשאל יותר בקטע של צחוקים.. אבל אני יודעת שאחרי כל הצחוק.. היא לוקחת ללב.. אז בשעת מעשה.. אחרי פגישה שלישית.. אספר לה כמעט בטוח.. כי זה סתם ישבור אותה...
נשלח ב-12/6/2012 22:20
אם אתן באמת חברות טובות, היא תבין. קשר קרוב ואמיתי, הוא קשר שכל אחד מהצדדים גם יודע לכבוש קצת משל עצמו ולתת לשני כרגע יש לך צורך כזה, והוא די מובן, שלא לשתף בזמן שמתהווה איזה קשר בינך לבחור זה לגיטימי ובוגר ואחראי אני מניחה שאת גם לא תשתפי אותה בקשר שלך עם בעלך, לא כך? אז אם באמת הקשר קרוב ואמיתי, היא תאפשר לך את הספייס הזה, שאת זקוקה לו אם היא מתקשה ונפגעת, תדברו פתוח על זה. אם היא מבינה אותך בלי לדבר על זה, אז היא תאפשר לך בלי שתצטרכי לדבר הרבה.. היא תבין. ותדאגי לשדר לה שאתם עדיין חברות קרובות, ושאת יודעת שהיא שם ואם תרגישי צורך לשתף , שאת יודעת שהיא החברה הטובה שלך, אלא שבתקופה הזו את מרגישה שאת צריכה זמן לעצמך בנקודה המסוימת הזו. הרבה פעמים קורה בקשר שיש ציפיות שונות לכל צד וצריך להגיע למקום שנח לשני הצדדים
נשלח ב-12/6/2012 19:24
למה לא לספר?
תספרי לה אם היא לא רכלנית ויודעת לשמור סוד. .
תאמיני לי זה רק ישמח אותה לי יש מעט הצעות ובכל אופן אני שמח כשחברים מספרים ומתייעצים זה נותן תחושה שלפחות חברים אמתיים יש. .
אף פעם לא הבנתי את החשאיות הנוראית בנושא בסדר לא צריך לתלות שלטים ברחובות אני נפגשת אבל גם לא צריך להפוך את זה לסוד ברמה של מפעל הטקסטיל בדימונה
תוקן על ידי אליהו24 ב- 12/06/2012 19:26:51
נשלח ב-12/6/2012 18:20
זה לא משנה הסיבה, זאת ההרגשה הנלוית לתיסכול שמחכים להצעות ואין..
יש לי כזאת חברה בדיוק, וזאת ממש לא חברות חונקת! ברור שיש דברים שאני משאירה לעצמי, לא כל פיפס אני משתפת אותה. בדיוק כמו שאחותך יודעת עליך הרבה ואת משתפת אותה בדברים אבל גם שומרת על הפרטיות של עצמך...
נשלח ב-12/6/2012 18:16
תגידי לה שעדיף לא להפגש....הרי הזמו שנקבע לה ולך להתארס קבוע מראש...אלא שאת עוברת בדרך הרבה בחורים והיא לא..ואין לדעת מה יותר קשה..שניהם נסיונות! חברתי נשואה באושר (ועושר?!) כבר מזמן...אבל סכמנו מראש שלא נפגע אחת מהשניה מתי היא תגיד... הכי טוב זה לדבר פתוח על הענין... אולי תתני לה איזה ספור או מקרה ואז תראי מה היא חושבת. בהצלחה זווג הגון במהרה
נשלח ב-12/6/2012 17:06
אולי כי את חברה שלה פחות מכירים ומציעים לה כל מה שזז?
היתה לי חברה כזו, אז לא קשה לי להבין.. יש חברות טובה ויש חברות חונקת.. לדעת מה אני עושה כל יום כל שעה כל דקה, בעיני זו חברות חונקת.. גם כשתתחתני תספרי לחברה שלך מה את עושה וכמה ולמה?
נשלח ב-12/6/2012 16:56
כמעט_חדשה כתב:
למי שיש יותר הצעות היא יותר מוצלחת? אנ'לא מבינה את אי הנעימות כאן...
חוצמזה, אני חושבת שקודם צריך לטפל בקשר הזה...
גם לחברות טובות צריך לשים גבולות. לא נשמע לי הגיוני שמישהי תדע איפה ומה אני עושה כל דקה.. (ואפילו לא כל יום.. אבל אולי זו רק אני )
זה לא אומר שהיא יותר מוצלחת, אבל כששתי חברות שאחת מקבלת כל הזמן הצעות ומבררת ונפגשת,והשניה מקבלת הצעה פעם בשלשה חודשים.. זה מובן שזה ייצור תסכול ואפילו קנאה... זה הרגשה של למה רק לה מציעים ומציעים ואותי אף אחד לא רואה ממטר? מה יש לה שאין לי?
אם לא היתה לך חברה כזאת אולי קשה קצת להבין, אבל זה ממש הגיוני! יש כל כך הרבה חברות שהם כמו אחיות ממש. וכן יודעות הכל אחת על השניה! ובדיוק מה עשתה היום איפה ולמה...ואני לא חושבת שיש בזה איזשהי בעיה שמצריכה גבולות.
נשלח ב-12/6/2012 16:34
לא מספרים לחברות על פגישות...זה כלל! וגם אמרה לי אתזה שדכנית מנוסה לא מזמן... ומי שנעלבת מזה הבעיה היא אצלה...
נשלח ב-12/6/2012 15:43
וולפית, הקשר הזה ממש לא נשמע לי בריא... היא מפתחת בך תלות, ואת מספקת לה אותה... מה את מקבלת מהקשר בינכן? האם הוא חשוב לך ברמה שלה הוא חשוב?? לענין ההצעות, יש מצב שמציעים לה ואת לא יודעת.... באותה מידה שיש הצעות שאת לא מספרת לה... וזה שהיא לא נפגשת הרבה - זה הרבה תלוי בסגנון המשפחה... יש כאלו שהם בדיעה להפגיש כמה שיותר מהר, ויש כאלה שחופרים עד לרמה של וורט מבחינתם ואז מפגישים רק כדי שיהיה קליק,או איך שתקראי לזה... בכולופן, אם היא לא מסוגלת לפרגן לך במקרה שאת נפגשת ומספרת לה(בלי שמות כמובן), או שהיא לא יכולה לכבד את הרצון שלך בפרטיות במקרים מסוימים.... אני לא יודעת אם יש ענין שתמשיכו לשמור על קשר בצורה הזו... בשבילך, ועוד יותר בשבילה... ולדעתי, זו הנקודה החשובה מהסיפור.. זה לא רק ענין הפגישות, כמו שנושבת פה רוח של חנק מדברייך... זה נשמע שאת ממש חנוקה בקשר הזה.. והאמוציות בינכם לא הדדיות באותו רמה...
נשלח ב-12/6/2012 15:41
למי שיש יותר הצעות היא יותר מוצלחת? אנ'לא מבינה את אי הנעימות כאן...
חוצמזה, אני חושבת שקודם צריך לטפל בקשר הזה... גם לחברות טובות צריך לשים גבולות. לא נשמע לי הגיוני שמישהי תדע איפה ומה אני עושה כל דקה.. (ואפילו לא כל יום.. אבל אולי זו רק אני )
נשלח ב-12/6/2012 15:12
אכן נעמה, הקשר ביננו מאוד קרוב שהיא ממש יודעת כל דקה היכן אני נמצאת (ואני לא מגזימה)
הקטע שאנו מאוד שונות בגישה, אצלי, זה ממש לא הדדי במקרה הזה ובמקרה ואשמע שהיא נפגשה ולא סיפרה אקבל זאת מאוד בהבנה...
הקטע הוא שהרי אין לי שום בעיה לספר אחרי וגם לא הכל בגלל שאני לא רוצה שהיא תחוש את ההבדלים החדים ביני לבינה, לדוג' היו מס' הצעות שהיא לא ידעה ואני גם לא יכולה לספר לה זאת מכיון שהיא תפגע על כך שלא סיפרתי לה על כך...
בקיצור אני יותר מידי מסובכת!
ה' יעזור שכולנו נסיים זאת כמה שיותר מהר ויבוא המיוחל!
נשלח ב-12/6/2012 15:07
לא קראתי הודעות קודמות.. זה על סמך השאלה בלבד..
נשלח ב-12/6/2012 15:04
יש ענין באמת של עין הרע, גם בגלל מה שציינת שהמצב שלה שונה משלך בקשר להצעות.... אבל לפעמים באמת קשה להסתיר דבר כזה תלוי עד כמה אתם חברות טובות, יש המון דרגות... אם זאת חברה טובה כמו אחות שהכל היא יודעת עליך מה את עושה כל היום, את מתיעצת איתה על הכל ומשתפת.. זה יהיה באמת מעליב שתסתירי את זה ממנה. את צריכה להחליט בעצמך, רק את מכירה את המצב בינכם...
נשלח ב-12/6/2012 15:01
אשמח, תודה לך!
למרות שאני ארגיש קצת דאבלית להתקשר בשביל נושא שכזה....