החיליים הם המשפחה והחברה של האדם. התפקיד שלהם הוא להגן על המלך ולעזור לו. אבל לפעמים הם מפריעים לו והוא נופל - כאשר הוא צריך מרחב לברוח והחיילים סביבו חוסמים אותו.
המלכה היא האדם עצמו - הגוף והרגשות שלו. היא הכח החזק במשחק והיא ברמת פעילות גבוהה בדרך כלל, רצה על הלוח בלי הגבלה לכל כיוון. תפקידה גם היא להגן על המלך ולפעמים להקריב את עצמה בשבילו.
המלך הוא הנשמה האלוקית והוא עיקר המשחק, הכל סובב סביבו כל עוד והוא קיים המשחק ממשיך. אבל המלך הוא שקט בקושי זז, כמעט לא שמים לב אליו.
השכל הוא המנהל של המשחק ועליו רובצת האחריות.
כשהאיזון נשמר וכל כלי עושה את תפקידו הכל טוב ויפה.
החיילים עושים מה שביכולתם לעשות בשביל לשמור על המלך. המלכה רצה כל היום וכל כולה עסוקה בלשרת ולהגן על המלך. והמלך - תפקידו רק להיות קיים.
הבעיות מתחילות כשהשכל מבלבל בתפקידים של הכלים ושוכח את המלך. ויש סיבה גדולה שזה יקרה - החיילים והמלכה רצים כל היום מפה לשם ומשם לפה, משמידים את כלי האויב, מתאמצים, מזיעים ומסכנים את עצמם. והמלך?!
המלך כאילו לא עושה כלום יושב לו בצד בקושי רואים אותו אפשר לחשוב שהוא מת.
כשהשכל שוכח את המלך הכל מסתבך...
נשלח ב-13/2/2011 10:29
החיים דומים בשעות היום -כשטוב ללבן- בלילילה כשחושך בכל המשמעויות דומה לשחור.
נשלח ב-13/2/2011 10:07
תלוי מבחינת הנפש הבהמית הם בצד הלבן.
נשלח ב-13/2/2011 10:00
מבקש טוב החיים דומים לצד הלבן או לצד השחור?
נשלח ב-13/2/2011 09:55
מרבד קסמים פתח פותח האשכול.
מותר להחליף מספר מילים תוך כדיי משחק,לא?
נשלח ב-11/2/2011 11:06
צענע אני לא מבין אותך- את פתחת בזה כי היהודים חכמים והגרמנים לא, והנה למרות זאת הגרמנים הרגו את החכמים.
אז מוכיחים לך שזה לא נכון היהודים אז לא היו חכמים, בעליל, ואז את מגיבה- אם כך אני לא משחקת- לא בדיון. לא מוזרה התנהגותך.? אגב היא זכותך המלאה ואין לי כל טענות. צינתי את תמיהתי בלבד.
נשלח ב-10/2/2011 23:56
צענערענע כתב:
אתה שיך לחכמים לאחר מעשה.חכמה קטנה.
אני לא מדבר רק על ממש קרוב למלחמה, אני מדבר על כל האלפיים שנות גלות,
כל בר דעת מבין שאין תקומה לעם היהודי בלי ארץ ישראל,
ראי מה קרה לארבע מחמש במצריים, ראי מה קרה לעשרת השבטים, ראי מה קרה להתבוללות בזמן ההשכלה,
נשלח ב-10/2/2011 23:56
עד שלא תבין שהנושא כאן הוא לא אם היהודים אז ראו את הנולד או לא אין מה להמשיך את הדיון.
נשלח ב-10/2/2011 23:52
צענערענע כתב:
נו וגם נאמר לא לחכמים לחם.יוצא מדבריך שלרואים את הנולד אין לחם.ככה זה כשמסתמכים על פתגמים ומאמרות במקום על השכל הישר.
כי מזניחים את הלחם בשביל החכמה, מה לא נכון במאמר הזה ??
נשלח ב-10/2/2011 23:39
צענע מה השכל הישר שלך ?שאותם יהודים חכמים גאונים גדולים- לא הרשו -לא עודדו ולא עלו בעצמם לא"י או ברחו למקום אחר, וחיכו לשוחט. זו היתה חכמתם הגדולה? זו היתה גאוניותם? תפארת עם ישראל.
נשלח ב-10/2/2011 23:00
נו וגם נאמר לא לחכמים לחם.
יוצא מדבריך שלרואים את הנולד אין לחם.
ככה זה כשמסתמכים על פתגמים ומאמרות במקום על השכל הישר.
נשלח ב-10/2/2011 22:47
הוא לא חכם לאחר מעשה- הוא ציין כי אותם חכמים בעלי השכל לפני המעשה ,לא היו חכמים- כי איזה חכם הרואה את הנולד.
נשלח ב-10/2/2011 22:45
אתה שיך לחכמים לאחר מעשה. חכמה קטנה.
נשלח ב-10/2/2011 22:38
מקס חוסר שכל של היהודים שלא עלו לארץ,
נשלח ב-10/2/2011 22:35
צענערענע כתב:
מי הרג שישה מיליון? הנאצים עם הכוח שלהם או היהודים עם השכל שלהם?עכשו רועדים כולם בגלל אחמדינג'ד. האם האיש חכם?
חוסר שכל של היהודים שלא עלו לארץ,
ואיפה החזקים האלה (הנאצים) היום ??
נשלח ב-10/2/2011 22:24
מי הרג שישה מיליון? הנאצים עם הכוח שלהם או היהודים עם השכל שלהם?