בית פורומים עצור כאן חושבים

דעותינו כפרצופינו. מדוע?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/2/2011 11:30 לינק ישיר 
דעותינו כפרצופינו. מדוע?

ישנה הלצה,
על יהודי שהיה גר בודד על אי. ובכל זאת הוא בנה לעצמו שתי בתי כנסיות. כי 'הוא לא תמיד סובל את הרעיונות הנשמעות בבית כנסת ההוא...' 

ברצוני להעלות כאן תמיהה הנוגעת למשתתפי הפורום דנן, כמו לכל זירת פולמוס אחרת, ולאמתות חיינו בכלל.

כיצד ניתן להסביר את תופעת ה"מחלוקות הרעיוניות" בין אישים השואפים לדעת את האמת [ואינם חתים מלשנות עמדות כשהועמדו על טעותם].
מחלוקות רבות עמוקות ומגוונות מצויים בענינים פילוסופיים, אמוניים ודתיים, משפטיים, מדיניים, חינוכיים. ובעוד קשת שיטות ורעיונות גדולה, הנוגעת כמעט לכל תחום במציאות.

לכאורה אמות האימות הלוגי, ודרכי השיפוט ההגיוניים, אחידים לכל בני האדם, ועליהם אין חולקים.
הנתונים והעובדות עליהם נסובות המחלוקות אף הם ידועים ומובנים באותה מידה לכולם. 
כיצד א"כ, צצים עמדות שונות וקוטביות כל כך, בין שכלים שדרך פעולתם זהה. על משמעות הדברים או על המסקנות האמורות לעלות מהם

האם זה אומר שהאמת הרעיונית, היא לא אחידה והיא תלויה בגורמים נוספים. או שמא ישנם צדדים במחלוקות שאינם נקיים משיקולים זרים החוסמים אותם מלחשוף את האמת?!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 09:51 לינק ישיר 

צורע, לא האשמתי אלא לא הבנתי מה היתה כוונתך. אין לו שום בסיס לחשוב שאתה לוחמני או משהו כזה.
לגבי היחס בין החשיבה להכרה יקצר המצע. כשאתה מדבר על תיאור של מה שאנחנו רואים, אתה מדבר על הכרה. אבל חלק ניכר מתוכן הידיעות שלנו אינו תוצר של הכרה ישירה. לדוגמא, חוק הגרביטציה אינו תוצאה של הכרה, שהרי אף אחד לא ראה את כל העצמים בעלי המסה נמשכים זה לזה. ראינו כמה מהם, וזה יכול להיות מקרי. אבל סביר בעינינו שזוהי תופעה כללית, ולכן אנחנו מסיקים (במחשבה, לא בצורה אמפירית) שיש חוק כללי שכל העצמים בעלי המסה נמשכים זה לזה.
ולגבי חוקי המתמטיקה, באופן תיאורטי אינך יכול לטעון 2+2 =4 מתוך תצפית, כי לא ראית את כל הצירופים האפשריים של צמדי עצמים. התובנה המתמטית היא תוצר של חשיבה ולא של תצפית. אלא שכאן זה יותר עמוק מאשר וק הגרביטציה, שכן במתמטיקה זוהי אמת הכרחית שנוצרת מתוך הבנת המושגים המעורבים (המספר2 החיבור והשוויון), ואילו בהקשר המדעי חוק הגרביטציה אינו ניתן להבנה רק מתוך היכרות עם המושגים מסה, משיכה וכדו'. הוא דורש תצפית. באופן תיאורטי החוקים המתמטיים אינם דורשים תצפית, והיינו יודעים אותם גם בלי לצפות. במתמטיקה התצפית היא רק אמצעי דידקטי. אבל במדע התצפית היא מקור המידע הבסיסי שלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 09:01 לינק ישיר 

לא באתי לחלוק עליך, באתי לשאול. אני לא יודע למה כולם מתקיפים אותי וחושבים שאני איזה לוחמן מיליטיסט שבא להתווכח סתם. אני כותב את המחשבות שלי כמו כולם פה. כי אני רוצה להבין!!. אין לי שום ענין לנצח פה מישהו, יש לי ענין שמי שיכול להסביר את מה שקשה לי שיכתוב, אם אני טועה שיסבירו לי למה. לא שיגידו כי בקבלה כתוב ככה ובתורה כתוב ככה.

אם תוכל תסביר מה הפירוש  -חוקי החיבור לא ענין של תצפית. אני מתכוון ש+ זה מילה שמסבירה את הכפל של מה שאני רואה.
כתבת גם -זה ענין של חשיבה. גם על חשיבה אני שואל, האם יש בה יותר מלתאר את הדברים איך שהם נראים לנו?? למשל, אני חושב שעשר פעמים עשר =100, אני חושב שזה חשיבה. אבל מה חשבתי באמת? את המראה שרואים, שעשר קבוצות של עשר תפוחים הם 100 תפוחים. אבל הפכתי את זה לסיסמה! ש10 כפול 10 =100. זה כמו שתפוח זה הרי הפרי תפוח, רק כשאומרים את הסיסמה תפוח נזכרים בפרי תפוח. אין כאן חשיבה אחרת. או אולי אתה מתכוון שחשיבה זה סיסמאות של איך שרואים את הדברים. אבל למה כתבת שזה בלי תצפית?? בליתצפית מה היינו חושבים??

ומה אתה אומר על כל המטמתיקה והגאומטריה, הם לא תיאורים של -איך שאנחנו רואים.??

תודה אם תסביר לי,

תוקן על ידי צורעפאכע ב- 16/02/2011 09:08:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2011 23:51 לינק ישיר 

צורע,
אתה צודק, ואין כל מחלוקת בינינו. למעט עניין טכני, שחוקי החיבור אינם תוצאה של תצפית אלא של חשיבה. אבל זה דיון ארוך ואין כאן מקומו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2011 20:43 לינק ישיר 

mdabrham
ראיתי שכתבת ש2+2=4 זה דבר שאין בו שום מידע חוץ מהמושגים של חיבור ושוויון ולכן זה אמת. אני לא כ"כ מבין למה אתה צריך להאריך בזה כל כך. הרי מה זה אחד כולם יודעים, למשל אם אני רואה תפוח אחד מולי- זה אחד. אם אני רואה עוד תפוח לידו, אז אני רואה פעמיים תפוח. זאת אומרת שתי תפוחים. עכשיו אחד+אחד+שתיים, זה להגיד מה אני רואה. אני רואה תפוח ואני רואה עוד תפוח +אני רואה שתי תפוחים. אם זה לא אמת, מה כבר אמת -הרי זה המינימום שאנחנו יכולים לדעת בבירור, מה שאנחנו רואים.
אני שואל את זה גם על כל הצורות ההנדסיות או על כל החשבונות המתמטיות. לא יכול להיות שהם לא אמת כי הם רק מתארים את מה שאנחנו רואים מולינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2011 20:10 לינק ישיר 

בלי להכיר את התחום, מספר הוריאציות האפשריות בשרשרת גנטית לא ארוכה במיוחד (ובודאי בצירוף שמרכיב את האדם) גדול לאין שיעור ממספר בני האדם שהיו קיימים מעולם. לכן הסיכוי שיהיו שניים זהים הוא אפסי לגמרי.
דומני כי זו הבעייה הקלה ביותר שעומדת בפני האבולוציה. בעצם דווקא היא (רכיב האקראיות שבה) מהווה הסבר ישיר לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2011 09:19 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
אני קצת מכיר את התחום.
לא לגמרי מדויק.

נו, תרחיב. נלמד משהו מעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2011 09:11 לינק ישיר 

אני קצת מכיר את התחום.
לא לגמרי מדויק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2011 08:39 לינק ישיר 

אם כבר מדברים,
האם זה נכון שלכל אדם יש טביעת אצבע מיוחדת משלו, שלא היתה ולא תהיה כמוה ?
איך זה קורה ?
איך האבולוציה מסבירה את זה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2011 00:56 לינק ישיר 

שותפי,
גם זה לא הסבר. הוא לא שאל למה הקב"ה עשה את זה (מפני שלכל אדם צריך להיות תפקיד ייחודי), אלא כיצד זה קורה? השאלה היא כיצד מתנהל העולם, ולא למה הוא מתנהל כפי שהוא מתנהל. דבריך משולים לשאלה מדוע עצמים נופלים לכדור הארץ, שעליה מגיעה התשובה: מפני שהקב"ה רצה שהם לא יעמדו באויר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2011 23:36 לינק ישיר 

מיט אזא פנים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2011 19:38 לינק ישיר 

מיכי,

אז כדי להצדיק את האשכול אני אנקוט את העמדה ההפוכה (ואני באמת מאמין בה).

דברי המדרש רבה המשווה את הפרצוף הפיזי לדעות מלמדים שלא שייך בעיקרון שניים שישתוו זה לזה בכל דעותיהם, גם אם יהיו תאומים זהים ויעברו תולדות חיים דומות ככל שניתן. 

השכל שמאחרי זה הוא כמובן תפקידו הייחודי של כל אדם, שאין לו תחליף לא בעבר לא בהווה ולא בעתיד, שהרי הוא מוצב בנקודה מסויימת בפאזל הכללי ומי יחליפנו ?

פתרון בעיות במתמטיקה הוא כמובן שימוש בשיטת הגיון פנימית שכל השותפים זורמים לפי חוקיה, ואין בזה שום ראיה להתנהלות בעולם מורכב ומסועף אשר החוקים בו סתומים מעין כל חי. 

איני יודע כוונתו של חכם טולסטוי אבל מנסיוני הדל לא נראה שהמאושרים הגיעו לאושרם בדרך אחת קבועה, והדברים תמוהים בשבילי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2011 19:19 לינק ישיר 

שותפי,
1. הצדקה אינה בהכרח בעיני אחרים. כששואלים מדוע יש חילוקי דעות, למיטב הבנתי הכוונה היא מהי ההצדקה לחילוקי הדעות. כלומר האם אכן יש מקום לדעות שונות בנושאים אלה או אחרים, או שזה תוצר מלאכותי של טיפשות או גנטיקה.
2. אולי תולדות החיים יכולות להטביע חותם בפניו של אדם. אבל זה כמובן לא המרכיב העיקרי, ולדעתי ביחס לדעות יש לזה משקל מוגבל למדיי. ההשוואה בין הפרצופים לדעות לא מועילה הרבה לדיון באשכול. לכל היותר ניתן לומר שתולדות חייו של אדם משפיעות על דעותיו. ועדיין אני אשאל מדוע תולדות חייו לא משפיעות על דעותיו בקשר לפתרון משוואה מתמטית. ומכאן שוב ראיה לכך שיש הבדל בין התחומים, ולמיטב הבנתי זהו נושא הדיון כאן.
3. אבע"א סברא ואבע"א מחקר (OR, לא XOR). מבין אלו שלמדו איתי קורסים במתמטיקה כל מי שפתר נכון את המשוואות, עשה זאת באותה צורה, על אף שהגנטיקה שלהם ותולדות חייהם לא היו זהים (עובדה, ראיתי שהיו להם פרצופים שונים). וכבר אמר על כך יהודי יקר אחד (טולסטוי, אנה קרנינה, מהזיכרון): כל המשפחות המאושרות (כי יש להם יכולת מתמטית) מאושרות באותה צורה, אבל האומללות (חסרי היכולת המתמטית) עושות זאת כל אחת בדרכה.
4. ראה למעלה בסעיף 1 ובהודעות הקודמות באשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2011 19:18 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס מקס השותף לשיטתו מצטט את מה שלמד בזהר- פ' יתרו- ואתה תחזה.

כמה שאהבתי את חכמת הפרצוף וקווי היד,
אחד מגדוילי הדור עוד מחזיק את הספרים שלי בעניין, ועונה לשואלים לפי הם, (קרוב שלו לקח ממני ולא החזיר עד היום)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2011 19:10 לינק ישיר 

מקס
מקס השותף לשיטתו מצטט את מה שלמד בזהר- פ' יתרו- ואתה תחזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2011 19:01 לינק ישיר 

שותפיפשט כתב:
סליחה על ההפרעה.עד שאתם דנים על הדעות למה לא תדונו על הפרצופים- מהיכן מגיעים כל השינויים העצומים האלה בין אדם לחברו ? יתכן שבדיוק משם מגיעים השינויים בדעות, הרי זאת היתה הנחת היסוד, לא ?

אתה נכנס למוקש ענק, כי פרצופים הם דטרמיניזם טהור

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דעותינו כפרצופינו. מדוע?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext