| נשלח ב-14/2/2011 00:47 |
|
| |
מהו המשל ומהו הנמשל?
משפט יפה ראיתי באחד האשכולות: עד שאתה טוען כי התורה נכתבה שלא כפשוטה והגמרא כפשוטה, אטען אני להפך.
משפט זה הביאני לשאלה הבאה. כשמתבוננים על הדעות העיקריות בפורום, נוכחים לדעת כי כמעט לדעת כולם ישנם מקורות "מחייבים" בעיניו, אשר אינם כפשוטם. אצל חלק, התורה אינה כפשוטה, אצל חלק חז"ל אינם כפשוטם, אצל חלק הראשונים אינם כפשוטם ואצל האחרים הזוהר אינו כפשוטו, וכו'.
ומכאן לשאלה, האם בעצם קבלת האפשרות שדברים שנכתבו "שחור על גבי לבן" אינם כפשוטם, למעשה לא מאפשרת יותר להביא ראיות מן הכתובים? (ויהיו אלו אשר יהיו?)
כיצד אנו יכולים להגדיר ולדעת, אלו כתובים, מאמרים או ספרים נכתבו כנמשל, ואלו נכתבו כמשל בלבד?(כאשר הפרשנות להם בעיני המתבונן - גם הפרשן ממנו מביאים ראיה, ייתכן ואינו כפשוטו)
תוקן על ידי eli_s ב- 14/02/2011 00:49:44
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 13:53 |
|
| |
מקס בדיוק כך זה משל, המשל עם מסר ברור, על עליונתה של התורה שבעל פה על זו שבכתב., בשיטה זו הרי ממשיכים חזל. במס' מכות. המדברת על הטפשים שקמים לפני ספר התורה ולא קמים מלפני החכמים- כי החכמים הרי מבטלים את מה שכתוב בתורה. יש דוגמאות רבות בגמרא על המסר הזה.
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 13:37 |
|
| |
ירוחם היקר:
זה רק משל, הרי משה לא היה שם כלל,
הגמ' רוצה לומר שוהיות שיש טיפשים שחושבים שהכל חייב להיות כתוב בתורה,
אז הגמ' אומרת לנו לומר לטיפשים, שזה הלכה מסיני, וחסל כל הבעיות,
הרי בדיוק כך עושים הקבליסטים, הם אומרים שהזוהר והקבלה הם מסיני,
(אני רואה שעברנו עמוד ל2 אז הנה שוב)
חבריה היקרים:
לא יהיה לי הרבה זמן לבקר הפורום,
אני יורד (מלשון ירידה מול עליה בעשיית בפורום הנפלא) לעיסוקי הדחופים,
אני אתגעגע עליכם בוודאי,
אבל לא אוותר עליכם ואני יבוא מדיי פעם להחכים ממכם,
אוהב אותכם מאוד
max
תוקן על ידי maxmen ב- 14/02/2011 13:40:50
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 13:33 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | | אין לך מה להגיד לי. העניין כלל לא קשור לדעתי. אחזור שוב. דעתך שלך, כבודה במקומה מונח. אך שלך היא. |
|
אוקיי:
תודה עכשיו אתה חוסך ממני,
רציתי לעזור לך, ועכשיו אני רואה שעמלתי לריק,
חבריה היקרים:
לא יהיה לי הרבה זמן לבקר הפורום,
אני יורד (מלשון ירידה מול עליה בעשיית בפורום הנפלא) לעיסוקי הדחופים,
אני אתגעגע עליכם בוודאי,
אבל לא אוותר עליכם ואני יבוא מדיי פעם להחכים ממכם,
אוהב אותכם מאוד
max
|
| נשלח ב-14/2/2011 13:25 |
|
| |
מקס הגמ' בא לומר שהתורה עושים החכמים ולא הטפשים שמצטים טקסטים,
מי הטיפשים המצטטים? האם משה רבנו היה כזה ולכן לא הבין כלום? הרי הגמרא מדברת עליו! הוא הרי רק ציטט?!, כלומר להלכה כדבריך אין כל קשר לתורת משה- שאותה הרי הוא היה אמור להבין,לא?
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 13:17 |
|
| |
אין לך מה להגיד לי. העניין כלל לא קשור לדעתי.
אחזור שוב. דעתך שלך, כבודה במקומה מונח. אך שלך היא.
|
| נשלח ב-14/2/2011 13:05 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | ולא מפריע לך הגמרא הזו- שהופכת את משה רבנו לטמבל שלא מבין, ומושיבה אותו בסוף השורה השמינית מקום הבזוי ביותר בבית המדרש. מה התכונה הגמרא בסיפור הזה? אם לא להגיד מפורשות תורת משה - נגמר זמנו. |
|
הגמ' בא לומר שהתורה עושים החכמים ולא הטפשים שמצטים טקסטים,
|
| נשלח ב-14/2/2011 13:03 |
|
| |
ולא מפריע לך הגמרא הזו- שהופכת את משה רבנו לטמבל שלא מבין, ומושיבה אותו בסוף השורה השמינית מקום הבזוי ביותר בבית המדרש. מה התכונה הגמרא בסיפור הזה? אם לא להגיד מפורשות תורת משה - נגמר זמנו.
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 12:58 |
|
| |
אלי:
אני רוצה לומר לך:
שלהוסיף לתורה היא כמו להוריד מהתורה, (זה אותו איסור תורה,)
ובכל זאת הוסיפו הרבה,
נכון שנתנו לו שם "דרבנן" ודאורייתא,
אבל בתכלס אין לזה שום הבדל, כי הרי אנו מחוייבים בדרבנן מן התורה, כלומר כל דרבנן נהפך מידי לדאורייתא כי התורה צוותה לשמוע לחכמים בכל דור, וגם חייבים מיתה למי שלא שומע לחכמים, (עיין בשערי תשובה)
אז איך מוסיפים\מורידים ?! ואיך הסתדרו החכמים עם העםארצים ?! אלה שלא מבינים מימין ושמאל,
אז חז"ל נתנו לנו פטנט:
תלמוד בבלי מסכת מנחות דף כט עמוד ב אמר לו: (אלוקים למשה) אדם אחד יש שעתיד להיות בסוף כמה דורות ועקיבא בן יוסף שמו, שעתיד לדרוש על כל קוץ וקוץ תילין תילין של הלכות.
אמר לפניו: רבש"ע, הראהו לי,
אמר לו: חזור לאחורך. (כמין מכונת זמן)
הלך וישב בסוף שמונה שורות, ולא היה יודע מה הן אומרים, תשש כחו; (משה רבינו לא הבין כלום מהלימוד התלמודי)
כיון שהגיע לדבר אחד, אמרו לו תלמידיו: רבי, מנין לך? (כנראה תלמיד של דת ההשקפה שאל את השאלה)
אמר להן: הלכה למשה מסיני,
נתיישבה דעתו. (של משה רבינו,)
עכשיו אני שואל אותך: איך בדיוק נתיישבה דעתו של משה רבינו, הרי לא הבין כלום,
ואם הם באמת מסיני ?! אז למה משה לא הבין ??
התשובה: שמליצת חז"ל בסיפור ?! היא הדרכה לחכמים איך להסתדר עם טיפשים !!!
תוקן על ידי maxmen ב- 14/02/2011 13:01:10
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 12:10 |
|
| |
רשב"ם: ד"ה על ידך: לפי עומק פשוטו יהיה לך לזכרון תמיד, כאילו כתוב על ידך כעין (שיר השירים ח') "שימני כחותם על לבך". ראב"ע: ד"ה והיה לך: יש חולקים על אבותינו הקדושים, שאמרו כי "לאות" ו"לזכרון" על דרך (משלי א') "כי לוית חן הם לראשך". גם "וקשרתם לאות על ידך" כמו (משלי ו') "קשרם על לוח לבך", גם "וכתבתם על מזוזות ביתך" כמו (משלי ג') "כתבם על לוח לבך". ומהו לאות ולזכרון? שיהיה שגור בפיך, כי ביד חזקה הוציאך ה' ממצרים. ואין זה דרך נכונה. כי שם בתחילת הספר כתוב "משלי שלמה" והנה כל מה שהזכיר הוא דרך משל, ואין כתוב בתורה שהוא דרך משל חלילה. רק הוא כמשמעו. על כן לא נוציאו מיד פשוטו, כי בהיותו כמשמעו איננו מכחיש שיקול הדעת, כמו (דברים י') "ומלתם את ערלת לבבכם", שנצטרך לתקנו לפי הדעת.
|
| נשלח ב-14/2/2011 12:03 |
|
| |
יש שם עמודי המשך - אנא הסתכל בצד ימין של העמוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 12:01 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | | ראהדעת רשב"ם |
|
לא מצאתי שם רשב"ם, מה כוונתך לומר ?
|
| נשלח ב-14/2/2011 10:49 |
|
| |
ראה דעת רשב"ם
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 02:40 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | | מקס, לדעתך גם זה נכתב כמשל? וחלילה חלילה שתהיה מצווה אחת מהן מכחשת שקול הדעת, רק אנחנו חייבים לשמור כל אשר ציוונו ה', בין שנגלה לנו הסוד, בין שלא נגלה. |
|
זה העניין והיסוד למחוק מצוות, הרי זה מה שהוא טוען שאי אפשר למול את הלב,
ואי אפשר כל ילד איפראקטיבי (=בן סורר) להרוג ועוד לבקש מההורים לעשות זאת, (שלא היה ולא נברא)
ואי אפשר על כל כתם בבית להחריב את הבית (= נגעיי בתים שביטלו, ובעצם לא היית כלל)
ואי אפשר על כל חשד של גבר לבייש את אשתו ברבים (= מים מררים שביטלו)
תוקן על ידי maxmen ב- 14/02/2011 02:43:41
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 02:20 |
|
| |
מקס, לדעתך גם זה נכתב כמשל?
וחלילה חלילה שתהיה מצווה אחת מהן מכחשת שקול הדעת, רק אנחנו חייבים לשמור כל אשר ציוונו ה', בין שנגלה לנו הסוד, בין שלא נגלה.
|
| נשלח ב-14/2/2011 01:52 |
|
| |
ואם באבן עזרא עסקינן ?!
אז הנה טיפ בשבילך,
אבן עזרא הקדמה לתורה גם יש דרש להרויח נפש חלושה בהלכה קשה, ויש דרש מסברא ידועה. ויש שהוא בהלכה שאיננה קבועה. גם יש דרש שהוא טוב לאחרים, וידריך בדרך תבונה את הנערים,
|
|