וכשאני רוצה להתרשם מחזן דווקא מהיצירות הכביכול פשוטות אני מוצא את הגדלות ואת הקטנות שבחזן, בכאלה יצירות הכי קל להיכשל ולנסות להוסיף ולהרוס את כל כוונת היצירה ואת כל החן והיופי שבה, ודווקא מולר הצעיר עמד בכך בכבוד. (ראיתי הסרטה של חזן פלוני שמכונה חזן גדול ביוטיוב שמבצע את היצירה הזאת בקטסטרופליות)
נשלח ב-24/2/2011 17:18
קולני אהבתי "העם איתך"[והדגש הוא על העם ולא המייבינים למיניהם]
נשלח ב-24/2/2011 13:42
הגעתי בתקופה האחרונה בפורום למספר תובנות חשובות.
1.שאלו דברים של רפפורט זו יצירה לילדים.
2. שהמדד אם הגעתי להבנה שלמה בחזנות הוא כמה אני תוקף חזנים צעירים כוותיקים בפורום.
3. שאורך החליפה משפיע על איכות היצירה.
4. שהחזנים בדור העבר נולדו חזנים גדולים ומעולם לא טעו ומעולם לא פישלו או זייפו בתחילת דרכם ורק החזנים כיום מתבשלים וגדלים לאט לאט
נשלח ב-23/2/2011 03:09
לאמהשחשבתם, זה שנותנים לחזן צעיר או מתחיל לבצע את ״אלו דברים״ - זה לא אומר שזו יצירה יותר פשוטה. זה אומר שלא מבינים מה מסתתר מאחורי הלחן במיוחד הזה. לא יצירה מורכבת??? כמה מלחינים אתה מכיר, שמסוגלים לחבר יצירה בת-אלמוות כזאת? ואם כבר מזכירים את ׳בריך שמיה׳ של קוסביצקי - אז כדאי לדעת שמבחינה חזנית היא אמנם קשה-יותר לביצוע משום שהיא תובענית מבחינה ווקאלית, אבל מבחינה מוסיקאלית המבנה שלה יותר פשוט מאשר ׳אלו דברים׳. הסיבה שאת ׳אלו דברים׳ מרבים לבצע - היא שהיא יותר קלה, ושהקהל אוהב אותה. אבל זה לא אומר שהיא לא מתוחכמת או פשוטה.
נשלח ב-22/2/2011 21:13
עוד לא יצא לי לשמוע הקלטה אחת שבה החזן זאב מולר נשמע כמו בלייב, אינני יודע מדוע, אך כנראה כמו שיש אנשים שמצטלמים טוב וישנם שאינם מצטלמים טוב למרות שאין שום בעיה במראם, כך גם בהקלטות והסרטות. אני מאוד מקווה שאוכל לשומעו בשבת ברמת גן יחד עם משה מולר.
נשלח ב-22/2/2011 20:00
גם הרשמן לא היה ילד... אבל כשרוצים לתת למישהו שלא מבין ויודע חזנות מי יודע מה לשיר משהו נותנים לו את בריך שניה של דוד קוסוביצקי?! לא! דבר ראשון (בדרך כלל) אלו דברים! משנה חשובה מאוד? מי מחליט מה חשוב ומה לא?! הלחן לא מורכב בעיניי כלל, יש שם מעבר בין מינור למז'ור וחזרה למינור לא מהו שלא שמענו עד היום...
נשלח ב-22/2/2011 19:16
ביצוע פרווה. ״לא לפה ולא לשם״. מבחינה קולית הבחור מוכשר. יש לו בסיס לחזנות. הביצוע היה ׳חזני׳, אך לא מרגש או מיוחד. ״אלו דברים״ (הלחן הוא של רפפורט) רחוק מלהיות חזנות למתחילים או ׳חזנות לילדים׳. מדובר במשנה חשובה מאוד, ולחן מורכב וחכם. יש חזנים שהוציאו ממנו הרבה מאוד, למשל משה שטרן ונפתלי הרשטיק. עם ידע ושאר-רוח - זוהי יצירת חזנות קלאסית, חשובה, ובעיקר יפה מאוד.
נשלח ב-22/2/2011 18:23
זו לי הפעם הראשונה לראות ביצוע של החזן הזה. לא הצלחתי להתרשם מיד כי הצילום רחוק מידי ואי אפשר לראות טכניקת הפקת צליל ובנוסף הקטע שהועלה ידוע כפרק חזנות לילדים/מתחילים והוא קל מאוד לביצוע. הקול ששמעתי היה נעים וערב, אך לא יכלתי להתרשם יותר מכך כרגע. אם אפשר להעלות עוד דברים, אשמח! בהצלחה!
נשלח ב-21/2/2011 17:59
כאחד שנכח אתמול בקונצרט בניו יורק יכול אני לומר שהיה אירוע מאוד מוצלח. הטריו [למר מילר ומולר] בצע עיבודים מיוחדים ומקוריים שנכתבו במיוחד עבורם על ידי ישראל אדלסון. זה היה ייחודי.
החזן מולר הצטיין במיוחד בקולו המתוק והעשיר ובשירתו היפה. יש לי את הקונצרט מוקלט [הקטעים בשלמותם] ואני מקווה להעלותו ליוטיוב בקרוב.
נשלח ב-21/2/2011 12:45
שמרלה, מה הקשר? הנדון הוא הקטע הזה- אתה שמעת עוצמה? אני שמעת קול מתוק ויפה אבל משעמם וללא דינמיקה.
נשלח ב-21/2/2011 10:18
האחים זאב ומשה מולר
שילוב בין עוצמת הקול של זאב והרגש התפילתי של משה להנאת שוחרי החזנות והתפילה.
בקרוב נזכה לשמעם בתפילות שבת בבתי כנסת ברמת גן לתפארת החזנות.