| נשלח ב-22/2/2011 21:14 |
|
| |
מאחורי אי העקיפה...
בס"ד.
נושא כאוב מאוד בשדוכים היא העקיפה...
אבל תחשבו, לא פחות מכך כואב אם לא עוקפים..
ישנה בשכונה שלנו בחורה בת 27 שהתחילה שדוכים בגיל 20 אך עדיין לא מצאה את החצי השני...
שני אחיה עקפו אותה אך אחותה שכעת בת 23 מחכה לה בשביל לא לשבור את לבה.. (הצעירה בחורה מוכשרת מאוד שמגיע לה הרבה...)
תאמרו אתם! מה היא אשמה??? בעוד שאחותה ראתה בחורים בגיל 20 היא בגיל 23 ועדיין לא ראתה אף אחד!!!
מי יודע עוד מעט גם היא תחשב 'זקנה'...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 12:13 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | אשכול בנושא:
|
|
טעיתי באשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 12:11 |
|
| |
אוקי, לפעמים הנעקף מעדיף שזה מה שיקרה, אני חושבת שהמצב הזה שאם עקפו מישו, זה סיבה להרים גבה, או להעצים את הרחמים- הוא לא נכון. זה אמור להיות משו דינמי שכל אחד יכול לבחור את מה שטוב לו. יש לחץ חברתי גדול מאד בנושא הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 12:04 |
|
| |
אין הפקט ב"לעצור את השרשרת" יש פה ענין של התחשבות ומניעת נזק לאחרים ולנו, בדברים כאלה, אם האחרים נזוקים בגללינו, אנחנו ניזוקים (העוקפים)....
לפעמים גם צריך לעקוף, אבל זה נושא רגיש, זה תלוי בנעקף, במשפחה, זה לא דבר שאפשר להגיד תמיד אפשר או תמיד א"א, יש בזה הגיון או אין בזה הגיון, צריך להבין שזה משחק בנשמות וזה לא דבר פשוט.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 11:45 |
|
| |
ומה שטוב לדעתך זה לעצור את השרשרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 11:28 |
|
| |
אין פה ענין של בעלות כל אחד יכול לעשות כפי שחשקה נפשו.... אבל אנחנו רוצים לעשות מה שטוב ולא מה שבא לנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 11:16 |
|
| |
לסינטזה ועוד ברור שיש צער מסוים של וולאה ואני מה איתי שכחו אותי בבית? למה אני עדיין תקוע .. מצד שני תחשוב על זה שאתה משוחרר אין לך אח שעומד מאחורי הגב ואומר נו מה יהיה ומה הבעיה אם האחרונה וההורים והכל הנה הבררן שדופק את כל המשפחה עזוב ככה יש לך את השקט שלך להתקדם לפי ראות עיניך
נ ב כמו שיר אני חושב שלמרות הצער אין לאח הגדול בעלות על העניין בכל מקרה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 11:06 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | אני רק חושבת שבכולופן למרות הצער והכאב, ראוי לפנות את הדרך. |
|
על זה בדיוק אני מדבר, אלו שזה כואב להם/ן ואפ"י כן נותנים שיעקפו אותם, הצער והכאב שהם חוווים מסוכן מאוד..במיוחד אם הם לא שלמות עם זה..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 10:47 |
|
| |
אשכול בנושא:
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 10:45 |
|
| |
אני לגמרי חושבת שיש צדק בדבריו של סנטה, ראיתי את זה אצל קרובת משפחה שלי, שאמרה שאין לה בעיה שיעקפו אותה, אבל התגובות שלה שידרו שיש גם יש בעיה..
אני רק חושבת שבכולופן למרות הצער והכאב, ראוי לפנות את הדרך.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 10:40 |
|
| |
| Lorein כתב: |  | | אה אז לפי דעתך הכי נכון זה לגרום לעוד מישהו להיכנס לבעיה..כמו שנאמר.. צרת רבים נחמת טיפשים.. |
|
אין בזה הסברים, זה נטו רגש, וקשה לשלוט על זה, את יכולה להיות הכי שלמה עם זה ולהסכים, אבל פתאום את מבינה שלאחות הקטנה שלך יש ילדים ואת עדין מתבוססת בדם השידוכין זה צער איום, ואף אחד לא רוצה לגרור צער וקיפידות (גם לא בכוונה) לאחרים ובמיוחד לא לבן משפחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 10:28 |
|
| |
אני מפנה את הדרך בכיף, ככה שאני לא יכולה להיות מאוימת!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 09:56 |
|
| |
למה??
עוקפים אותך??
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 09:09 |
|
| |
אני כרגע מאויים...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 01:14 |
|
| |
עברתי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 00:14 |
|
| |
| סינטזה כתב: |  | לפי התגובות זה נשמע שלא עברתם את הדבר המצער הזה (ושלא תעברו) מי שעובר את זה על בשרו יודע באיזה כמויות של צער זה תלוי למרות כל ההסברים היפים.
|
|
אה אז לפי דעתך הכי נכון זה לגרום לעוד מישהו להיכנס לבעיה.. כמו שנאמר.. צרת רבים נחמת טיפשים..
|
|
|
|
|